Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
RexpecT
addikt
Adott egy konfig(egy 40Gb-os winyóval) és szeretné bátyám elindítani csökkentett módban,de hiába nyom F8-at csak azt ajánlja fel hogy honnan bootoljon
.Valakinek ötlete?
-
vati
senior tag
Ismerős notebookja + életre keltendő D-Link DWL-G630 wireless hálózati adapter.
A driver telepítője (az összes változat amit le lehetett túrni a netről, kezdve a gyári hivatalossal) látszólag lefut, majd amikor a kártyát betéve feljön a "new hardware found", ebben a szakaszban már kihal egy bizarr "file not found" hibával a telepítés.Ahogy várható is, az eszközkezelőben látszik az eszköz ott ahol kell, azzal hogy nem működik mert nincs telepítve a driver. A .sys fájl maga ott van a helyén, de ez nem sokat jelent.
Mindent kipróbáltam. Legjobb tudomásom szerint, ennek minden normális XP-n működnie kellene, legalább addig, hogy a driver feltelepül.
Csak annyi a tippem, hogy a "Blade XP" nevű moddolt csoda helyett hivatalos XP-t kellene feltenni a notira, addig nem érdemes tovább erőlködni. Jól gondolom?
-
eddig tökéletesen ment
most raktam újra az xp-t s ez sem kezeli pedig elötte se volt semmilyen driver felrakva ...más elötte a biosba is benne volt sőt amikor a smart értékeket írta ki a gép abba is szerepelt, de most semmi ...
ja amúgy ez egy usb-s microsd kártyaolvasó ...
és a vista se tudja lekezeli ugyan ezt írja holott az is látta eddig ...
sőt a vista telepítőjének lemezkezelője se látja, holott a másik ilyen cuccomat felismeri ...meg persze van egy másik ilyen olvasóm s azt pöcre beveszi ...
-
Amur
addikt
XP alatt lehet elméletileg hardlinket csinálni.tanácsot kérek hogy hogyan és milyen progival érdemes\lehet? köszi!
-
derossi
aktív tag
Na felraktam a Sp3-at.
Nem sok újonságot vettem észre,egy lényeges változást viszont igen,az IE7 iszonyat gyors lett,szerintem most ez a leggyorsabb böngésző.Más lényeges változást nem tapasztaltam.Biztonság terén érdekelne ,hogy még mindig ugyanolyan hígfos maradt e a beépített tűzfal..,vagy ezentul nyugodtabban netezhetek..
Más:
Tud valaki ajánlani valami jó ingyenes töredezettség-mentesítőt?
-
TRitON
aktív tag
Sziasztok!
Egyik ismerősömmel szeretnénk VPN-t létrehozni az interneten keresztül, két gép között. Maga a létrehozás sikerült is, be is tudunk lépni egymás gépére, azonban a kapcsolat létrejötte után körülbelül egy perccel az internetkapcsolat (azon a számítógépen, amellyel belépünk) megszakad. Mi ennek az oka? Lehet ellene valamit tenni? Előre is köszönöm a válaszokat!
MOD: Windows XP van a gépeken, SP2-vel.
-
fireman
tag
12060 és 12062 -re valakinek lenne még ötlete?
-
BigBadPlaYeR
senior tag
Igen, én voltam a hülye. Azt nem mondtam, hogy az eredeti nevet nem tudom, ezért kéne "visszaállítani" a lemezcímkét. Gyanítom nem lehet, de hátha. Majd még a nolika által ajánlott partícionálót megkukkantom.
Hasonló eset: az egyik tanár rendelt egyszer egy buszt kirándulásra, külön kiemelte, hogy legyen benne hűtőszekrény. Volt is benne, csak épp nem működött.
-
DopeBob
addikt
11595-re valaki? 2 pci-e videokártya van a gépben a feladat pedig az lenne, egy desktoppom legyen, de alapbol nem lehet osszevonni csak az egy vidkarira kotott monitorokat
van erre valami megoldás?
-
Steelmanus
addikt
válasz
Debilon #12073 üzenetére
Igen mert a Nero megprobalja letiltani a beepitett iroszoftver szolgaltatasait. En is leszoktam tiltani a IMAPI CD-égető COM-szolgáltatás-t, majd miutan felteszem e Nero-t, kiveszem a pipat az msconfig-ban a nerocheck elol, mert minek tiltogasson, ha mar egyszer en letiltottam. Probald meg Te is.
-
A6ON
csendes tag
(#11970)-re valaki?
-
Debilon
addikt
válasz
Steelmanus #12061 üzenetére
lehet hülyén hangzik, de én a nero-ra gyanakszom..mintha akkortájt lennének ezek a bejegyzések, amikor cd/dvd-t írok..
egyébként a 6-os verzió van fenn..
-
SzalaiG
addikt
Hy!
Miért van az, h elindul a telepítés után a gép, bejön az Xp logó és aztán lekapcsol a monitor.
Új vga drivert tettem fel, de nem tudom visszatenni. Hogyan kell? -
lúzer
veterán
Haver hozta a gépet:
indulásnál mindig feldob egy ablakot: userinit.exe -> a memóriaterületre nem lehet írni, illegális utasítás stb. de csinálta már az explorer.exe is
ha hagyom az ablakot akkor lehet használni a gépet, ha nem akkor a következő progi csinálja ugyanezt
visszaghostoltam (mák hogy 2 hónapja csináltam neki!!!)
de mi lehetett? (persze memtest megvolt, külön járatva a két mem modul stb.
-
need
addikt
12053...? ezzel a gonddal mit lehetne kezdeni...??
estleg boot vist elinditsak...???
-
Nkboy
senior tag
válasz
canniball #12063 üzenetére
msconfig-nál van egy olyan opció, hogy fájl kibontása. Ott próbálkozz! Forrásnak egy cab fájlt kell kiválasztani, utána lehet keresni a visszaállítandó fájl opciónál. Megnéztem a XY:\I386\WINSYS.CAB fájlban is található wmvcore fájl. Megnéztem nálam 9db van belőle, mindegyiknek más a verziószáma.
Küldjek e-mail-be egy párat?
-
putyusz1
csendes tag
(#12041)-re nincs senkinek ötlete?
-
lúzer
veterán
törölve, megoldva
következőre:
-
canniball
nagyúr
Adott egy PC és egy iMON VFD. Mivel a gép csak filmezésre/zenehallgatásra lesz használva nLite-tal (óvatosan) kigyomláltam az XP-ből a feleslegesnek ítélt dolgokat, feltelepítettem, majd feldobtam a drivereket és a VFD-hez tartozó iMEDIAN progit - ám amikor futtatnám azt az üzenetet kapom, hogy a WMVCore.DLL hiányában nem indítható... A progi telepítőjével biztosan nincs gond (másik gépen nem volt probléma) így azt hiszem az enlájtolás sikerült túl jól...
Mi az a WMVCore.DLL? Honnan jön? Mit akar? Miért hiányolja az iMEDIAN? És legfőképpen miként pótolható? -
need
addikt
Üdv...
Van valami furcsa doglok amivel nem tudok mit kezdeni
A gép bekapcsolása után és az eszközök felismerése után bejelentkezik a windows logó
na ennél a képnél nem akar tovább menni a gép nem tölti be a windows-t.Ha resettel kinyomom akkor a következő képernyő erre figyelmeztett és kiválasztom az utolsó helyes beálitást minden gond nélkül fel áll a windows.
Na jön az ujra indulás de csak a logóig..majd reset!
Scandisket futattam de nem talált hibát esetleges változtatásokat vissza raktam a video kártya drivert úrjra instaláltam de a degragot is toltam neki.
Mi okoza ezt a gondot hogy nem minden esetben áll fel a windows...?
-
Winner_hun
félisten
Létezik olyan program / windows beállítás, hogy amíg az egyik program használja a winyót, addig a másik várjon?
-
jenei92
senior tag
válasz
Sk8erPeter #12046 üzenetére
okés kössz!
-
jenei92
senior tag
-
jenei92
senior tag
Szaisztok!
Szerintetek felrakjam a P3mas(1ghz) gépemre az SP3-mat?
Vagy nagon belassítja? -
Sk8erPeter
nagyúr
A temporary mappát és a cookie-kat rendszeresen törlöd? Nálam is volt már ilyen hiba, de amint töröltem a sütiket és az ideiglenes fájlokat, megoldódott a dolog...
Erre a célra a legalkalmasabb a CCleaner. Mindenkinek ezt ajánlom.
Ja, meg a Ctrl+F5 kombinációval úgy lehet frissíteni az oldalakat, hogy elvileg törli a cache-t. -
putyusz1
csendes tag
Tud valaki segíteni?
ASROCK K7NF2 alaplapon 8 USB2.0 port, XP SP2.
Ha csatlakoztatom az USB2.0-ás fényképezőt bármelyik USB portra buborékot kapok, hogy az eszköz nagy sebességű, és ha nem dugom nagy sebességű portra, csak lassú lesz az adatátvitel.
Ha a buborékra kattintok az óra mellett, az alábbi ablakot kapom: [link]
Az eszközkezelőben minden rendben, meg van a Szabványos bővített PCI-USB állomásvezérlő, sárga felkiáltójel sehol.
Az alaplapi driver a Windows XP SP1-e bízza az USB2.0 kezelését, az illesztőprogram frissítése nem segít, mert mindent rendben talál.
BIOS-ban is engedélyezve az USB 2.0 vezérlő.
Az XP újra telepítése sem oldja meg a problémát.
Mit csináljak, hogy rendesen tudjam használni nagy sebességen az USB portokat? -
SzalaiG
addikt
Hogyan lehet vissza bekapcsolni az XP-ben, h rákérdezzen a lehetőségekre, ha beteszek egy lemezt?
-
Sziasztok!
Az utóbbi pár napban felmerült egy kisebb problémám a géppel kapcsolatban. Konkrétan 0x0000007 (0x0000000D...) es kékhalált kapok minden alkalommal,amikor az Eve Onlineban csatázni akarok. (Néha egyéb mmorpg alatt is)
Eventvwrnél a rendszer fül alatt a forrás mindig a Service Control Manager a hibák:
Események: Kékhalálonként mindig ezek az események követik egymást:
7000, A szolgáltatás (bh611) a következő hiba következtében leállt:
A rendszer nem találja a megadott elérési utat.
7000, A szolgáltatás (Bell & Howell Monitor Service) a következő hiba következtében leállt:
7000,A szolgáltatás (ONC/RPC Portmapper) a következő hiba következtében leállt:
7001,A(z) Bell & Howell Database Manager szolgáltatás függ a(z) ONC/RPC Portmapper szolgáltatástól, amely a következő hiba miatt nem tudott elindulni:
7034A(z) Ati HotKey Poller szolgáltatás váratlanul leállt. Ez a(z) 1. alkalommal fordult elő.Minden alkalommal a netevent.dll-t jelöli meg fileként. Valami 5let?
-
Darth_Revan
veterán
lúzer: köszi
Lenry: nekem Vista alatt volt ugyanez... egy win reinstall megoldotta -
Lenry
félisten
mi lehet a gond, ha időnként megszakad a net? (T-Online ADSL) nem kapcsolódik le, de semmi sem működik... ha újrakapcsolódokk, akkor írja, hogy újrakapcsolódtam, de ugyanúgy semmi sem megy... egyedül a restart segít... WinXP alatt jön csak elő a hiba, Ubuntu Linux alatt semmi ilyen jellegű baja nincs...
XP-t már másodszor rakom újra, de nem jövök rá, hogy mi baja van...
-
lúzer
veterán
válasz
Darth_Revan #12035 üzenetére
ja, nekem van ilyen
bart PE a kulcsszóde nem általános munkára való, csak vész esetén
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Van valami megoldás arra, hogy csináljak olyan CD-t amiről egy működő XP-t el tudnék indítani? (Nem a telepítést, hanem egy már működő oprendszert) -
daninet
veterán
Heló!
+1 probléma!
USB meghajtóra akarok másolni egy fájlt és azt a hibaüzit dobja vissza hogy az elérési út túl bonyolult!Először nem hittem el újraindítás stb nem segít a fájl elérési útja c:/kep.jpg És csak ez az egy fájl nem jó neki... a g:/&@$ll--ss meg megy...
Ilyet láttatok már? -
-
daninet
veterán
Helló!
Idegesítő hülyeség de nem tudom hol a baj mert nem találom
Ha windows mappában törlök bármit is léterhozza ujra a fájlt csak egy "Másolat" szóval a nevében... Total Commanderben minden OK
Help! -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
canniball #12021 üzenetére
Na itt vagyok
Az a bibi, hogy ennek a rohadéknak nem IDE-s a HDD-je?Dehogynem.
Ezt elfeledtem mondani az előbb. A SATA-s valóban ugyanolyan, azt én is berheltem már be asztali gépbe...
lúzer: Megnézem. Ez nem tűnik rossz megoldásnak. Valahogy életet kell lehelnem a rohadékba -
lúzer
veterán
válasz
Nyugdíjas #12020 üzenetére
valaki írt egy tippet, nem próbáltam de azzal kombinálva:
csinálsz egy penből bootolhatót (ezt próbáltam, és működik!)
legalább 1 gigás legyen
erre még felmásolod az xp cd tartalmátmegnézed melyik exe indulna el a cd-n (inf file)
bebootolsz a penről és elindítod azt az exe-t (ezt a tippetolvastam itt, hogy elindul a setup így is, igaz ő elötte felmásolta a merevlemezre a fájlokat és onnan futatta állítása szerint) -
-
^Boss
őstag
egy ismerosom kerdezte tolem, hogy lehet-e xp-t ugy inditani, hogy csak egy bizonyos usb kulcs betetelekor legyen hajlando elindulni? akar meg boot utan, az xp-s logo es a csikok elott is kerhetne a kulcsot, vagy miutan mar a bejelentkezokepernyot latja, mindegy, a lenyeg az lenne, hogy addig ne induljon el semmilyen trukkel a win, mig egy bizonyos usb kulcsot (a koddal, ami engedelyezi a belepest), nem dug be egy usb allzatba, ne induljon el a win.
udv
-
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen videókártyát?
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Még egy One UI 8 béta a végleges előtt
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia