- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Fujifilm X
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Philips LCD és LED TV-k
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bjorngolf
tag
Sziasztok!
Párom tabletet szeretne venni. Amire kellene neki: nyaralásokon valamint a hétköznapokon néha arról netezni, filmet nézni. Egy 8-10 oras üzemidőt szeretne mindenkép valamint minimum 64 GB-os tárhelyet.
Anyagilag a felső határ az kb 150 e ft
Milyen tabletet tudnátok ajánlani?
Köszönöm előre is a válaszotokat -
kisninja
őstag
Sziasztok van egy dell venue pro 11 7140 tabom milyen 2260 as m.2 ssd mehetne bele ? 256-512.
Sajnos a neten rohadt drágán találni nekem megfelelne hardver aprós is de egyszerűen nem lelek. -
derrik
őstag
válasz
this is life #14595 üzenetére
Nem tudok okos lenni. Androidos tabletjeim voltak de leszoktam róluk. Volt valamikor egy Ipad4 is. Az úgy adtam el ahogy kaptam. Most pedig laptopra nem de egy 10-12" tablet jó lenne. Mivel az említett két programot megvásároltam. Így gondoltam egy win tabletre......
-
válasz
derrik #14594 üzenetére
A szinhuseg kalibrációval javithato ,helyrehozhato , a felbontas a jo kerdes inkabb mert relativ magas felbontas fhd ,igenyli a felfele skálázást mert a win32 alkalmazasok igen csak toporodottek lesznek alapbeallitason. Ami erdekes nálam 175%-os felkalazast javasol w10 fhd alatt . Valjuk be oszinten a windos nem "kis" kijelzo es nagy felbontásra van optimalizálva . Igy is kulso alkalmazas kell a betumeret növeléshez ,mert a draga jo Redmondiak ez a lehetoseget is elvettek a creator update-el . En fokepp touch panelt hasznalok , es mokolas nelkul szinte eselytelen az erteklheto hasznalat .. Az uwp appoknal nincs ilyen gond .
-
derrik
őstag
válasz
Papooo #14591 üzenetére
tlac: bocsánat ! Valóban. De úgy akartam mondani akkor, hogy az 1080p egyenlőre kevésnek tűnik
Tapi notebook kategória az Lenovo Yoga 3 pro, de hiába M-proci van benne, aktív digitalizálót nem tettek bele.
Most az usa-ban keresek a Best Buy utolsó ár 599 volt a ms Surface 3 pro.
Huawei Matebook de annak valami csillagász írta az árát.... -
derrik
őstag
válasz
this is life #14588 üzenetére
Valami combosabb M-es processzorban gondolkodom. A keret vége olyan 160 de a használt sem baj. Mostanra kicsit elvesztettem a fonalat. Mert már a 2in1 eszközöket és a max. 13" yoga laptopok is keresés tárgyát képezik.....de azokhoz nem mind lehet stylust használni mert nincs benne aktív digitalizáló
-
derrik
őstag
válasz
this is life #14586 üzenetére
Van egy Afinity Photo nevű kép szerkesztő.
link
Ez a minimum ami a vas oldaláról ami kell hozzá. Képernyő felbontás persze a csillagos égig mehetne ....
1xűbb videóvágás pedig Filmora video editor. Nem 4K így kb ugyan az minimális rendszerigény. Stylus támogatás pedig feltétlen kell! A telefon Android, van egy asztali windows masina komolyabb kiépítésben a legerősebb i5 proci és 16gb ram. Ezen az összes komolyabb feladatot el tudom végezni, csak nem mobil. Így nem szeretnék 3.-nak egy IOS lomot még. De ha nem lesz más akkor ipad 2018 stílussal..... -
-
Papooo
senior tag
válasz
this is life #14583 üzenetére
A foltosodás, 2-3 év használat után fog jelentkezni.
Volt pár kínai csoda a kezemben, de imkább egy normálisan megcsinált bay trail tab, mint egy dzsunkafabrik cherry, ami akku, wifi, melegedés, vagy egyéb tervezési hibával.
Most épp egy Palace Hill platformos vasat nyúz a család, ha nem is egy szélvész, de a minőség és a strapabíró kialakítás mindenért kárpótol. -
válasz
Papooo #14582 üzenetére
Ilyet vettem a nyaron ,eddig nincs okom panaszra ,a nagy melegben se voltak hoelvezetesi gondok . Igaz akksirol a TDP KERET 14Watt-ra van leveve ,cpu/gpu akksirol energiatakarekos uzemmodban ,full tempo es terheles csak halozatra kotve . Elotte a baytrail atom tabletem volt ,passziv hutessel ,Chuwi vi10 ,ott valamit nagyon elbarmotak a hutessel , mert mar egy sima bongeszesnel is forro lett a hatlap ,meg sok egyebb apro nyug, 2 ev alatt 2 akksit nyirt ki a tablet ,ha throttlingolni kezdett akkor toltesvezerlo chip/elektronika tolteni sem engedte az akksit ...stb Ha windows es tablet talan a core M johetne kepbe , de a hutes ott is kerdeses.
-
Papooo
senior tag
válasz
this is life #14581 üzenetére
A képernyö a proci hűtermelése miatt egy idő után elkezd foltosodni, ráadásul ez a proci előszeretettel throttlingol a kisméretű hűtés miatt, és akkor már alig erősebb egy atomnál.
-
simauser
tag
-
Üdv!
Miix 320 még mindig ajánlott 3G-hez?
Esetleg egyéb alternatíva?
Köszi! -
carl18
addikt
Nem a képernyő volt betörve, mert semmit se láttam a képből
Azért csikok sokkasága jelent meg a képernyőn és semmit se lehetett látni. De bekapcsol és működik kelő képen, de sajnos ez lassan 2 éve volt.
Azóta jó volna valamit kezdeni a géppel, + az akku is oda van azóta.
Ezért akarok valami alkotni egy műanyag dobozba, pár 18650 akku meg megtámogatná a gépet -
Kobold666
tag
Sziasztok! HP Elitepad G2-m van Win 8.1el. Ami a kérdés hogy lehetne megoldani hogy a kijelző lezárjon/kikapcsoljon, de ne kerüljön alvó módba?
-
carl18
addikt
Üdv! Szeretném a tabletem újra feltámasztani kis tunningal.
2 éve betört a Chuwi vi8-as tabletem kijelzője, akkut azóta kiszedtem belőle és azóta nem használtam.
Magam az alaplap még tutira jó, csak egy kijelzőt kéne szereznem hozzá.
A következő volna a célom, lehet összedobok egy kézikonzolt.Egy kijelző kéne 5-6 colos ami kompatibilis az alaplaphoz? Pontosan honnan tudom hogy jó.e hozzá?
Sajnos a chipsetnek is kéne hűtés, az volt a gond amint elérte a cpu a 73 fokot vissza fogta az órajelet és néhány játéknál elég szépen lecsökkent a Framerate.Első amire szükségem van egy kijelző
-
tlac
nagyúr
-
derrik
őstag
Sziasztok
1xŰ videó szerkesztés és fotó kidolgozás lenne a feladat 100ezer vagy kicsivel alatta gondolkodom 12" maximális kijelzőméret. Táblagép ill. vagy érintős laptop. Beviteli eszközként valamilyen toll használata előny.
Dell Venue 11 Pro 7140 ezt néztem
Jó lehet vagy van más versenyző még ami be is szerezhető használtan??? -
hajbel
addikt
Windows 10 Pro installálása közben HP Elitepad 900 rákérdzett, hogy törlöm-e a TPM-et. Sajnos rányomtam az igenre. Felinstallálta a Windowst, de az eszközkezelő nem látja sem a HID-compliant touch screent, sem pedig a Wifi modult a tablet. Akárhányszor próbáltam újratenni a windowst, nem oldódott meg a probléma. Érintésre nem reagál, wifi pedig nincs.
-
BalanceR
addikt
Sziasztok.
Nem tudom, ez a megfelelő topik erre a kérdésre, de lassan le kellene cserélnem a tabletem, és az utódot nem sikeröl kiválasztanom, tudnátok ajánlani valamit ,ami megfelel ezeknek a kritériumoknak:
-Passzív hűtés
-Minimum 10"
-Legalább 6 óra akkuidő terhelve
-Minimum 4 GB RAM
-Legyen dokkolható, vagy legyen hozzá rácsatolható bill.
-Teljes értékű USB
-És a legfontosabb: lehessen tölteni USB-ről (micro, vagy Type-C) -
-
tlac
nagyúr
válasz
betegphiu #14551 üzenetére
ennyiért gyorsabb, jobb használt laptopot lehet venni, mint tabletet
de ha mégis tabletben gondolkozol, akkor core m-es proci alatt ne vegyél, azok viszont drágábbak, de néha ki lehet fogni
azt kell eldöntened, hogy kell-e neked az érintőkijelző, meg, hogy a billentyűzet leválasztható legyen
-
betegphiu
senior tag
sziasztok.
asztali gépről szeretnék váltani,mert már nem játszom abszolút.
azon gondolkodom,hogy amennyit a gépemért kapnék (kb 65K) azon elvileg, ahogy néztem a piacot már egy használható tabot kapnék. (nem gondolkodom újban)
a kérdés, hogy egy 65ezres tablettel, vagy egy 65ezres laptoppal járnék jobban ?
a tablet rögtön elsőbbséget élvez,hogy be tudom hozni a melóhelyemre is, de a laptopot nem .(nem munkára kell)
igazából filmezni, letölteni, kell, fusson el rajta egy nem olyan gépigényes játék, ha kedvem támadna. (csgo)
szerintetek milyen eszközzel járnék jobban. ?
üdv. -
kodahckr
csendes tag
Sziasztok, szeretnék, dokkolható, aktív tollal kompatibilis tabletet venni.
Az alábbi típusokat néztem ki magamnak.Dell Latitude 5175 10.8 128GB LTE (elvileg jár hozzá billentyűzet amiben benne van a ceruza, meg táska) 165e FT
Acer Switch 3 (Ehhez is jár billentyűzet meg tok + ceruza) 170e FTÉrdeklődnék, hogy a fent említett típusokkal van e valakinek tapasztalata, vagy bármilyen véleménye?
Ha 200E FT körül tudtok valami mást ajánlani azt is szívesen fogadom.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
sirály69
őstag
Most csak érdeklődés szintjén....
Lehet, hogy be kell majd szereznem pár db Windows-t futtató 8"-os (Új) tabletet.
Hol lehet ilyet most venni/rendelni nem arany áron? Csak 10"-ost és nagyobbat találok... -
Ronam
addikt
Sziasztok!
Tegnap erkezett meg az Alldocube Knote5 tabletem. A kerdesem az lenne, hogy lehet ezeknel a gepeknel tiszta W10 telepitest csinalni? Ez az elso ilyen gepem, ugyhogy nem igazan vagyok kepben
. Gyarilag angol, es kinai nyelv volt rajta, utolag leszedtem a magyart is, es frissitettem is 1803-ra. Driverek megvannak hozza, a gyartoi oldalrol mindent le lehet szedni. Elore is koszi!
-
tomriddle74
tag
Sziasztok!
Nekem van egy win10es Alcatel cuccom. Tök jól elvagyok vele, viszont olyat csinál, hogy amikor hdmivel tvre dugom, elforgatja a saját kijelzőjét mintha függőlegesbe lenne fordítva a gép. A tv kép teljesen rendben, de táblagépen elfordul. Látott már valaki ilyet? -
válasz
Papooo #14534 üzenetére
Nem akarom en se tul tolni a bringat ,alapbol tartalom fogyasztasra kell az utod is , illetve nem art a 64 bites win fut rajta ,az egyebb eszkozeim felelesztese okan ,nagyjabol atom x7 ,4 giga ram es minel nagyobb kijelzo mert vakeger vagyok .. Itt is leltem par eszkozt a hw apron , mar csak a dontesnek kell megszuletnie ...
Csak halkan kerdezem a valasz privatban is johet a sony mennyibe fajna ?
A gyerkocnek pedig pedig panasonic toughpad kell az elnyuhetetlen , igaz az ara is -
Papooo
senior tag
válasz
this is life #14533 üzenetére
A lényeg, hogy pontosan be tudd határolni az igényeket,
Én most cserélem le a Sony Tap 11-em, egy feleakkora teljesítményű Edutabra.
Ilyen az, amikor a minőséget és a teljesítményt legyőzi, a (4 éves kölök kezében életbevágóan fontos) strapabíró kialakítás és a dupla akkuidő. -
-
Papooo
senior tag
válasz
this is life #14527 üzenetére
Lenovo X230T esetleg valamelyik értelmesebb yoga vagy flex?
Érdemes körbenézni ebayen is valamilyen újraforgalmazott samu vagy dell után is.Mindig eszembe jut a mondás: " N azaz Neveddmeg, E azaz Ez is gyenge"
-
válasz
Papooo #14526 üzenetére
Alapjaba veve nekem a touch screen a lenyeg ,abbol pedig a minnel nagyobb annal jobb elvet vallom.
Sajnos doglodik a chuwi vi10 tabletem es keresgelem az utodot az x5 atomot kizartam mar es a 2 giga ramot is.
Egyenlore meg csak szimatolok a vegso dontes elott . Egy biztos vagy apollo cerka esetleg u pentium ami meg bele fog ferni arba , a core M nem nekem van kitalalva ,sajnalok annyit adni egy hasznalati targyert .. -
Papooo
senior tag
válasz
this is life #14525 üzenetére
Szerintem, 4 giga ram elég.
Az olyan helyzetekben, ahol több ram kell, ott a proci teljesítménye miatt is szívni fogsz.
Eu raktárból rendelve, még elviselhető árú, de ha kínából jön és megfogják a vámon, akkor 80 körül lrsz a végső ára.Először tedd fel maganak a kérdést, hogy valóban szükséged van-e rá, és nem-e járnál jobban egy hasonló méretű, de jobb teljesítményű ultrabookkal?
Nagyon sok náhány hetes tablet szokott az aprón kikötni, mert nem felel meg az elvárásoknak, vagy csak kihasználatlanság miatt.
-
Sziasztok errol valakinek velemenye es tapasztalata [Jumper-Ezpad-6-Pro-Intel-Apollo-Lake-Quad-Core-N3450-6G-RAM-64GB-ROM]
Lenyegeben Intel Atom X5-Z8350 vs Intel N3450.
Illetve a hasonlo konfigoktol miert joval olcsobb a fentebb linkelt tablet? -
Bli92
tag
Sziasztok!
Kérdéssel fordulok hozzátok.
2-3 hónap múlva szeretném meglepni magam egy tablettel, és még nem tudom hogy milyen legyen (azt se, hogy win vagy droid). Elsősorban használt készülékben gondolkodtam, hogy olcsóbban tudjak hozzájutni egy esetleg 1-2 éves, de jobb minőségű eszközhöz.
Amikre használnám:
- Jegyzetelés (kézírással)
- Filmezés utazás alatt
- AutoCAD (nem túl komplex rajzok, inkább skiccek)
- Ebook olvasás
- Böngészés, stb... alap dolgokAmennyit szánnék rá (használt):
- 50k +/-10kAmi nagyon fontos:
- 6+ óra képernyőidő (vagy inkább 7+?)
- 9-10"-os kijelzőElső kérdésem az lenne, hogy létezik ilyen eszköz?
Második kérdésem pedig az lenne, hogy mikre érdemes odafigyelni, és hogy hol tudnék szerintetek jobban utána nézni annak, hogy miket lehet megtenni egy win10-es tablettel? Illetve, hogy mik telepíthetőek rá? -
tvamos
nagyúr
Van egy ACER Iconia Tabom. Szeretném az sd kártyát kicserelni benne, de az os egy része azon van, és ha az újat teszem bele, akkor nem indul el. Hogyan tudnám működésre bírni? Csak simán átmásolok mindent? Vagy kell valami extra?
-
Somatom
veterán
válasz
®abstract® #14508 üzenetére
Én beaktiváltam, frissítettem, hogy legyen hotspotom (mert eredetileg router -nek, NAS -nak vettem a miniPC -t), de alkalmatlan volt a feladatra, mert ha akartam, ha nem, lezabálta a mobil adatkeretemet. Akkor láttam utóljára rajta azt a fost. Kapott trial boot -ban egy Puppylinuxot, meg egy Androidot és kliensgép lett belőle, mert közben megkedveltem a vasat. A Win -t viszont továbbra is gyűlölöm. Nagy, tohonya és buta, mint a főd. Nem lehet normálisan paraméterezni a rendszerindítóját, nem ismer el maga körül más OS -t, nem hajlandó hordozható meghajtóként FAT -ra formázni egy SSD -t, nem hajlandó kezelni pl. az EXT, XFS fájlrendszereket, stb, stb.
-
-
molnartom
aktív tag
válasz
schumy1 #14503 üzenetére
Pontosan ilyen hibák vannak nálam is. Akkor jelentkezett ez a hiba, amikor a windows frissített 1803-ra.
Engem is kezd az őrületbe kergetni!
Már próbáltam frissíteni minden drivert, de egyszer úgy elszállt a gép, hogy alig tudtam életet lehelni belé.
Most próbálok ezzel a hibval élni., hátha valai frissítés helyreteszi. -
tlac
nagyúr
-
schumy1
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Lenovo MiiX 310 2in1 tablet.
A kérdésem azokhoz szólt elsősorban akiknek van ilyen cucca.
Őrületbe kerget már. Nektek is csinál olyat, hogy leszedem a dokkolóról (billentyűzet), és mikor visszateszem nem aktív a dokkoló, csak ha újraindítom a gépet?
Vagy ha lecsukom, vagy alvó módba rakom, és felnyitom, akkor nincs billentyűzet (dokkoló)? Persze ha az újraindításra megyek akkor csak pörög, de sosem indul újra, ilyenkor hosszan kell nyomnom a power gombot hogy kikapcsoljon.
Olyan is van hogy ugye bekapcsoláshoz röviden kell nyomva tartani a power gombot, de sokszor semmi reakció, ilyenkor ha hosszan nyomom, vagy bedugom a táp kábelt (nincs lemerülve) akkor bekapcsol, de ez ritka esett hogy ilyet csinálna.
Mit lehet ezzel csinálni? -
Papooo
senior tag
válasz
Somatom #14501 üzenetére
Nálam a tabletnél vas fogalma a hw+sw.
Hiába jó a rendszer, ha gyenge a körítés, vagy épp egy jó hardvert telepakolnak mindenféle lassító vacakkal. A korai atomok (bay trail előtt) valóban csak linuxal voltak képesek elfogadható sebességgel működni, minden mással csak szenvedtek. Az Amd c 50 (valami 10"-os Acer tabletben) viszont nekem kellemes csalódás volt, még a win 10 is elfogadharó tempóval ment vele. Az Amd E szériát (abból valami 6. Gen e1-es procis laptoppal találkoztam) és az N29xx-es cerkát (lenovo g50)inkább rossz viccnek tartom, mint használhatónak. Anyós most egy N35xx procis laptoppal netezik, ez már elviselhető. Járszani is lehet vele pl Angry birds friends, passziánsz.
Belefutottam Samu tabletba, ott a 3.gen i5 fűtött annyira, hogy foltosodni kezdett tőle a kijelző.
A z8xx-es atomos chuwi hi10 tab forrósodott ha meghajtottam.
A pentium 3650y procis sony szépen dolgozik 4 giga rammal és ssdvel, de a 3d teljesítménye valahol a cerka fölött, de az atom alatt van, cserébe veszettül pörgeti a hűtést.Ezekből azt a tanulságot vontam le, hogy jó lesz nekem az öreg z3740, minden másra meg ott a laptop, ez így még mindig olcsóbb mint egy jó teljesítményű minőségi tablet.
Néha azért elgondolkodom, hogy be kéne szerezni egy x230t masinát.....
-
Somatom
veterán
válasz
Papooo #14496 üzenetére
Attól függ, hogy mit tekintünk alapnak. A vasat, vagy az OS -t. Anno volt egy Asus eee -m, Atom N270 -nel. Gyárilag XP volt rajta. Azzal tényleg gyalázat volt. Aztán véletlenül ráakadtam a Puppeee -re, és nehéz volt elhinnem, hogy ugyanazt a vasat használom. Azóta nálam a Puppylinux az OS -etalon. A Windows -t pedig bottal sem piszkálnám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Fujifilm X
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nintendo Switch 2
- Magyarított Android alkalmazások
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest