-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Mondjuk, mert f*ngom nincs mit keressek? AU-ra rákerestem, semmi...
T*köm tudja mi az az advisory... azt látom, hogy a normál win update semmit nem talált. Innen indult a kérdésem... ami, ha jobban megnézed még mindig aktuális, mert ha bányászni kell a megoldást az nem az igazi egy ilyen kritikus problémánál. Vagy igen?szerk: De köszi, így már nyilván megvan a pár betűs link alatt.
-
A futtatás menüpontban szeretném látni az előzőleg futtatott programokat e szerint: [link]
De nálam szürke a kapcsoló
Mit tegyek hogy mégis ott legyen az előzmény..? -
Geth
veterán
válasz
Dexter-2000 #71190 üzenetére
Az biztos nem a sima kulcsa miatt történt.
-
sb
veterán
válasz
westlake #71116 üzenetére
AU-ra nem jön külön?
Lehet, hogy hülye kérdés, de adja magát, mert így ebben a formában nem annyira kötelező jellegű. Mivel a fő feature update-eket normál módon is el lehet tolni (nem registry hekkelés, hanem simán a menüben)... de ez critical update gondolom, mégse kötelező így a feature opcionális volta miatt. -
anorche1
őstag
válasz
szabonagyur #71191 üzenetére
Pedig mas otletem nincs, hogy mi nyirhatta ki, ugy, hogy reggel meg jo volt, delutan meg mar nem.
-
Marci112233
addikt
Nekem is felment a KB4056892 számozású frissítés gond nélkül a gépre. Win 10 Prox64 és Eset Smart security 8 van fent.
Semmi hibát, vagy anomáliát nem okozott még, igaz csak 1 órája van fent. -
TRob1
veterán
válasz
King Unique #71183 üzenetére
Én este 6 előtt kerestem rá az asztali gépemen a WU-n, és feldobta nekem. És nem állítólag.
De mingy ránézek a többi gépre is, ott mi a szitu.szerk: Egyik laposon szedi, másikon egyelőre csak Office és Defender frissítést látok.
szerk2: Másikon is meglett, miután felmentek Office és Defender frissítések.
-
anorche1
őstag
válasz
szabonagyur #71185 üzenetére
Nem, onnan sem megy a javitas.
Nekem laptopom van, sajnos a nagy hdd t a win7 tel es boot faljlokkal nem tudom rakotni, csak az ssd -t.
De arrol meg ugye meg nem tudok bootolni.
Nem lett neki létrehozva az a par 100mb os particio sem, amin gondolom a boot faljok vannak. -
akos_ur
aktív tag
Sziasztok, nekem sem találja a frissítést, azt írja, hogy naprakész.
(Kaspersky Internet Security 2018)
-
anorche1
őstag
válasz
szabonagyur #71181 üzenetére
A boot logonal, a 4db kek ablaknal. Nincs az a porgo karika sem.
Bootrec /fixmbr lefut, de bootrec /fixboot az elem nem talalhato hibat ad.
-
movax
őstag
Felment a frissítés, semmilyen problémát nem érzékelek.
-
anorche1
őstag
válasz
szabonagyur #71178 üzenetére
Mivel nem készült pont, valószínűleg nem, ez az én saram.
Jobb ötlet hiányában csinálok az ssd -ről macrium mentést, utána bebootolok róla az én gépemmel, hátha. Viszont a bootloader a hdd -n van. Ha elindítok egy win10 telepítőt, ott nyitok egy parancssort, akkor a bootrec /fixmbr és bootrec /fixboot helyre rakja?
-
spiritex
veterán
válasz
tordaitibi #71174 üzenetére
Talán ezzel. Én még nem próbáltam, írd meg, sikerrel jártál-e.
-
vlevi
nagyúr
Feltűnően pörög a topic, látom, megjött az emlegetett frissítés.
Már előre félek otthon bekapcsolni a gépet :) -
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
Konfig (elég régi):
Msi 7369
Amd athlon 3800+
3gb ram
ati radeon x1650Windows 10 32 bit
Ma reggel még ment szépen a gép, most délután viszont nem kapcsol be. Megnéztem az én gépemen, hogy ma jött valami update. Ez lenne ez az inteles balhé javítása, ami kinyírta ezt 10+ éves amd -s gépet?
A win automatikus javítása nem hozott sikert, rendszer visszaállítási pontot nem talál.
Dual bootban van a gép, ssd -n a win10, hdd -n a régi win7, utóbbi elindul.
A bootloader a hdd -n van. Át rakjam az ssd -re, hátha?Nincs semmilyen hiba üzenet, a naplófájlban sincs semmi használható infó.
Mit tegyek?
-
ph2012
senior tag
Sony Vaio SVF1532A1EW laptopom van. 2014-ben vettük előtelepített Windows 8.1-el, amire telepítettem a Windows 10-et. Olvastam egy cikket arról, hogy az Intel processzorok hibája miatt a Windows 10 ma (01.04.-én) csütörtökön kap javító frissítést: [link].
A cikk azt írja, hogy ez után a gyártókon a sor, hogy a meghajtóprogramot hozzáigazítsák a javításhoz.
Az én laptopomra a Sony már nem készített Windows 10-es drivereket. Kapni fogok a Sonytól bármiféle driver frissítést? -
spiritex
veterán
válasz
tordaitibi #71061 üzenetére
"...egy tiszta telepítéssel megoldódna..."
Nem oldódna meg, mert az enyém is egy teljesen friss telepités volt, ahol az összes tiltást ignorálta és úgy frissitette magát ez a xar.
-
Abrion
senior tag
Kéne az Összefoglalóba tanácsot írni a belső program nem indulása hibára.
Én személy szerint 15 naponta látom azt a hibát, és mindig megoldódik ezek a a kóddal a parancssorban
Win + X aztán parancssor rendszergazdaként, aztán ezt írom
PowerShell -ExecutionPolicy Unrestricted $manifest = (Get-AppxPackage Microsoft.WindowsStore).InstallLocation + '\AppxManifest.xml' ; Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $manifest
többnyire ezzel megoldódik a gond, de van még kettő amit javasol a microsoft
DISM.exe /Online /Cleanup-image /RestorehealthSFC /scannow
-
snecy20
nagyúr
válasz
Greenebola #71164 üzenetére
Kösz, lehúztam innen!
-
Greenebola
senior tag
válasz
snecy20 #71161 üzenetére
Az ismert problémáknál azt írja: Due to an issue with some versions of Anti-Virus software, this fix is only being made applicable to the machines where the Anti virus ISV has updated the ALLOW REGKEY
Contact your Anti-Virus AV to confirm that their software is compatible and have set the following REGKEY on the machine
Key="HKEY_LOCAL_MACHINE"Subkey="SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\QualityCompat"
Value Name="cadca5fe-87d3-4b96-b7fb-a231484277cc"
Type="REG_DWORD”
Data="0x00000000”Nálam sem jelent meg. Én a Webroot-ot használok, pár órája közzé tettek egy posztot.
https://community.webroot.com/t5/Security-Industry-News/Microsoft-Patch-Release-1-3-18/td-p/310145 -
snecy20
nagyúr
Az hogy lehet, hogyha Windows Update-en belül ha rányomok a frissítések keresése-re, nem talál semmit? Már látnia kéne a KB4056892-t, sokak már le tudták szedni.
-
Geth
veterán
válasz
Dexter-2000 #71159 üzenetére
Az N változat külön SKU-nak számít, tehát nem, nem jó csak korábbi N változat kulcsa.
Általános jótanács, hogy kerüld el az N változatot messzire, semmivel se jobb, mint a sima (abban is letörölhető a WMP), cserébe az N változatban előjöhetnek problémák a kiirtott járulékos részek miatt...
-
Dexter-2000
őstag
válasz
Dexter-2000 #71114 üzenetére
-
Geth
veterán
válasz
rgeorge #71154 üzenetére
Kicsit összezavarhatott téged a megfogalmazás.
A "quality improvements" részbe értendőek a security foltozások is.
Röviden annyit kell ezalatt a kifejezés alatt érteni, hogy új, nagyobb feature nem került bele ("No new operating system features").Egyébként ott is van az utolsó pont:
- Security updates to Windows SMB Server, the Windows Subsystem for Linux, Windows Kernel, Windows Datacenter Networking, Windows Graphics, Microsoft Edge, Internet Explorer, and the Microsoft Scripting Engine....És itt az advisory linkje is
-
movax
őstag
-
rgeorge
addikt
válasz
#41133696 #71152 üzenetére
A KB4056892 frissítés change logja nem tartalmaz Intel CPU-ra vonatkozó részt, valamint ez csak minőségi frissítés.
-
-
netpeti98
addikt
válasz
#42098752 #71140 üzenetére
A Windows 10 alatt összesítő frissítések vannak, tehát ha kihagyod ezt a hónapot, akkor majd a következő havival feltelepül ez a javítás is.
Szerk.: a Windows 7/8.1 esetében annyiban különbözik, hogy ott egy csomagban, csak az adott hónap javításai vannak benne, nem tartalmazza a korábbi javításokat.
-
vlevi
nagyúr
válasz
#86564352 #71127 üzenetére
Köszi, de sajnos ez a bing naptár.
Nekem viszont a google accountomhoz már hozzá van adva jónéhány, máshonnan megosztott naptár is, outlook-os email címem nincs is, tehát ahhoz nem tudom hozzáadni.
Itt arról van szó, hogy a google fiókból kiválasztható naptárak listájában nincsen benne a google-s email címemmel feliratkozott naptár. -
Wyco
aktív tag
Ez teljesen normalis. Marketing bullshit. Ha valami 5-20%-t gyorsul akkor azt minimumon kell venni mert szepen el akarjak adni a cuccokat az "up to 20%" gyorsulassal ami persze csak sosem tortenik meg. Ha valami rossz es 5-20% -t lassul akkor a 20-t kell alapul venni mert a marketingesek tuzoltanak es ertelemszeruen talaltak egy opciot ahol nem volt minden _annyira_ szar.
-
-
Ribi
nagyúr
Mindenki hirtelen alapnak vette ezt a 30%-ot.
Bezzeg amikor azt mondják, hogy az új széria gyorsul 20%-ot, akkor mindenki csak röhög, hogy jó lesz az 5%-nak is.
Sok esetben nincs semmi lassulás.
30% pedig a legrosszabb eset. Tudod egyáltalán mikor lassul 30%-ot? Vagy ez csak amolyan fikázzuk mert az a jampi hozzáállás? -
Geth
veterán
Már kiderültek, vannak benchmarkok. Nem általános a 30%, változó gépenként/workloadonként. Rosszul tájékozódsz.
Az updatek nagyon nem csak "Edge szarok", ez látszik changelogokból, sec. advisorokból is. Honnan vetted ezt?Ja és nem csak Intel érintett, jutott babér AMD-nek, ARM-nak, stb...
-
westlake
félisten
válasz
#41133696 #71122 üzenetére
Tévedsz, ez nem Insider frissítés.
#71129: Tudom, hogy hogyan működik a dolog. Azt is értem, hogy mire céloztál. Én viszont azt írom, hogy ez nem egy olyan frissítés, amit csak úgy el lehet kerülni, mint régen a Windows 7-nél, ahol majdnem minden hibát egy-egy frissítéssel javítottak. Ott valóban lehetett válogatni. Egy frissítésből ugye nem nagyon tudsz válogatni. Vagy felrakod a havi csomagot, vagy nem.
-
Wyco
aktív tag
-
Wyco
aktív tag
válasz
westlake #71116 üzenetére
El lehet rejteni a frissitest a troubleshooterrel...
http://download.microsoft.com/download/f/2/2/f22d5fdb-59cd-4275-8c95-1be17bf70b21/wushowhide.diagcab -
Apaxp
senior tag
Ilyen mélységben nem értek hozzá.
Ami nekem be van állítva a google naptárban az megjelenik figyelmeztetésként itt a win10 naptárban is.
@repvez most kipróbáltam hogy adtam ma délutánra egy eseményt hozzá, és a további részletek szövegre klikkelve ki lehet választani a megfelelő fiókot. Nekem automatice a gmail volt bejelölve.
-
repvez
addikt
Ott be van állitva neki a gmailes naptáram, de ahogy nézem csak az outlookos fiokomat használja csak szinkronizáláshoz nem a gmailest, hogy tudnám megadni, hogy a gmailes legyen az elsődleges és ne kelljen minden egyes bejegyzéskor azt figyelni, hogy melyik hez kapcsolja össze.
A gmailes rész az egész jó nálam, mert amikor repjegyet és szállást foglaltam akkor automatikusan megjegyzést irt a naptárban a pontos indulási dátumoknál tol ig és a cimét is a szállásnak , csak néztem, hogy ezt mikor és ki irta be, de amugy nagyon hasznos.
-
westlake
félisten
válasz
#42098752 #71119 üzenetére
Nem feltétlenül. Tudomásom szerint már a Windows 7-nél (és a 8.1-nél) is frissítési csomagok vannak, nem pedig sok kis frissítés, mint régen. Ebben az esetben viszont ugyanaz a helyzet, mint a Windows 10-nél. Magyarul egy adott frissítéshez csak hozzárakják az újakat, így nem lehet kihagyni egyet, csak az összes jövöbenit.
-
Apaxp
senior tag
-
westlake
félisten
Kint vannak a x68 bug frissítések. Nem vártak jövő hét keddig. Windows update..
Ja és aki nem lenne tisztában a frissítésekkel: ez nem "opcionális" tapasz. Ez a havi frissítés. Ha valaki nem akarja az Intel-es bug-ot javíttatni, akkor le kell mondania az összes jövőbeni frissítésről. Ezt csak azért írtam, mert több ember is úgy kalkulált, hogy majd jól elkerüli azt az 5-30%-os teljesítménycsökkentő javítást.
-
Pro!Petya
addikt
Ma frissített a winfos 10 .....
Azóta a GPU Tweak2-nél az asusfanservice.exe -t folyamatosan be akarja zárni!! Reinstall is volt.. de marhára idegesítő , jah és annak ellenére hogy hibaüzenetet dob hogy leállítja a szolgáltatást , ugyanúgy fut tovább. Foltozzák azt a trágya Edge-t mert egy forintot sem ér és közbe elkúrják az eddig flottul működő progikat.January 3, 2018 — KB4056892 ez lenne az.
-
Dexter-2000
őstag
van egy win 8 pro kulcsom amit még régebben aktiváltam be win 10-re
a kérdés az, hogy ez a kulcs kompatibilis a win 10 pro N es szériával is? -
repvez
addikt
Lehet nem a megfelelő topic, de a win 10es gyári naptára ami a jobb oldalon van azt hogy lehet lecserélni vagy legalább összekötni a google naptárával, hogy amit telefonon beállitok időpontokat vagy eseményeket azok a PC-n is megjelenjenek és esetleg figyelmeztessenek is? Arról nem is beszéélve ,hogy igy a google részen megmaradnak egy esetleges ujratelepités után is?
-
Adam_Shepard
addikt
Sziasztok!
Olyan problémám adódott a Fall Creators telepítése után, hogy az addigi létrehozott (nem MS fiókos) userem helyett létrehozott egy vadi újat. Emiatt nem érhető el az Outlook sem és az addigi authok sem. Vissza tudom ezt valahogyan állítani? Azért is lenne jó, mert munkahelyi gép és még 2-3 hét lenne mire "rendes módon" bevizsgálnák. (annyi időnk meg nincsen.)
-
w.miki
veterán
Win 10 egy HP 840 G1 bekapcsolásokkor jó fér óráig csak a hibernálás feliratot mutatja.
Semmire nem reagál. Kikapcsolás esetén innen folytatja.
Mit lehet tenni ilyenkor? -
Werkly
őstag
Explorerben a jobb oldalon a keresés ablak eltűntethető valahogyan? Kösz!
-
törölt tag
Sziasztok!
Nekem most jön egy frissítés: KB4056892
Szerintetek ez lenne a nagyjavítás az Intel procik hibájára? Vagy ez még nem az?
-
Fandango
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Építő/felújító topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Óra topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- 3D nyomtatás
- Revolut
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- 15db töltő egybe (65W + 90W) kerek végűek (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest