Hirdetés
-
PROHARDVER!
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Steelmanus
addikt
Ha elveszed az aramot akkor az elektronikaban levo pufferkondik tartjak a frontot. Este meg kerestem de meg a Win98-as idokben olvastam rola hogy mikent mukodnek a vincsik. Akkor meg csak egy 5K-s modemem volt igy a HIX Guru rovatat olvasgattam es ott volt egy osszefoglalo amit egy olyan valaki irt kivonatosan, aki bedolgozott a Kurt-KFT-nek. Angolbol forditotta mert nagy volt ra az igeny, es azert mert kivancsiak voltunk ra. Majd belepett a S.M.A.R.T technologia ami akkor uj volt es senki nem erttette. Keveseknek volt meg akkor szelessavu elerese. A mai vincsik mukodesi elve lenyegeben megegyezzik a regi vincsikevel csak kifinomodtak, ill egyre kissebbek lettek a fejek es csak az olvasas-iras modja valtozott nameg a szektorok fizikai merete. Regen egy tanyer also felulete csak szerviz savokat tartalmazott, azert lehetet pl Low Format - sokaig kisertett a BIOS-ban - mert csak a tanyer felsofeluleten volt adattarolasra kialakitott felulet azt lehett meg nyuzni, am ma mar szervizszektorok vannak alul- felul, adat-szerviz-adat stb. Igy nyertek kapacitast. Csakhogy nincs soha hibatlan vincsi gyartaskor azert gyarilag kialakitjak rajta a geometriat pl 80 Gb pedig lehet hogy 120-asnak gyartottak majd elhelyezik benne az ennek megfelelo elektronikat az o feladata kezelni a szervizsavokban tarolt adatok alapjan a vincsit. Ma mar 0.4 nanomilimeter a tavolsag a fej es a tanyer kozott am a parkolopalya meg ma is olyan mint regen, lezerrel kialakitott nano barazda es semmi mas nem tartja ott a fejet csak a gravitacio. Ha elevel hozzavered az asztalhoz a vincsit hidd el az siman leesik a parkolorol es beleut a tanyerba, ha az szervizsav akkor bukta ha adat akkor badszektor.
-
AMD Power
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #28096 üzenetére
Hülye voltam nem néztem meg ,hogy CD-n van vagy DVD-n de gyári az biztos.. Boltban vásárolt eredeti kulccsal. Most megy így a Windows de 10 percenként lefagy. Gondolom én azok miatt a kihagyott fileok miatt. Megpróbálom majd egy másik Win XP-el is.
-
válasz
AMD Power #28095 üzenetére
Hali!
1. próbáld meg simán lemásolni a HDD-re a XP telepítő "DVD" tartalmát, ha sikerül, akkor nincs a lemeznek fizikai sérülése
2. mivel DVD-n van, nyilván azt egyszer oda át kellett írni, lehet, hogy hibásan lett kiírva, aminek sok oka lehet(húzott gép, hibás RAM, "szemetelő" író vagy akár alapból hibás volt az ISO, stb stb)
3. Próbálkozz meg egy "másik" XP telepítőcsomaggalFire.
-
brd
nagyúr
válasz
Steelmanus #28085 üzenetére
Fogalmam sincs, ezért kérdeztem, hol írnak erről.
Én még nem találkoztam olyan HDD-vel, amelyben a tányér ne forogna még legalább 5 másodpercig, bárhogyan állítom is le. Lehet, hogy elektronika fékezi le valamennyire, de ha elveszed az áramot a HDD-től, hogyan fékezi le a tányérokat?
Igen, elektronika löki ki a fejet, de a légáram is kifelé nyomja a fejet (persze azoknál a HDD-knél, ahol valami villa, vagy speciális megoldás van arra, hogy a fej rögzítve legyen, ott valószínűleg az elektronika közreműködése is kell).
-
Lenry
félisten
válasz
CHIPman #28091 üzenetére
Spybot S&D-vel nézted? az AVG vírus kergető, de ez lehet, hogy féreg... Spybot hátha megfogja
-
CHIPman
nagyúr
Üdv. Szüleim gépén(XP Pro, az adataimnál a #2) mostanában az iexplore.exék elszaporodtak a folyamatok között, mind az user név által van indítva szerinte. Először nem lehetett lekapcsolni a gépet, mert nem volt hajlandó befejezni magát az iexplore. Megpróbáltam megkeresni és kitörölni(végül csak átneveztem), de most már csak a ffox is csak úgy indul el, hogy előtte a folyamatokban kiirtom az iexplore-kat, majd elindítom a ffoxot.
Mit tudok csinálni?
Ui: AVG full scan egy darab fertőzést sem talált. -
Romie
csendes tag
... én azt sem tudtam, hogy az XP DVD-n is kijött...
-
AMD Power
titán
Gyári XP-t telepítek.... telepítés közben kiírja ,hogy rakjam be azt a DVD amin az SP2 van.
Mert valami fileok hiányoznak neki!? Azon a gyári Win XP DVD amit használtam a SP" alapba rajta van így nem értem mit nem talált meg rajta!?
-
Steelmanus
addikt
Akkor mi a kulonbseg a Gyorsleallitas es a normal leallas kozott? Nekem volt egy Asus K8-E Deluxe lapom amin vot "hardveres" vedelem. Az alaplapi halokarit hasznaltam, de nem tettem fel az azt kezelo Apache szoftvert es kezzel akartam modositani az Eszkozkezeloben a halokari beallitasait, erre a lap tamadasnak velte es lelotte az egesz gepet en meg akkorat csattanni nem halottam gepet mint amikor az leallt. Ket vincsi volt a gepben, a rendszervinyo elso szektora abban a pillanatban kipurcant vele egyutt maga a vincsi is. Amugy elektronika fekezi a vincsiket. Gondolom hallotad mar hogy mikent all le egy 7200-at forgo vincsi normal esetben es gyorslealitassal az elso kb 2-3 mp mig a masodik alig 1mp, ha nem lenne fekezes akkor mennyi ido mulva allna le a tanyer? Leallitasnal elobb megy ki a fej es csak utanna all le a tanyer, ha nem igy lenne akkor elfogyna a legaram a fej alatt, es nem a legaram loki ki a fejet hanem az is az elektronika dolga.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
voga34 #28080 üzenetére
Tűzfalat egyenlőre ne piszkáld, próbáld meg a leírtak alapján, ha úgy sem megy akkor a tűzfalnál kell babrálni, először egy tűzfal kikapcsolással és ujraindítással! Ha akkro megy akkro a tűzfallal kell babrálnod! De először ahhoz ne nyúlj hanem csináld meg amiket írtam!
Munkacsoportot a sajátgép jobb klikk tulajdonságoknál tudsz állítani.
-
celeron
senior tag
Üdv mindenki!
Az lenne a kérdésem, hogy mi lehet a baja a gépemnek, ha a következőt produkálja:
- Ha XP-t rakok fel rá, az XP futása közben meggágyul a gép, és nagyon lelassul, gyakorlatilag semmit nem lehet vele csinálni.
- Windows 7 makulátlanul működik ennek ellenére.
(Ez az egész úgy kezdődött, hogy XP-nél bebootolás után mindig kiírt egy hibaüzenetet hogy " A következő folyamat váratlanul megszakadt: Távoli Eljáráshívás" Aztán ujratelepités azota sem oldja meg a problémát. Viszont olyan volt, hogyha kihúztam a net kábelt, akkor müködött az XP normálisan..)
Emberek elég fontos lenne, aki tud segitsen
kössz előre is! -
dave93
őstag
Tisztelet, becsület!
Miért van az, hogy eredeti, Dr.House DVD-t nem hajlandó lejátszani az a jó édes Windows Media Player? 600 féle codek-kel próbálkoztam, VGA driver a legfrissebb, Winamp, Gomplayer sem szereti, ezt írja ki: [link]
Jóval gyengébb, Vista-s gépem teljesen jól lejátsza.
Köszi -
bme
tag
Sziasztok!
Azt akarom kérdezni, hogy az XP-nél lehet-e utólag megadni termék kulcsot, mint Vista-nál?
köszi
bme -
brd
nagyúr
válasz
Steelmanus #28066 üzenetére
Nem a nevezett progik buktak meg, hanem a driver, ami az AHCI-ért felelős.
A "visszapattanás" meg érdekes lenne, tudtommal nincs olyan funkció a HDD-kben, ami lefékezi a tányérokat (így a fej sem tud visszapattanni, mert a tányérok forgása által keltett légáram is a parkolási helyzetbe löki a fejeket).Hol írnak erről?
-
icons
addikt
válasz
Steelmanus #28067 üzenetére
Mennyire visszamenőleg írja ki?
Most ilyenek vannak: Egyéni hibanaplózás, Alkalmazáshibák, Rendszerhibák, Biztonsági naplózás.
Rendszerhibán belül ati2mtag szokott hibás lenni általában, többet nem igazán értek belőlejoe2005: meglesz az is majd, de azért remélem nincs igazad...
-
Steelmanus
addikt
válasz
band1103 #28054 üzenetére
Nem akarok zavartkeltenei, de amikor a masik vincsit lekapcsolja hallod a hangjat? Mert a Hotsswap fukcional a vincsit gyorslekapcsolassal kapcsolja ki az XP, nezd meg a konfigom en is hasznaltam az AHCI modot az NCQ miatt de visszatertem az IDE modra.
Pl az AHCI modban nem talaltam progit ami kitudta volna olvasni a hofokot, meg a Sentinel is megbukott, pedig abban biztam. Szoval amikor lekapcsolja a masik vinyot hallgasd meg a hangjat nem hallani ahogy a motor siman leporog, hanem egybol lealll. Ha jol emlekszem mar a Win98-ban is volt egy ehhez hasonlo funkcio ott Gyorsleallasnak hivtak de szamuztek mert sok vincsiben karttett ugyanis hajlamosak voltak a parkolosavrol visszapattani a fejek tanyerok fole es konnyen karosodtak. -
icons
addikt
Hello!
Olyat csinál az XPm, hogy elkezd belassulni, akadozik, és körülbelül 1perc múlva teljesen lefagy, tehát se egérre, semmire nem reagál, és ha lenyomok valamit, elkezd a gép pittyegni. Tegnap is ez volt, pedig nem csináltam semmi rendszerigényes műveletet. Ma megint megtörtént.
Mi okozhatja ezt? (vártam 2percet, utána újraindítottam, de szerintem nem csinál már semmit)
-
brd
nagyúr
válasz
30z.Samu #28060 üzenetére
Akkor rosszul fogalmaztál.
Ha csak az XP-t akarod meghagyni, akkor bebootolsz a telepítőlemezéről és ahol először lehet beavatkozni, ott "J" betűt nyomsz (vagy "R", ha angol a telepítő), aztán a bejövő fekete hátteres ablakban fixboot c:, ill. kiadhatsz egy fixmbr-t is, hátha valamelyik másik OS boot része az MBR-be írta magát. (Esetleg az ntldr, ntdetect.com átmásolása is szükségessé válhat a telepítőlemezről.) De ez csak akkor jó, ha tényleg csak XP-t akarsz, mert a M$ szinte OS-verziónként változtatgatja, hogy milyen módszerrel induljon, tehát ha pl. Vista/Win7, vagy Linux is van a gépen, annak a fenti megoldás kinyírja a boot részét, ezért azt helyre kell hozni.
-
Lenry
félisten
válasz
band1103 #28057 üzenetére
"akkor szenvedjél vele b+" gondolom magamban, és nem nyúlok többet a géphez
Utálom az SP3-at mert biztos attól lassult be a gép. Egyébként is: Az SP3-at csak azért találták ki hogy az emberek a Vistát akarják inkább mert egyébként semmi más haszna nincs.
belegondol egyáltalán, hogy mekkora hülyeséget mond?
ez kb olyan szinten van, mint amit pár hete hallottam:
az új fém 200ast csak azért találták, ki, hogy nehezebb legyen az emberek pénztárcája.
és ezt halálkomolyan, meggyőződéssel mondta.... -
band1103
őstag
Egyik haveromnak van egy Celeron egymagos 2Ghz-es gépe 2*256MB és 2*128 MB rammal.
Mikor megnéztem a gépét hihetetlenül lassúnak tűnt, és hihetetlen mennyiségű progit találtam a "programok hozzáadásában" feltelepítve. Mondom neki:
-Mikor volt ez az XP feltelepítve?
-Olyan 2 vagy 3 éve. Már nem emlékszem.
-Mik ezek a programok
-Némelyiket nem is tudom mert a srácaim tették fel de azt hiszem a többségét már nem is használják
Mondom neki:
-Tegyünk fel egy új rendszert!
-Hát nem is tudom...
-Olyan XP telepítő kellene ami már alapból SP3-as és frissítések is benne vannak.
-Olyan van ami SP2-es és nem akarok szenvedni a telepítéssel mert 2x több ideig tart a windows Update-al frissíteni mint magát az XP-t feltenni.
-Oké - mondom neki - akkor Ha ide adod a telepítődet akkor megoldom hogy SP3-as legyen és beleintegrálok mindent amit egyébként az Update tenne fel, de semmi többet.
-Az nem jó. - mondta a haver - Utálom az SP3-at mert biztos attól lassult be a gép. Egyébként is: Az SP3-at csak azért találták ki hogy az emberek a Vistát akarják inkább mert egyébként semmi más haszna nincs.
Na ekkor kaptam sokkotés dobtam le a láncot.
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok!
Biztos volt már 5000x a kérdés, ezért előre is elnézést kérek, hogy felteszem!
Melyik az a program, amivel ki lehet szedni az indítási képernyőt Windows indulás előtt? (Ahol be lehet állítani, hogy pl Windows XP vagy Ubuntu induljon)
Köszönöm szépen előre is!
-
tomi_mod
aktív tag
Sziasztok!
Mivel nincs nülön Games for Win topic itt kérdeznék ezzel kapcsolatban...
Lehetséges-e egy olyan hotfix telepítése ami a telepített oprendszer nyelvétől különbözik?
-pl magyar Xp alá angol hotfixA probléma:
GfW-s játék, letölthető cuccuokkal. Eddig ilyenem még nem volt csak olyan amihez elég az account. Ezt anno sikerült megcsinálni, megy a bejelentkezés gyűjti is a pontokat stb. szal működik úgy ahogy kell.
Az új progi ami szedne le frissítést egy 0x800B0003 hibával elszáll frissítés közben. A hibakód alapján két dolog a valószínű, egy hogy nem megbízható a cucc vagy a mérete ami 500 mega felett kiakasztja a...mittudoménmit.A sima win techsupport azt javasolja erre a hibára, hogy rendszergizdaként regisztáljak újra néhány dll-t és a windows logo hitelesítést tegyem automatikusra ne egyből tiltásra és akkor ok lesz. Na ezeket megcsináltam sőt valami úgy is volt beállítva ahogy kellett de nem segített!
A GfW supportja a fenti hibakódra azt mondja, hogy van ám hotfix, tessék tölteni és feltenni!
Ebből viszont minden nyelvű van kivéve magyar, telepítésnél az angol mondja is, hogy bekaphatod![link]
Erről a hotfixről lenne szó, ha valaki tud magyar változatot lepjen meg vele! -vagy segítsetek, hogy a rákba tegyem fel más nyelvű rendszerre?Kösz!
-
04ahgy
nagyúr
XP SP3. Okos felhasználó valamit elnyomkodott, így minden egyes fájl ikonjához a win kép és faxmegjelenítő ikonja jelenik meg. Hogy lehet az alapértelmezett ikonokat rendre visszaállítani?
Köszi: HGyu
-
Romie
csendes tag
-
zeorsdfd
senior tag
válasz
jorden06 #28042 üzenetére
Az outlookban kell megnézni hogy hol tárolja az adatfile-t. Éppen ott ahol a tömörítést csinálod ott pontosan megmutatja a helyét.
Jut eszembe, amikor azt írtam hogy "user" akkor nem feltétlenül a "user" nevű könyvtárra gondoltam hanem arra amelyik hozzád tartozik. Tehát nem "default user" és nem "all user" hanem.. na, érted, keresd már meg azt a file-t!Vagy menj a Doc-Settings-be és nézd meg Total commander alatt melyik a legnagyobb könyvtár(Alt-Shift-Enter), abban is keresd a legnagyobbat és szépen el fogsz jutni az outlook.pst-hez.
-
scope2007
addikt
na első komolyabb vírus betegség után így állítottam be a rendszert:
1. antivír: kaspersky [egyelőre 30napos]
2. tűzfal: sygate personal firewall
3. tisztítók: CCleaner, Spyware Terminatoregyéb ötlet?
-
brd
nagyúr
válasz
band1103 #28041 üzenetére
Nem tudom, milyen alaplapról (chipsetről) van szó, de pl. ICH9-nél sem működik a dolog (direkt hiányzik a driverből a funkció), de van egy remek program, amellyel megoldható a gond (szigorúan csak akkor használandó, ha a hardware támogatja a menet közbeni le/fel csatlakoztatást, mert pl. egy szokványos IDE vezérlő ettől sem lesz hotswap-képes!), úgy hívják, hogy Hotswap!.
-
brd
nagyúr
válasz
jorden06 #28042 üzenetére
Ha nincs agyontömörítve, egyszerűen nem fér ennyi adat benne, mert kb. 220 byte lenne egy levél, a fejléccel együtt ugye, de ez szerintem kizárt M$ adatkezeléssel (pláne, hogy gondolom csatolmány is van a levelekben itt-ott).
Az Outlook-ban meg tudod amúgy nézni, hogy milyen adatfile-t használ, talán a profiloknál (valahol ott, ahol a fiók kapcsolódási módjait is be tudod állítani), de most pontosan nem tudom megmondani, hol, nincs előttem Outlook.
-
band1103
őstag
Azt olvastam hogy a satás HDD-knek van olyan előnyük hogy ha ACHI módban van a bios és ACHI-val van az XP is feltelepítve akkor úgy tudom kezelni őket mintha pendrive-ok lennének vagyis le tudom őket választani és bekapcsolt gép mellet is ki illetve be tudom őket tenni.
Úgy olvastam hogy ha minden jól megy akkor meg kell hogy jelenjen jobb oldalt az óra mellett egy kicsi ikon amivel a leválasztást tudom kezdeményezni.Mit csnálhattam rosszúl ha nekem nem jelenik meg ilyen ikon és nem tudom leválasztani a HDD-imet? Amit csináltam eddig:
1. Integráltam az alaplaphoz tartozó ACHI drivert az XP telepítőbe.
2. Bios-t átállítottam ACHI módba és ott a két választás:
- IDE
- As SATA Type
Közül a "As SATA Type"-ot választottam ki.2. Újraindítás után telepítettem azt az XP-t amibe integráltam az achi drivert. Telepítésnél fel is ismerte és sikeresen települt is az egyik sata vinyóra. Eddig gond egy szál se. De van egy másik sata vinyó is amit ugyancsak érzékelt az XP telepítő, de az a baj hogy az 1.-es vonyóra telepített "új" XP-nél nem jelent meg az óra mellett olyan ikon amivel le tudnám menet közben választani a 2.-es vinyóm.
Mit gondoltok mit csináltam rosszúl vagy mit kéne még tennem hogy használhassam ezt a funkciót?
Minden segítséget előre is köszönök -
Peak
addikt
Az alkalmazás itt található forráskóddal együtt:
http://enhsim.codeplex.com/Nagyon valószínű, hogy egyszerűen nem figyeltek oda arra, hogy a kód többszálú legyen, vagy mikor befordították a fordítóban esetleg nem volt bekapcsolva ez az opció, netalán nem tudom.
Ötlet esetleg?
-
scope2007
addikt
válasz
localhost #28023 üzenetére
na feltettem a kaspersky antivirt.. adatbázis lefrissít és tényleg rengetek fertőzött exet talált...
játékok [call of duty összes, HL2] meg jó pár program amit a rendszerhez mindig feltolok...
ezek szerint ez a legjobb antivírus?
csak mert avast profom van eredeti, nod32 licenset kölcsönkértem egy írtás erejéig és egyik se találta meg ezeket.... kasper meg próba üzemmódba friss adatbázissal mindent leírott..
úgy néz ki kezd feloldozódni a rendszer.EmberXY és brd köszi nektek is a hszt!
-
jorden06
senior tag
-
Csak egy magon fut ezek szerint. Azért, mert több magos rendszered van még nem biztos, hogy minden program több magon fog futni. Sőt... csak attól függ, hogy több magra írták e meg a programot. Mert ha csak egy szálra írták, akkor csinálhatsz bármit, nem fog több szálon futni.
Tehát most 2 eset lehet:
1. a programodat 1 magra írták, itt vége is a történetnek
2. a programodat több magra is optimalizálták, ekkor valszeg (ez esetben) be kell kapcsolni nála valahogy a több mag használatátHa a második esetre nem találsz megoldást, akkor valszeg az első az igaz.
-
zeorsdfd
senior tag
válasz
jorden06 #28031 üzenetére
C:\Documents and Settings\USER\Local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook
ezekben vannak az outlook-os emailek. Hogy tudod -e importálni az nem az oprendszertől függ hanem a levelezőprogramtól, de valószínűleg igen. Pl ha win7 alatt is outlookot használsz akkor egyszerűen csak felül kell írni az üres pst filet a fentiekkel...
Ha már itt tartunk: A Vistát sztem felejtsd el -
jorden06
senior tag
Hali!
Szeretném újrarakni a Windows, de nem tudom, hogy hol vannak az Outlook-os emailek, ezekre pedig mindenféleképpen szükségem lenne.
Ha ezeket ki tudom másolni valahonnan, lehet őket integrálni más levelezőrendszerekbe (pl Win Vista vagy Win7-ébe)?
-
Peak
addikt
hello!
azt szeretném kérdezni az kollegáktól, hogy miért van az, hogy egy egyszerű alkalmazás, aminek elviekben sima egyszerű matematikai képleteket kéne számolgatnia egy 4 magos procin (Q9550) nem 100% processzor kihasználtsággal fut, ami ugye szükséges lenne, hanem csak 25-26% ( 100 / 4 (mag) ? ) CPU használattal.Azért borzasztó idegesítő, mert nem azért vettem drága pénzért több magos CPU-t, hogy a számitásigényes feladatokat ugyan olyan sebességgel futtassam, mint egy 1000 éves Pentium M 1833MHz procin.
A taskmanagerben a CPU affinitynél mind a négy mag be van pipálva.
köszi előre is az ötleteket, tanácsokat, infokat.
jah és az os sima xppro sp3 hun, virus nincs.
-
EmberXY
veterán
válasz
scope2007 #28027 üzenetére
Már nem azért, hogy beleszóljak a nagy problémamegoldósdiba, de ha a google-be beírod a logonui.exe-t, akkor ad egy ilyet is, ami arra utal, hogy jópár embernek van/volt ezzel problémája, és ad egy-két tippet, hogy miként lehet felszámolni ezt a hibát.
Ha esetleg már próbáltad, és nem működött, akkor elnézést kérek a haszontalan segítségnyújtásért, de szerintem érdemes megnézni. -
scope2007
addikt
na ezek pontosan a hibák!
és ami nagyon furcsa hogy csak hdd hőmérséklet van everestben.. cpu-zben meg jó pár értéket nem tud meghatározni
-
scope2007
addikt
válasz
localhost #28023 üzenetére
én elhinném hogy vírus
de semmilyen vírusirtó nem talál már semmit a gépen.
ja telepítettem win7rc-t.. ez érdekes módon nem szórakozik..
1óra netezés után, olvasgattam mi lehet a hiba mondom megpróbálom sokadjára az xpt megint... win7 le.. xp fel.. első indítás minden ok.. chipset driver fel [most direkt a gyári cdről mindent] kész minden.. mehet egy restart a frissítések véglegesítéséhez...
következő bootnál újból az a kép fogad. nem tudom elképzelni mi csinálhatja ezt.csináltam csökkentett módban mindent, víruskeresés legfrissebb adatbázisokkal, rendszer helyreállítást ki/be kapcsoltam, úgy se lett jó, regedit szűrés több programmal.
memória másik slotba átrakással, bios frissítéssel [gyári, legújabb]de semmi... ugyan úgy mindig az az ablak fogad második xp bootnál
DAVID0000 köszi, de ezt én is lecsekkoltam már.. de semmi hasznos, előrelépés nem lett
brd de próbáltam olyan hddn is ami teljesen külön álló.. tehát eddig ebbe a gépbe se volt bekötve... arra ment fel az xp sp3 [ami éveken át kiszolgált eddig.. tehát én azt kizártnak tartom hogy az lenne vírusos.. meg azt is lecsekkoltam rengetek antivurus progival] és a jelenség megvan
-
brd
nagyúr
válasz
scope2007 #28017 üzenetére
Ez mindegy, ilyen hibát ez nehezen okoz, ahogy már írták, a nevezett file a windows része, ha ilyen hibát okozna (*), az már régen kiderült volna, és tele lenne vele az internet, ill. lenne hozzá javítás (ami az SP3-ban bőven benne lenne).
* Ez egy olyan hiba, ami akkor fordul elő, ha egy program egy olyan területen akar kódot végrehajtani, ami adattárolásra van megjelölve. Ilyen hibát csak úgy csinálhat egy windows file, ha megsérül (pl. telepítés közben, vagy vírus fertőzi meg). Az eredeti telepítőn biztosan nincs ilyen (sérült) file. Még talán az lehetséges, hogy valamilyen HW hibázik, memória, vagy CPU (ott, és úgy, ami a Win7-ben úgy okoz hibát, hogy nem ilyen kritikus).
-
dorka16
aktív tag
Behelyeztem a 4850-et és megoldódott a gond.
-
DAVID0000
aktív tag
válasz
scope2007 #28017 üzenetére
Hali.
Utána olvastam a problémádnak, és találtam valamit ami esetleg segíthet.
A logonui.exe a windows része, többek között a bejelentkezési képernyőt is ez tartalmazza.
Ha visszaállsz a hagyományos bejelentkezési felülethez (CTRL+ALT+DEL req.) akkor megszűnhet a hiba.
Ha kitörölted semmi gond, mert a C:\WINDOWS\system32\dllcache -ból visszaálítja majd az eredetit a windows.
Ha vírusos volt akkor ezzel meg is javítottad, ha nem ez volt a baj, akkor majd újból jelentkezhet a probléma.
VGA problémák és vírus esetén jelentkezhet az általad említett jelenség. -
DAVID0000
aktív tag
válasz
szakalistvan #27988 üzenetére
Szerintem is úgy ahogy akaido írta:
CH0 master SATA mode IDE-re állítva... -
Sdi
addikt
-
dorka16
aktív tag
Sziasztok nem tudom jó helyen kérdezem-e. Most volt XP reinstall. Új a gép szépen működik (egyenlőre az alaplapi VGA-val HD4200-as) és a 3Dmark programok lefagynak. 2003-2005-2006 pontosan ugyan úgy. Elindul majd nem válaszol. Legújjabb driver fent van. Mit felejthettem el feltelepíteni?
-
scope2007
addikt
két furcsaság amúgy fel is tűnt a gép bekapcsolásakor..
eddig csak simán kiírta a procit.... tehát intel core 2 duo e8400 [9x333] kb így
most meg már így írja ki:
Main processor és utána amit eddig...
tehát a main processor az új sor.. meg bootolás előtt lehet most lehet látni hogy veryfing dmi pool data feliratot, eddig ez se volt...
már tettem fel 3biost is, de az se segített.. elemet is kivettem, jumperes reset is volt, de semmi
most tettem fel egy rc win7et egyelőre ezzel nincs gond.. de nem kiabálom el -
akaido
addikt
válasz
Sk8erPeter #28008 üzenetére
Esetleg a portable IE verziókkal tartom elképzelhetőnek a párhuzamos használatot.
-
scope2007
addikt
válasz
localhost #28011 üzenetére
már nem vírusos a rendszer az tuti... meg amúgy is hogy válna egy eredeti xp 1év után vírusossá?
eddig minden jó volt.. de most hétvégén megbacult minden
mint mondtam tettem már külön álló hddre is.. akkor is ugyanúgy bejön ez a két ablak
minden friss install után 6 progival ránéztem hogy van-e vírus de azt már nem talál -
scope2007
addikt
pls segítsetek!
volt egy ilyen vírusom: HTML:IFRAME... nagy nehezen sikerült leírtani...
vagy 10keresővel mentem rá.. vírus megoldva...
ilyen hibákat dobált fel
már csak ez a hiba van.. de ez is kikészít:
6x telepítettem újra az XP-t [sp3 integrált oem] és első restart után már ezek a hibák fogadnak:... volt már mindenféle vírus keresés, bios frissítés le-fel... másik hddre telepítés.. de mindig ez az eredmény... és azt is észrevettem hogy everest néha a hdd hőmérsékletét mutatja csak.. semmi más infó nincs az érékelőben csak egy hdddátum bios reset miatt nullázódott...
-
brd
nagyúr
válasz
zeorsdfd #27990 üzenetére
Google: ESET Conficker remover letölt, lefuttat, eltávolít, újraindít (kézzel) örül (ha a sima www.microsoft.com bejön, akkor nem ez a baj.) Ha mégsem ez a baj, akkor a proxy-n lehet letiltva esetleg. Vagy más vírus okoskodik. Esetleg a hosts file-ba van beírva fals címmel a windowsupdate (egy korábbi vírus maradványa).
-
need
addikt
jó volt az 1x régen valamire "drága barátom"
nem mindig volt 16 gigás pendrive és akkor is hordani kellett az adatokat vettél egy rackot kerettel a fiokba figyelt a vinyó és mentél jöttél vele mint a güzü nem kellett itt a gép oldalát leszedni mivel a keret fixen volt!
nekem szép alaoménium keretem és fiokom volt de annit haszneáltam hogy 1x se! -
need
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #27997 üzenetére
jön valaki mond valamit történetesen a m.társam és nekem is kevés az info hozzá
majd 2 nap mulva 1 képpel amin levan fényképezve a hiba üzenet!
én azt mondtam hogy mobil rack adat le és xarni az egészre..mert mival van ezeknek vagy 3 laptop mi a picsának még 1 asztali is! nem....???
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN