Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
miklos3391
üzenetére
Jól értem, hogy a miix2-őt kötnéd össze egy asztali géppel ?
Mert ha igen, usb kapcsolaton keresztül nem fog működni, nem kivitelezhető ami egy android-os telefon,tablet esetén működik mtp/tárhely mód..stb. Wifin azonos hálozaton láthatják egymást(megosztott fájlok,könyvtárak...stb), ha engedélyezve van, illetve megfelelő adapterrel, utp crosslink kábellel közvetlen kapcsolat is kivitelezhető.
Vagy filezilla alkalmazás fájl megosztásra.
Töltésre a számítógép usb portja nem feltétlenül a legjobb választás, mert az usb2 200-300 mah, usb3 900 mah teljesítmény leadására képes. -
tlac
nagyúr
válasz
miklos3391
üzenetére
azon nekem régen működött a win 10
-
miklos3391
csendes tag
Sziasztok! Lenovo miix 2 10 tabletet nem látja az asztali pc win10-zel, és nem is tölt. Van valakinek valami ötlete?
-
Upo
addikt
válasz
FirstAndroid
üzenetére
Nem jó ötlet. Kifejtettem.
-
FirstAndroid
tag
válasz
HornedReaper
üzenetére
Jó ötlet! Köszi!
-
FirstAndroid
tag
válasz
this is life
üzenetére
15490 és 15491
Köszönöm szépen, hétvégén lesz időm és megpróbálom! -
energomatt
őstag
A Surface Pro4 -es töltője használható a Surface Pro 5-höz, vagy esetleg változott ?
-
Upo
addikt
válasz
HornedReaper
üzenetére
Hú, akkor valami óriási mákod volt. Gyakorlatilag semmire nem jó, mindent tönkrever a mai hardvereken.
Tableten különösen vigyázni kell, mert ott i2c és gpio driverek is vannak, hanghoz, szenzorokhoz, képernyőhöz, stb. Nagyon nem mindegy, hogy milyen buszokon milyen portokra miket irogat a driver telepítő. Nem mindegy, melyik portokon melyik bit mit jelent. Akár olyan is lehet, hogy ugyanarra az azonosítóra passzoló driver a telepítéskor olyan helyre küld adatot, ami valamit kikapcsol/átállít/véglegesen elront a tableten (volt már rá eset).
Csak a gyári driver való rá, amiben minden úgy van beállítva, ahogy az adott készülék, akár adott gyári szám tartományban be van konfigurálva. Ezekél a kínai taboknál ráadásul "ugyanaz" a készülék több konfigurációval is készül. Nekem is van olyan tabom, amihez 4 féle driver volt amikor utoljára néztem, gyári szám tartomány döntötte el hogy melyik való rá.
Szóval driver booster és hasonló semmirevaló vackok semmit nem érnek, sőt több kárt csinálnak mint hasznot.
De már a mai laptopok eseén se egyértelmű, ott is már annyiféle konfigurációs lehetőség van ugyanazzal a hardverazonosítóval, hogy semmit nem ér, ha a VID_, PID_, SUBSYS_, REV_ ugyanaz (amit ezek a taknyok néznek).
Épp minap olvastam, hogy driver boosteres driver elintézte a laptop Thunderbolt funkcióját a type c porton (nem oda való firmware volta driverben), másiknál pl. wifi ledobálás, dokkoló kezelési gondok, stb. stb. jöttek.
Aztán hozzáértő feltelepítette a gyári rá való driverekkel, és működött minden (kivéve a thunderbolt, annak garozás lett a vége). -
HornedReaper
senior tag
Driver Booster nevű program nagy segítség volt nekem, régi tablethez és laposhoz talált jó drivereket.
-
válasz
FirstAndroid
üzenetére
Ezt a szálat követve [link] erre sikerül rá lelnem modellspecifikus Linx_1010_RS5_1809_Build_17763_134_Win10_Home_32Bit_OOBE.iso
-
válasz
FirstAndroid
üzenetére
Media creation tool segítségével létre hozol minimum 8 gigás pendrive-ra telepítő médiát , bootoláskor az usb eszközt választod, bios-ból vagy valamelyik f gombot használva f2, f8,f12 ..stb . A windows telepítése könnyen fog menni, a gond a driverekkel lesz, azt össze kell vadászni . (billentyűzetre, egérre szükséged lesz, mert a touchpanel driver hiányában nem fog működni.) S telepítés végén szükséged lesz, szükséged lehet a meghajtó tömörítésére a beépített háttértár mérete miatt.
Ezt a leírást találtam , a windows driverek elérési helye is linkel-ve van . [link]
-
FirstAndroid
tag
Sziasztok!
Kaptam egy ilyen tabletet grátiszba.
https://www.amazon.co.uk/Linx-1010B-10-1-Tablet-Black/dp/B014D847FS
Hogyan tudnék erre windows-t telepíteni? Tudna valaki segíteni?
Köszönöm szépen! -
válasz
Startech
üzenetére
Ha a használt szóba jöhet , akkor akár a hardveraprón is körül nézhetsz , lehetőleg minél erősebb hw-el szereltet . Az android könnyen megoldható dual boottal , a win mellé feltelepíted a FydeOs [link] (chrome os fork) ,android futtató környezet telepíthető rá alapból . Korrekt tempóval fut , teszteltem Core m5 6y57 /8 GB ram-os eszközön.
Neten keresgélve a 2in1 tablet/laptop/notebook kifejezést használd . -
Startech
csendes tag
Sziasztok. Tabletet keresnék. A legtökéletesebb olyan lenne amihez tollat is tudnék venni, android is futna rajta, s sim kártyás lenne.
De ha nincs ilyen akkor csak az alap is elég. Egy szerverre kellene felépnem vele hogy ott tudjak dolgozni ehhez a wmware horizon progit használva elméletileg ennek 4gb ram a minimális igénye.
Kb 100 éve volt egy chuwi azon volt win/android de sajna arra már ráültem s csak 2gb ram ja is volt.
Háttértár is a legkisebb elég.
Tudnátok ajánlani egy keresőt ahol ezeket a feltételeket bepipálva kidobná
a tutit?Talán az üzemidő ami még jó volna kb 3..4 óra.
-
válasz
HornedReaper
üzenetére
Utána nézek ,memlékeim szerint nem csak egy -két helyen kell kikapcsolni . Illetve böngészőn belül is kapcsold ki , mert az is tartalmaz hely/jesírás ellenőrzőt .
-
HornedReaper
senior tag
válasz
this is life
üzenetére
Nem lehet valami telepíthető programmal lecserélni?
folyamatosan most is hogy gépelek felül írja a felajánlott szavakat, tuti lassítja -
válasz
HornedReaper
üzenetére
A face és egyéb macerás oldalakon , az onscreen billentyű fölé húzd össze , zsugoríts az ablakon, vagy ha minden kötél szakad a kisegítő lehetőségek képernyő billentyűzetét használd . Kényelmetlenebb , de kevésbé bug-os .
-
tlac
nagyúr
válasz
HornedReaper
üzenetére
edge?
-
Papooo
senior tag
válasz
HornedReaper
üzenetére
Gépház - Eszközök- Gépelésnél tiltsd le a fölösleges sallangokat.
-
HornedReaper
senior tag
Sziasztok! elég döglött ez a topik, de hátha
windows 10, hp elite x2 1012 g1 2mag 4szál m5 proci 8GB RAM gép. Több helyen olvastam facebookon érintőkijelzőn gépelve laggol, lassú a bevitel. Nálam is ilyen. Kisegítő lehetőségeket stb kikapcsoltam és nincs több ötletem mit lehetne még megpróbálni. Most is a kijelzőn gépelek és egész jó, de facén ugrál a képernyő fel-le gépeléskor (Chrome és firefox is), erre azt ajánlják 100% alá csökkenteni a nagytást de ez sem segít. Szóval laggol és minden leütésnél fel-le ugrál. Van megpldásotok? Helyesírás-ellenőrzés is kikapcsolva néha valami mégis belejavít és a virtuális bill tetején sem tudom kikapcsolni az ajánlott szavakat. Bármi ötlet? -
Upo
addikt
Elvileg itt vannak a driverek: https://www.asus.com/hu/supportonly/T101HA/HelpDesk_Download
Win10 64 bit választható ki.
A chipset-nél lenyitva feltenném a Intel INF Update Driver-t, utána a Intel(R) Serial IO GPIO Driver-t. ATKPackage sem árt, ettől is jöhetnek elő eszközök.
Hanghoz nyilván kell az Intel iSST , aztán ha kell akkor a Realtek Audio Driver is ha a felismert driver nem jó.
Aztán innen még mindenképp feltolnám a Intel(R) Trusted Execution Engine Interface és Intel® Dynamic Platform and Thermal Framework Driver -t is, hátha beállít még valamit, CPU-ba integrálva is vannak háttér eszközök, sok minden ezeknél össze van vonva néhány komponensbe.
Utána lehet még amit gondolsz, bár jómagam a Software and Utility szekció kivételével az összes driver kategóriát lenyitva, a legfrissebb verziókat fel is tenném. A Bios Utility esetleg nem kell, meg az az ICE Sound a leírás szerint valami szoftveres hang varázsló, én az ilyesmiket nem nagyon komálom, de opcionálisan ki lehet próbálni ha már van hang.
A Software and Utility alattiak abszolút opcionálisak, ha magamnak csinálnám akkor onnan semmit nem töltenék le, csili-vili bloatware-nek értékelem mindegyiket, ami csak az erőforrásokat eszi. -
Upo
addikt
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Ezeknél mindig a gyári drivereket kell feltenni, az ilyen driver finder és okos oldalak cuccai sokszor lukra futnak. Hiába ugyanaz a vid/pid azonosító, amire rákeresnek, de a konfigurációs beállítások gyártónként/típusonként eltérhetnek. Elég egy bit különbség, és már valamik nem fognak menni. Tipikusan érintő, elforgatás érzékelés, képernyő kalibráció, hang, mikrofon, kamera, beviteli eszközök nem menése esetén gyanús hogy nem jó driver(ek) mentek fel, vagy valami hiányzik, vagy nem jó a sorrend.
Kulcspont az ilyeneknél a gyári GPIO és I2C driver, amelyiknél ami van. Ezek fogják megmondani, hogy melyik eszköz melyik busz melyik portján van. Ezeknek a drivereknek a telepítése során általában egy csomó új eszköz ugrik elő, amik előtte ott se voltak az eszközkezelőben.
Asus talán még nem volt a kezeim között, kínai wintab viszont annál inkább. Az mind több menetes játék volt. Vagy gyári telepítésből mentett, vagy kínai oldalról leszedett driver csomag szokott lenni hozzájuk. Szerencsésebb ha inf-es telepítők vannak meg, nem telepítő exe, mert úgy szépen végig lehet menni mindenen. Ami driver van saját, azt mind rá kell próbálni a win által felismertre.
Chipsettel szoktam kezdeni, utána i2c, gpio. Kézzel tallózás, mappából, listából kiválasztva (mert különben hajlamos a win ráfogni hogy már fent van a legjobb driver). Ez elő szokott hozni egy rakat eszközt. Amiket bekéreget, annak megadom a mappát.
Ha sok gyári driver van, akkor szoktam pipálni is hogy melyik ment fel, mert mindegyiket rá kell küldeni. Szépen megyek végig egyesével, és próbálom a frissítést a mappából. Ha valamelyikre azt írja, hogy nem lehet telepíteni, akkor megyek tovább a következőre (van ahol egy másik driver fent kell legyen ahhoz, hogy ez tudjon települni). Ha a driver lista végére értem, akkor kezdem megint az elejéről, nyilván a még nem települtek lesznek soron. Addig kell ismételni, amíg egyszer csak el fog fogyni, minden fel fog menni. És akkor minden működni is fog. -
BestofJAVA
tag
Microsoft Surface Pro 9:
Kétféle processzorral jelent meg.
Ugye senki nem követi el a fatális hibát, hogy Surface Pro 9-t vesz ARM64 processzorral?! Semmilyen előnye nincsen.
Az x86 könnyebb, gyorsabb, az akku tovább bírja. Több szoftvert futtat.
-
tlac
nagyúr
válasz
Ace Ventura
üzenetére
akkor már csak a hang nem megy?
korábban az érintőkijelzőt is írtad -
Ace Ventura
addikt
Megnezem majd a verziókat, most nem vagyok gépnél.
1709-1803 verziókat kutatok most, hátha azzal jobb lesz. Amiket próbáltam, azok frissebbek voltak.
Sajnos valami régebbi lehetett fent, mert a gép kb 3 évig be sem volt kapcsolva. Nem frissült.
Nincs kérdőjel, alapból azt írja, hogy nem található hangeszköz. -
tlac
nagyúr
válasz
Ace Ventura
üzenetére
mi volt a 3 win 10?
legfrissebbet tenném fel, egyébként ha korábban működött, akkor pedig valamit elnézhetsz
vannak kérdőjelesek eszközök az eszközkezelőben? -
tlac
nagyúr
válasz
Ace Ventura
üzenetére
olyannal még találkoztam másik tabletnél, hogy a win gyári drivere agresszívebb volt, mint a gyártói és trükkösebben kellett aztán feltenni
a bios friss?
az is tud még problémákat okozni
volt olyan tabletem is, ahol egy új verziós win10-hez adtak ki biost -
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Esetleg ezen az oldalon szétnézni ASUS Transformer Book T100HA Drivers Download - ASUS Drivers Download (drivers-asus.com) , hátha valamelyik touchpanel , chipset driverrel életre kelthető az érintő felület .
-
BestofJAVA
tag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Win8-as gépem jónéhány éve csak egyetlen, adott Win10 verziót viselt el. Nem volt szabad frissíteni. Így nem felelt meg az up-to-date kiadás.
-
tlac
nagyúr
válasz
Ace Ventura
üzenetére
akkor nem tetted fel mindet vagy rossz sorrendben
-
Ace Ventura
addikt
válasz
energomatt
üzenetére
Tettem fel, de nem műkszik. A win nem talál hang eszközt, és a erintőképernyő se megy.
-
energomatt
őstag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Na most ebből nem derül ki, hogy tettél fel rá drivereket az Asus oldalról, vagy csak lenne hozzá, ha feltennéd?
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Tudatlanságom miatt jól kiszúrtam magammal, és szeretnék segítséget kérni az alábbiakban.
Hozzájutottam egy Asus Transformer book T101HA-GR029T géphez, amin minden működött hibátlanul, csak kicsit lassú volt, és 3 évig nem is használták.
Gondoltam feldobok egy új win 10-et, de sajnos hiba volt.
Minden partíciót töröltem, és tiszta telepítéssel ment fel a windows.
Azóta sajnos nincs érintőképernyő, és nincs hang a gépen. a win nem talál hangeszközt, pedig elvileg lenne hozzá driver az Asus oldalán.
A win verzió lehet a ludas, vagy valami driver? Sima Win 10 a microsoft oldaláról leszedve.
Pls help! -
válasz
energomatt
üzenetére
A MuseScore az Windowsos program. Szerintem bármelyik "olcsó" kínai tablet jó lehet, akár használtan is. Nálunk 2db Chuwi Ubook van, egyik az asszonyé. 5 óra kijelzőidőt simán tudja Win10-zel. Szerintem jó gép, teljesen hangtalan, passzív hűtésű. Sajnos most eléggé elszálltak az árak, de anno egy ilyen új ára ~60e volt. 11.6 colos, így kisebb kicsit mint egy A4-es lap. MuseScore-t simán viszi.
-
BestofJAVA
tag
válasz
energomatt
üzenetére
Remélem, lesz, aki konkrét modellt tud ajánlani.
Mscz-t nem ismerem, ezért erről nem tudok nyilatkozni.
Pdf olvasására Windows alatt az ingyenes sumatra PDF alkalmazás a legjobb. Suhintással is könnyedén lapozhatsz oda-vissza, a nagyítási, szín- és egyéb beállításokat megtartja oldalról oldalra. Prezentáció módban elég egy darab érintés, és előrelapoz. Ez a progi önmagában jobb, mint az ezernél is több androidos könyvolvasó app bármelyike. Számtalan appot használok rendszeresen és megelégedéssel, így ezt nyugodtan kijelenthetem. Nem is tudom, van-e nagyobb Windows tablet, mint A4. A Surface Pro a margókat leszámítva hozza az A4 oldal nettó szövegterületét. Nekem elég, számomra ez A4, de neked lehet, hogy nagyobb kell. Ily módon a 12.3" nincs meg 210*297mm. A képernyő gyönyörű, de a betekintési szög esetleg jobb egy androidnál. A surface pro ugyanis tükröződik. A másik a súlya. Engem szintén nem zavar, de azt hiszem, valamennyivel meghaladja a fél kilót. Elbírja egy kottatartó, de nem szeretnéd, hogy ha pl arrébb tolod, összecsukoljon az egész. Régi, 5-6 éves modellek is makulátlanok, 10 órán feletti képernyőidővel. Beállítható úgy, hogy a képernyő sohase kapcsoljon le. 300 euróért is találsz szépet, használatlant (mert billentyűzetzsanér nélkül nem tudta használni a tulajdonosa).
Viszont az ezernél is több app és az érintéssel történő kezelés miatt az Android sem elvetendő. Repülő üzemmódban kibírhat több órás képernyőidőt. Sajnos a kijelző adott idő elteltével mindenképpen lekapcsol. Azt hiszem, létezik belőle A4-nél nagyobb modell. Lehet, hogy gagyi, de tapasztalatom szerint nincs érdemi különbség a 100 és az 1500 eurós Android modellek között. Ilyen funkcionalitásra meg pláne nem. A használt modellek akkuja sokszor tropa, ezért levehető hátlapú modellek cserélhető akkuval előnyben.
Ha nem idegenkedsz tőlük, érdemes lehet utánanézned az Android alapú e-ink jegyzetelőknek. Egyszerűen remek látványt nyújtanak. Tényleg papírszerűek. Az Android azért kell, hogy appokat is futtasson (ezért számodra leginkább olyan felelhet meg, amelyen megtalálható a Google Play appletöltő ikonja - a legtöbb modellen azonban nincs fent). Vannak jó nagyok is. Esetleg az jelentheti a szűk keresztmetszetet, ha kézzel nem kezelhető jól, csak elektromos ceruzával. A készülék hetekig működik, de a ceruza sajnos nem, plusz neked nem is megoldás.
Sajnáljám, ha emiatt lennél kénytelen iPadet venni, ami amúgy nem boldogít, ellenben rohadt drága. Ha modellezték a kotta típusú használatot az Apple gyárban, akkor tökéletes lesz. Ha nem, akkor lehetetlen lesz rábírni.
-
energomatt
őstag
Kotta olvasás céljára vennék egy minimum A4-es hasznos képernyőfelülettel rendelkező tabletet, talán inkább Windows-ost. A kották mscz-ben, de pdf.-ben is rögzítve vannak és többnyire egyoldalasak. A lényeg, hogy a kottatartón állva hagyva is tudjak billentyűzet, vagy más segédeszköz nélkül keresni, lapozni, stb. Szükségem lenne minimum 64G tárhelyre. Elsősorban használt jöhet szóba kinti beszerzés nem akadály. Milyen tipusokat javasolnátok, mondjuk 50-80e Ft között?
-
BestofJAVA
tag
surface proról szoktam írni: 12 órás akkuval, a legerősebb napfényben nem elég a fényereje. a grafikai beállításokban mókoltam a maximumot: némi árnyékban vagy nem túl erős napfényben tudok rajta olvasni, dolgozni a kertben.
létezik hozzá ütésálló rugged tok olyan 50 euróért. A dupla képernyővédő üveg rontja valamelyest az érintésérzékenységet, de használható.Erős napfényben ajánlanám
- OLED notikat. Néhány modell létezik, hozzák alacsony kívánalmaidat, de nem vízállóak
- E-ink Windows notit
- E-INK Wlan képernyőt igazi Windows notebookhoz vagy mini pc-hezLétezik olyan E-INK WIFI képernyő, mely magában 4g Android tablet, de külső eszköz számára wifi érintőképernyő. 600 euró körül járt az ára fél éve
Ha hajlandó vagy a Windows mini pc-t erősebb power bank-ről üzemeltetni egy hátizsákban, akkor járkálva állandó wifi kapcsolatban lehetnél az E-INK wifi érintőképernyőt tartva.
Az E-ink nagyon energiatakarékos, és kiválóan látható napfényben
. Csak néhány színt tud, talán 256 vagy 1024 a jelenlegi maximum. -
jel1
aktív tag
Sziasztok!
Kültéri munkavégzéshez van szükségem egy windowsos tabletre. Térinformatikai programnak kell futnia, helyszíneket rögzítönk (nem gps-szel, csak úgy kb-ra, térképen)
A mostani gépek már régiek, elavultak (gyenge proci), szar az akksi (nem bír egy munkanapot), sötét a kijelző (nincs bennük fényvisszaverő, alacsony a fényereje)
Tehát ilyen 4gb ram, 60gb tárhely bőven elég. A lényeg az lenne, hogy szemerkélő esőben ne kelljen abbahagyni a munkát (tehát valami minimális IP védelem, ütés ellen egy tok elég), legyen jó kijelzője kültéren (vagy valami visszaverőréteggel rendelkező, vagy nagy fényerejű, akár oled), illetve az akksi bírja a 8 órás munkát.
Méret 10"
Ár... nem tudom... 2-3-400?Köszönöm a segítséget a kiválasztáshoz.
-
BestofJAVA
tag
válasz
szineszokni
üzenetére
Kifoghatsz másodkézből korábbi generációs (3 vagy 4-től) megkímélt, akár sosem használt Microsoft Surface Pro-t (nyugatról). Nem sok különbség van a legújabb generációhoz képest, csak annyi, hogy 300 euróba kerül 2000 helyett. A kijelző pontosan ugyanaz az A4-es, nagyfelbontású, gyönyörű tökély. Excelre szebb nincs is a világon.
A hang mesés. A proci régebbi lehet, de így is gyorsb lehet a masinaba Windows hazájából. 10 óra üzemidő lazán megvan. 11-12 óra is kijön. A wifi-n lógást meg sem érzi.
Gyakorlatilag érintetlen, tökéletes daraboktól szabadulnak nyugaton párszáz euróért, mert zsanér nélkül nehéz használni. Tollal már jobb, illetve léteznek állítólag valakik, akik folyton asztalnál ülnek, és nem kell nekik zsanér - de én ilyen usereket nem ismerek, szerintem nincs ilyen.
Tökéletes laptop egyébként, egyedül a zsanér hiánya keseríti meg az ember életét. Tökéletes tablet is, ha akarsz hozzá ceruzát (akár no-namr vagy pl 30ezer forintos Samsung toll) vagy mini-billentyűzetet használni. Simán kenterbe veri bármelyik ipad-et vagy Android tabletet, lévén, hogy ez valódi számítógép.
Semmiképpen nem reklámozom, drágán SOHA ne vegyétek. A te felhasználásodra viszont 300 euróért erősen luxus színvonalú megoldás. -
Papooo
senior tag
válasz
szineszokni
üzenetére
Torrentre a tárhely, excelre a kijelző a kicsi.
Inkább egy érintőképernyős notit vegyél -
szineszokni
újonc
Sziasztok!
Napi 12-14 óra Torrentezésre és havonta 1-2 word és excel doksi megírására alkalmas lehet windows alapú tablet? Ha igen akkor tudtok ajánlani itthon megvásárolható 128Gb os, usb (3.0) porttal rendelkezőt?Köszönöm
-
mcdennis
tag
Sziasztok!
Egy Windows 10-es laptopot használok és másodlagos kijelzőt keresek. Egy tablet megfelelő lehet erre a célra? Elsőre monitorra gondoltam, de gondolom áll már olyan szinten a technológia hogy ez kivitelezhető tablettal is. Valaki csinált már ilyet? Mennyire működőképes ez? Illetve milyen tabletet javasoltok erre? Nyílván egy nagyobb kéne -
tibi-d
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, remélem jó helyre intézem.
Adott egy 2 op rendszerrel telepített tablet (Alcor IQ935R).
Ha csak az egyikre van szükségem, el lehet-e távolítani a másikat a memóriából, hogy ne sérüljön a másik. -
válasz
Papooo
üzenetére
Köszönöm az ötletet. Azt hiszem, ezen eredetileg még 8 vagy 8.1 Windows volt.
Sajnos tableten nem tudom, hogyan megy a downgrade. Letöltöttem egy 8.1 ISO-t. Ha ezt rámásolom egy pendrive-ra, azt hiszem, kevés lehet. Egy boot megoldás kellene. Ráadásul a BIOS-ba be sem tudok lépni, akármilyen F billentyűt nyomkodok.
Köszi előre is, ha tudsz még segíteni.
-
Sziasztok!
Hiányzik a HID-kompatibilis érintőképernyős illesztő az Alcor IQ935R tabletről a W10 rendszernél, ezért USB-re kötött egérrel és billentyűzettel működtethető csak, de ez nonszensz. Az androidos platformon nincs probléma ezzel, viszont szükség lenne a Windowsra is.
Hogyan lehetne ismét érintőképernyősre varázsolni a Windows rendszeren a tabletet? Sajnos, tavaly egy frissítés hazavágta az érintőképernyős vezérlést. Azóta már frissítettem többször is, de nem oldotta meg a problémát és ehhez való illesztőprogramot sehol sem találok. -
NEXT LP
tag
Sziasztok!
Milyen Windows 10-es vagy 11-es tabletet javasolnátok 300 ezer alatt, a következő igényekre:
Főleg utazásoknál, kültéren használnám, így fontos lenne a jól látható képernyő, de 1920x1280-nál nem kell nagyobb felbontás.
Leginkább szórakozáshoz kellene, filmezésre, gyengébb játékok, illetve PS Remote Play futtatására.
Jó lenne legalább 8Gb RAM, tárhely pedig vagy 128 giga, vagy 64, ami SD kártyával bővíthető.
Nem tudom tabletek közt van e ilyen, de ha igen, az is jó lenne, ha lenne beépített szemmozgás követő benne (Tobii EyeTracker), de ez nem annyira fontos.
Viszont a legfontosabb az lenne, hogy legyen benne SIM foglalat, mobilnethez.Ebben az árkategóriában melyik tablet lenne szerintetek a legjobb?
-
falabu88
aktív tag
válasz
spyduck
üzenetére
Dell venue 11 pro 7140-et bátran merem ajánlani, nekem az van, szeretem. 8GB rammal, 256 SSD-vel szerintem gyors kis gép. A tablet részében illetve a billentyűzetben is van akksi, nagyon jól bírja. Sajnos sim-es verzió elég ritka, illetve sebességben sem tudom mit tudhat. De ha megoldható 4G Huawei routerbe raknám inkább a simet és arról osztanám a netet wifin keresztül a gépnek. Még ha úgyvan lehet megválnék az enyémtől is, elég ritkán kell használnom
(nem simes verzió, de elvileg bővíthető vele) -
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
Olyan Windows-os telbletet vagy 2in1 eszközt keresünk amibe lehet rakni mobilnetes SIM kártyát és van rajta USB port. Előny ha van hozzá billentyűzet is.
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás? minél hamarabb
2. A gépre szánt összeg forintban? 50-100e ft között
3. Felhasználás? pénztárgép szerelőknek kell (számlázni kell rajta és NAV-os doksikat kitölteni)
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? nem
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? mind1
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? csak erre lesz használva
7. Operációs rendszer? windows
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? 4gb RAM minumum, de 8gb jobb lenne, tárhely pedig minimum 128GB
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) USB-re szükség van és a kijelző érintős legyen. Kifejezetten tabletet vagy 2in1 eszközt keresünk.
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) lehet használt is -
Chuwi 2 in 1 gépen nagyon idegesít a touchpad gesztusvezérlés. pl. ha felfelé húzom a kurzort, akkor előző méretre vált a Chrome. Hol a bánatban lehet ezt kikapcsolni? Google barátom szerint az egér beállításainál kéne lennie, de nincs. Simán gesztusra, vagy gesture-re keresve se ad ki semmit a gépházban. Eszközkezelőben nincs is külön touchpad, csak egér van, de mennek a szokásos dolgok: görgetés 2 ujjal, zoom, meg ez az előző méretre váltás.
Ez utóbbi pl. a Lenovo laptopomon nincs, hiába húzgálom lefelé a touchpadet, sose vált előző méretre hál'isten. Hol van ez a nyamvadék beállítás vajon? -
törölt tag
Sziasztok!
Remélem él a topik és tudtok segíteni. Égen földön keresek 12,5"-os Windows-os tablethez flip tokot. Remélem jól mondom.
Konkrétan ehhez a tabihoz kellene. [link]
Valami hasonló kellene, de ez csak 12"-osnak mondja magát. [link]
Mennyire lehet rugalmas a négy fül a belső oldalon? Befogadná a Portégé-t?
Ha tudtok linket konkrétan 12,5"-os géphez kimondottan, akkor nagyon hálás lennék.
Nem kell, hogy billentyűzetet is tudjon, csak lehessen beletenni.
Köszi szépen előre is. -
-
kisspista
senior tag
válasz
this is life
üzenetére
Kipróbáltam, másodpercenként 2 képkockával tesztelte, melegedett, de nem tudom mit kell nézni rajta. Lefutott, de semmi, több. Melegedett a készülék és a szokás szerint a kijelző azon része is szépen forrósodik.
-
-
-
-
kisspista
senior tag
válasz
this is life
üzenetére
Abban esetleg tudsz segíteni, hogy létezik e olyan program, amivel a videóvezérlőt lehet tesztelni vagy külön a kijelzőt? Találtam LCDt és érintőképernyőt hozzá, de az a gyanúm, hogy alaplap hiba lesz az integrált GPU-val. Mielőtt megvenném, meggyőződnénk róla, hogy valóban azzal van e a hiba...
-
kisspista
senior tag
válasz
this is life
üzenetére
Mindegyik linket megpróbáltam, amit küldtél, sajnos semmi :(
Kezdem feladni... Köszönöm az eddigi segítséget! Hálás vagyok érte! -
válasz
kisspista
üzenetére
A lenovo miix széria drivereit lehetne megpróbálni azok, baytrail alapú eszközök voltak. [link] [link] [link] , így az egész kissé vak tyúk is talál szemet esete lehet . Google kereséssel [google search lenovo baytrail vga driver ] . Ha nem csikoz és az öt ujjas érintéssel sincs gond , akkor inkább nem piszkálnám .
-
kisspista
senior tag
válasz
this is life
üzenetére
Pontosan, egy ilyen Lenovo felé driver kellene nekem. Esetleg tudsz abban segíteni, melyik lehet jó hozzá? Acer Iconia Tab 8W W1-810 a pontos típusa. Talán egy azonos hardverű tablet drivere felmenne rá... Az érintőképernyő igen tudom, az másik dolog. Megpróbálom azt is frissíteni
-
válasz
kisspista
üzenetére
Az lv hd graphic , nem veletlenül a lenovo át bramdelt intel hd grafikus drivere ? A vga drivernek amúgy nem sok köze van a touchpanel driverehez , külön kellene kezelned őket . A goodix touchpanelhez kereshetsz frissebb drivert , de ha alapvetően jól működik , akkor nem érdemes bántani .
-
kisspista
senior tag
-
kisspista
senior tag
válasz
this is life
üzenetére
Megpróbálom, hátha. Melyik lehet a Windows 10 legrégebbi példánya és hol tudom letölteni azt? Köszi!
-
Biqci
aktív tag
-
falabu88
aktív tag
Közben néztem, valami 30W-os Dell töltő ami ilyen (valószínű nem hozzá való) , a gyárija (is) micro usb, ami 24W. A tied gyári töltővel van? Nincs a fentebb írt gond vele? Rákeresve több helyen is láttam ezt a töltés hibát (3W 24W helyett ha már be van dugva a konnektorba a töltő csatlakoztatáskor), gyári töltővel is csinálták már az új gépek is.
-
-
kisspista
senior tag
Gyári Acer a kijelző. Azt nem tudom, hogy hosszútávon jól működött-e, mert nem használtam, újra telepítettem egyszerre. Most már az érintőképernyő is megkeveredett sajnos.... Nem ott érzékel, ahol kéne. Egyszerre lenne minden rossz rajta? LCD, érintőképernyő?
Nekem ez magaslabda... Lehet hagyom, már sok mindent kipróbáltam eddig sikertelenül. Hozzáértőnek lehet még teljes értékű tablet, ha nem hardver hiba.
-
tlac
nagyúr
válasz
kisspista
üzenetére
gyári specifikáció szerint mennyi érintést kellene tudnia?
nem sok esélyt látok rá, hogy valaki hackelte volna a gépet
az előző tulaj biztos nem, ha rajta hagyta a személyes dolgaitegy dolgot tudok elképzelni, hogy cserélve lett a kijelző valami olcsó kínaira és ezért lehet gondod a gyári driverekkel
de a legnagyobb esélyt arra látom, hogy rád sóztak egy hibás gépet, ami már korábban is problémás volt
-
kisspista
senior tag
Nem sokat. Voltak személyes adatok rajta, így a gép alaphelyzetbe való rakása mellett döntöttem. Ahogy bejött az Acer logó, máris csíkos lett a kijelző és alig olvasható. Nekem az fura, hogy nem a megszokott (Intel HD Graphic) volt a videokártya szövege, illetve csak 5 pontos érintést jelzett. Van egy olyan érzésem, hogy valaki belenyúlt a fimwarebe, esetleg programozta előtte és speciális BIOS beállításokkal működött előtte.
-
kisspista
senior tag
válasz
this is life
üzenetére
Ezen sajnos már túl vagyok. Semmi. Van egy másik BIOS itt régebbi Windowshoz (8.1). Lehet az megoldaná a problémát?
-
falabu88
aktív tag
Micro USB, 19,5V*1,2A. A gyári az valami speckó 20pin-es csatlakozó (gondolom hogy ne dugd be véletlen más eszközbe) :
[link]
Én már utángyártott töltővel vettem, egyszer egy akksis egérre véletlen rádugtam, el is füstölt
Szarakodik egy ideje a töltő, ha be van dugva a konnektorba és úgy csatlakoztatom a gépet akkor csak valami pár W-os lassú töltést csinál, kb csak stagnál bekapcsolt állapotban az akksi..
Ha előbb a gépbe dugom be, utána a konnektorba akkor tölt 24W-al. Fogalmam sincs mitől lehet ez. Plusz mostanában érdekes hangokat ad, tuti be fog dögleni. -
tlac
nagyúr
válasz
kisspista
üzenetére
Csak azt nem értem, hogy miért egyszerre jött volna elő a gyári visszaállítással?
gyári visszaállítás vagy újratelepítés? korábban az utóbbit írtad, a kettő nem teljesen ugyanaz
pontosan mikor jött elő a hiba?Illetve az eszközkezelőben teljesen más driver volt fent, illetve amit írtam: 5 ujjas érintést jelzett, most 10et.
az igp-hez és érintőpanelhez külön driverek kellenek, ez két hardver
-
kisspista
senior tag
Csak azt nem értem, hogy miért egyszerre jött volna elő a gyári visszaállítással? Illetve az eszközkezelőben teljesen más driver volt fent, illetve amit írtam: 5 ujjas érintést jelzett, most 10et. Elképzelhető, hogy belenyúltak a firmwarebe és ezért nem működik jól a gyári driverekkel?
-
falabu88
aktív tag
Valakinek nincs esetleg elfekvőben gyári töltője Dell Venue 11 pro-hoz? Sehol se találok kb, ahol meg van, arany áron..
-
kisspista
senior tag
válasz
this is life
üzenetére
Esetleg tudnál segíteni a Bay trail driver beszerzésében Acer Iconia Tab 8w1-810 tabletre? Köszi
-
kisspista
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy Acer Iconia Tab 8 W-810 tabletem, amit most vásároltam használtan. A tableten Windows 10 Home fut, gyári, eredeti licenszszel.
Újratelepítettem és sajnos a képernyő keresztirányban fekete csíkokat jelenít meg, nehezítve így a tablet használatát. Sajnos Acer logó betöltése közben is zavaros a kép, és BIOS ban is jelen vannak a szabályos csíkok. Mivel a gép alaphelyzetbe való rakása pillanatában változott meg a képernyő, azt gyanítom, hogy valami driver vagy vezérlő hibája lehet. Amikor vettem, akkor a videokártya LVHD Graphic volt ha jól emlékszem, én viszont csak az Intel HD Graphic et tudom feltenni. Illetve akkor 5 pontos érintéses bevitelt támogatott, most már 10et ír ki. A képernyő felső fele használat közben melegedik, innen is gyanítom, hogy a nem megfelelő hardver driver miatt.Tudna ebben valaki segíteni nekem? Köszönöm előre is!
-
Attici
őstag
CHUWI billentyűzethez használt már valaki magyar matricát?
Melyiket érdemes megvenni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kindle Voyage REKLÁMMENTES könyvolvasó eladó (fizikai lapozógombok, egy síkban levő kijelző!)
- Samsung Galaxy Tab S11 11" 256GB Wifi, 3 év gyári garancia + Samsung Book Cover tok
- ELADÓ - iPad Air 13" (M2, 256GB) + Apple Pencil Pro + tok
- Samsung Galaxy Tab S11 Ultra 256GB 5G
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Akció!!! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 1000GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- 0% THM 4 havi részlet beszámítás! 5060Ti/5070/5070Ti/5080/5090 videokártyák készletről KAMATMENTESEN
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
folyamatosan most is hogy gépelek felül írja a felajánlott szavakat, tuti lassítja
windows 10, hp elite x2 1012 g1 2mag 4szál m5 proci 8GB RAM gép. Több helyen olvastam facebookon érintőkijelzőn gépelve laggol, lassú a bevitel. Nálam is ilyen. Kisegítő lehetőségeket stb kikapcsoltam és nincs több ötletem mit lehetne még megpróbálni. Most is a kijelzőn gépelek és egész jó, de facén ugrál a képernyő fel-le gépeléskor (Chrome és firefox is), erre azt ajánlják 100% alá csökkenteni a nagytást de ez sem segít. Szóval laggol és minden leütésnél fel-le ugrál. Van megpldásotok? Helyesírás-ellenőrzés is kikapcsolva néha valami mégis belejavít és a virtuális bill tetején sem tudom kikapcsolni az ajánlott szavakat. Bármi ötlet?
. Csak néhány színt tud, talán 256 vagy 1024 a jelenlegi maximum.
(nem simes verzió, de elvileg bővíthető vele)