Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zetecR
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #36997 üzenetére
1. Mindig bezárom és mindig kinyitja.
2. Igen, a csík szaladgálásnál tuti.
Ha letiltom a hálókarit és úgy nem csinálja, akkor mi van? -
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
két kérdésem lenne XP témakörben:
1. XP-s notin minden hidegindítás után feljön a Dokumentumok mappa 2 példányban. Hogyan lehetne ezt kigyomlálni?
2. XP-s asztali gépen (nem izomkonfig: 1.6 Athlon, 1GB RAM, 20GB HDD) 7-8 perc a boot. Semmi extra nincs rajta: Firefox, Office, IrfanView, stb. és Digi LAN net.
Boot közben többször látszólag nem csinál semmit a gép.
Mivel lehetne megnézni, hogy mivel tölti az idejétés hogyan lehetne egy kicsit felpörgetni szegénykét?
-
-
Lacaa25
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #36980 üzenetére
Szép napot! Kipróbáltam mindent, semmilyen telepítő nem megy fel, miníg ugyan azt irja ki. Bios ok, proci 23 c-on megy, kiszedtem mindent ami felesleges, csak egy memoria, vinyó, dvd olvasót hagytam bent. Megpróbáljam esetleg egy win98 telepítővel dos formázni a vinyót és úgy megpróbálni xp-t tenni rá? Más ötletem nincs.
Üdv:
Laca
-
-
rbalint
csendes tag
Hát nagyon részletesen nem tudom, MSI alaplap integrált VGA val, hangkártyával
Core 2 Duo 2,6 proci, 2 GB ram, 160GB wincsi, így nagyjából. Nem egy erőgép, nem is az a cél, inkább net böngészés, amire véleményem szerint bőven megfelelne, csak nem megy fel az XP. A chipkészlet lemez van XP, és Vistához is, szal azt nem hiszem hogy ne tudná az XP-t kezelni. -
rbalint
csendes tag
Sziasztok! Mi lehet a probléma, a az XP SP3 telepítésénél, mikor kész a patrició, meg formázás, meg a fájlok másolása, és újraindul a masina, és először jön be a fekete XP indítási képernyő, (de a várázslóig már nem ugrik) akkor kiakad a gép, semmi nem történik? A gép zsír új szűz, egyben lett vásárolva, és a telepítendő XP más gépen gond nélkül működik.
THX! -
válasz
hoffman_ #36986 üzenetére
TweakNow Winsecret 2011 - Ingyenes
(A nyilakat biztosan el lehet vele tüntetni az asztali ikonokról) -
hoffman_
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #36983 üzenetére
Én is ezt olvastam, ezért is vakartam a fejem, mivel ez nem perkálós progi volt, ahogy tudom. No mindegy, akkor ez elúszott. Más alternatíva, hogy helyettesítsem ezt? Köszönöm a választ egyébiránt
-
-
hoffman_
nagyúr
Sziasztok!
Tudnátok segíteni? A jó öreg kis noti lett újrahúzva, és szeretném megberhelni egy picurit. Ehhez eddig a TweakXPutility-t használtam. Most azonban ezt írja ki a program, ha telepítés után(mert felmegy rendesen) futtatni akarom. XP Prof 32 SP3 van van a gépen, de a progiból nincs újabb amit le lehetne szedni. Valakinek ötlet? Az előző etap során nem tudom, hogy még SP2 alatt raktam-e fel vagy sem.
-
Lacaa25
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #36980 üzenetére
Rendben, köszi szépen!
További szép estét mindenkinek!
Üdv:
Laca
-
válasz
Lacaa25 #36978 üzenetére
1. Melegedést ellenőrizni, mert ha túlmelegszik a CPU, akkor az egy idő után eltudja küldeni a rendszert, sőt adott esetben a HDD-t és egyéb eszközöket is.
2. Eredeti telepítő kell és nyugodtan legyen SP3-as
3. A BIOS-ban ez esetben viszont valóban állítsd át a sata üzemmódot IDE-re (már ha van ilyen opció a BIOS-ban), bár ezt nem hinném hogy kellene, hisz azt írtad, hogy egyik napról a másikra dobta ezt a hibát, szóval arról nyilván tudnál, ha AHCI-re állítottad volna a BIOS-t.
4. Nem kell addig semmit integrálni, netről meg pláne nem ilyen bisz-basz teleintegrált szemétdomb telepítőkkel próbálkozni.Na ha ezek után is lesz gond, akkor írj...
-
Lacaa25
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #36975 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszokat, a bios már visszaállítottam, akkor is ugyan ez a hiba jön ki, de akkor csinálok egy telepítő cd-t és akkor beintegrálom a drivereket. Igen az a gond, hogy most már egyáltalán nem tölt be a rendszer. Bekapcsol és amikor kidobná a windows xp feliratot újra indul, a telepítő meg eddig jut el, hogy beadja a partíciókat egy 5 másodpercre látom a vinyót aztán szintén újra indul.
Szétszedem, kitakarítom, és megpróbálom még 1szer. Egyik ismerősöm azt mondta próbálkozzak egy sp2-es xp-vel, mert a sp3 "vacak". Ebben lehet valami?
Van egy MSI u100-a húgomnak, és az is ugyan ezt írja ki, csináltam egy usb-s telepítőt WinsetupfromUSB progival, és ezt dobta ki nála is.Akkor ott is hardver hiba lehet? De ott kicsit gázabb a helyzet, nincs optikai meghajtó. Ráadásul szét szedtem, és meglepődtem, mivel a memória helye üres, biosban viszont 1gb-ot ír, lehetséges hogy integrált memóriás?
Szóval próbálkozom és ha nem jutok semmire akkor tovább feszegetem a kérdést.
Előre is köszi a válaszokat.
Üdv:
Laca
-
Csontikka
aktív tag
válasz
Lacaa25 #36973 üzenetére
Szia,
neked valami ilyesmire lesz szükséged:
a kulcsszó amin indulj el "AHCI Driver integrálása XP" és megtalálod a választ, Az alaplapgyártód honlapján pedig a drivert, amit be kell varázsolni.
Drivert kell integrálnod a telepítőbe, vagy a bios-ba vissza kell raknod IDE módba a vinyó vezérlőt! (jobb az előző megoldás, mert utóbbi esetben csökken/het/ a sebesség)
3. út, torrent oldalról leszedsz egy olyan OEM XP CD-t, ambe már integrálták a drivereket és felrakod a te kulcsoddal. Így jogtiszta maradsz és bűvészkedned sem kell.
Üdv,
Csontikka -
válasz
Lacaa25 #36973 üzenetére
Azt gondoltam, néha talán elindul. Akkor BIOS-t állítsd alapra, húzva ne legyen semmi, nézd meg a BIOS-ban, mennyi a CPU hőmérséklete, nem-e túl poros belül a gép, ventik rendesen menjenek stb.
(Ha pl bekapcsolás után a BIOS-ban kb 50 fokról indul a CPU hőmérséklete, az már magas, biztosan a hűtéssel van ilyenkor gond) -
Lacaa25
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #36971 üzenetére
Köszi az infot, csak az a gondom, hogy be se tölt a windows se meg a telepítő se, akkor ezt a progit, hogy varázsoljam fel a gépre?
üdv: Laca
-
válasz
Lacaa25 #36970 üzenetére
2 progi, amit használj, részletesebb infót adnak a BSOD okáról
BlueScreenView
WhoCrashed (ezt jobban kedvelem, "jobb" infót ad)Aztán képet rakj be róla, de ne ide, hanem lehetőleg ide: [link]
-
Lacaa25
csendes tag
(#36958) hozzászólásban lévő problémára valaki megoldást?
Fontos lenne!!
üdv: Laca
-
brd
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
-
mucicica9
csendes tag
Szia, azt szeretném kérdezni,hogy az Internet download menedzser uninstallálása után ,bent hagyott egy IDM shell ext ,dll-t,amit sehogyan sem enged kitörölni,hiába szüntettem meg az irásvédettséget, stb.stb. nem tudom törölni, mit tehetek még, mivel addig a másikat nem tudom telepiteni,/ez ugyanis próbaverzió volt./, kérlek segits. köszi...
-
sz.j
nagyúr
válasz
#93794560 #36962 üzenetére
Köszönöm az infókat.
Ha ez így van (és miért ne higgyem el neked), akkor ez egy nagy disznóság, mert ha nem két év után (mint nálam), hanem pl. egy-két hónap után lesz garis egy alaplap, akkor a lappal együtt "ki kell dobni" az OEM-es XP árát is!?! Szerencsétlen esetben, egy két hónapos OEM XP-ért fizet az ember több tízezer forintot, aztán kuka?
@ localhost
A különböző papírokkal nincs gond, ha kérik minden további nélkül el tudom küldeni.@ fagy53
Köszi amit írtál, de ezzel én is tisztában vagyok. -
fagy53
nagyúr
Attól is függ, hogy hányszor aktíváltál az első install óta? A netes aktíválás többször, 2-3-szor igénybevehető és csak aztán jön a telefonos. 2004 óta sokszor aktíváltattam már, de nem volt bajom vele soha. A sűrű aktíválási kérést viszont nem szereti az MS, ezért a frissen telepített rendszert ne aktíváld azonnal, használd ki a 30 napot és teszteld ki ezen idő alatt rendesen!
-
localhost
Közösségépítő
"akkor miért van szükség az ügyfélszolgálatos "jóindulatára"?" ---> már előfordult, hogy az ügyfélszolgálatos az alábbi 3 dolog elfaxolását kérte, a számítógép eredeti számlája és garancialevele, a garanciális cseréről szóló munkalap a szervizből.
Ha ez nincs, akkor elvben a hibás alaplappal együtt az eddig használt OEM. oprendszered is ki kell(-ene) dobnod, igen. -
törölt tag
Elvileg nem cserélhető, de van, amikor kifogsz egy megfelelő ügyfélszolgálatost, és ő nem kötözködik, hanem megkönyörül rajtad. Elvileg új Windows-t kellene venni, de egyrészt kinek van erre mindig pénze, másrészt pedig XP Home-ot már sehol nem veszel.
Tehát mondjuk úgy, hogy megoldható. De azért kell telefonon intézni, mert az automata netes aktiválás csak azt látja, hogy más lett az alaplapod, azt nem, hogy garis csere, vagy esetleg egy új gép. S ezért megtagadja az aktiválást. Telefonon viszont mennie kell. -
sz.j
nagyúr
válasz
#93794560 #36960 üzenetére
"...De garanciálisan cserélhető! Ám ilyenkor érdemes a telefonos ügyfélszolgálatnál aktiválni, ha szerencséd van, egy olyan ügyfélszolgálatost fogsz ki, aki nem kötözködik, ha elmondod neki, hogy az alaplapod elromlott és gariba cserélted, és ekkor beaktiválja neked. De ez sem mindig jön össze."
Bocsi, de ezt nem teljesen értem ...
Azt írod, hogy "de garanciálisan cserélhető", akkor miért van szükség az ügyfélszolgálatos "jóindulatára"?Mert úgyan nem ismerem az ilyen esetekre (elromlott alaplap garanciális cseréje) vonatkozó előírásokat, de remélem nem arról van szó, hogy a rossz lappal együtt ki kell dobni az OEM XP Home-t, és venni kell egy újat?
-
törölt tag
Ha az OEM Windows alatt az alaplapot kicseréled, esetleg új gépre teszed föl ugyanazt az OEM Windows-t, akkor az új gépre már nem lehet automatikusan aktiválni, mert az OEM windows az alaplaphoz köti magát. De garanciálisan cserélhető! Ám ilyenkor érdemes a telefonos ügyfélszolgálatnál aktiválni, ha szerencséd van, egy olyan ügyfélszolgálatost fogsz ki, aki nem kötözködik, ha elmondod neki, hogy az alaplapod elromlott és gariba cserélted, és ekkor beaktiválja neked. De ez sem mindig jön össze.
-
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
XP Home (OEM) van egy AMD-s konfigom, ahol az alaplap a jótállási időn belül elromlott. A lapot már nem gyártják, tehát valamilyen újabb típusút adnának a régi helyett gariba.
Kérdésem az lenne, hogy ilyenkor hogy tudom az OEM-es XP-t az újabb alaplapra legálisan feltenni?
Egyáltalán van erre mód?
A másik kérdésem az lenne, hogy ha lehet, akkor csak AMD-s (mivel a régi lap is az volt) alaplapra vagy akár Intel-esre is cseréltethetem a rossz lapot, azaz bármelyikre telepíthető az OEM-es XP Home?Előre is köszi a választ.
-
Lacaa25
csendes tag
Sziasztok. Olyan problémám van, hogy asztali pc ( Asus P4s8x-x alap, 1 gb kigmax drr 400 ram, samsung 120 vinyó, lg dvd rw, fx5200 vga), szóval egyik nap kiirta ezt a hibaüzenetet: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
˙˙˙ STOP: 0X0000000A (0X0000000C, 0X00000002, 0X00000000, 0X8081ABAC)
Rendszer indtásnál is ezt dobja be, meg ha új windowst akarok feltenni akkor is, most egy win prof sp3 van fent. Cseréltem már a vinyót, a memóriákat, de mindig ugyan azt dobja ki.
Valaki tudna valami megoldást javasolni?
Előre is köszi a válaszokat.
Üdv:
Laca
-
Csontikka
aktív tag
-
vass1024
tag
Hello!
Az lenne a problémám, hogy szeretném megadni a procim L2 cache méretét. Csak az a gon hogy rendszerleíróba a HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SessionManager\MemoryManagement\ pont alatt nincs SecondLevelDataCache bejegyzés
Valaki tudna segíteni... -
dunc
nagyúr
Sziasztok tud valaki ajánlani Connectify szerű programot xp alá? (Connectify nem megy xp alatt) Telefonnak akarok adni netet,de a telefon nem támogatja az aoc-t !
-
chungee
addikt
Olyan kicsi laptopot vett az ismerősöm, aminek nincs is optikai meghajtója. Valami Asus. Kéne rajta win újratelepítés. Külsős optika nincs. Gondolom pendrive-val lehet. De egyszerűen másoljam rá CD-ről
-
sfdrakex
nagyúr
-
kisharo
csendes tag
Sziasztok!
Megnéznétek ezt a videótAugusztus óta küzdök ezzel a hibával, mióta megvettem a Samsung hd103sj típusú winyót. Lehet windows probléma is, nem tudom. A játékok egész biztosan nem bugosak! Több windowst verziót is kipróbáltam, de mindegyiknél ugyanez a hiba. Amúgy a rendszer stabil.
Ha a következőképpen írom ki akkor előfordulhat ilyen probléma?
Ha egy xp telepítőt akarok kiírni neroval vagy bármilyen más íróprogrammal akkor jó ha a következőképpen teszem: daemonba berakom a képfájlt neronál beállítom a cd másolást forrás: virtuális meghajtó (daemon) cd másolás
Előfordulhatnak telepítés utáni hibák pl.:a játékokban fagyás vagy nem úgy működik úgy ahogy kellene, de amúgy a rendszer stabil.
-
Воланд
titán
-
ForRedGlory
félisten
Sziasztok!
Van egy "kis" gondom... Összetojta magát az XP, és újra kellett tennem. Két merevlemezem van.
1., 500MB-os Samu (ezen van az XP)
2., 1TB-os SamuAz 1TB-os merevlemezemen minden mappa írásvédett lett, és nem tudok a mappát kivenni írásvédettség alól, így sem törölni, sem belemásolni nem tudok. A gondom az, hogy közel 800MB adat van és nem tudom kiírni DVD-re (meg nem is akarom, ami azt illeti)
Ezt dobja a nyerőgép: [link]
Hogy lehetne megszüntetni az írásvédettséget?
Egy felhasználó van XP alatt létrehozva, az rendszergazda. -
Adonimus
senior tag
Hali. Feltettem Win 7 mellé az xp Winter Edition-t. Sok gond van vele de az, hogy ki sem lehet kapcsolni az már tényleg elég idegesítő. nem reagál a kikapcsolásra és az újraindításra sem. Ötlet?
-
localhost
Közösségépítő
válasz
bajnokpityu #36928 üzenetére
-
rii
nagyúr
ha a vin-xp nem tudta végigvonni az sp3 telepítését, akkor hogy tudnám rávenni, hogy újra kínálja fel?
-
_Gudella
senior tag
Hirtelen valami újabb Vsync probléma jelentkezett nálam XP alatt, ami szerintem régebben nem volt.
Azt már megszoktam hogy pl ablakok mozgatása hülyén néz ki XP alatt, mert nincs közben Vsync (tudtommal ez ellen nem lehet tenni semmit), de újabban olyan helyeken is vsnc hiba van a képen ahol eddig nem volt, mint pl youtube videók lejátszása, vagy Quicktime videók.
Mit lehetne tenni ez ellen? (ATI driver újratelepítése nem segített..)
-
Csontikka
aktív tag
Sziasztok!
egy olyan batchben futtatható "tool"-t, parancsot keresek XP-re, ami ki irja a hálózati kapcsolat sebességét (10full, 100 half), erre lennék kiváncsi, hogy milyen sebességgel van csatlakoztatva a kapcsolat(ok).
Ipconfig, systeminfo, chknic, netstat, linkspeed, ezek nem tartalmazzák a számomra szükséges infót.
Tud valaki ilyet?
Előre is köszönöm!
Üdv,
Csontikka -
Lacpac
őstag
Sziasztok,
Hogy tudom az os-ben letiltani az egyik magot?
Azt szeretném, hogy csak egy magot használjon az oprendszer.Köszi
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #36926 üzenetére
következő kérdésem meg az lenne, hogy a géphez adott kulcsot hogyan tudom kiolvasni?
valamint a vazérlőpult rendszernél a nevem alatt mi az a kód? -
bajnokpityu
félisten
ámberek, gondom van.
ősrégi telepitőkbe beleintegrálták az autómatikus javítást.ez általában olyan gépeknél egyszerű gyors megoldás volt,ahol rossz portra dugták a rendszerwinyot.a mostani sp3as telepitőknél viszont ha ezt kérem,akkor külön CDt kér.
hogyan tudnám autómatikusan rendberakatni a rendszert?
most sajnos kérdés nélkül mellé telepit egy uj windowst... -
Tosee
őstag
-
mexel
veterán
Talán tud valaki segíteni. Egy gépen vissza kellene kapcsolnom az automatikus lejátszást. A registryben beűllítottam a cd runt 1 -re, az megvan. A meghajtó tulajdonságainál is bekapcsoltam, és beállítottam hogy dvd berakásakor indítsa a Mediaplayer Home cinemat. Akármit csinálok, nem megy. Van még olyan hely ahol lehet állítgatni valamit? (csoportházirend is megvolt, mindkét helyen alapon van és a szolgáltatásoknál is megy a Rendszerhéj hardverfigyelése menüpont, mert enélkül nem menne.)
A feladatkezelő letiltása okozhat ilyet? -
csejó
csendes tag
Bocs
az előbbi duplázás nem volt szándékos...
-
csejó
csendes tag
Sziasztok, remélem tudtok segiteni a gondjaimon.
A vas: Dell Latitude D-520 1 G RAM >200 HDD
O.S.: WinXP Home SP2a gond: Avast tájékoztatott, hogy letiltott egy Rootkit behatolást, majd javasolta, hogy a legközelebbi gépinditáskor csináljon boot-idejű ellenőrzést.
"Újrainditsam most? Y/N)
Igen után az ujrainditáskor betöltődött a BIOS, azután boot leállt, a képernyő fekete, bal felső sarokban villog a kurzor.
"És akkor ez már mindig így marad?"
Van-e valakinek hasonló tapasztalata? -
csejó
csendes tag
Sziasztok, remélem tudtok segiteni a gondjaimon.
A vas: Dell Latitude D-520 1 G RAM >200 HDD
O.S.: WinXP Home SP2a gond: Avast tájékoztatott, hogy letiltott egy Rootkit behatolást, majd javasolta, hogy a legközelebbi gépinditáskor csináljon boot-idejű ellenőrzést.
"Újrainditsam most? Y/N)
Igen után az ujrainditáskor betöltődött a BIOS, azután boot leállt, a képernyő fekete, bal felső sarokban villog a kurzor.
"És akkor ez már mindig így marad?"
Van-e valakinek hasonló tapasztalata? -
válasz
Воланд #36919 üzenetére
Régebben( tényleg régebben), nem lehetett felpakolni csak úgy az SP-ket, mert kellett az előző megléte: Hákuná Mátátá
Jelenleg viszont az MS ezt már megoldotta(mondjuk nem volt nehéz, mióta az XP SP2 támogatása megszűnt)
-
Воланд
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #36918 üzenetére
Nekem nem kell, elvagyok én a w7-en, vm alatt meg jó a sima xp.
Amúgy meg itt a user guide, alap, hogy átlagfelhasználó felé ezt kommunikálom, félreértések elkerülése végett.
De szerintem majd meglesem az általad linkelt lehetőségeket is, bár mire odajutok, hogy rendszergazda lesz belőlem, nem hiszem, hogy fogok még xp-vel találkozni, legalábbis remélem, hogy így lesz.
Szerk.: Mármint a kérdező nem informatikus és fejlesztő.
-
Воланд
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #36916 üzenetére
"hálózati telepítőcsomag informatikusoknak és fejlesztőknek"
Nem hiszem, hogy az lenne.
-
Воланд
titán
válasz
szabonagyur #36914 üzenetére
Nem, sima xp-re nem tudod egyből feltenni az sp3-at.
Ha van eredeti lemezed, akkor minek kell letölteni mást?
Amúgy igen, ugyan az. -
-
Воланд
titán
válasz
szabonagyur #36912 üzenetére
Akkor viszont én értelmeztem félre a kérdésedet, vagy nem volt világos számomra amit írtál.
Ha van egy sp2-es xp-ed (gondolom integrálva van a telepítőbe, nem kell már neked külön feltenni, hiszen felmegy magától) akkor arra minden gond nélkül fel tudod tenni az sp3-at.
És igen előfeltétele az sp3-nak az sp2.
-
Воланд
titán
válasz
szabonagyur #36910 üzenetére
Nincs különbség, max időben (ha integrált az sp3, akkor már úgy települ, nem kell telepítés után még azt is feltenni, de ennyi).
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy van e különbség a windows xp sp2es telepítés majd rá az xp3at vagy az egyből sp3at telepítés között?
Mert a tisztaszoftver általi az csak sp2es, de nem tudom melyik a jobb, hogy az updatelelm sp3am vagy egyből sp3ast telepítok? -
localhost
Közösségépítő
-
törölt tag
Tiszteleltem!
Hívatalos xp van a gépemen.Asszonykám és a 3 éves gyermekem gyakorlotak az szgépen és mostanában hibaűzenettel indul el a gépem.
Állítolag kitőrőltek valamit ezt valloták be.
Gondoltam csak frissitem az xp-t de az a lemezemet oda adtam a szomszédnak aki sajnos nem találja.
Vettem egy másik xp-t de természetesen ennek más a kodja igy nem tudom a régit frissiteni.
Honnan tudom kiolvasni a régi szériakodot a szgépból....
Vagy akkor gyalulni és felrakni az új szerzeményt....Régit sajnálnám azért elveszni még sulinetes korszakba vettem nem volt olcsó -
Воланд
titán
válasz
stanley_ #36904 üzenetére
Itt csak az az érdekes, hogy szvsz a dellnek (számla felmutatása ellenében) adnia kellett volna matricát, hiszen egyszer már kifizetted az oprendszert is, arról meg nem tehetsz, hogy ennyire sérülékeny a cucc.
Beviszed valami hivatalos dell szervizbe, megmutatod a számlát, láthatják, hogy tiéd, kifizetted, meg ott a gép, alján a lekopott matrica és ennyi. Furcsa, hogy ez nem így működik.
-
stanley_
tag
válasz
kraftxld #36888 üzenetére
felhívtam őket közölték hogy ezt ők nem adhatják ki
ezért felhívtam a microsoftot ahol elmondták hogy ők sem tudnak ebben segíteni ez igazábol a dell dolga lenne.Ők viszont közölték hogy ez egy technikai infós vonal szóval mehetek ahova akarok.
Hál istennek megoldottam másként de igazából velük (microsoft, de főképp a dell) annyit értem mint halottnak a csók.
Köszönöm a segítséget fiúk
-
Hát igen, XP alatt már nagyon meg kell válogatni milyen SSD-t vesz az ember.
(Egyes Intel SSD-khez adnak külön drivert a TRIM-hez, és/vagy kötelező az AHCI használat, ami ugye megint csak egy "plusz kört" jelent XP esetében...[link])bajnokpityu
Általában valamilyen rendszerinfók alapján generálódnak, tipikusan ilyen szokott lenni a számítógép neve, vagy a felhasználó neve. -
bajnokpityu
félisten
vannak olyan programjaink, amik a windows valamilyen kódja alapján generált egy kulcsfilet.ez a kulcsfile kell ahhoz,hogy a program elinduljon.
kipróbáltuk, ugyanazon a gépen uj windows alatt sem megy,ugyanakkor átmásolt majd életre keltett windowssal megy másik gépen.
mi az a kód, ami alapján generálták a kulcsfilet? szerintetek?
-
brd
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #36899 üzenetére
Semmi.
De XP alá eleve olyan vezérlős SSD-t érdemes szerintem venni, amelynek a vezérlője magától bír garbage collection rutinnal, pl. JMF618, T6UG1XBG, vagy bizonyos korlátokkal a S3C29RBB01, G2 stb.
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Anime filmek és sorozatok
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Akvarisztika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest