-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mekker
őstag
Érdemes adatot menteni frissítés előtt (pl. Firefox profil, akármi), vagy felesleges?
-
Colos1
őstag
-
Dr. Akula
félisten
válasz
kicsicsosz #12036 üzenetére
Igen, frissítheted.
-
sz.j
nagyúr
Srácok!
Az aktiválást automatikusan csinálja az MS vagy nekünk kell aktiválni?
(Jogtiszta előretelepített win 8.1-ről lett win 10-re frissítve) -
daczkó
aktív tag
Olalal, frissítettem az Atheros wifi driverem a gyári driverről (2006-os drivert tett fel) egy 2015 májusira, és mintha bekötötték volna a 100Mbit-es netet, durván gyorsabban tölti be az oldalakat
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Redplee #12030 üzenetére
Le lehet tölteni a telepítőtlemezt és 0-ról kezdve telepíteni. Ekkor viszont kell win10 serial hozzá, amit csak boltban kapsz.
Mi itt most régebbi rendszerről frissítünk, nincs win10 serialunk, az MS jófejsége miatt megy a régivel. Mivel serial nuku, valahogy meg csak tudni akarja az MS hogy nem mindenki ugyanazzal a seriallal aktiválja körbe minden haverját, ezért a win10 telepítéskor generál egy hardverazonosítót a géped alkatrészeiből, ami egyedi lesz mint az ujjlenyomat (elvileg csak az alaplaphoz köt), ez helyettesíti a serialt, és egy régebbi legális windows seriallal legalizálod. Azt a serialt már másik gépen nem tudod win10 frissítésre felhasználni. Sőt, magadnál se, ha új alaplapot raksz a gépedbe, mert mondjuk beszart. Amíg azonban nincs változás, öröm és bódottá.
-
Ronam
addikt
Kiírtam az előbb az ISO-t DVD-re Win7 USB/DVD Tool-lal, indítom a telepítőt és nem talál valami eszközillesztőt. Ez mi lehet?
-
-
Lefty
addikt
clean installal iso-bol felraktam a rendszert, a tool nem mukodott. viszont a gondom az, hogy a win 7 kulcsot nem fogadja el, hogy a fenebe aktivaljam?
-
semetka
őstag
Ez az Edge pöpec lett. Eddig IE párti voltam de asszem továbbra is maradok Microsoft böngésző fan
-
Feketelaszlo
senior tag
Win7 Pro-ról upgradeltem, de Teracopy és 7-zip pl. nem tudnak fájlokat felülírni vagy kivágás után törölni, gondolom nincs meg a jogosultságuk. Ezt hol tudom beállítani?
+1: Xbox, Időjárás és egyéb kéretlen alkalmazásokat hol tudom véglegesen eltüntetni? Mintha valami huszadrangú freeware programot telepítettem volna, annyi kéretlen szemetet kaptam frissítéskor.
-
AthlonXP
őstag
Egy kis Win 10 reklám és megemlékezés a korábbi példányokról a Gamestarnál!
-
Sziasztok,
Előre is elnézést kérek, ha a kérdéseimmel olyan témát/témákat feszegetek, melyek az elmúlt pár órában/napban már ki lettek tárgyalva, de nem volt lehetőségem az elmúlt 2 napban felgyülemlett közel 1000 HSZ-t végigolvasni.
Mai nappal jelezte a gépem, hogy letölthetem a Win 10-et. Ezzel kapcsolatban merült fel pár kérdésem, amire örülnék, ha választ kapnék.
1. Jelenleg egy jól belakott Windows 8.1-es rendszert használok, mely a laptopom gyártója jóvoltából előtelepítve lett anno a gépre. Felmentem hát a gyártó oldalára, hogy ellenőrizzem kitették-e már ők is a Win 10-el kapcsolatos információkat. Szerencsémre igen valamint egy egész korrekt leírást is mellékeltek mellé. 'A Windows 10-re vonatkozó korlátozások' résznél viszont megakadt a tekintetem az Intel Haswell processzorokat érintő sorokon. Viszont, ha jól értelmezem, akkor csak abban az esetben érinti, ha 32 bites rendszert teszek fel? (nekem most 64 bites van).
2. Van-e arra lehetőség, hogy miután letöltöm a 10-et, akkor ne a meglévő 8.1-es rendszerre 'telepítse fel', hanem teljesen szűz telepítést hajtson végre?
3. Van-e arra esetleg lehetőség, hogy a letöltött Win 10-et nem feltelepítem, hanem az ISO-t egy külső winchester-re rakom (egyáltalán érdemes-e)?
4. Ha a 3-as pont nem járható vagy teljesen értelmetlen, akkor van-e arra lehetőségem, hogy a meglévő 8.1 mellé feltelepítsem a 10-et és a gép dual boot-al induljon?
5. Ha jól olvastam elvileg az nVidia driverek fel lettek már készítve a 10-re, tehát nem kell, hogy gondom legyen a GT740M működésével?
6. Végül, de nem utolsó sorban van-e esetleg bármi infotok arról, hogy a közkedveltebb alkalmazások (TeamViewer, TeamSpeak, League of Legends
) működnek-e megfelelően, mert sajnos erről sehol nem találtam info-t.
A válaszokat előre is köszönöm, valamint azt is, hogy végig olvastad.
-
yozsee11
aktív tag
Üdv!
ITcafé-s cikkben (Így telepítsünk Windows 10-et) az alábbi olvasható:
"A fenti linkről letöltött telepítő (Media Creation Tool) csak abban az esetben lesz képes megtartani a telepített alkalmazásokat, ha a jelenlegi rendszerben a régiót és a nyelvet is angolra állítjuk. Ez a telepítést követően megváltoztatható."
Ezt valaki meg tudja erősíteni vagy cáfolni, hogy tényleg így van-e?
Valamint ha így van, akkor csak erre vonatkozik, vagy a Windows Update-en keresztüli frissítésre is?Köszi előre is!
-
Én is belefutottam abba a hibába, hogy leszedtem az ISO-t és clean installt nyomtam, persze hogy kéri az aktiváló kulcsot. A W8.1-ét természetesen nem fogadja el. Mekkora szívatás ez...
Hibakód: 0xC004C003, vagyis az ISO által generált kulcs blokkolva van..
-
csabi10
senior tag
Valaki próbált már az áruházból letölteni valamit? Mert nekem nem sikerül semmit.
-
AthlonXP
őstag
válasz
#65388800 #12061 üzenetére
Igen, írja, hogy automata, de van kézi lehetőség is..
Mindegy, csak sikerül egyszer már aktiválni.
Hétvégén fel akarom tenni tiszta verzióban. Leszedtem az első hszben levő linkről az iso telepítőt. Az gondolom ugyan az, mint amit most feltett az update, ugye?Az új bejelentkező képernyő, ahol a belépési jelszót kell megadni, baromira tetszik! Az az ablakos háttér nagyon jó! Be lehet azt állítani vhogy asztali háttérnek is?
-
DokiBaxxi
őstag
Olyanoktól kérdezem, akik részt vettek az Insider programban :
Van itt olyan aki WU-tel frissített? Mert nekem nem talál frissítést
Illetve aki a Media Creation Tool-lal csinálta, annak sikerült megtartania a fájljait, személyes dolgait, stb.? -
edari
őstag
válasz
GeneraL_XTX #12067 üzenetére
Produkey nevű program.
-
törölt tag
válasz
GeneraL_XTX #12067 üzenetére
aida64
-
GeneraL_XTX
veterán
no senki nem tudja hogy lehet megnézni a teljes valójában a jelenlegi kulcsomat?
-
juve600
nagyúr
üdv
windows old. mappát lehet törölni illetve mivel tudom törölni ???
-
arcitec
addikt
HEURÉKA !!!
Vissza akartam térni a 8.ra és ott van a frissítési lehetőség is .
Volt vagy 5 elindítottam és a kedvencek valamint a Norton trezor is feléledt ...
No akkor az első telepítés (mármint az úttörő jellegű, szó szerint úttörő )Számomra így per pillanat már használható
Vissza az egész, elindítottam a az Amd Catalyst. Centert onnan frissítést és a régi Explorert hívta be ott meg persze minden működik a kedvencek is . NA számomra káosz a köbön , lehet kellett volna várni szeptemberig vagy ki tudja meddig ...
RÖHEJ
-
törölt tag
Felteszem mégegyszer a kérdést.
Win 7-ről frissítettem win 10-re, minden jól is ment, ám a Windows Updatenak érdekes módon sikerült kikeresnie a frissítéseket sokára, de most ha mindegyikre rámegyek,hogy letöltés, akkor nemtörténik semmi, nemtöltődnek le, nemtudom mért.
És másik dolog,. van amd-s driver grafikára,. fel is van telepítve, de a képernyő felbontásom mégis csak 1024x valamennyi,és nem 1300x valamennyi,amennyinek kéne lenni. És ha az asztalra klikkelek jobb gombbal,akkor csak az AMD Catalyst Control Center van ott, és ahol a grafikát lehet állítanom játékra, az nincs sehol. Valaki valami ötlet,mit tegyek plusz még azért,hogy a képernyőm is helyreálljon? Valaki valami nagyon segítő választ? Köszi előre is. -
AthlonXP
őstag
válasz
#65388800 #12020 üzenetére
Na ez rohadt jó!
Már csak tudnom kéne aktiválni, mert hiába kattintok az aktiválásra, hosszabb-rövidebb gondolkodás után, azt írja, nem lehetséges az aktiválás, próbáljam később....
Remélem azért csak sikerül majd! Vagy én csinálom rosszul?Ja és az update-k telepítésénél már csak automata opció van?
Korábban én úgy állítottam be a dolgot, hogy szóljon a gép, ha van frissítés, és majd én elindítom a telepítést.
Mindent fel szoktam rakni, csak szeretem tudni, hogy mikor, mihez jön épp frissítés, vagy mit tesz fel a gép.
De nem találok ilyen opciót már.. -
leviske
veterán
válasz
GeneraL_XTX #12043 üzenetére
Engem ez azért zavar különösképp, mert ez a hibakód elvileg a preview esetén jött elő még anno pár embernek és azoknak új serialt kellett elvileg megadniuk, ami itt meg nyilván nem opció.
-
Gézengúz
addikt
A "critical structure corruption" kék halál mond valakinek valamit? Win 7 megbízhatóan stabilan megy ez meg kékhalálozik már másodjára..
-
GeneraL_XTX
veterán
valaki tudja, hogy hogyan lehet megnézni az új termékkulcsot?
csak az utolsó 5 számot látom, de az már nem egyezik meg a régi 8.1 kulcsával
-
Aslan
aktív tag
válasz
#65388800 #12046 üzenetére
Így csináltam, ahogy mondtad. Eredeti Windows 8.1 Pro lett frissítve Win 10-re. Meg is volt az aktiválás. Az aktiválást követően szedtem le MS oldaláról a Media Creator Tool-t, amivel elkészítettem a saját telepítőmet. Végigtoltam a tiszta telepítést, amikor serialt kért azt skippeltem mindig.
Most néztem meg a hiba részleteit és poénos, amit ír:
Hiba leírása: Az aktiválási kiszolgáló megállapította, hogy a megadott termékkulcs blokkolva van.
Jó poén. Vagy írhat ilyet azért, mert terhelt az MS szerver?
-
-
Colos1
őstag
Na, kísérletképpen elkezdtem a szüleim gépén frissíteni, de eszembe jutott, hogy ebből hiányoznak a Win 7-es játékok.
a nem lesz rajta fekete özvegy, akkor el leszek zavarva a háztól
Ezt át lehet valahogy win10 -re vinni?
-
törölt tag
Ha van eredeti win 7/8/8.1-ed és frissítetted win10-re akkor várj amíg nem aktiválódik, ha ezen túl vagy és már az aktiváltra akarod felrakni tiszta telepítéssel az iso-t és úgy nem aktiválja akkor várj. Automatikusan megtörténik nem kell semmit sem megadni. De a tapasztalatok alapján elég sok embernek nem működik az aktiválás.
-
Srácok!
Erre valaki:[link]
-
törölt tag
Egy statisztikát dobhatna az MS mennyi win 10 lett 1 nap alatt
-
válasz
kicsicsosz #12036 üzenetére
Nem kell semmit megvárni... aktivált a 8 akkor mehet rá a tool telepítő. De mindenképp upgrade legyen, tehát ne formázd, particionáld, meg töröld, hanem frissítsd először.
-
törölt tag
válasz
Redplee #12030 üzenetére
Tiszta telepítés sokkal jobb mint a sima frissítés. Nekem például volt fent 8.1-hez startmenü. Felraktam a win 10-et és nem volt meg a saját startmenüje hanem az általam letöltött működött. A touchpad drivel összefosta magát állandóan hibát dobált fel. Valakinek pl az egész gép nem működött.
-
kicsicsosz
csendes tag
Sziasztok+
Nekem csak egy olyan kérdésem lenne, hogy a telefonon aktivált win 8.1 pro rendszeremet tudom-e frissíteni win 10 re a MediaCreationTool programban a frissítés kiválasztásával, vagy mindenképp meg kell várnom amíg magától a windows 10 beszerzése program letölti és felajánlja hogy telepíthetem?
-
-
-
Azharel
aktív tag
ms store-ba lehet már vásárolni windows 10-et, engem csak az érdekelne hogy ezek is oem-ek vagy retialok ? nem tudja valaki ? amúgy 41k a home
-
GeneraL_XTX
veterán
Felfrissítettem a rendszert az aktiválás nekem se megy, de már más a termék kulcsom, mint a régi 8.1-nek.
Így nyugodtan nekikezdhetek a clean installnak és majd akkor aktiválom, ha nem lesznek ennyire terheltek a szerverek? Így már hozzám van kötve?
-
csabi10
senior tag
Ma felment a Windows 10 és aktív, akkor már tudok tiszta telepítést csinálni? Mi kell hozzá hogy megtudjam csinálni? Termék kulcsot hogyan tudom megnézni?
-
Redplee
senior tag
válasz
#65388800 #12020 üzenetére
én ezt nem értem, ennek mi értelme van??? miért kell felrakni majd törölni majd újra felrakni, amikor ennek az volt az értelme, hogy a filejaim meg minden megmarad?
1 hete vettem a laptopot amire felraktam a win 10-et. Gyárilag 8.1 volt telepítve, windows matrica sehol, ahogy manapság lenni szokás, tehát a termék kulcsot nem is tudom. Üzleti laptop, tehát recoveryvel rendelkezik ami mindent visszaállít a gyári beállításokra -> win 8.1 re.
A Win10 telepítőt lefuttattam úgy, hogy "eredeti beállítások és fileok megtartása". Nem is értem, milyen ISO ról beszéltek itt, amikor nálam semmi ilyen nem volt, szépen fogta magát a win10, felrakta, és minden programom meg fileom meg is maradt. ISO nekem nincs erről...
Nem hiszem, hogy mindenkinek formáznia kellene a gépet ahhoz, hogy be lehessen aktiválni. Nem tudom, miért nem aktiválódik de szerintem inkább le vannak terhelve. Holnap azért felhívom a microsoftot, de képtelenségnek tartom, hogy egy átlag userrel megcsinálják azt hogy telepítse formázza a gépet totál.
-
arcitec
addikt
válasz
Dr. Akula #12010 üzenetére
Kérném szépen, megadni hogy lehet a régi favorite könyvtárat a 10 ie alá aplikálni a win old-ban megtalálta a kedvenceket illetve hogy működik itt a kedvencek... Sik mindent már beállítottam , de haladni szeretnék és ezt nem találom- Illetve a Norton trezor sem jön elő a Chrom-ban meg simán működik
bocsi nem neked szántam , aki tudja kérném válaszoljon
Köszönve
-
Heavyrain
őstag
válasz
FollowTheORI #12023 üzenetére
Kinek a honlapjáról?
A hivatalos Nvidia weboldalról van a driver. -
enyan
tag
Sziasztok!
Olyan win10-et lehet kapni, ami nem eszközfüggő?
Köszi!
-
Aslan
aktív tag
válasz
#65388800 #12005 üzenetére
Ugyan ezt csináltam. Win 8.1 lefrissítve, magától aktivált, minden baba. Microsoft oldaláról Media Creator Tool szoftver letölt, saját telepítő elkészít... lemezre kiír, majd ment is fel a clean install. Különbség csak annyi, hogy NEM AKTIVÁLT... sőt, szerinte nem jó a termékkulcs. Nyilván nem adtam meg termékkulcsot. Mindegyik esetben, mikor a telepítő kérte kihagytam, mégis ezt írja.
Wattafakk?
-
-
törölt tag
erre ----->(#12008) valaki valamit? Légyszi. Amúgy a frissítéseket már sikerült megtalálnia,de ha rámegyek külön mindegyikre,hogy Letöltés, akkor nemcsinal semmit, nem indul el, mér? Vagy én csinálok valamit rosszul?
-
Heavyrain
őstag
Frissítettem Windows 10-re és letöltöttem a GTX 970 drivereit (353.62) (Win10 x64 volt beállítva)
Telepítés elkezdődött, majd hamarosan be is fejeződött. Grafikus illesztőprogram telepítése "Sikertelen", az összes többi (PhysX/ 3D Vision stb.) pedig "Nincs telepítve".
Próbáltam tiszta telepítést is,de azzal is ugyanez az eredmény.Másnál működnek a GTX 970 driverek Win 10-en?
-
törölt tag
válasz
AthlonXP #12016 üzenetére
Igen ez pontosan így van ahogy írod.
Szerk.: Ha úgy rakod fel iso-val a win 10-et hogy előtt nem frissítettél rá a 7/8/8.1-re nem tudod aktiválni.
Szerk2.: A szerver megjegyzi, hogy azzal a kulccsal ami 7/8/8.1-hez van már lekérték a frissítést és fel is rakták. És amikor felrakod tisztán a win 10-et. Nem kell semmilyen kulcsot beírni a szerver észleli, hogy ezen a gépen volt már win 10 aktiválja.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
fojtviki #12001 üzenetére
Hogy win10-nél hogy szabályozzák a nyelvi csomagokat, azt nemtom, 7-nél Ultimate alatt lehetett cserélgetni a nyelveket, Pronál és az alatt nem. Viszont egy seriallal azt a nyelvi verziót telepítetted, amelyiket csak akartad, csak azt nézi hogy Home vagy Pro licensz, a többit leszarja, még azt is hogy 32 vagy 64 bites. Tehát legkésőbb újratelepítésnél egy magyar nyelvű telepítőlemezzel biztos fog menni az angol serial.
-
AthlonXP
őstag
válasz
#65388800 #12005 üzenetére
Heló..
Ezt most nem értem. Engem is érdekelne a fenti kérdés az aktiválással kapcsolatban.
Ha jól értem, azt írod, hogy frissitsuk a jelenlegi, aktivált, eredeti Windows 8.1-et, majd töröljük az egészet teljesen, ( format). Ezután telepítsük fel a Windows 10-et isobol, majd 3x kihagyva az aktivalasi folyamatot, az aktívvá válik.
De hogy, ezt nem értem. Nyilván én értettem félre valamit. De érdekelne, hogy lesz így eredeti, aktivált Win 10 ?
-
premete
veterán
-
tomp
félisten
Na felment. Kicsit sokáig mókolt. Több mint 1óra volt de gondolom a kevés hely miatt pakolgatott ide-oda dolgokat.
Első gondolatom az volt, hogy hűha ez jó. Második pedig, hogy újra meg kell tanulnom használni a windowst.
Aktiválni itt sem lehet "...próbáljam meg később" Nem kis terhelés lehet szerencsétlen szervereken.kalm007
Nyugi, lesz majd "Ez valóban az a gép" -
Gézengúz
addikt
Na most akkor se nero, se alcohol 120%? Tudtam én, hogy nem szabad frissíteni csak W7 mellé tenni másik partícióra, lesz itt még annyi gixxxer..
-
törölt tag
Sziasztok. Van egy kis gondom. Win 7-ről frisitettem win 10-re, minden jól is ment, de a Windows Update nem működik, mindig hibát dob,hogy nemtudja kikeresni a frissítéseket. Valaki megtudna mondani mi a hiba?
És másik dolog,. van amd-s driver grafikára,. fel is van telepitve, de a képernyő felbontásom mégis csak 1024x valamennyi,és nem 1300x valamennyi,amennyinek kéne lenni. Ésha az asztalra klikkelek jobb gombbal,akkor csak az AMD Catalyst Control Center van ott, és ahol a grafikát lehet állítanom játékra, az nincs sehol. Valaki valami ötlet,mit tegyek,hogy a képernyőm is helyreálljon? -
-
guftabi96
addikt
Hozom a formam... Kajalas kozben kezdtem el tolteni az isot. Most raktam fel.
Hat persze, hogy 32 biteset sikerult leszednem.... -
válasz
Gézengúz #11992 üzenetére
Sziasztok. NEm akarok ertetlenkedni, de a sok info miatt mar nem vagyok biztos semmiben
Venni akarok egy usb-s windows 10-et. Nos ez lenyegeben dobozos, akkor ezt barmikor felrakhatom barmilyen gepre? Termeszetesen sajatra gondolok, de a kedves parom igen surun cserelgeti
A masik, hogy ha Angol verziot veszek, arra tudok e letolteni Magyar nyelvet? Koszonom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Milyen NAS-t vegyek?
- Akciókamerák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Ezek lehetnek a Realme 14 Pro és 14 Pro+ európai árai
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- OLED monitor topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Gyermek PC játékok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Antivírus szoftverek, VPN
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Samsung Galaxy A25 5G / 8/256 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged