- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mobiltündér
tag
válasz
Papooo #15249 üzenetére
Sokszor csináltam már én is , igaz tableten még nem .
Pont így csináltam , rátettem egy hubot így egeret meg billt is és ugye az usb sticket is .
Bejön a bios de nincs ilyen választási opció mint gépen hogy mi legyen az elsődleges boot forrás , de nemsokára ccsinálok egy képet - -
Papooo
senior tag
válasz
Mobiltündér #15248 üzenetére
Elméletileg, minde tableten elő lehet hozni a bootmenüt.
(del f2. f11, f12 valamelyikével)
Csináltam már ilyen tabon clean installt.
Usb elosztóval rányomtam a pendriveot, egeret és a klavit, és minden gond nélkül sikerült.
A win telepítóben majd az összes partíciót le kell törtölni, és az üres helyet kell kijellölni telepítési célnak. A többit intézi magának.. -
Mobiltündér
tag
válasz
Papooo #15247 üzenetére
Nem ez a gond , szerintem letörölt minden boot szektort és nyilván minden linuxos fájrendszerben fut .
Folyamatosan a Bliss bootja jön be ..
A biosban nincs olyan opció hogy magát a konkrét ezközt válasszam bootnak , de az usb bott be van kapcsolva .
Teljesen összekuszálta a doolgokat ez a sz.r -
Papooo
senior tag
válasz
Mobiltündér #15246 üzenetére
Csináld meg mediacreationtoollal a telepítőt, ha jól sejtem az a problémája
-
Mobiltündér
tag
Sziasztok , segítségre lenne szükségem .
Van egy olcsó kiano intelect x3 hd windows 10 tabletem .
Mivel nem volt valami gyors és sokat olvastam a Bliss Os rendszerről feltettem rá .
Viszont nem működik az érintő kijelző ,, nem tetszik .
Szeretnék visszatáncolnii vagy windows 7 vagy windows 10 re ,de egyszerűen sehogysem sikerül .
Bioshoz hozzáférek , de ott nem tudom beállítana hogy bootoljon a windowsos pendrive ,pedig a Blisst is így raktam fel .
Tudnátok segíteni nekem ? -
A.M.D.
csendes tag
Sziasztok!
Kelnne nekem egy kis help...pls...
Van egy HP Elitepad 900 G1 -es windows-os tabletem, amire második op rendszerként szeretnék felrakni egy android os-t.
Próbálkoztam a következőkkel:
cm-x86-14.1-r5-k419
android-x86-9.0-r2
Bliss-OS_v12.8-Sri-android_x86_64-202006301853_k-k5.7-si-ylng-rmi_m-q_dgc-q-x86-generic-intel_ld
Sajnos mindegyikkel csak fagyott, miután elindítottam a telepítést, sőt LIVE-ba sem indult el egyik sem.
Valaki tudna ebbe segíteni, hogy van-e valami megoldás erre?
Vagy esetleg olyasmit tud-e valaki, hogy xiaomi ip kamerát kezelő program windows-ra, vagy olyan progi, ami xiaomi okos otthon rendszert kezel?
Köszi előre is.Már írtam android-os fórumba, és xiaomi-s fórumba, de sajna nem tudtak segíteni.
-
merowingi
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Dell Venue Pro 11 7139-es tabletet és "elvileg" LTE képes, legalábbis így volt a hirdetésben. Gyárilag Windows 8.1 Pro volt rajta ami upgradelve lett Windows 10 Pro-ra (jogtiszta szoftver, így vettem). Minden is működik rajta leszámítva a szörnyű német windowst (ezt majd orvosolom angol nyelvűre).
Windows-os környezetben még sohasem használtam mobilhálózatot, nem is tudom hogy induljak neki. Gyári drivereket feltelepitettem, de ennek ellenére nem jelenik meg a mobilhálózat ikon. Perpill egy nano sim kártya van benne ami microsimmé van alakitva a kártyához kapott kis átalakitóval.Esetleg van valakinek tapasztalata ezzel a modellel?
Üdv, Viktor
-
Már jó, települ. Viszont válogat a windows-ok közt
. Köszi a segítséget mindenkinek, ha elakadok, még írok.
-
-
Upo
addikt
Win10 usb creator nem lesz jó, mert ntfs-t csinál.
Ez elég buta uefi, csak gpt+fat32-vel hajlandó menni.
Rufus, GPT, fat32 szigorúan. Aztán rá kell simán másolni a telepítőből fájlosan.
Egy cumi lehet, ha az image-ben az install.wim nagyobb mint 4 giga, akkor nem fog rámenni. Régebbi win10 kell, vagy esetleg dism-el kicsapni ami nem kell, hogy csak 1 index maradjon benne. -
tlac
nagyúr
-
Szevasztok srácok. Kérnék egy kis segítséget. Elvállaltam egy tab telepítését, de nem gondoltam, hogy ilyen nehéz lesz. Pendrive-ot csak egyszer ismert fel, akkor azon windows 7 volt, de mivel nem azt akartam telepíteni, ezért kiléptem. Azóta nem sikerül sem windows 10, sem windows 8-as telepítő usb-t felismertessek vele. Rufus-al kell csinálni? Van egyéb ötlet, hogyan lehetne életre kelteni?
-
-
tlac
nagyúr
válasz
csabyka666 #15233 üzenetére
töltőn legyen, de szerintem szól is érte
-
-
tlac
nagyúr
válasz
csabyka666 #15231 üzenetére
pedig azt ajánlom, hogy feltedd, konkrétan azt írja benne, hogy win10-es támogatás ott van megoldva
-
-
tlac
nagyúr
válasz
csabyka666 #15229 üzenetére
nem tudom már, én egy miix310-zel küzdöttem régebben
bios-t is frissítetted?
32 bites win10-et tettél fel? -
-
tlac
nagyúr
válasz
csabyka666 #15227 üzenetére
pedig ez driverhiba lesz, lehet valamelyiket fel kell tenned újra
előfordulhat olyan, hogy ha nem jó sorrendben kerültek fel, akkor valamelyik még nem tud rendesen települnia billentyűzetet be lehet állítani, hogy felugorjon, az új vezérlőközpontban kell egy olyan opciót keresned, hogy ha nem tablet módban használod, akkor is felugorjon
-
Üdv mindenki!
Légyszi segítsetek, én kifogytam az ötletekből. Egy Lenovo Miix 300-10IBY tablet PC-re telepítettem a legfrissebb Win10-et, felraktam a gyártó drivereit, és minden működik, kivéve a képernyő forgatás. Vagyis működik az is, de mindig 90 fokot téved - amikor a hosszabb oldalára van fordítva, akkor jobb oldalon van a start menü, amikor a rövidebb oldalára, akkor a bal oldalán. Tehát forog, csak rosszul.Másik probléma, hogy ha írni akarok, azt csak a fizikai billentyűzetével lehet, mert a virtuális billentyű nem jön elő, ha írós részre bökök rá.
Minden segítséget szívesen fogadok!
-
cidalain
veterán
válasz
noorbertt #15225 üzenetére
Fix kábel elvileg nem jó, mert előfordulhat, hogy bootoláskor, vagy extra igénybevételnél nagyobb lenne a fogyasztása, mint amit a fixen bekötött töltő biztosítani tudna. Mindenképp kellene egy pufferkondenzátor, vagy mrginkább egy pufferakku (aminek nem kell nagynak lennie, de tudjon mondjuk 10A-es ouptutot rövid ideig)
De ez nem egy hobbiuser szint már, azért kicsit belelátok az elektronikába, de én sem érzem magam elégnek ehhez. -
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Van egy MS surface 3 tabletem. Ezer éves és gyárilag hibás szériás is...
Sajnos a mikro usb bemenet ahol tölteni kell hamar meghalt, valószínűleg az akksi is kuka, de olyat lehet csinálni hogy fix kábelesre alakítani?
https://youtu.be/SvCFu7abzQg
Talaltam egy javítási metódust, ez is érdekelne de én nem tudom megcsinálni. Esetleg valaki tud segíteni vagy ajánlani valakit?
Köszönöm -
cidalain
veterán
válasz
falabu88 #15223 üzenetére
Nem is a 19V a ludas, hanem a teljesítmény.
P=U*I pl ha az 5V 2A, akkor ez nagyobb teljesítmény, mint 19V-on 0.5A. Értelemszerűen ezek a kisfeszültségű cuccoknál ez nem olyan vészes különbség, de ha a kínai kábelgyár úgy gondolta, hogy 0.1 centtel olcsóbb, ha a 0.25-ös keresztmetszetű drót helyett, 0.1-eset használ, az tök oké, mert az 5V 1A-hez (vagy kevesebbhez) az bőven jó, akkor nyilván nem fogja bírni a 19V 2A-t. Ugyanakkor a melegedés nem feltétlenül jelent rosszat, természetes is lehet, ha egy madzagot 4x-es teljesítménnyel hajtunk, akkor ez lesz. Kérdés, hogy hosszútávon bírja-e, vagy megolvad, elég, stb. Minőségi kábelt kell venni, azzal nem lesz gond (ami kínából is 1000 Ft/ méter).Én azt csinálnám, hogy az adapterből kijövő kábelt lecsapnám 10 centinél, és szerelnék rá egy USB csatit, és akkor a standard USB-microUSB madzaggal használnám, és könnyen cserélhető lenne, ha a microUSB kikopik.
-
falabu88
aktív tag
válasz
cidalain #15221 üzenetére
Ha esetleg valaki ilyenre adja a fejét.. Sajna a mágnes fej nem szerette a 19V-ot, melegedett (arra tudok gondolni, hogy volt benne valami vezérlő chip ami 5V 2A-re volt kalibrálva), úgyhogy kapott egy sima micro-usb fejet a kábel, így most jó. Rendeltem most egy QC3.0 mágneses kábelt, hátha az bírni fogja. Borzalmas ez a micro-usb-s töltés megoldás egy majd félmilliós felső kategóriás termektől.
-
djing
friss újonc
Üdv mindenkinek. Van egy DELL Venue 11 PRO 5130 tabletem és bekapcsolás után megjelenik a DELL logó és tovább semmi nemtörténik, majd kis idő és eltűnik a logó is. Sajnos nemtudom előhozni a bios-t sem. Próbáltam elemet kivenni és a bekapcsolási gombot kombinálni a volume gombokkal, de csak a logóig jut. Találkoztatok már ilyen dologgal? Van valami tippetek hogyan lehetne ezt megoldani? Köszönöm.
-
falabu88
aktív tag
Sziasztok! Hátha valaki meg tud erősíteni a tervemben.. Vagy lebeszél róla..
Adott egy pár hete vásárolt Dell venue 11 pro 7140. Sajnos (új) utángyártott töltőt kaptam hozzá, aminek a micro-usb feje pár hét alatt elkopott (kb 10x ha használtam) , kontakt hibás lett. Namármost.. Azt találtam ki, hogy gariban csere helyett fognám, elvágnám a kábelt, és hozzá forrasztanék egy régebbről megmaradt mágneses végű micro-usb kábelt, így többé nem kellene ki-be dugdosni a kábelt töltéskor.
Vajon járható ez az út? (tudom, 19V-os a dell töltője, de a micro-usb fej gondolom bírná)
Esetleg valakinek elfekvőben eladó gyári töltő? -
Egon
nagyúr
válasz
cidalain #15217 üzenetére
Viszonylag jó az akku, megnéztem próbaképp egy 60 perces filmet, és 100-ról 80%-ra esett le az akku. Win 8.1 van rajta, nem érezni hogy kevés lenne a ram (nyilván csak alap böngészésre, mkv lejárszásra, kis Word pötyögésre stb. van/volt használva).
tlac: sajnos nem nagyon van ilyen eladó, már 100 éve nem láttam. Ráadásul a pontos típus elég kevés ideig volt kinn, helyette 16:10-es képarányú, 1280*800-as felbontású modell jött (az enyém 1366*768-as; és az a poén, hogy a másik felbontású kijelző fele annyiba kerül az Alin...
).
-
Egon
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy Acer Aspire Switch 10 SW5-011 típusú tablet/hibrid, aminek meghalt a kijelzője. Jó ideje alig van használva, egy több hónapos szünet után bekapcsolva, észrevettem hogy a kijelző jobb oldalán egy 100 Ft-os érme nagyságú folt van, ami kis szögből nézve világít, szemből pedig szürke. A folt elkezdett terjedni, most már több mint kétszer akkora. Az üveg ép.
Sajnos nem nagyon találok hozzá kijelzőt (egyetlen helyen láttam, az Alin, horror áron (több mint 70 dolcsi).
Szerintetek lehet valamit kezdeni vele, vagy írjam le veszteségként? -
tboy72
aktív tag
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék!
Van egy HP Pro Tablet 610 G1 tabletem. kb 2 éve nem használtam, arra emlékeztem, hogy valami hiba volt vele amikor leraktam.
Most megpróbáltam életet lehelni bele.
A következő a hibajelenség:
Win 10 update volt rajta és először még az érintő képernyő sem ment. Felállt a rendszer OTG-n rádugott egérrel működött a kurzor, de! a wifit nem lehett beállítani, mert a képernyőbillyentyűzeten a második bökésre leáll a tablet. Egyébként az akksiról el sem indul, ha kihúzom a tápot, akkor leáll (következő induláskor panaszkodik a nem szabályos leállításra)
Az az érdekes, hogy a tálcán még az akksi kijelzés sincs.
Ha jól sejtem akkor az alaplapi driverrel lehet a gond?
Hogyan lehetne ezen segíteni?Előre is köszönöm a segítséget.
-
Biqci
aktív tag
válasz
darthsmoke #15212 üzenetére
Igen, nekem Dell Venue 11 Pro-m van, mehet bele sim, de a gyári billentyűzet hozzá tudomásom szerint nincs magyar kiosztással. Nekem is angol, de legalább van benne akku, amivel legalább dupla akkora az üzemidő
-
draco31
veterán
Hello!
Ismerős keres Win10-es tabletet, amibe lehet sim-et is rakni.
Illetve lehessen hozzá magyar kiosztású billentyűzetet csatolni, mint pl. az almás tabokhoz.
Ötlet? -
vendingo
veterán
válasz
Papooo #15209 üzenetére
Ekkora hülyeséget nem kéne kijelenteni, hogy felejtse el.
Nekem rokonom ügyvéd, és 2in1 win10 tabletet használ az irodában és a partnereinél is, mert könnyebb cipelni, jobban bírja az akkuja is, mint egy notinak. Nem kevés irodai munkát, szerződéseket, pdf-ket kezel vele.
Csak ezen dolgozik, rádaásul aliexpresses chuwi géppel, még csak nem is nagy márka csúcs termékével. -
-
törölt tag
Sziasztok!
ASUS Transformerbook-on melyik billentyűzettel lehet elindítani a Windows visszaállítását a gyári helyreállítási partícióról?
Egy ilyen tablet 2GB memóriával, Windows 8.1-el netezésre, YouTube-ra és irodai munkára mennyire használható? -
cidalain
veterán
válasz
wiggen123 #15206 üzenetére
Alin 2-3 dolcsi között van a speciális Lenovo tápcsati. Van szögletes is meg kerek is, nem tudom melyik kell neked. Olyan is van ami madzagos (ekkor csak rá kell tenni a szivargyújtó csatit), vagy van ilyen kis átalakítós is aminek a másikfele valamelyik szabvány jack.
-
-
wiggen123
senior tag
Sziasztok.
Van egy Lenovo Thinkpad 10 táblagépem. Autóban kellene töltenem, de a bolti töltő a jelenlegi gép értékének kb. a fele lenne. A gyári töltő transzformátora után 12V 3A jön ki, pont annyi, mint egy usb töltőnél lehetséges. Szerintetek működne e, ha közbeforrasztanék a transzformátor után egy usb anya-apa csatlakozót? Így megmaradna a fali töltés lehetősége és elvileg töltene sima szivargyújtós töltővel is..... -
Alg
veterán
válasz
szilagj #15194 üzenetére
Elorehoztuk a karacsonyt, bankot robbantottunk es lett egy surface pro, pennel, billel. Igy a laptop is le lett cserelve, az is a veget jarja ugy is.
Baromi jo gep amugy, de ennyiert legyen is. Eloszor ipad air lett kinezve, de elhasalt a kiegeszitok aran (bill 400 eur, lol) meg a szoftvereken.
-
cidalain
veterán
válasz
volandy #15079 üzenetére
Lenovo Miix 2 8" érintőképernyő (touch) hiba:
most csináltam meg egyet éppen. ugyanez a hibajelenség volt, de a végére már hiába kapcsoltam ki-be nem akart menni az érintés. ez tipikus hiba a Miix 2 8 tabletnél, az érintőpanel szalagkábel okozza. szét kell szedni (3 perc), és meg kell igazítani a kábelt, esetleg egy kis szivaccsal kitámasztani a hátlaphoz. ha kiszeded a helyéről akkor nem biztos hogy vissza tudod tenni (én így jártam), így kellett rendelnem másik szalagkábelt. ez kínából kb 2600 forint volt.
tehát két eset lehet:
-vagy elmozdult a kábel, ekkor nem kell másik kábel, csak igazítás
-vagy a szalagkábelről leválik az érintkezőcsík, ekkor kell egy új kábel is
Ez alapján végeztem a javítást, egyértelmű minden: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- Gitáros topic
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Robot fűnyírók
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab S9 12/256GB 5G ÚJ 3 év gyártói jótállás
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 11" (M4) Hu 2 év Alza jótállás
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- iPad Pro 7 M4 13" 256GB Cellular Hibátlan/2025.11.29.Apple Gar./p4219
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG OLED Televíziók: ÁRZUHANÁS -30%
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest