Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Mini-ITX
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- iPad topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
L_ajos
őstag
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne hogy 2 gép között megosztottam a t-online netet. Ez oké. A gépek Wifin kapcsolódnak egymáshoz. Ezis rendben. megy is a net, és a file megosztás is pöpec. Viszont az egyik gép (laptop) időnként pár másodpercre bontja a kapcsolatot és olyankor mindig ip címet kér le. Ez miért van? nem lehet folyamatossá tenni a kapcsolatot? Köszi a választ!
-
kohutpal
csendes tag
Sziasztok!
Egy érdekes problémával szembesültem, én nem jutottam felette dűlőre, talán valaki tud segíteni:
Van 2 merevlemezem, SataII-es, A és B.
A-n vígan hasít az XP, B-n az első elsődleges partíció üres. Erre próbaként vista került. Vista azonban A winyó boot sectorába telepítette a boot menüjét, és csak onnan hajlandó indulni. Kérdés: Ha én B winyóra telepítem, akkor milyen jogon szemetel A winyóra, pláne úgy, hogy csak onnan hajlandó indulni?
Másik kédés: Ha én már nem akarok vistát (merthogy fabatkát sem) akkor miképp tudom a vista boot menüjét, és rendszerindító szemetét letakarítani úgy, hogy utána hibátlanul fusson az XP?
Érdekes, hogy nem is volt lehetőség telepítés során olyat beállítani, melyk legyen az indító partició...
Üdv.: M. -
kapcs-ford
őstag
Köszi a válaszokat!
-
zsoi
senior tag
válasz
kapcs-ford #4090 üzenetére
serialból nem lehet tudni.
felraksz egy xp home sp1 rendszert (mint írták OEM telepítő cd) és azután (driverek előtt) felteszed az sp2-tőt. (+ töredezettségmentesítés utána ha kéri-ha nem)
lúzer: nem. -
X-COM
nagyúr
válasz
kapcs-ford #4090 üzenetére
tökmindegy meg kell ennie, oem xp-nek bármilyen kulcsot sp ide vagy oda.
A mennyiségi telepítőkészleteknél volt olyan, hogy bizonyos népszerű kulcsokat letiltottak. -
X-COM
nagyúr
válasz
kapcs-ford #4086 üzenetére
nincs rajta a telepítő egy külön partíción?
Egyébként a kulcsot csak OEM telepítőkészlet fogja megenni ... -
zsoi
senior tag
válasz
kapcs-ford #4086 üzenetére
röviden: igen.
bővebben: igen, de ettől nem lesz jogtiszta. (de megkapod a windows xp összes frissítését, a windows update agent-en keresztül)
A kérdés az hogy milyen XP:
-home/prosssional
- sp nélküli/sp1/sp2
annak megfelelő telepítő cd kell. ( a laptop ''korából''/típusából lehet következtetni hogy milyen SP-s telepítő cd kellhet hozzá) -
kapcs-ford
őstag
Nekem az lenne a gondom, hogy szereztem egy laptopot amelyen rajta van az alján az XP liszensz matrica a számmal csak nincs meg a CD . Hogyan tudom használni ezt? Felrakok egy XP-ét és a serial-nál ezt a számot adom meg? Elfogadja? -
Newlocal
aktív tag
SZiasztok!
Most upgradeltem gépet (E6750, 2GB ram, stb) . Milyen XP-t érdemes feltenni? Eddig SP1-et használtam a profilomban lévő régi konfiggal. -
kraftxld
félisten
válasz
Darth_Revan #4077 üzenetére
Igen, jó lesz a 2k server
Igen, be lehet állítani átjáróként is.
Az utolsót nem értem, sztem VPN alapfogalmi gondok lehetnek -
Darth_Revan
veterán
válasz
kraftxld #4075 üzenetére
Ez jó lesz? Windows 2000 Server (with SP4)
Másik kérdés,hogy be lehet-e állítani,hogy a Windows 2000 Server oprendszerrel rendelkező gépet a Windows XP oprendszerrel rendelkező gép,VPN-en keresztül átjáróként használja az internet eléréséhez?
a beépített VPN program ugyanazokat a beállításokkal megy ki,mint az IE vagy mint a WIndows Update? (pl a port tűzfal beállítások miatt)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
kraftxld
félisten
válasz
Darth_Revan #4072 üzenetére
Igen, van. Hálózati kapcsolatok, új kapcsolat létrehozása.
A szerver pedig win2k serverben, vagy win2k3-ban van. -
(Bundás)
addikt
válasz
kraftxld #4068 üzenetére
Most bekapcsolva a gépet pl. Total Commander-ben egy 100 MB-os fájlt másolva a rendszerpartíción egyik mappából a másikba 100%-ot elérve a mutató nem mozdul, áll. System 50000-es olvasásba kezd (hogy ezen értéknek mi a mérőszáma nem tudom, nem írja) és a CPU-t nyúzza 100%-on, ezt 5-10 másodpercig csinálja, majd befejezi és visszaurik az irányítás. Ezután a Total Commander 20000-es olvasás, 9000-res írást végez, pedig nem csinálok benne semmit, háttérben van.
Egyes mappaváltásokra is hasonló a helyzet: 16000/6000-res olvasás/írást végez a TC CPU 100%-on és lemerevedik az ablak. A fájlokhoz társított ikonok még szimplák, mintha azokkal erőlködne, vagy fene tudja.
mod: kiemelkedő merev lemezes művelet nincs a merevedéses pillanatokban, csak a CPU jár 100%-on...
[Szerkesztve] -
dnelb
veterán
Hali!
Egy érdekes probléma adódott ma számomra.Miután leupdateltem a windows-om ( nincs semmilyen sp fent ),és resiztem a gépet,bejelentkezéskor a kövi hiba üzenet fogad: ,,Egy program megakadályozza, hogy a Windows pontosan ellenőrizni tudja a számítógép licenszének állapotát. Hibakód: 0x80004005''
Csökkentett módba elindul a gép,tehát adatvesztés nem fog érni,de azért nem szeretném újra tenni a gépet.Ha valakinek van valami ötlete,kérem ossza meg velem
(rendszer visszaállítási pontom sajnos nincs,szóval az felejtős)
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Windows XP-be van beépítve VPN kliens? Ha igen,akkor hol lehet szervert indítani? -
Kriza
őstag
-
Kriza
őstag
Üdvözlet!
Miért van az, hogy ha beállíton a megjelenítés tulajdonságai között, hogy klasszikus Windows stílusban jelenjenek meg az ablakok és gombok, akkor néhány naponta - véletlenszerűen - visszaáll ''Windows XP stílusra'', ráadásul a Windows asztal szinét is visszaállítja alapértelmezettre? Három vagy négy hónapja telepítettem ezt az XP-t, az elődei soha nem csinálták.
Nem nagy probléma, csak idegesít. -
yoogie
aktív tag
Sziasztok!
Következő problémám van, ezt írja ki az XP kikapcsoláskor: '' A meghajtó nem használható. Lehet, hogy nyitva van az ajtaja. Ellenőrizze, hogy van e lemez az A: meghajtóban és hogy zárva van az ajtaja. ''
Mit lehetne tenni ez ellen? -
RAM
őstag
boot-nál a preparing network connections-t hol lehet kikapcsolni? (2000-nél ugyanott?)
-
kennyke
aktív tag
Köszönöm a válaszokat! A webes msn nem rossz, azt használom, de egy normál mégiscsak jobb
Van még egy pendrive msn-em is, de az valamiért nem akar menni...Majd a fat-os dolgot kipróbálom, köszi! -
(Bundás)
addikt
Akinél pár napja frissített egy új védelmi mechanizmust az XP nem tapasztalt merevlemezes lassúlást? Értem azt azon, hogy 8x DVD írás tegnap majdnem fél órába telt, néha egyes ablakok lemerevednek gondolkozva, Firefox-ból fájl letöltését követően szerencsétlenkedik sok tíz másodpercig a letöltésvezérlő mielőtt kiírná ''letöltés befejeződött''.
Pár napja jött elő ez a dolog, nem raktam fel semmit csak az XP frissített. Nem volt alkatrészcsere, tuning nélkül is műveli, internet kapcsolat nélkül is csinálja, Spybot + Nod32 nem talál semmit, az adatmásolás gyorsaságával nincs probléma, töredezettségmentesítés volt, HDSentinel nem észlel hibát... -
need
addikt
(#4040) erre van valakinek valami ötlete javaslata vagy valami??
-
Tosee
őstag
Hali!
Nekem így sikerült megoldanom router nélkül:
Vezérlőpult - internetbeállítások - kapcsolatok
Válaszd ki az alapértelemzett kapcsolatot, majd ''Mindig alapértelemezett kapcsolat tárcsázása...
Majd bontsad az internetkapcsolatot, és indítsd el az internet explorert és írj be valami címet és enter. Elő fog ugrani egy kis ablak és ott ki kell pipálni, hogy automatikusan tárcsázzon! -
pschio
őstag
válasz
Amoroso #4041 üzenetére
ez akkor szokott elofordulni ha automatikus ipcim keres van beallitva. ha van routered probald a dhcp-vel mindig ugyan azt az ip kiosztatni (routerben allithatod be). mas esetben segithetnek meg a neten keringo kulonbozo reg modosito fileok amik gyorsithatnak a bootolasi folyamaton
-
User1
tag
Sziasztok!
az lenne a kérdésem hogy hol kell beállítani hogy amint bejön a windows rögtön legyen internet kapcsolat is? ne kelljen mindig külön csatlakozni -
pschio
őstag
válasz
kennyke #4042 üzenetére
ha tudsz barmilyen programot futtani nincs korlatozas ezugyben akkor megoldas lehet egy fat32-re formazott flash drive amirol telepites nelkul tudod futtani a klienst. ami nem feltetlenul az msn
a suliban en is igy oldom meg a dolgot. nem tudok telepiteni semmit vagy megvaltotzatni semmit ezert egy fat32-re formazott drival ugykodokamiben nincs jogkezeles
-
kennyke
aktív tag
Lenne egy kérdésem...(milyen meglepő
)
Szóval, a melóhelyen vagyok, és szeretnék felrakni egy programot, konkrétan az msn-t. Viszont nincs rendszergazdai felhasználóm, de nem szeretném hogy a gazdi tudomást szerezzen róla, szóval nem akarom kitörölni, és megváltoztatni sem a jelszót.
Tudtok segíteni?
Már próbáltam utánnajárni, de csak olyan megoldásokat találtam, amivel törölni lehetne...
Előre is köszönöm! -
Amoroso
aktív tag
Ujra fel kellett raknom a Windows-t.
És miota uj van fent azota eleg lassu lett a gep.
9-10 szer végigfut a windows folymatjelzo mire betölt.
És lassuak az alkalmazasok is.
Ez miért lehet, elképzelheto, hogy a windows amit felraknam egy gagyi változat?
Hardvert nem csereltem, csak lett egy uj vinyo berakva.
Vagy talán az lehet, a baj, hogy huzva volt a procim a telepiteskor, vagy nemtom.
Előre is köszi a segitseget. -
need
addikt
Sziasztok..
Nem régen vásároltam 1 Samsung YP-K3 lejátszót..mait USB-vel felcstlakoztattam de a gép nagyon nem ismeri fel hiába telepitem lemezröl és hiába máshogyan
probáltam még másik USB protra rakni de semmi az eszközkezelőben ott van a sárga kérdőjel
néztem a Samu oldalát de ott nem találtam csak firmwaret mást nem
Mit lehet ilyenkor tenni amikor nem ismeri fel a rendszer az eszköt?? -
csibor
addikt
Unrar & xpsp2,kicsomagolja a fájlt,és 1 pillanatra megjeleniti majd eltünik,mintha ott se lett volna.Hogy kell beálitani?Winrar nem volt telepitve,új a rendszer.
-
Met
nagyúr
Hogy tudok letiltani egy folyamatot, hogy ne induljon el autómatikusan ha nincs benne az msconfig/autómatikus indítás listájában?
A TuneUp Utilities-ban látom a processek között, onnan tudom, hogy elindul mindíg. -
Utopista
tag
válasz
HoReSz1975 #4030 üzenetére
Sajátgép tulajdonságai -> Speciális fül -> Indítás és helyreállítás beállításai -> Rendszerindítás szerkesztése. A nem kívánt sort ki kell törölni belőle majd elmenteni.
Boot.ini csak 1 van, letörölni nem kéne!!! -
dikmen
tag
Hello!
Jelenleg 2db winchester van a gépemben.
Az egyiken XP a másikon Vista.
Na most a Vista helyére is XP-t szeretnék.
Nem fog összegabalyodni a kettő amikor ki kell választani hogy melyikbe bootoljon?
Végülis a régebbi xp nem kellene csak az adatok belőle.
Esetleg azt nem lehet valahogy megoldani hogy az oprendszert letörölni,de a file-okat meghagyni? -
HoReSz1975
őstag
Azt hogyan lehetne megoldani, hogy bootolás elött ne jelentkezzen be a boot választó, hogy melyik boot.ini -t válasszam
Hogyan lehet letörölni a boot.ini -ket és csak egyet létrehozni, hogy azonnal bootoljon a gép, ne adjon választási lehetőséget a jó és a régi rossz között -
forguet
senior tag
Sziasztok!
Tud vki egy egyszerű módszert a windows partíció növelésére formatálás nélkül?
Kissé kevés a 10GB-os partíció neki, de nem akarok újra telepíteni mindent, ráadásul a nagyobbik partíció tele van fontos cuccokkal.
Előre is kösz
[Szerkesztve] -
ssolitude
őstag
válasz
HoReSz1975 #4021 üzenetére
-
Tomics
addikt
Hi!
Ha egy alkalmazásnál memóriahibát ír ki és leáll a program, (]a következő művelet nem hajtható végre: read) azzal lehet valamit kezdeni, vagy a memória kevés (1gb) vagy szar és csak a csere segít? -
dpetiba
aktív tag
A problémám a régi MSN unistallkor jött elő, de igazából nem hozzá kötődik, de hátha tud vki segíteni.
Az ''Add or Remove programs''-ban nem tudom unistallálni a 7.5-ös msn-t, mert nincs unistall, meg semmilyen gomb! És még pár alkalmazásnál sem! A szoftver hivatalos céges XP idáig rendben működött. Nem csináltam semmi olyat amitől ez megbolondult volna. Szerintem valami nagyon összeakadt valahol. Elkezdtem túrni a netet a segítségért, de nem igazán találtam működőt.
Hogyan lehetne az ''Add or Remove programs''-ot újraregisztrálni vagy hasonló? -
HoReSz1975
őstag
Hi @ all
Mivel lehet boot.ini fájlt leírtani, mert egyfolytában nem bootol be a gép wincsiről, csak CD -ről...
Már újrahúztam a gépet párszor...
hall.dll hibával cseszteti szét az agyam...
Probálkoztam a helyreállitással is, de ugyanezt reagálja
[Szerkesztve] -
Bibby
addikt
válasz
kraftxld #4016 üzenetére
Köszönöm, innen pontosan melyik sorokat töröljem ki?
[Boot Loader]
Timeout=5
Default=C:\$WIN_NT$.~BT\BOOTSECT.DAT
[Operating Systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS=''Microsoft Windows XP Professional - magyar'' /noexecute=optin /fastdetect
C:\$WIN_NT$.~BT\BOOTSECT.DAT=''Microsoft Windows XP Professional - telepˇt‚s''
Mert ha csak az utolsót törlöm úgy még nem oké. -
Bibby
addikt
El lett indítva egy xp telepítés a gépemen, amin már van egy működő xp. Aztán ez a telepítés meg lett szakítva, de a telepítő fájlokat már valahova felmásolta, így most ha a gépet indítom egy boot menü jön be, hogy xp telepítés indítása, vagy pedig a windows xp indítása (a telepítést nem is lehet elindítani mert valami fájl hiányzik). Hogy tudnám eltüntetni ezt a boot menüt, hogy újra csak egyszerűen az xp töltődjön be?
-
Balinov
titán
Sziasztok, 1db Sata 250-es rendszervinyó (3db NTFS patrícióval) xpsp2 oprendszer esetén meg lehet-e oldani a rendszerpatríció betüjelének megváltoztatását valami olyan úton,módon,hogy ne kelljen a windows-t és a feltelepített jónéhány programot újratelepíteni?Teljesen véletlenül a sokadik program telepítése után vettem ésrze,hogy szűz telepítés során véletlenül E: lett a rendszervinyó betűjele...
Köszi a választ
üdv
Balinov -
koob
senior tag
Office-omat szeretném angolra váltani, de:
1. multilanguage, de semmi változás nem történik, mégha eltávolítom a Magyar-t az engedélyezett nyelvekből akkor sem.
Alapértelmezett-be, Engedélyezett-be angol-t állítok de nem változik meg a program újraindítására sem!
Win/Dátum&Idő/Területiésnyelvibeáll/Földrajzi hely UK, de még így sincs változás...
w2do? -
punish3r
aktív tag
Böngészés közben hirtelen bejött a kékhalál ezzel a hiba üzenettel:
DRIVER_IRQL_LESS_OR_EQUAL
Technikai információ:
STOP 0X00000001 (0X00000000, 0X00000002, 0X0000000, EBD117FC)
afd.sys adress EBD117FC BASE AT EBD04000, DATESTAMP 41107EB5
vki tudna segíteni, h mi lehet a probléma? -
-
martonx
veterán
válasz
Runner_fxr #3999 üzenetére
Gyorsabban futnának a játékaid, viszont azzal számolnod kell, hogy ehhez kelleni fog a 2GB memória.
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Tőzsde és gazdaság
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Synology NAS
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- Hisense LCD és LED TV-k
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával