Hirdetés
-
PROHARDVER!
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
félisten
Nálunk is sikerült, pár óra alatt a celeron D-n, de volt olyan is előtte hogy csonttá fagyott a rendszer.
Kinyomtam az autoupdatet és csak értesít innentől. Manuálisan már felment 3 óra alatt...Mi történik itt 3 hónapja?
-
Visormail
addikt
válasz
runner 125 #46093 üzenetére
Benne van a readme-ben az ALC269 úgyhogy támogatja. Itt írják hogy frissítések is kellenek xp-re még a driver telepítése előtt, olvasd végig a hozzászólásokat [link]
-
moma
őstag
telepítettem egy xp-t (sp3), azt választottam, hogy töltse, de kérdés után installálja az automatikus frissítéseket. de nem csinál semmit. már sacc 4 órája online van a gép. normális ez?
köszi -
rybank
senior tag
Kíváncsi vagyok mennyire használható ma egy Windows XP. A legtöbb program még fut rajta, a Stardock programjaival gyakorlatilag aero kinézet is van rá. Egy erős Security Suite (Comodo) és valamennyire a biztonság is el van intézve.
Gyakorlatilag csak a biztonság zavarhatja, az embert ill. néhány kényelmi apróság.
-
-
Visormail
addikt
válasz
runner 125 #46087 üzenetére
runner 125: ne a laptopszalon meg egyéb árusító helyek oldalán nézd, hanem a gyártóén Satellite C850-1MK, máris kiderült mi van benne: Realtek (ALC269Q-VB6-GR)
Realtek oldalán ALC269 The ALC269 is a High Definition Audio Codec úgyhogy a sima szokásos drivert kell tőlük letölteni [link]. -
Visormail
addikt
"néhány hetente előjön" ezen a héten kedden jöttek ki az új frissítések, gondolom most azokat nézte át. Szerintem a legfőbb gond az, hogy amelyik gépeken xp van még azok közül elég sok őskövület processzorral rendelkezik, ami ráadásul már új korában is alsó kategória volt (pl celeron).
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Extrém kérdés/kérés, hátha
5db Toshiba 1MK-ra kellene XP-t raknunk. (Könyvelő alkalmazás csak azzal kompatibilis)
Fel is ment rá, gyakorlatilag minden működik, a hang kivételével.
Teljesen esélytelen valahogy hangot varázsolni rá?Köszi!
-
DEV_NULL
őstag
upnp ssdp tiltásra létezik parancs? köszi! (svchost 99% cpu miatt érdekel)
-
BluEyes
őstag
válasz
flash- #46081 üzenetére
Ez van már egy ideje. IE6 egyáltalán nem frissül. Rakd fel az M$-tól az IE8-at külön, majd a win update-t állítsd át Microsoft update-ra, meg amit pár hsz-el ezelőtt írtam. Ha a MS update már elkezd keresni, csík megy akkor hagyjad magára, lehet hogy több órába is beletelik, míg elkészül, de legalább elkészül egyszer.
-
flash-
veterán
feltelepítettem egy gépre win xp home sp3 at de a frissitések nem nagyon jönnek gondolom pont azért mert az svchost 100% hehe szóval a win saját magát is szopatja..
van a neten pár leírás erre de nem segitett...
úgy emlékszem egyik kb frissítés is javítja ezt a problémát.
meg tudná valaki mondani hogy melyik is az? -
(Bundás)
addikt
Sziasztok!
Szinte friss XP telepítés (összes frissítés fenn, +security essentials), Canon LPB-810-es nyomtató mellett a tesztoldal, valamint bármelyik böngészőből való nyomtatás esetén a következő hibaüzenetet dobja a gép:
"A számítógép védelme érdekében a Windows bezárta ezt a programot"
"exploler.exe"A többi rész sajna nincs meg. Word 2007-ből, Foxit reader-ből való nyomtatás tökéletesen működik, felugrik a nyomtató saját programja és végzi a műveletet.
Ötlet?
Köszi
-
Csontikka
aktív tag
-
májkiy
tag
Olyan kérdésem lenne, hogy valamilyen programmal megoldható-e, hogy windows xp-n lehessen egymáshoz képest szabályozni a programok hangerejét (mint windows 7-ben).
-
Emu
őstag
Sziasztok!
Mitől lehet az, hogy Firefox böngésző alatt Youtube videókból csak 1mp-t játszik le a gép, majd kapok egy olyan üzenetet, hogy "hiba történt". Érdekes, mert ha a videónak a lejátszósávjában pörgetek, akkor kis ablakban mutatja a képet, de elindítás után 1mp-el újra kidobja az üzenetet. Én valami kiegészítő hiányára gondolok. Maga a böngésző a legfrisebb ami elérhető, a flash playert pedig frissítettem, de nem oldotta meg a problémát. Valakinek van valami ötlete?
Köszi!
-
Visormail
addikt
válasz
cirkus #46071 üzenetére
Szerintem rosszat töltöttél le
webes telepítő
önálló telepítőÜgyfélprofil ez is elég:
webes telepítő
önálló telepítő -
cirkus
aktív tag
a NETFRAMEWORK 4.0 kellene feltennem XP-re, de valami miatt nem engedi. Lehet, hogy csak 64 bites verzióra megy fel ? (nekem 32 bites van)
-
BluEyes
őstag
Ha a Windows Update nem akar indulni:
Vezérlőpult - Automatikus frissítést tiltsd le
C:\Windows\Downloaded ProgramFiles mappa tartalmát töröld
C:\Windows\SoftwareDistribution mappa tartalmát töröldStart-Minden program-Windows update - az oldalon katt a Microsoft Update fülre, telepítsd fel a programot, majd indítsd újra a gépet
Start - Minden program - Microsoft update - kb. 10 perc után nekem megtalálta a frissítéseket. A Valódi Előny nevezetűt hagyjátok külön a végére, mert abba belehalt a gépem valamiért, ti ne járjatok így.Ha még így sem sikerülne, akkor ebben a topicban sok okosságot írnak ezzel a problémával kapcsolatban: http://www.dslreports.com/forum/r28656191-Windows-XP-Pro-SP3-fresh-install-won-t-update
-
Visormail
addikt
válasz
h1ght3chzor #46063 üzenetére
Bármitől lehet.
-
Visormail
addikt
válasz
h1ght3chzor #46060 üzenetére
Hiba ellenőrző kód?
-
brd
nagyúr
válasz
h1ght3chzor #46058 üzenetére
Az MpFilter.sys-en kívül a többi túl általános, mert azok ezer éve létező Windows kernel file-ok. Persze lehetnek sérültek is akár (futtatásba: sfc /scannow, és a telepített SP-nek megfelelő telepítő legyen kéznél).
-
brd
nagyúr
válasz
h1ght3chzor #46057 üzenetére
Ami meg van jelölve, az nem hiba, csak hiba lehet; és még az sem biztos, hogy az a hiba oka, inkább csak az irányt segít megmutatni, ha tudod, hogy ott melyik file mit csinál, mivel kapcsolatos a működése. Pl. ha ott látod a tcpip.sys-t, az nem feltétlen ennek a hibája, lehet hálókártyadriver hiba is.
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
h1ght3chzor #46057 üzenetére
Ezek a piros dolgok:
ntoskrnl.exe
hal.dll
MpFilter.sys
win32k.sysMelyiket, és hogyan javíthatom ki?
-
Visormail
addikt
válasz
h1ght3chzor #46055 üzenetére
-
h1ght3chzor
őstag
Sziasztok!
Dump file-ból hogy tudom kideríteni, hogy mi a hibája a gépnek? Van 6db.
Üdv
-
kiscsay
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy újra szeretném particionálni XP alatt a gépet (újrahúzás nélkül), de itt nem kínál fel a lemezkezelőben olyan lehetőséget(mint win7 és 8 alatt), hogy "Kötet zsugorítása". Van rá reális esély, hogy megússzam reinstall nélkül? -
vzsryl
nagyúr
Sziasztok!
XP SP3 --> áramszünet --> bekapcs --> boot loader betölt --> üdvözöljük --> kékhalál --> 0x000000D4 (0xAA052FA0, 0x00000002, 0x00000000, 0x804E804E)
Csak csökkentett módban hajlandó felállni a rendszer. Ötlet?
-
Csontikka
aktív tag
-
Jarod1
veterán
sziasztok ! költöztetném az outlookot, de az smtp jelszót nem tudom , hogy tudnám megjeleníteni? thx
-
Tibitabi
tag
Köszönöm Srácok!
A Rendszer visszaállítás megoldotta a problémát, összesen 7GB-al lett több hely két partíción. -
Csontikka
aktív tag
válasz
Tibitabi #46042 üzenetére
amit brd írt megnézted?
Vezérlőpult / Rendszer / Speciális rendszerbeállítások / Rendszervédelem
itt nincs beállítva védelem az adott meghajtóra?, mert ha igen, az okozhat ilyet...
Hogy shift-del 20%-ban nem szabadítja fel a helyet... hát... ezt mondjuk hogy kétlem és akkor finom voltam. Ha ez tényleg így lenne akkor tele lenne ilyen fórumokkal a net, mivel biztosítalak róla, hogy nem csak te használod ezt a parancsot
úgyhogy ez valami helyi hiba lesz!
-
Tibitabi
tag
válasz
Csontikka #46041 üzenetére
Nem hozott hibát és tudom is, hogy nincs hiba.
- Kezdem azt érezni, hogy rajtam kívül senki sem használta még a Shift+Del törlést. (Egyszerűen amikor helyet akarok csinálni a winyón, akkor nem látom értelmét sima Delete -el behelyezni a Lomtár-ba, mert utána még onnan is törölni kell, több száz fájl esetében, meg időpocsékolás.)
- Mivel az esetek 20%-ában előfordul, hogy ezzel a módszerrel törölt fájlok eltűnnek, de üres tárhely nem szabadul fel helyette. Tehát mondhatni normális ez a jelenség, "benne van a pakliban" és 700kb-nál nem is szokott zavarni, még a 30Mb is belefér, de azért az a 4GB nagyon kéne. Szóval nem csoda történt, meg nem kivételes eset (kb.: a kétszázadik)...
Csak azt szeretném végre megtudni, hogy miként tudom törölni azokat a fájlokat amiket már nem látok, de továbbra is foglalják a helyet. -
Tibitabi
tag
Nem igazán értem amit kérdezel vagy hol keressem. És azt mivel tudom helyrebillenteni?
Tehát összesen volt 6GB szabad tárhelyem és kitöröltem 4GB-ot (néhány filmet és programot), így kellett volna lennie végre 10GB szabad tárhelynek, de nem lett, hanem maradt ugyanannyi 6GB. (Pontosabban ekkora volt: 6 127 328 k, és a törlés pillanatában eltűnt a könyvtár, mint ahogy az a Shift+Del féle "végleges törlések" alkalmával történni szokott, de a 6 127 328 k nem változott!)
Kokrétan tudom is a fájlok nevét, de semmi program nem mutatja, hogy léteznének vagy törölve lettek volna. Egyszerűen lógg a semmiben az a 4GB. ( Ilyet régen úgy szoktam visszaszerezni, hogy áthelyeztem másik partícióra az adatokat és leformáztam. De nem hiszem el, hogy nincs más lehetőség és nincsen közel 40Giga tárhelyem amire átmenetileg helyezhetnék bármit is...) -
Tibitabi
tag
Sziasztok!
Az egyik nap töröltem a D:\ partíciómról Shift+Delete -vel egy 4Gb -os könyvtárat, melyben néhány fájl volt (,hogy ne helyezze a Lomtárba.)
Az a gondom, hogy nem kaptam meg ezt a 4Gb szabad tárhelyet. (A Shift+Del törléssel előfordult már, hogy kisebb méretek "elvesztek", de volt, hogy visszaadta a rendszer idővel.)
Próbálkoztam pár csellel, pl.: telemásoltam a partíciót (ez néha a C:\ -én szokott segíteni...). Aztán fájl recovery programokkal próbáltam belenézni a törölt fájlokba, de semmi sem látja a törölt cuccokat. A Lemezkarbantartó látott néhány GB "Tömörített Fájl"-t, ezzel szereztem vissza 300MB -ot.
- Továbbra is a Teljes 47GB helyett csak 43GB Tárhelyem van. Tehát pont az a törölt könyvtár hiányzik és semmilyen progival sem látom. A Smart Defrag szerint is foglalja a helyet az a 4GB...
- Természetesen végleg törölném, mert kell a hely.
Ilyenkor mi a megoldás? Esetleg milyen program? -
HollyBoni
veterán
XP 64 bit-et próbálok telepíteni pendrive-ról. 1 HDD van a gépben, több részre partícionálva, csak ez a rendszer menne fel rá. Miután felrakta, ezt a hibaüzenetet kapom indításnál:
Windows could not start because of a computer disk hardware configuration problem. Could not read from the selected boot disk. Check boot path and disk hardware. Please check the Windows documentation about hardware disk configuration and your hardware reference manuals for additional information.
Ötlet? A HDD-vel semmi gond nincs.
AHCI módban akarom feltelepíteni, drivereket integráltam a telepítőbe.
-
törölt tag
Üdv.
Ütemezett feladatként volt beállítva egy program indulása, mert alapból nem tudja a rendszerrel való indulás funkciót. Volt a fióknak jelszava, ezt kérte az ütemezett feladat létrehozásakor is. Azóta kikapcsoltam a fiókhoz a jelszót, viszont így nem indul el a program se, hiába van ütemezve. Ha visszakapcsolom a jelszót a fiókra akkor meg fut. De nekem meg nem kell, mert nem akarok minden bekapcsolásnál jelszót írogatni... De így meg a progi nem indul el. Ötlet?
-
Torry
addikt
Sziasztok!
SP2-es XP kulcsom van, és szeretnék csinálni egy összes frissítést tartalmazó telepítőt, mert 1 év mire feltelepítgeti, a netről tölthető integráltakat meg nem engedi az sp2-es kulccsal telepíteni.
Hogyan oldható ez meg?Extra kérdés: áramszünet után újra kellett már sokadjára az xp-t mert csak csökkentett módban hajlandó utána indulni. Ez mennyire normális?
Köszi!
-
guftabi96
addikt
sziasztok!
hogy lehetne azt megoldani, hogy testvérem ne tudjon letölteni a korlátozott fiókjában.
Úgy látszik, hogy hiába van a korlátozott fiók, így is megtalálja a kiutat, hogy tudjon élni ''függőségének''
ami nem más mint a minecraft.
Java kell a futtatásához, de mivel az nekem is kell, így muszáj, hogy fent legyen a gépen, így neki csak le kell tölteni egy klienst attól a csapattól ahol játszik.
Nem egyszer elbeszélgettünk vele, de nem lehetünk mindig ott mellette, hogy figyeljük, hogy éppen mit csinál, és ez így nem mehet tovább, hogy minden idejét ennek szenteli, és a tanulás meg nem megy.
A gépet nem tilthatjuk el tőle, mert gyűjtőmunkához stb jól jön.
Várom tanácsaitokat.
Bármi szóbajöhet (programok, windows xp-n belüli megoldások, stb, akár fizetős program is, ha erre szükség van.) -
Lenry
félisten
válasz
BoneDragon #46026 üzenetére
haldokló vinyó
-
BoneDragon
veterán
Sziasztok!
Ismerősöm laptopját kéne megheggesztenem, mert teljesen elszállt róla a windows. Eddig oké is lenne, de windows telepítésnél nem lát particiót, csak törölni lehet. Ha meg törölni próbálok akkor kék halállal elszáll az egész és kezdhetem elölről. Valakinek van ötlete? Köszi
-
Pikaa
aktív tag
@ Lenry & kispx: Köszönöm srácok,sikerült megoldani.
-
Lenry
félisten
valamilyen partíciókezelővel (pl Easeus Partionion Manager) törlöd legalább az egyik partíciót róla (lehetőség szerint a hátsót) és hozzácsapod a meglévőhöz. értelemszerűen ekkor elvesznek a törölt partícióról az adatok.
másik megoldás, hogy mindkét partíciót törlöd, és létrehozol helyettük egy újat, de ekkor ugyebár mindkét partícióról eltűnnek az adatok.
-
Pikaa
aktív tag
Sziasztok!
Van egy merevlemezem ,ami két felé van osztva. Ezt hogyan tudnám egyesíteni,hogy csak egy legyen?
-
Penramoon
újonc
Hali mindenki!
Egy új problémával nézek szembe mivel azelott még sosem. Az ismerosom gépére szeretnék 1 vindows XP-t rátelepíteni de nem tudom mert windows 7 van rajta. Nagyon lassu a gép és régi ezért fontolgatom az a régebbi op rendszer telepítését.
A gép adatai CCleaner szerint
MS windows 7 32-Bit
Intel Pentium Dual CPU T2370 @ 1.73 GH, 1.00GB Ram, Mobile Intel 965 Express lapkakészlet család.Sztem ezek a feltételek nagyon kevesk és az XP jobb lenne rajta. Ha igen akkor viszont kellene a segítségetek hogy hogyan tudom rátelepíteni a BIOSban próbálkoztam ott sem engedi. Aztán cdrol sem most ujra raktam a win 7 et de a gép még mindig nagyon lassú.
Mi lenne a legjobb megoldás?
-
DZs
senior tag
Lassan töltődő alkalmazások (főleg böngészők) és állandóan pörgő merevlemez (nem töredezett) mi lehet az oka?
Köszönöm a tanácsokat! -
brd
nagyúr
A hozzáértésedtől függően a lehetetlen szintet is elérheti a megoldás.
Milyen vezérlő? Ha Intel, akkor a Thinkpad topicba írtam konkrét megoldást az utóbbi 2 évben valamikor (keress rá az én hozzászólásaimra, és az Intel szóra). Más vezérlőnél más lehet a megoldás. Ha simán átkapcsolod, lefagy az XP? Más vezérlő van az alaplapon, vagy csak az, amit át akarnál állítani?
-
codec
senior tag
Üdv!
Olyan problémám lenne, hogy Win Xp-t IDE módban telepítettem, és újratelepítés nélkül szeretném Sata(Achi)-ra állítani. Win 7 alatt egyszerű a dolog (registry-s átírással), de Xp alatt hogy kell megcsinálni?
Előre is köszi! -
Fasirth
csendes tag
J nem érhető el
I/O eszközhiba miatt nem lehetett a kérést végrehajtaniPONTOSABBAN!!
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Home server / házi szerver építése
- LEGO klub
- Gumi és felni topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval