- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
coco2
őstag
válasz
movax #156783 üzenetére
Köszönöm a válaszokat mindenkinek.
@csixy
Hmm, szerintem keresek valami partition cloner-t, és koppantok belőle egy második példányt. Az eredetihez inkább nem nyúlok hozzá, amíg nem tudom róla biztosan, mit tehetek meg vele büntetlenül, és mit nem.
Fejtágító blogoknak különben azért örültem volna, mert jelenleg elolvastam a leírást a bcdboot és bcdedit command line-okról, és olyan semmiben úszó dolog nekem ez az egész. Nem tudom szilárdan kötni semmihez. Nem értem közöttük a különbséget. És így nem tartom jó ötletnek hozzányúlni. Tuti biztos tartozik ezekhez a dolgokhoz valami sokkal alaposabb leírás. Azt szeretném előbb elolvasni, ha lehet. Lehet átmenjek a rendszergazda topic-ba gyorstalpaló fejtágítót kérni windows boot folyamat darabjainak kézi barkácsolásáról? Mennyire nagy kitérő abba beleásnom magamat? Példának okáért telepítek meglévő win10 mellé egy frissen létrehozott partícióra második win10-et. Néz az akár jobbra, akár balra, vagy csak felülnyír mindent, amit előzőleg talált? Ha "illedelmesebb", milyen szabályok szerint fog eljárni egy "no prompt" install folyamatban? És mire van szüksége utána független boot folyamathoz? Az mbr idejében minden OS bele tudott férni a saját partition-jába, de az a gyanúm, az most nincsen úgy, ha egyszer "rendszer file-okat másolni" külön cmd tool van. Elő is tudok készíteni neki "helyet", hogy friss install során automatán azt találja meg? Szóval csilliónyi ilyen kérdés körül cikázok, és belenézni egy partíció szöveges leíróiba ezeket sajnos nem fogja megválaszolni.
@movax
>...Az az 1 GB-os cucc nem biztos, hogy az EFI, az kisebb szokott lenni, 250 MB körül, hanem inkább a WinRE....
Félreértések elkerülése végett kinyisszantottam ezt a pic-et a diskmanager ablakból. Ott ezt látom. Ez mi? -
válasz
movax #156708 üzenetére
Azon van hisz az Intézőben tudok a telóról másolni a pc-re és fordítva.
Azon akdtam ki hohy nincs betűjele a telefon tárhelyének, se az Intézőben sem a Lemezkezalőben.
King,
dehogy N-es, egy Pro és mint feljebb írtam minden fájlművelet működik a telefon és a PC között.
Ez hogyan működhet betűjel nélkül, hogyan, hová mountolja fel...? Erre lennék kíváncsi. -
-
ddmb
aktív tag
válasz
movax #154670 üzenetére
értem
a legjobb az volt amikor az egyik troll figyelmezetetett valamelyik browser portable verziójára, és elküldte a full path-t a binárisig, és mondta, hogy töröljem ki, és küldjek neki screenshotot utána, hogy már nincs ott.... hát, gondoltam, ha már ennyire képben van a csóka a filerendszeremet illetően, akkor ő maga is megnézheti, hogy a törlés után a fileok már nincsenek ott...
-
SamSem58
aktív tag
válasz
movax #154593 üzenetére
Kösz, van Total Commander is a gépen, de ritkán használom, mert a Microsoft Exprression 4 nem ismeri fel, hogy a Total Commanderrel a szerverre feltöltött képek és fájlok fent vannak és ez zavaró.
Mindezek mellett kell, hogy legyen hiba javítási mód. Továbbá a másik Windows 10 64 bites op. rendszerű gépemnél nincs ilyen ilyen gond.. -
SamSem58
aktív tag
válasz
movax #154588 üzenetére
"A MIUI saját fájlkezelőjében van FTP-funkció" - konkrétan mire gondolsz, mert nálam a telefon fájlkezelőjében nincs semmi olyan aminek a kapcsolódáshoz köze lenne.
A telefon ROM nem buherált, az eredeti gyári.
Amúgy én mindig (közel 3 éve) kábellal használtam a telefont, mert Bluetooth-al újonnan sem csatlakozott a géphez. -
-
kezo0
addikt
válasz
movax #153699 üzenetére
Persze, értem én, hogy megoldható – és még csak 3rd party program se kell hozzá, hiszen a MS által leírt lépések követésével parancssorosan is kivitelezhető az átméretezés. (Ez ugye általában a rendszerpartíció rovására történik, vagyis a művelet jár némi veszéllyel, ezért nem árt előtte egy teljes rendszermentés.)
Na most, ahogy írtam, ennek nem mindenki akar és/vagy mer nekifutni magabiztos hozzáértés híján. Ezért inkább vár, hogy megoldja a MS, ha már egy hónapja kint van ez a hibás update.
Én már valószínűleg megoldottam volna, de nálam meg az a helyzet, hogy egyszerűen nincs recovery partition, így nincs is mit átméretezni. Szóval én ezért várom kiváncsian, hogy mikor akarja megoldani ezt végre a MS. -
mzso
veterán
válasz
movax #152513 üzenetére
Az magyarul mi? Felébresztési időzítők?
Kikapcsoltam, de nem hinném, hogy lesz hatása. Szerintem nem időzített semmi ébredést. Lehetségesnek kéne egyáltalán lennie hibernálás esetén? Én eleve utána ki szoktam kapcsolni az elosztót, csak így hogy folyton újraindul egyből, mindig megszopat, főleg ha sietnék.
"Eszközkezelőben meg lehet nézni, hogy aktív-e az alvásból ébresztés a billentyűzetnél, egérnél."
Az egérnél nincs (bár ennél gondolom, hogy bezavar, hogy vezeték nélküli), a billentyűzetnél igen. De én úgy értelmezem, hogy ennek nem kéne relevánsnak lenni hibernálásnál. Mert (legalább is korábban így volt) a gép ilyen gyakorlatilag leáll, a különbség az, hogy bootolásnál a Windows visszatölt a memóriába mindent.
Most nálam nem tudom mi, és miért történik... Miért nem hibernál a hibernálás funkció?
-
-
Talala
senior tag
válasz
movax #151446 üzenetére
King Unique linkje alapján megcsináltam a DISM, SFC műveletet, a hibakeresést is.
A második linken felsoroltak közül csak a manuális letöltést és az usb eszközök kihúzását (csak egér illetve billentyűzet van rádugva a gépre, semmi egyéb) nem csináltam meg.
Hibakeresésnél talált is hibát. Utána annyi változott, hogy újra indítás után bejött a szokásos képernyő "a Windows 10 frissítésének konfigurálása X % kész...ezt még 1x sem láttam 100%-ig elérni. PL. 7% vagy 64%-on áll meg és jön az újra indítás, mint amikor befejezi a dolgot. Miután beléptem, ismét "a frissítést nem sikerült befejezni" üzenet fogadott.
Nincs semmi extra, se külső eszközök semmi. Az adatlapomon található asztali PC-ről van szó. Legál win 10 pro, minden mókolástól mentes. Kb 1 hónapja telepített "friss" win.ui.:#151447King Unique köszönöm a linkeket.
-
-
King Unique
titán
válasz
movax #150149 üzenetére
Ha abban a hozzászólásban eleve az van leírva, hogy az AutoPlay működéséhez mi köze van az automount funkciónak, amikor az két külön dolog, akkor miért kell leírni újra, hogy "a kettő két különböző dolog", amikor az az előbbiből már eleve következik?
"iso-fájlt nem egyszerűen lejátszunk, hanem mountolni kell"
Volt szó ilyesmiről? Nem! Ellenben az világosan szemléltetve lett, hogy az ISO-fájl csatolásánál megjelenik az automatikus lejátszás (AutoPlay) ablak, ott lehet választani, hogy új ablakban nyissa meg, vagy ne történjen semmi, stb.
Mármint mit is? Ha eleve az van leírva, hogy az automount kikapcsolása után "nem kapnak automatikusan meghajtóbetűjelet", akkor miért írod azt, hogy "rosszul tudod" és "Kikapcsolt automount-tal is kapnak betűjelet, de csak kézi csatlakoztatás után", amikor az előbbiből logikusan következik az utóbbi, ennyire nem megy a szövegértelmezés?
Egyébként igen, rosszul tudod, mert azautomount
funkciót teljesen felesleges volt idekeverni és kikapcsoltatni a kérdezővel, annak végképp semmi köze nincsen az említett problémához. -
-
seger
addikt
-
-
-
-
Marci112233
addikt
válasz
movax #147589 üzenetére
Ez marha jó dolog. Azt viszont nem értem hogy az asztali PC-mnél ami szintén új platforn, sőt egyel újabb is mint a laptopé, meg van a teljesítménycentrikus séma is és bent is minden megszokott állítási lehetőség is, és az is ugyanúgy 22H2-es rendszer, csak nem friss telepítés. Mindegy, akkor keresgélek utána még ha időm lesz rá.
Ui: Gyorsba megnéztem. Az utolsó build számig megegyező 10 van a laptopon és az asztali gépen is.
-
Ereshkigal
őstag
válasz
movax #145372 üzenetére
De ha 32 bites, akkor a system32-ben kellene lennie, nem?
Gondoltam arra is, hogy kikapcsolom, aztán majd sír, ha hiányzik neki, de mégis hogyan kellene?Az a fura, hogy a laptopomon is jön ez a hibaüzenet. Közös hardverként egyedül egy EPSON L805-ös nyomtató merülhet fel, amit wifin használok néha.
Még valami, most jutott eszembe. Van egy régi szoftver, ami XP-n futott még, de a mai napig használom, mert fontos. Win10-en is elindul, de dob egy hibaüzenetet: [kép]
Viszont utána elindul a szoftver. Kicsit bugos itt-ott, de működik.
Ez barmolt volna esetleg valamit bele a rendszerbe? -
King Unique
titán
válasz
movax #144366 üzenetére
"Az a legjobb legjobb, ha az ember valami pendrive-os bootolható disk managerrel csinálja (Minitool Partition Wizard vagy hasonló), majd telepíti a friss windows-t."
Minek, amikor normál esetben nyilván a Windows 10 telepítőjével is megoldható a törlés mind grafikus felületen, mind parancssorban?
Max. az lehet kivétel, ha előtte tárolóhelyként lett beállítva a rendszermeghajtónak szánt HDD / SSD és nem lett eltávolítva onnan (user error), de akkor telepíteni sem lehet rá (példa).Az viszont igaz, hogy valóban törölni célszerű a korábbi Windows partícióit majd utána a létrejött szabad területet megadni telepítés célként és tovább, nem szimplán csak formázni a C-t és kijelölni telepítési célként.
-
-
SirRasor
addikt
válasz
movax #143727 üzenetére
Kövezz meg, de nekem nem tetszik. Norton Commanderen nőttem fel, de sose tudtam igazán azonosulni a total commanderrel. XP alatt kb. megszoktam, de már a 7-es alatt is egyre többet használtam az explorert, mert az az összes gépen jelen volt, a TC meg nem.
Egyedül a CTRL+M hiányzik néha. Ahhoz meg akkor nyitok egy Double Commandert. Mostanában azt szedem elő, mert kb ugyanaz, mint a TC, de free+open source.
-
Csatravi
senior tag
válasz
movax #142429 üzenetére
Fene egye meg, már több napon keresztül próbálkoztam a múlt és az azelőtt lévő héten is de nem működött a rejtés funkció. Mástól is hallottam már panaszt emiatt és régebbről is volt ilyen panasz a neten.
Most hogy írtad újra kipróbáltam és lám csodát, működik. Úgy látszik ma is a próbával kellett volna kezdenem de már annyiszor próbáltam, kudarccal.
Köszi az infót! -
Geth
veterán
válasz
movax #142113 üzenetére
Ez megvan persze, csak nekem ezen a listán minden ingyenes (amiknél a Purchased van, azok is). Ezért írtam, hogy nem tudom, hogy amiért konkrétan fizettem volna, azokat vajon vissza lehet-e replikálni egy újratelepített rendszeren. De már elengedte a kolléga, amikor clean installból klónozás lett.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Linux kezdőknek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Milyen autót vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Építő/felújító topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen egeret válasszak?
- E-roller topik
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged