Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
leyo76
senior tag
válasz
Doris Lune #34394 üzenetére
lassan pezsgőt bontok ha minden összejön
-
BluEyes
őstag
válasz
Csippszet driver is fenn van?
-
cigam
titán
válasz
Ettől függetlenül működik a kártyaolvasó? Mert ha igen, akkor csak "szépséghiba".
-
Doris Lune
tag
válasz
BluEyes #34393 üzenetére
Most már újrahúztam, mert sajnos az usb reinstall se jött be az előző verzión, s azt gondoltam, tényleg a sorrend a baj.
Most minden szűz, a végeredmény, jó a wifi, sárga kérdőjeles az sd kártya, s nem találok rá drivert.
szvsz. az nlite-al való xp ügyködésem lehet az ok, pedig igyekeztem nem hozzányúlni túl sok komponenshez.... -
BluEyes
őstag
válasz
Doris Lune #34391 üzenetére
Jesszus, mi van itt!
Az xp bios 07.27-e óta fenn van a gépeden. Többször nem kell frissíteni.
Usb driver reinstall kellett az első telepítésnél is ezen a ponton, most is azzal van a gond, tehát tedd fel újra azt a drivert. -
leyo76
senior tag
válasz
Doris Lune #34391 üzenetére
egyszerübben:
A kügyü alapjáraton nem támogat xp-t (bios miatt)
Előbb bios frissítés, majd xp telepítés.
Ha fordítva csináltad akkor azért nem jó. Sajna nem úszod meg a win újra húzását!
-
Doris Lune
tag
Works perfect on Benq S6 MID (TIM version). After BIOS update there is no anymore Benq splash screen and you see AMI bios post screen.
Nekem is újraindításkor az AMI bios tűnik fel.
Akkor is telepítsem újra?S végig, amióta lezúztam róla a Linuxot, ez a bios fogad a képernyőn.
S ennek ellenér nem működtek a dolgok. (kivéve egyszer, az első telepítéskor véletlenül....
Nem azért kérdezem, mintha lusta lennék újrahúzni mégegyszer, csak nem akarok felesleges köröket futni.
Meg hát nem is értem a dolgot...
-
Doris Lune
tag
Igen, megcsináltam a bios frissítést is, de én először feltettem az xp-t (immáron 3madszor...), és utána, a driverezés előtt frissítettem az xp-t.
Aztán minden alkalommal az új xp feltlepítése után frissítettem a biosát.
Kérdésem, hogy minden alkalommal kell-e, vagy elég 1x, és fontos, hogy xp telepítés előtt?
Most jelenleg rajta van a sp3, win7-tel particionált, xp-s telepítőlemezzel leformázott ssd-re került fel, és ezt nem értem, hogy számít-e, hogy a biost mikor frissítem, és hányszor kell?
Le kell szedjem megint az xp-t?
És frissítsem a biosát, és utána tegyem fel megint?
-
válasz
Doris Lune #34388 üzenetére
Hali!
Igen, az XP telepítése előtt kell elvégezned, mert a deafult BIOS nem alkalmazható XP driverekhez, az XP-hez "való" BIOS különbözik a Linux-hoz "valótól". Elképzelhető, hogy ez a hiba forrása, hisz itt nem csak arról van szó, hogy a későbbiekben telepített drivereke(pl a WIFI) nem fog működni, hanem maga az XP, a telepítése során, nem jól ismer fel eszközöket a kütyün, és nem megfelelő, alapvető drivereket pakol fel magának...
Ha lehet, akkor pont azt a fájlt futtasd, amit a leírásban található(kínai vadegér telepít címmel)
, meg azt a drivercsomagot töltsd le, ami szintén az általam adott linkben szerepel, aztán telepítsd újra az XP-t
Fire.
-
Doris Lune
tag
Jól értelmezem, hogy biosfrissítést az xp installálása előtt kell végrehajtanom, vagy?
Mert ha igen, akkor ezt én az xp installálása után tettem meg.
Ez számít?First step is plug into USB Hub.
that you can have Keyboard/mouse/CD-Rom/USB Stick ready at the same time.
Notice: Drivers is almost ready, may release some time later, be patient.
Before install, Default BIOS is not suitable for XP Driver. have to flush it to an XP Version. (Linux/XP BIOSs are different)
Under an Dos (Boot from USB Stick), do a flush.Nem tudok annyira angolul, csak fordítba tettem.
Ha előtte kell, akkor lehet ez a hiba...
-
válasz
Doris Lune #34385 üzenetére
Hali!
Rögtön a legelején van egy, a problémáddal esetleg kapcsolatban levő pár mondat
"Before install, Default BIOS is not suitable for XP Driver. have to flush it to an XP Version. (Linux/XP BIOSs are different)Under an Dos (Boot from USB Stick), do a flush.
By running 0303_1783_33103_Customer.exe
(Don't turn off durning the flush process)After everything ready. Start install with normal XP CD.
(You can have "Optimized xp" for your need, ex: special driver, or lite version that cost less disk space)"Szóval nem tudom, hogy ezt megcsináltad-e(erre értetted-e korábban, hogy BIOS frissítés volt), de az XP driverekhez meg kell a leírás szerint.
Fire.
UI: Amúgy tényleg érdekes kütyü, bár sok gép megfordul a kezem alatt, de ilyennel még nem volt szerencsém találkozni, szívesen kipróbálnám...
-
Doris Lune
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #34382 üzenetére
Köszi, nézem!
-
leyo76
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #34382 üzenetére
hmm egyre izgibb ez kütyü, még ubuntut is feltoltak rá
-
válasz
Doris Lune #34379 üzenetére
Hali!
Hát, találtam egy telepítés tutorialt, igaz kinaí XP került a gépre
, ott lépésről lépésre leírja miket és hogy telepít, állít be. Az egyik hozzászólásban ott van a driver csomag is amivel csinálta, szerintem próbáld meg azzal.
Nem tudom mennyit segít, de lehet, hogy rájössz hogy esetleg valami kimaradt, vagy nem úgy van beállítva (vagy egyszerűen csak a másik driverrel menni fog)
Fire.
-
CarrGomm
aktív tag
Találtam ezt a cuccot. Felmásoltam egy másik penre, ott rákattintottam az exe-re jobb gombbal arra az opcióra, hogy cmd innen. Most már elindította a fixmbr-t, sikerült is lenyomni, de sajnos a fő hibán nem változtatott semmit.
Újraindításkor megint ez fogadott: "Error loading operating system"...
Tényleg fingom nincs miért nem bootol be? Pedig az egész windows mappa, rendszerfájlok, minden ugyanúgy ott van a vinyón. -
Doris Lune
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #34375 üzenetére
Valamikor írtam még az elején, de hát nem lehet mindenki itt mindig, bocsi, hogy nem írtam ki mégegyszer.
Beng s6 Mid
2 gb ssd
8 gb micro sd-vel
Wlan::
Marwell sd8686 Wireless LAN SDIO adapter -
CarrGomm
aktív tag
-
leyo76
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #34375 üzenetére
éppen ezt akartam kérdezni, meg azt a wifit is, miről van szó, mert én csak ott kapcsolódtam be hogy xp karcsúsítás...
-
válasz
Doris Lune #34372 üzenetére
Hali!
Csak egy "költői" kérdés részemről, de mégis milyen kütyüről is beszélünk?
(A masina pontos típusa érdekelne, ha már korábban írtad, akkor bocsesz...)Fire.
-
CarrGomm
aktív tag
Üdv.
Egy Dell netbook-on XP Home van, de egy újraindítás után missing operating system fogad. Hirens boot-tal elindítottam egy mini xp-t, azzal látom, hogy a fájlok megvannak, csak egyszerűen nem akar bootolni. Teszteltem, hardveres baja elvileg nincs a gépnek.
Először csak egy villogó kurzor volt, aztán jött a missing operating system.
Mit lehet kezdeni ezzel? Ja CD-rom nincs a gépen, csak pendrive-al tudok ügyködni, úgyhogy valami ilyesmi megoldás kellene!
Ahogy én utánaolvasgattam, talán fixmbr-t kellene lefuttasak, de mindenhol azzal kezdenek, hogy tegyem be az xp lemezt és indítsam el a javítási konzolt. De én nem tudok betenni semmi lemezt, mert ugye nincs cd-rom a gépen. Milyen lehetőségeim maradtak?
Fontos lenne és sürgős, előre is kösz aki tud segíteni! -
Doris Lune
tag
válasz
leyo76 #34371 üzenetére
Köszi.
Most ott tartok, hogy sikerült feltennem a framework 3.5-öt, és sajnos ez sm hozta a várt eredményt:
NEM MŰKÖDIK A WIFIM ÉS A CARD READEREM!!!Az a borzasztó, hogy az xp első telepítésekor is nehézkesen sikerült müködésre bírni, de addig szedegettem, rakogattam a drivereket, míg - EGYSZERRE JELENTEK MEG!!! - egy újraindítás után, tehát nem én irányítottam a dolgokat úgymond, hisz nem tudom, melyik lépésem volt sikerre vezető.
Az, hogy a két funkció egyszerre lett jó, az gyakorlott telepítőknek fontos információ lehet a gépről, nekem csak furcsa. Pl. annyit azért sejtek, hogy valahogy össze vannak kötve.marwell sd8686 wlan sdio adapter
A drivert elfogadja, fel is megy, aztán sárga felkiáltójellel, és az eszköz nem indítható el 10-es hibakóddal marad az eszközkezelőben.
Az eszközkezelőben a Secure Digital állomásvezérlőben ott van az sda szabványnak megfelelő sd állomásvezérlő 3 példánya, mindegyik engedélyezve van, és müködik.
Csak a kártyát nem látja, pedig bent van. Hiába veszem ki, rakom vissza, semmi!Pedig biost is frissítettem, mindent csináltam már, és nem akarnak működni!
Az xp már jó lenne, mérete megfelelne, és semmi, már lassan egy hete toporgok vele...
A bluetooth megy, a 3g-s adatmodem , mobilnet minden múxik, csak a kártya és a wifi nem!
Pedig nem egy gépet, notit drivereztem már fel, nem újdonság.
Az nlite-ben sem bántottam ilyen rendszer dolgokat, service-eket.Ha egyszer véletlenül nem müködött volna, valószínüleg arra gyanakodnék, hogy nem jók a hardverek, de nem.
Van egy MID tools, ott kell ki-be kapcsolgatni ezeket, és mikor kikapcsolom,hallom a hangot is, ahogy bekapcsolja, kigyullad a kék led is a wifinél, aztán semmi. Marad a sárga kérdőjel.
Javításként a következőket csinálom:
eszközkezelő, jobb klikk a sárga kérdőjeles wifi adapterre, eltávolítás, Mid toolsban kikapcsolom a wifit, újraindítok, bekapcsolom a wifit, erre feljön az új hardver buborék, elkezdi feltenni, aztán probléma a hardverrel, kilép.
bemegyek az eszközkezelőbe, jobb klikk a wifi adapterre, illesztőprogi frissítése, kikeresem magam az eszközt, megkeresem a wifidrivert, és fel is megy, újraindítok, és nem.Leszedtem többször az usb client ethernet device adaptert, ugyanígy, sorrendet cserélek, wifi, usb, újraindítok, stb.stb.
Na egy ilyen alkalommal egyszercsak megjelentek egyszerre.
DE AZÓTA SE TÖBBSZÖR!!!!Még egy info, ha valakinek ez mond valamit:
A Mid tools programban belenézve van egy ikon, I2EC for xp. Egy alkalmazás, amit ha megnyitok, nem nyílik meg. Ez nem tudom minek van ott, és mire való?Please, help valaki!
-
leyo76
senior tag
válasz
Doris Lune #34369 üzenetére
szerintem egyenlőre vágd ki ami nem kell, teszteld virtuál gépen, majd ha minden korrekt akkor fogj hozzá integráláshoz (ha feltétlenül be akarod építeni és nem utólag telepíteni)
-
brd
nagyúr
válasz
Doris Lune #34369 üzenetére
Nem valószínű, hogy a direkt XP-s drivereket elfogadja, viszont, ha ez egy olyan driver, ami Win2000-hez is jó, akkor persze jó lesz.
.NET-et sajnos pont nem lehet integrálni (legalábbis nem úgy, hogy kevesebb helyet foglaljon, mintha utólag telepítenéd, mert csak amolyan ál-integrálást lehet vele csinálni, ami tulajdonképpen annyit tud, hogy csöndes módban telepíti fel ugyanazzal a telepítővel, amivel te is telepíted kézzel), a frissítéseknek van egy külön opciója, /integrate néven, amellyel meg lehet csinálni, de az nlite ezt magától megcsinálja, neked csak a frissítések helyét kell megadni benne. -
brd
nagyúr
válasz
Doris Lune #34366 üzenetére
Az az 1 GB gondolom a kezdeti méret, abból lehet még faragni, pl. az asztalháttérképeket is le lehet törölni (a nem mozaiknak szánt képek darabja pl. ~másfél MB!
), a .bmp kiterjesztésű file-okra keress rá. Vagy akár a Theme file-okat is törölheted, ha nem akarsz Luna felületet használni (az összeset, vagy a Classic-ot óvatosan, nem néztem utána pontosan, mi történik, ha pl. nem talál egyetlen témát sem).
Az SP3 integrálásától nem lesz (sokkal) nagyobb, ugyanis nem hozzáadódik, hanem amelynek az újabb verzióját, javítását tartalmazza, az felülíródik integráláskor. Az SP3 tartalmazza az Installer 3.1-et is, ezért nekem pl. nem kellett külön telepítenem (így kevesebb helyet is foglal). Igazából az lenne az ideális, ha minden olyan frissítést integrálna az ember a telepítőbe (bár van olyan, amit sajnos nem lehet), amire szükség lehet, mert ebből az integrált telepítőből telepíteni mindig kevesebb helyet foglal, mintha ezeket a frissítéseket utólag kell telepíteni (bár a gyomlálással sokat lehet javítani, pl. a dllcache törlésével, vagy a $Uninstall... könyvtárak törlésével, vagy a $hf_mig$ áthelyezésével, mert utóbbi csak akkor jön létre, ha frissítést telepítesz; ha már az OS telepítője tartalmazza az adott frissítést, akkor nem; ugyanez van pl. a driverekkel, ha az OS telepítője már tartalmazza, akkor nem jön létre a telepítésekor egy másolat a régebbi driverből, mert olyan nem is lesz, amikor települ az OS).
Simán lehet ilyen kicsit csinálni, csak érteni kell hozzá, tudni, hogy melyik komponens milyen, esetleg később telepítendő programnak szükséges (ha előre nem tudni, hogy milyen programok lesznek később használva, akkor meg egyenesen orosz rulett, mert egyáltalán nem biztos, hogy később az adott komponenst lehet egyáltalán telepíteni). De ezek leírása nem 5 perc.
Esetleg még próbálkozhatsz egy Windows 2000 telepítésével is (szigorúan csak SP4-gyel integrált telepítővel), ez alapból is kevesebbet foglal az XP-nél is. Bár nem tudom, a programod fut-e rajta, de a .NET 3.5 (de nem az SP1) viszont elvileg igen (nem próbáltam, de a támogatott OS-eknél ott van). -
Lenry
félisten
válasz
Doris Lune #34366 üzenetére
az installer 3.1 pedig mindképp kell, mert elég sok Microsoft program használja, se Office-t, se MSN-t nem fogsz tudni nélküle telepíteni.
-
Doris Lune
tag
Köszi az infót!
Most csináltam egy Xp-t, sp2-eset, de sajnos a net Framework 3.5-öt nem tudtam így se feltenni, valamilyen print kzdetű hibajelzést kaptam. (lehet, valamelyik service, amit lekaptam?)
Pedig kisebb lett az xp, kezdeti mérete 1Gb. De még így is nagyon sok ez.
A net framework 3.5-höz kérte a windows installer 3.1-et, az már megint helyet foglal, így a a kezdeti 600 mega szabad helynek lőttek, ami a keretrendszernek szükséges...De az is lehet, hogy az sp3-nál műxik csak a keretrendszer?
Akkor viszont, ha ezeket beintegrálom, mekkora lesz az xp már?
Amit most csináltam, felment ugyan, műxik, de mégsem jó.
Azt olvasom az nlite halott topikban, hogy valaki csinált 180 Mb-os magyar xp-t....
Vajon mit csinálhatott, hogy ekkora lett?Nekem 500Mb is jó lenne, már attól is boldog lennék, de persze 300 lenne az ideális...
-
brd
nagyúr
válasz
Doris Lune #34364 üzenetére
Vannak különböző, virtuális gépeket emuláló programok, pl. VirtualPC, WmWare, VirtualBox, én ez utóbbi használom, mert számomra ez a legkényelmesebb. Pár tíz MB kell magának a programnak, ill. a virtuális gép tárolójának kell még hely (ez egy olyan megoldással működik, a virtuális géphez rendelt, ún. dinamikus méretű lemez esetén hogy a külső gép filerendszerében lesz egy nagy file, picit nagyobb (pár tíz KB-tal), mint a belső (emulált) gép háttértárolóján lévő értékes adat). Ami fontos még, hogy a RAM-ból is elfoglal annál pár MB-tal többet, mint amennyi RAM-ot a virtuális géphez hozzárendelsz. Pl. Van a laptopban 2 GB RAM, és a virtuális géphez hozzárendelsz 512 MB-ot, akkor a laptopon kb. 540 MB-tal kevesebb használható RAM-od lesz addig, ameddig fut a virtuális gép, tehát úgy ~1.4 GB marad szabadon a külső gép számára. További megfontolandó dolog még, hogy ha nincs legalább 2 magos CPU-d, akkor a külső gépen nagyon észre lehet majd venni a sebességen, hogy fut a virtuális gép is, ezért ilyenkor trükközni kell (pl. lejjebb venni a virtuális gépet futtató processz prioritását), hogy kevésbé legyen nyűgös.
Igen, így is ki tudod próbálni a karcsúsított telepítőt, de ezek a virtuális gépek kötött HW-eket emulálnak, általában pl. Intel chipset-et, Intel hálókártyát. Ez neked nem baj, ha csak az nlite-tal karcsúsított telepítőt próbálnád, csak ha az így telepített XP-t át akarnád rakni fizikai gépre (ha esetleg ilyesmire gondoltál), az ugyan nem megoldhatatlan, csak éppen nem egyszerű.
Sokkal többet a magyar XP nem foglal. -
Doris Lune
tag
Igen, így lenne logikus, csak a teljesség igénye nélkül osztottam meg a kínlódásaimat.
Az sdkártya, a wifi nem műxik egyelőre. Az első alkalommal feltett sok helyet foglaló xp-m.nél is 100 szor levettem, és visszatettem a drivereket, aztán egy újraindítás után egyszerre jött be mindkettő. (valahogy összefüggenek).
A második xp telepítésem után pedig nem tudok se vifit, se sd kártyát csiholni a gépen.Tegnap este (éjje) gyártottam egy karcsú xp-t nlite-al, bootolható lett, de már nem volt erőm kipróbálni, hogyan műxik.
A virtuális xp-t mivel és főleg hogyan csinálod?
Ez azt jelenti, hogy nem kell feltennem a Mid.re, és így is ki tudom próbálni?
Mondjuk a laptopomon?
Mennyi hely kell neki?Én a magyar xp-t tettem fel, mert annyira nem vagyok ott az angolban.
Gondolom, ez is foglal helyet bőven. -
törölt tag
Csak a monitor telepítésénél cseréli le az XP a videodrivert újraindítás nélkül.
Az AMD760-as chipsettel szerelt dual Athlonos gépeknél van egy olyan probléma, hogy az újabb ATI kártyák a windows indulása után csak a standard VGA driverrel működnek. Én meg szeretném használni a HD3850-est ebben a gépben.
-
brd
nagyúr
válasz
Doris Lune #34359 üzenetére
Angol, Winből csakis angol, nem akarok szórakozni a béna, és hibát okozó magyar verziókkal, meg a használhatatlan magyar hibaüzenetek miatti nehezebb hibakereséssel.
Driver: írtad, hogy: Van ugyan sd kártya is, 8 gb, de amíg a driverek fel nem mennek, addig a többi progi kussban van. Ezért kérdeztem, hogy van 2xx MB helyed, miért nem tudod a kártyakezelő driverét telepíteni? Át lehetne oda helyezni akár az egész user profile-t is, és akkor még több helyed lenne a Win számára.
-
Doris Lune
tag
-
törölt tag
Sziasztok!
A frissen összerakott számítógépem bekapcsolása után az XP új hardvert talált és telepítette a videokártyát, majd egy "plug and play monitort". Később meggondoltam magam és uninstalláltam a videokártyát az eszközkezelőben, de a "plug and play monitort" nem sikerült. (szerk.: Nem találtam ilyet az eszközkezelőben.) A következő újraindításnál csak a videokártyát, mint új hardver kellett installálnom.
Kérdés: Hogyan lehet eltávolítani a "plug and play monitort"? Szeretném elérni, hogy a következő bekapcsolás után, a videokártyát és a monitort is telepítse a hardvervarázsló.
Üdv,
Ákos -
brd
nagyúr
válasz
Doris Lune #34345 üzenetére
Most telepítettem próbából virtuális gépre egy SP3-as XP-t. Különösebb törölgetés nélkül (pagefile kikapcsolva persze), install után 800 MB-ot foglalt. Telepítettem .NET 3.5 SP1-et (ezzel ugye a 2.0, 3.0 is feltelepül, tehát pazaroltam
), kb. 600 MB kellett neki telepítés közben, utána kb. 300 MB-ot foglal. Majd telepítettem IE8-at is. Aztán Windows Update (direkt, mert az sok helyet igényel). No' itt már trükközni kellett, mert nem fért el az összes frissítés letöltve, és közben installálva, ezért több részletben indítottam az Update-et (80+ db frissítés van egyébként, ha .NET és IE8 is van egy kopasz SP3-as XP-n), ill. itt már a géphez rendelt 512 MB RAM is kevés volt (eldobta magát az Update, még a keresgélés közben) ezért adtam neki 128 MB pagefile-t.
A Program Files-ből egyébként még törölhető a Messenger, MSN, és MSN Gaming Zone (bár ez asszem' üres eredetileg is) könyvtár is, ill. a windows könyvtárból a $hf_mig$ könyvtár is áthelyezhető máshová, csak akkor kell visszatenni, ha telepítesz valamilyen M$-os frissítést (persze csak akkor, ha telepítgetsz frissítéseket egyáltalán, mert amúgy nem lesz ilyen könyvtár).
Tehát, ha nem szórakozol a frissítésekkel, akkor kb. 800 MB-od marad szabadon (IE8 és .NET 3.5 SP1 telepítve). Az összes frissítést feltelepítve (.NET 2.0-3.0-3.5 SP1, és IE8 is telepítve), ill. a korábban írt dolgokat kigyomlálva, most 480 MB szabad helyet ír a 2 GB-os partíción. Te valami kihagytál a gyomlálásból, ha neked olyan nagy. Rendszervisszaállítás kikapcsolva, lomtár ürítve pl.?
(Az IE8-hoz nem ragaszkodnék egyébként, ha direkt nem kell valamiért, nem használom, csak olyan rendszerkomponenseket is lecserél, amit más program is használna, és az újabb verzió kell neki, nem jó az IE6-os.)A vírusvédő, google chrome mehet az sd kártyára, miért a win mellé akarod telepíteni?
Milyen driver az, aminek 2xx MB hely kell? -
leyo76
senior tag
válasz
Doris Lune #34352 üzenetére
Nem lesz egyszerű menet, de meg lehet csinálni egy kis kitartással. Chrome-t én speciel kihagynám...
-
Doris Lune
tag
Sajnos nem egyszerubb, mert ez egy specialis kismeretu MID, es mert nem kapok hozza belevalo nagyobb ssd-t, illetve ha tudnek is idovel szerezni bele, akkor sem biztos, hogy bele lehet tenni, mert elofordul, hogy bele van forrasztva az ssd, es nem cserelheto.
Nem 2gb-ra akarom zsufolni az xp-t, a tobbi progi szamara van meg 8gb micro sd, ill.nagyobbra fogom cserelni, csak a rendszernek kell a 2gb, amit, ha egyszer felteszek, rendszeresen karbantartok majd. -
Doris Lune
tag
válasz
leyo76 #34348 üzenetére
Koszi szepen, megprobalok en is kesziteni egy ilyen xp-t, csak azt jo lenne tudnom, hogy mi az, amit kihagyhatok, s mi az, ami bennmarad.
En ezen a gepen csak a kovetkezoket fogom hasznalni
Google Chrome bongeszo
Mozilla bongeszo
Mobilnet
Szovegszerkeszto
Bluetooth
Usb Cd
Pendrive
Sd kartya
Hsdpa-s okostelefonokkal kotnem ossze fajlkezeles celjebol (Omnia, Htc)
Ennyi.
Csak honnan fogom tudni, hogy ezekhez a dolgokhoz melyik driver szukseges?
Remelem, hogy egyertelmu lesz az nlite-ben ez, ha nem, lesz munka, mig beazonositom oket.Elnezest az ekezet nelkulisegert, de pdarol irok.
-
cigam
titán
válasz
sorbit_4 #34350 üzenetére
Van. pl defrag méghozzá a pagedefrag. Ez a swap-ot és a registryt töredezettségmentesíti. Akár minden indításkor elndul automatice, így relatíve fitten tartja a rendszert, hogy kevesebb fejmozgással tudja beolvasni/kiírni)
Érdemes havonta kitakarítani a cccleanerrel is. +átnézni hogy mik indulnak el (feleslegesen) automatikusan. -
sorbit_4
csendes tag
Sziasztok!
Egy éve telepítettem XP-t (SP3-ast) a notimra. Akkor kb. 1 Gbyte volt és fürge. Most kb. 4.3 Gbyte és nagyon lassú. Nem tudom összefügg-e a kettő, de jó volna felgyorsítani a rendszert és nem ártana fogyókúrára is fogni, újratelepítés nélkül. Van erre valamilyen módszer? -
cigam
titán
válasz
Nem lenne 1xübb, az igényeidnek megfelelő gépet/winyót venni?
Mert jó játék a tamagocsi, de gondolom nem azért vetted, hogy xp-t(+ a többi progit) bele fargd egy 2gb-os tárolóba. Ez a probléma mindég elő fog jönni, hol így, hol úgy.
Mi lesz ha felteszed a frissítéseket? SP3 után is van egy csomó, ez mind mind helyet foglal, nem beszélve a víruskergető frissítésekről, a .net rendszer igényeiről... -
leyo76
senior tag
válasz
lehet hogy félmegoldás de én a saját telepítőmet karcsúsítottam le nlite-al, kivágtam a számomra szükségtelen dolgokat (elég sokat kísérleteztem vele amíg jó lett) és ezzel elértem azt hogy a hely foglalás 1gb alatt maradt
-
brd
nagyúr
válasz
hibavissza #34346 üzenetére
Futtatásba: control userpasswords2, pipa ki, bejelentkező user beír.
-
hibavissza
veterán
Hali!
Meg tudná mondani valaki, hogy tudom az üdvözlő képernyőt (klasszikusat is) kihagyni gépinduláskor. Tehát, mikor bekapcsolom a gépet kis idő múlva már az asztal fogadjon.
Köszi!
-
Doris Lune
tag
Sziasztok!
Sajnos nem boldogulok az xp sp2 2gb-os ssd-re való feltuszakoláséval.
Ill. felmenni felmegy, és rögtön 1,5 gb-ot le is foglal magának.
Na, a többi marad drivereknek, vírusvédőnek, googlee chrome-nak, Net Framework 3.5-nek ...
Van ugyan sd kártya is, 8 gb, de amíg a driverek fel nem mennek, addig a többi progi kussban van.
Kérdéseim gyakorlott xp telepítők felé lenne, hogy oldanák meg ezt a kérdést?
Amit tudok eddig, az sajnos nem elég (lapozófájl kikapcs, rendszervisszaállítás kikapcs, total commanderrel bizonyos törölhető mappák, stb)Jelenleg a legfőbb problémám a sok közül ebben a témában az, hogy Net Framework 3.5-öt szeretnék feltenni erre a maradék 257 Mb helyre, amit az xp hagyott, és azt írja ki, hogy nincs hely. (ez fontos lenne bizonyos funkciók működtetéséhez, ugyanis a Mid tools progi enélkül nem települ. Az meg nagyon fontos lenne sok szempontból.
Rá tudnám bírni a Mid-en lévő xp-met, hogy befogadja ezt a progit, vagy reménytelen a helyzet?
Minden ötletet kíváncsian várok (xp karcsúsítás, trükkök, bármi....)Köszönet előre is.
-
copperhead
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #34341 üzenetére
Köszi! Letöröltem az összes .NET-et, újraktam, úgy tünik sikerült.
Maradt még néhány választható frissítés, de többet már nem akarok telepíteni.
Szerintem az volt a gond, hogy egy frissítést kihagytam, a következőt telepítettem és ez bekavart. Az kézzel telepítésnél meg nem mindig a magyart választottam.
Nagyon hasznos progi ez a .NET Framework Cleanup Tool, mégegyszer köszi brd! -
brd
nagyúr
válasz
Flomaster88 #34342 üzenetére
Az eseménynaplóban keresgélj sárga, felkiáltójeles eseményeket, ha szerencséd van, ezek valamelyikében benne lesz, hogy mi akadályozza meg a normál leállítást.
-
Flomaster88
csendes tag
Hali!
Érdekes jelenség lépett fel az XP-n, nem lehet a rendszert se leállítani, se újraindítani, se kijelentkezni semmi, csakis kizárólag a power gomb hosszanti nyomása vagy a reset gomb segít. A jelenség egyik napról a másikra jött szóval fogalmam sincs mi okozhatta. Vírusellenőrzés nem talált semmit, de nem is arra gyanakszok, hanem valami másra inkább. Igaz már 1-2 hete így megy, csak eddig nem volt kedvem foglalkozni vele
. De kíváncsi lennék hogy hol lehetne valamit állítani ez ügyben. msconfig-nál esetleg, vagy regedit-ben valamit.Vagy ha másnem egy xp újratelepítés és megvan oldva
de azért hátha van valami másik út is.
-
válasz
copperhead #34340 üzenetére
Hali!
Microsoft .NET-keretrendszer 2.0 x86 Hun
Microsoft .NET Framework 3.5 SP1 x86 HunHa elégséges a 2.0-ás, akkor nem kell a 3.5, ha mégis telepíted(és előtte felpakoltad a 2.0-t), akkor azt nem fogja bántani, tehát ami a netframework verziója alapján keres progi, az is meg fogja találni. Vannak olyan alkalmazások, (ahogy brd is már érintette a témát), amelyek a verzió után kutakodnak, ilyen esetben hiába van fent a 3.5(ami tartalmazza a 2.0-t is), a progi nem fogja megtalálni a 2-0-t.
Fire.
UI: Értelemszerűen, ha más nyelvű az XP, akkor átállítod a nyelvet letöltés előtt...
-
brd
nagyúr
válasz
copperhead #34338 üzenetére
Az előfordulhat, mondom, hogy valamit elszúrtak nagyon M$-ék.
Nézd meg, hogy melyik .NET-hez való, és azt kézzel töltsd le, és telepítsd. Ha ez a 2.0 - 3.5 SP1-hez való, akkor a 2.0-t is külön, annak ellenére, hogy a korábban írt 3.5 SP1-ben 2.0 is van, mert pl. az is lehet, hogy pl. a 2.0 telepítőjét keresi az Installer adatbázisban, és ilyen nem lesz, mert külön ugye nem telepítettél 2.0-t, a 3.5 húzta fel azt is.
Igen, jól olvasod. Ez egy ilyen szórakozás sajnos...
A másik opció, hogy egyszerűen leszarod, ameddig ebből az általad használt programoknak nincsen problémája. Én is így tettem: az általad írt egyik csomag nálam sem települ, ugyanerre hivatkozva, de ameddig ez nem okoz gondot, nem zavar túlzottan. -
copperhead
aktív tag
Köszi! A frissítés nem találja a .NET Framework-öt.
-
Möbiusz
tag
brd és huntafal
Köszi a segítséget. Sikerült. Az Ashampoo Burningstudio oldotta meg. Simán megírta a CD-t. Én (hüle) el is felejtettem, hogy van nekem ilyenem lassan egy éve már. Akkor volt egy ilyen örök élet promo belőle, igaz csak egy napig tartott. Éltem a lehetőséggel és kértem és kaptam is akkor egy kulcsot hozzá.
Köszönöm szépen még egyszer mindkettőtöknek a segítséget.
Szerk.:
Nagyon jónak tűnik ez a program most ahogy így jobban átnéztem. Hogy én eddig miért is nem ezt használtam ... -
-
leyo76
senior tag
válasz
hemaka #34334 üzenetére
egy [Tweak UI -val] könnyedén buherálhatod a bejelentkezést és még egy néhány dolgot, viszont oda kell figyelni mit csinálsz...
-
hemaka
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #34333 üzenetére
Köszi. Én is ezzel próbálkoztam, csak azt hittem a sorrend számít, és azt meg nem lehet módosítani. Nem tudtam, hogy ami elöl kiveszed a pipát, akkor az lesz az aktív. Minden esetre elég gagyiul van megcsinálva.
-
hemaka
nagyúr
Srácok hogy a fenébe lehet beállítani az XP-n az automatikus bejelentkezést, hogy azzal a felhasználóval jelentkezzen be, amivel én akarom?
-
erikke17
őstag
Na már a system volume informationból leszedtem 2 db exe-t meg az avast tmp fájljait is megferőzte szóval ilyen szemetet már karantánba helyeztem de még az lsass.exe meg a dllcache mappában is ami van lsass.exet veszi virusnak mindig kijavitom aztán megint virusos. Ha ez a kis szemét nem pont a rendszer filet célozta volna meg már rég kipucoltam volna.
-
brd
nagyúr
válasz
erikke17 #34329 üzenetére
A jelek alapján egy ún. rootkited van, ezt nem biztos, hogy le tudod irtani az adott OS alól, ha megoldható, akkor egy másik gépbe betéve, az ottani vírusirtóval tudod eltávolítani, vagy valamilyen CD-ről bootoló vírusirtóval. De azért próbáld meg ezt lefuttatni (JAVA kell hozzá). Az MDM.exe a Windows része, önmagában nem vírus, persze megfertőzheti vírus ezt is.
-
erikke17
őstag
válasz
#93794560 #34328 üzenetére
Egy MDM.EXE nevű folyamatot kapcsoltam most ki szúrta a szemem meg másik gépemen ilyen folyamatot nem találtam megpróbálom igy. Csak ha ez az MDM.EXE lenne az nem veszi őt virusnak de avast, meg a system volume informationba mindig ugyan az a helyen találja ugyan azt a virust még esetleg az a valamit manuálisan meg próbálom törölni. Csak már 2 órája szenvedek vele.
-
-
erikke17
őstag
Na ma estém is meglessz Malware Gen virussal és megszállta az lsass.exe-t hiába javitom ki avastal semmi megint virusos lessz mivel rendszer file karanténba nem is engedi helyezni.
Nem tudom mit tegyek Wint-újra nem rakom az tuti.
Valami tipp hogy mitől lehet virusos megint ha kijavitom????
-
Möbiusz
tag
Sziasztok.
Lehet, hogy nem jó helyen kérdezem akkor bocs. Kis problémám van és kérnék segítséget, de nem vagyok valami nagy hozzáértő. A gép Windows XP SP3 és laptop. Szerettem volna felmásolni írható CD-re az újonnan elkészült képeket, de ezt a hibaüzenetet kapom holott bent van a lemez és látom is a rajta lévő eddigi képeket. Ezen a CD-n már vannak képek és látja is az olvasó meg meg is tudom nézni őket, ha beteszem a laptopba. De ráírni már nem tudok újabbakat holott még bőven van rajta üres hely. CD-RW (újra írható)
Vettem egy új originált CD-RW-t és egy DVD-RW-t, hátha ezek közül valamelyikre sikerül írnom de ott még fel sem pörög a lemez amikor betettem, mint a többinél. Miért nem ismeri fel?
Ilyen CD olvasóm van, ha ez segít valamit.
Minden segítséget előre is köszönök. -
brd
nagyúr
válasz
copperhead #34322 üzenetére
Van a frissítéseknek is logfile-ja.
Ha máshogy nem találod, akkor kézzel telepítve az adott frissítést.
-
brd
nagyúr
válasz
copperhead #34320 üzenetére
Van egy olyan okosság, hogy .NET Framework Cleanup Tool, ezzel távolítsd el a 3.5-ös bejegyzéseket (ezt válaszd ki a lenyílósában). Ha végzett, akkor próbáld meg telepíteni a 3.5-öt. Egyébként ugye ezt próbálod telepíteni?
-
copperhead
aktív tag
Köszi! Hely van, TEMP kitakarítva (C:\Documents and Settings\xy\Local Settings\Temp). Lehet, hogy meglesz a probléma oka. A programok közül már eltávolítani sem tudom, mert újratelepíti magát, persze hibaüzenetet dob.
Viszont az általad említett registry-re panaszkodik. Az "online Fontos fájlban" a 2.0-hoz találtam reg. javítót, letöltöttem, de nem változott semmit. Nem tudod melyik regisrtry kulcs lehet a hibás, talán elég lenne egy másik XP-ről bemásolni?
-
brd
nagyúr
válasz
copperhead #34317 üzenetére
Hmm... ez nagyon hamar elakad. Van úgy 1 GB szabadon a rendszerpartíción legalább? A userprofil alatti temp könyvtár törlését próbáltad már? A cd %temp% parancs oda visz, mondjuk total commanderben alul beírva. Ill. próbáld meg a programok közül eltávolítani, mielőtt telepíted.
-
copperhead
aktív tag
Köszi! Egyébként tényleg úgy néz ki, hogy valami megakasztja a telepítést. Ide felraktam, hátha "ránézésre" beugrik valami. A .NET Framework működését, tudom valami tesztprogrammal ellenőrizni? A programok között szerepel, de a Windows programja nem jelzi. Szerintem az lesz a gond, hogy ez már 3 éve futó XP, elég sok progit kipróbáltam rajta, sajnos időszerű lesz az újratelepítés.
-
Doris Lune
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #34315 üzenetére
Nincs Bluesolei fent, de mostmár műxik, köszönöm!
(2x kellett leszednem, visszatennem, és most megy, hogy mitől javult meg, nem tudom....) -
válasz
Doris Lune #34311 üzenetére
Hali!
Nem az a lényeg, hogy ki-be lehessen kapcsolni a BT-t, hanem hogy pl a Bluesoleil progi fent van-e vagy sem. Sajnos sok gépnél előfordul, hogy ez az addig jól működő mobilnetet(mindegy melyik szolgáltató) hazavágja, vagy ha utólag telepítik a a mobilnet-et(a Bluesoleil már fent volt előtte), akkor meg ilyen hibák jönnek, mint amiről írsz.
Fire.
-
brd
nagyúr
válasz
copperhead #34313 üzenetére
A 3.5 tartalmazza a kihagyottakat (2.0-3.0). A 2.0-hoz az csak egy frissítés, amit telepíteni próbáltál.
Nos, akkor itt jönne nálam az a pillanat, amikor megnézem a logfile-okat, és ha abban csak a szokásos bullshit van (pl. a BlaBlaBlaaaaaaaaaBlaaaaaaa folyamat nem tudja a BlaaaaaaaaaBlaBla kérést végrehajtani; ezzel csak akkor mész valamire, ha .NET fejlesztő vagy, vagy véletlen pont valakinek ilyen hibája volt, és leírta a megoldást, vagy volt már Lottó 5-ösöd, és ennek megfelelően - szerencsés vagy- egy konkrét file-ra hivatkozik, hogy azt nem tudja írni mondjuk), előveszem a Process Monitor-t, és lekövetem, hogy mihez nem fér hozzá a telepítő. Ez utóbbihoz viszont sajna kell némi hozzáértés, hogy mit kell kiszűrni a sok baromságból, amit kiír (ez nem az ő baja, a windows, és az éppen futó programok csinálják ezt a sok műveletet), mert elveszel az információtengerben.
Az utóbbi 2 ilyen .NET-es esetemre emlékszem biztosan, hogy egy registry kulcs jogait kellett módosítani, tehát sok jót nem tudok mondani, legfeljebb annyit, hogy ha kitartó vagy, akkor miután ezt megoldottad, mehetsz nyugodtan rendszergazdának, mert már többet tudsz (és a képességeid alapján alkalmasabb vagy), mint nálunk (Mo.) sok ilyen címmel bíró *kalap. -
brd
nagyúr
válasz
copperhead #34308 üzenetére
Csak ezek kellenek (meg utána pár update). A 4.0 nem lesz jó olyan programoknak, amelyek egy korábbi verziót használnának.
-
Doris Lune
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #34309 üzenetére
Köszi!
Van rajta egy utility, amin ki-be lehet kapcsolni a Bluetooth-wlant, illetve a 3g-t, ez esetben a buetooth ki volt nyomva.
A Connekt progi külön van, azt is nkem kell feltenni, de az meg nem ismeri fel az eszközt.
Még a mai nap elszórakozok vele kicsit, aztán irány a Voda. -
Morpheus
tag
Üdv
Annyi kérdésem lenne csak, hogy:Van-e arra valami mód, hogy XP ne mentse el a zárt WIFI hálózathoz tartozó jelszót.
Ergó:
Minden csatlakozáskor kérje a rendszer, hogy gépeljem be.
Előre is köszönöm a válaszokat
Üdv -
válasz
Doris Lune #34307 üzenetére
Hali!
Nincs esetleg azon a masinán BlueTooth is használva és esetleg a BlueSoleil progi telepítve?
Amúgy az nem szokott számítani, hogy fix vagy cserélhető SIM-es a modem. Mindegyik esetében automatikusan fel kell települnie a modem driver-nek, a Connect proginak stb, majd ha van megfelelő lefedettség, akkor egyből lehet használni.Fire.
-
Doris Lune
tag
Sziasztok!
Win xp alatt olyan Mid-nek a HSDPA modem kapcsolatát szeretném beállítani, amiben belül van a foglalat, azaz belső SIM-es.
Eddig legalább 50x csináltam már Bluetooth-os, Network Acces Point internet kapcsolatot, USB-s Mobilnet kapcsolatot, de ez valami más. Nagyon makacs, és szvsz ehhez már értegetni kellene hálózatból, és én nem nagyon értek ehhez. (Com portok, stb.)A H10 USB Data modem driverét sikeresen elfogadta.
Fel is települt.
Létrehoztam egy modemkapcsolatot Voda néven.
Az egyéb inicializáló parancsokhoz beírtam az Apn-t, (feltöltőkártyás, tehát vitamax.internet.vodafone.net)
A telefonszámhoz: *99#
A vodánál nem kell jelszó, azt is kihagytam.
Meg is csinálta az új kapcsolatot, aztán tárcsázás, és hibajelzés.
Hibajelzésként azt írja ki, hogy:
633
A modem már használatban van, vagy nem megfelelően konfigurált.Ha ért valaki ilyenhez, vagy csinált már ilyen kapcsolatot, ahol a sim kártya belül van xp alatt, kérem, segítsen, mit rontottam el?
Vagy mit nem csináltam meg? -
rlazol
veterán
Sziasztok,
pár hete a windows letöltött és telepített pár frissítést, ahogy szokott, nincs is ezzel semmi baj. Kikapcsolásnál telepítette, szuper. a gond az, hogy azóta minden újraindításnál és kikapcsolásnál újra telepíti őket.
róluk van szó:
KB981716 - biztonsági frissítés a MS office access 2003-hoz
KB980373 - biztonsági frissítés a MS Outlok 2003-hoz
KB2202122 - frissítés az Outlook 2003 levélszemétszűrőjéheztuti, hogy már 50szer feltelepült, hogy tudom leszoktatni a további telepítésekről?
köszi
-
brd
nagyúr
válasz
copperhead #34303 üzenetére
Ezt a 4-et távolítsd el. A frissítéseket majd letölti később az update, a lényeg, hogy a .net csomagokat telepítsd fel kézzel: 2.0, 3.0, 3.5 stb.
-
Herjan
tag
Siker! Hála és köszönet Nektek
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest