-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
-
nullpoint
őstag
válasz
CriticalHit #148095 üzenetére
Egy 2tb és egy 3tb hdd-t amik kicsivel fél alatt voltak, meglepően hamar megcsinált, nem volt 12 óra/lemez (egymás után csináltam). 47 meg 60% töredezettek voltak. Mondjuk azt nem tudom mit csinált mert nem mutatja a lemez a felületet, csak szólt hogy kész. Ebben fejlődtek úgy tűnik.
Utána már a lemezek írási és olvasási sebessége megfelelő, megközelíti a windows7-en lévő sebességet, bár tördezett állapotban is normálisan ment ott. Nem baj, hdd lassan kikopik, úgyhogy nem kell görcsölniük hogy normális hdd kezelést tegyenek a rendszerbe újra.
-
gabormgp
senior tag
Sziasztok,
Egy olyan kérdésem volna Felétek, mi lehet az oka, hogy egy windows frissítés után egyik pillanatról a másikra a billentyűzetem nem működik?
Talán max még ami történhetett, hogy az eszközöknél eltávolítottam..
Azóta azt írja a csoportházirend letiltotta a beállítást.
A gép felismeri, de ennyi.
Mi lehet a megoldás?
Hálás köszönet! -
-
törölt tag
válasz
CriticalHit #148095 üzenetére
Használhatod beépített félét.
-
CriticalHit
addikt
A merevlemez töredezésmentesítésre használhatom a beépített töredezésmentesítőt vagy inkább valamelyik különálló program ( Piriform Defraggler, Smart Defrag, O&O Defrag) használata ajánlott?
-
mferi2
friss újonc
válasz
tordaitibi #148082 üzenetére
bebootolás után simán ment. De még nem láttam korábban olyan gépet, amiből alig emelkedik ki egy kis csík, megnyomod és sokáig semmi sem történik. Ez a kis csík még csak megvilágítva sincsen. Nem tudni egyáltalán áram alatt van e vagy se. Aztán semmi információ nincs a képernyőn. Elkezdtem próba-szerencse alapon nyomogatni F1-től a gombokat. Legutoljára jutott eszembe az esc. :-( indító lemez készítéshez nem ajánlja fel sem pendrive-t, se külső hdd-t.
-
Sztlaci
aktív tag
0x3f1 hibakód BAD SYSTEM CONFIG INFO helyreállítás? Kék halál, javítás funkció tehetetlen. Ötlet?
-
prefetch-XP korszak.
superfecht-a jól emlékszek Vistába jelent meg és W7 is használta.
W10- finomított kivitelben van jelen.
Lényegük hogy hosszabb idő ala összegyűjti a felhasználói szokásokat és azok alapján előtölti a sűrűn használt programokat, elemzi a RAM használatot és ez alapján működik.
Ma az ssd-k korába jelntősége egyre kisebb.
Fast startup-egészen más mint a prefechtek:
"A Windows 10 gyors indítási szolgáltatás (a Windows 8-ban más néven gyors indítás) egy hibrid leállítási funkció, amely hasonlóan működik, mint a Windows korábbi verzióinak hibrid alvó üzemmódja. Amikor a gyors indítás engedélyezésével állítja le számítógépét, a Windows bezár minden alkalmazást és kijelentkeztet minden felhasználót. A gyors indítás azonban az operációs rendszer állapotát hibernációs fájlba menti. Amikor újraindítja a számítógépet, a Windows-nak nem kell külön-külön feltöltenie a kernelt, az illesztőprogramokat és a rendszer állapotát. Ehelyett csak frissíti a RAM-ot a hibernációs fájlból letöltött képpel, és a bejelentkezési képernyőre juttatja el. Ez a technika még gyorsabbá teszi a számítógép indítását, értékes másodperceket megtakarítva minden bekapcsoláskor."
forrás [link]
Vagyis nem hibernálás, nem altatás hanem ezek kombinációja megnyirbált komponensekkel. Jelentősen eltér az alvás-hibernálás folyamatától. -
Cs1csó
titán
Szia, a "gyors indítás" opció több gondot okoz mint amennyi előnyt jelent, már ha jelent, ennek a kikapcsolása nem is nagy ügy.
A "superfetch" és hasonlókat inkább nem bolygatnám, ez is olyan mint az indexelés, vagy a virtuális memória mérete ezeket Windows operációs rendszeren inkább hagyjuk. -
mzso
veterán
válasz
tordaitibi #148086 üzenetére
Hányféle van ezekből az előtöltés marhaságokból? Vagy mindig csak az elnevezés változik. Rémlik ilyen is hogy superfetch, de még legalább két elnevezéssel találkoztam már.
-
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #148085 üzenetére
megírom, hogy mire jutottam!
-
Ja bocsi a Fast startup, elnézést.
Az nem sok vizet zavar normális mai procis ssd-s gépnél de régebbi gépen/laposon ha még hdd van akkor sokkal gyorsabban áll fel ha be van kapcsolva.
Én alapból kikapcsolom, dualboot miatt nem is lehet más és magánvéleményem hogy aki akarja kapcsolja ki. -
King Unique
titán
-
mzso
veterán
válasz
tordaitibi #148075 üzenetére
Én a sima bootra gondoltam. Kikapcsolva ezt a funkciót is gyors volt.
Pont arról van szó, hogy emiatt a "gyorsindítás" funkció miatt nem indul alapról.
-
King Unique
titán
válasz
mferi2 #148079 üzenetére
A)
• How to Create a System Repair Disc in Windows 10
• How to 'Recover from a drive' to Reset Windows 10B)
• How to Create a System Image in Windows 10
• Lemezkép biztonsági mentéseC)
• 7 Best Free Imaging Software for Windows 11/10/8/7
• AOMEI backupperKomplett rendszermentés készítéséhez és visszaállításához alapesetben a "B" / "C" opciók javasoltak, illetve egy ideje már inkább a "C", mivel a beépített lemezkép létrehozó alkalmazást már nem fejleszti a Microsoft és ők is inkább 3rd party programot javasolnak ilyen célra.
Ha gyárilag Windows 10-zel előtelepített laptopról van szó és van a gyártó által kreált recovery partíció, akkor eleve opció a gyári alapállapotba történő visszaállítás is.
• How to Reset Windows 10
—►
restore factory settings
• Reset HP Laptop: How To Hard Reset/Factory Reset Your HP [MiniTool Tips] -
-
mrbego
aktív tag
válasz
mferi2 #148079 üzenetére
Szerintem ez nem Win10 téma.
Legutóbb talán 2008-ban készítettem ilyen recovery dvd-ket az akkori HP laptopomhoz, simán az 1. számú dvdről kellett bootolni és indult a keretrendszer amiben helyre lehetett állítani a rendszert.
Talán 1x használtam életemben mert utána mindig tisztán telepítettem a win-t.
Amúgy miért kell helyreállítani a gépet ha még új? -
Cs1csó
titán
Üdv, Windows 10 Home, HELYI fiókkal telepítve, és már telepítéskor sem volt jelszó beállítva. Kérdés, hogy lehet elérni, hogy alvó módból ébresztéskor AZONNAL az asztalra történjen a belépés/ébredés?
Ezt találtam de nem nagyon tudom értelmezni mert ezeket a menüpontokat én biza nem találtam: [link] (MS hivatalos olda link fórum) -
mferi2
friss újonc
Új HP laptopomon mindenek előtt megcsináltam a vezérlöpultban ajánlott rendszerhelyreállító lemezt (DVD-re) és a image dvd-t is (3 db). Megpróbáltam ezekkel visszaállítani az eredeti állapotot. Egyik sem indul el. Hogyan kell ezeket használni?
-
Üdv!
Használja valaki ezt a progit OS tweakelésre? Neonity XtremeShell
Ha igen, mik a tapasztalatok? Megbízható szoftver? -
koko52
nagyúr
Sziasztok! Win10, legfrissebb. A kereső mezők nem működnek bárhová lépek. A kurzor villog, de nem lehet beleírni semmit. Ezzel párhuzamban firefox google sem működik.
Ezt dobja, uninstall sem segít:
Nem kapcsolódott: lehetséges biztonsági probléma
A Firefox egy lehetséges biztonsági kockázatot észlelt, és nem lépett tovább a(z) www.google.hu oldalra, mert ez a webhely biztonságos kapcsolatot igényel.
Mit tehet?
A(z) www.google.hu oldal a HTTP Strict Transport Security (HSTS) nevű biztonsági házirendet használja, amely azt jelenti, hogy a Firefox csak biztonságosan kapcsolódhat hozzá. Nem adhat hozzá kivételt, hogy felkeresse ezt az oldalt.
A probléma valószínűleg a weboldallal van, és semmit sem tehet a megoldása érdekében.
Ha vállalati hálózaton van, vagy antivírus szoftvert használ, akkor segítségért felkeresheti a terméktámogatási csoportot. A weboldal rendszergazdáját is értesítheti a problémáról.
Vírusírtó nincs, vírus nincs. -
Ha arra célzol hogy hibernálásból se áll fel sokkal gyorsabban, szerintem igen és azt se felejtsd hogy egy normál bootnál minden alapról indul.
Hibernálásból meg pontosan onnan ahonnan hibernáltad, hálózatok, weboldalak böngésző mediaplayer fájlkezelő, minden megnyitott alkalmazás stb. stb.
Én nagyon sokat használom. -
mzso
veterán
válasz
King Unique #148065 üzenetére
Mondjuk ezekről nem tudtam, nem is tudom honnan tudhattam volna. De mivel benne volt az SSD már korábban így gondolom ezért nem lett nagyobb gond.
Amúgy ha jól értelmezem PCIe/NVMe.
-
-
-
Klónozás előtt.
Fast startup ki, hibernáció ki, lapozót én leveszem 500M-1GB fixre.
Totális nagytakarítás, rendszergizdás Lemezkarbantartóval, minek klónozni a szemetet?
Frissítési vackokat is töröltetem, 20-30+GB is nyerhető.Megnézni a bios/uefi beállításokat, különösen acpi fülön, ugyanazok legyenek. Ha ugyanabba a gépbe megy a klón akkor ez nem kell.
Megnézni nem NVME az új lemez, ha igen és a régi meg nem akkor illene bedugdosni valahogy az újat és a drivert felpakolni.
Majd biztos ami biztos shift+leállítás és ezután lehet klónozgatni.
-
válasz
King Unique #148065 üzenetére
Eszerint a win10-be még mindig (4 éve) nem került be alapból valami 'szabványos' nvme driver? Hogy ne kelljen letöltenie.?
-
King Unique
titán
Ha bekapcsolt Fast Startup mellett lett leállítva a Windows 10, majd utána klónozva, akkor az okozhat problémát a rendszerindításnál. De jó esetben többszöri próbálkozás után elindulhat a Windows 10, vagy bejön a helyreállítási (WinRE) menü és ott az indítás javítása / leállítás - indítás megoldhatja.
"A régi Sata az új meg m.2"
Az "m.2" nem pontos megnevezés, mivel az M.2 formátum lehet SATA és PCIe AHCI / NVMe is... Ha M.2 PCIe NVMe SSD a célmeghajtó, akkor a klónozásnál célszerű lehet odafigyelni az ebben a válaszban leírtakra.
Az előbbiek meg nyilván függetlenek a klónozástól, mármint az nem a klónozáshoz használt program (Macrium Reflect) hibája, ha a felsoroltak nem megfelelően voltak beállítva és amiatt volt először rendszerindítási probléma.
-
-
-
mzso
veterán
Nos. Klónoztam, növeltem a partíciókat, leválasztottam a régi SSD-t, bebootoltam a biosba, láttam, hogy az új SSD az egyetlen opció a boot menüben, úgyhogy kiléptem mentés néllkül.
De nem kellett pozitívan csalódnom... Elkezdett bootolni a Win, de ebben az állapotában kimerevedett:[kép]
Pedig elvileg minden klónozva lett...
-
Doner
aktív tag
válasz
this is life #148058 üzenetére
21h2-t ír
-
-
Doner
aktív tag
Ezt nem tudom szerintem amelyiken működik (ami a sajátom) arra később lett telepítve. És a céges gépre korábban, hacsak nem újra telepítették amikor én megkaptam. Azt nem tudom milyen verzió van rajtuk mindkettő eredeti Windows 10 pro
-
Doner
aktív tag
válasz
Jarod1 #148051 üzenetére
Üdv!
Nem hiszem. Annyi van hogy a gépházban a nyomtatók és szkennerek menüben szépen ott van a listában egy nyomtató ikon mellett hogy scx 4500 series. De nyomtatni nem tudok mert az egy alkalmazásban sem jelenik meg csak szkennelni tudok. Annyit még észre vettem hogy az előbb említett listában az összes eszköznek 3 lehetősége van: nyomtatási sor, kezelés, eltávolítás. Ennek a ami nekem kéne mrg csak kezelés és eltávolítás van. Magyarul nem ismeri el nyomtatóként.
-
Doner
aktív tag
válasz
this is life #148052 üzenetére
Köszönöm. Természetesen az alap dolgok mint ki be kapcsolgatás áramtalanitas stb mind megvolt.
Nem lehet semmi beragadva mivel a dilemma az hogy ezen a laptopon soha nem is volt nyomtatva.
Plusz az hogy a másik laptopon érdekes hogy megy minden ahogy kell pedig az is csak az alap driverrel megy nem telepítettem semmit. Az op rendszer mindkettőn Windows 10 pro. Az egyik gép 10 gen a másik 11 gen intel hardveres. Megprobalom amit írtál.Am usb n kapcsolom rá. Ez egy régi samsung scx 4500 as. Tudom hogy régi meg nincs driver stb de a másik laptopon meg jó... Akkor gondolom szoftveres oka van hogy ez meg valamiért nem ismeri fel úgy.
Update: végig csináltam amit írtál a végén azt írja : "a Windows nem tudta lekérni az eszközök listáját a Windows update webhekyrol. Próbálja meg később újra.
-
válasz
Doner #148049 üzenetére
A gépházból add hozzá az elérési út: gépház/eszközök/nyomtatók szkennerek/nyomtató kiszolgáló tulajdonságai/illesztőprogramok/illesztőprogram tulajdonságainak megváltoztatása/hozzáadás/tovább/tovább/windows update és a listából kiváasztod a telepíteni szándékozott nyomtató driverét.
Hasonló cipőben jártam egy Samsung/Hp nyomtatóval , alapból csak a szkennert volt hajlandó a windows telepíteni , hiába töltöttem le a gyártó oldaláról, azzal sem működött, megoldást a fent leírt telepítés hozott.
-
abdulka1
őstag
válasz
Doner #148049 üzenetére
Szia!
A nyomtatási listában nincs beragadva valami?(óra mellet katt a nyomtató ikonra)
Esetleg áramtalanítsd a nyomtatót, húzd ki belőle az USB kábelt is, és kapcsold ki a gépet.
Várj 1-2 percet, gép bekapcsol, nyomtató beüzemel, és próba.
Nekem is eljátssza ezt időnként a HP F2180. Hónapokig semmi probléma, majd minden előjel nélkül bexarik, és megmakacsolja magát.
Nem írtad, hogy milyen és mennyi idős a masina, de én arra jutottam, hogy az okozza az anomáliát, hogy a kora miatt már nincs win10 alá szoftver, csak a rendszer által telepített általános illesztőprogram.
Lehet, hogy marhaság, de nálam működik a leírt procedúra. -
Doner
aktív tag
Üdv mindnekinek!
Olyan problémám van hogy Windows 10 én nem akar működni a nyomtatóm. Nyomtatók és scannerek listában szépen ott van és a kezelés-hardvertulajdonságok menü után azt is írja hogy az eszköz megfelelően működik de pl a Word Ben és semelyik alkalmazásban nem lehet arra nyomtatni mert ott már nincs benne a listában. Másik Windows 10 es laptopon viszont gond nélkül felismeri és megy.
Mi lehet a gond?Update: scannerként felismeri de nyomtatni nem lehet vele... De biztos nem a nyomtatóval van a baj hisz másik szintén Windows 10 es gépen meg minden megy. És abba is csak bedugtam, nem kellett semmilyen illesztőt telepítenem manuálisan.
-
St3ven
addikt
válasz
tordaitibi #148046 üzenetére
Ha a Windows Update manuálisra állítását és a driverfrissítések keresésének tiltását be lehet vele állítani, akkor nekem már jó.
-
Marci112233
addikt
válasz
King Unique #148042 üzenetére
Gondoltam megírom, hogy az alaphelyzetbe állítás után már megy a 3.5-ös .NET keretrendszer. Fogalmam sincs mi a fene baja volt, mikor mint írtam pár hete lett újra rakva teljesen tisztán nulláról.
-
-
St3ven
addikt
Van valami (fél)hivatalos módja a Group Policy Editor telepítésének Home kiadásra?
A keresőtalálatok mindenféle 3rd party szoftver segítségével valósítják meg ezt, azt viszont ha egy mód van rá, kerülném.
-
Marci112233
addikt
válasz
King Unique #148042 üzenetére
Igen. Ma már nem, de holnap lehet nekiugrok egy alaphelyzetbe állításba.
-
King Unique
titán
válasz
Marci112233 #148041 üzenetére
-
Marci112233
addikt
válasz
King Unique #148039 üzenetére
Ezeket már próbáltam, de nem segített. Ugyanúgy ugyan azt a hibakódot kapom állandóan.
-
pruzsi
őstag
Szép napot!
Volna egy kis system errorom.
Konkrétam pl ha létrehozok egy üres mappát az asztalon csak akkor jelenik meg ha nyomok egy jobb klikk frissítést, ugyan így van ha bármilyen fájlt törlök mutatja addig míg nem nyomok egy frissítést, továbbá ha feltöltök bármilyen képfeltöltő oldalra vagy akár email csatolmányt eddig ráklikkeltem és ott volt most kb 6-7 másodpercet gondolkodik... -
King Unique
titán
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Pár hete újrahúztam a laptopomat. 10 Pro van fent és előtte is az volt. Telepítő MCT-vel készült, fel is ment szépen minden, felraktam magam minden driver friss verzióját mert maga a rendszer nem azt rakta fel. Minden rendben volt egészen tegnapig.
Röviden szükségem lenne a .Net 3.5 keretrendszerre. Akárhogyan akarnám felrakni tehát külön direktbe telepítővel akár a Windows Szolgáltatások ki és bekapcsolásánál kapcsolom be és az update szedi le a szükséges fájlokat a telepítés végén mindig ez a hibakód.: 0x800F0922
Kb 10 órát töltöttem el a Google és YouTube társaságában, több módszert próbáltam, de egyik se segített.
Tud valaki olyan megoldást ami működik is? Újratelepítésen kívül. -
-
Ablakos
őstag
Offline fiókot telepítettem. Miután bejelentkeztem a onedrive/áruház alkalmazásokba online fiókban találtam magam. Kérdés (akarom-e) nem volt, de windows hello bejelentkezési mód van és a fiók kép virít a korábbi sziluett helyén.
Ez így normális működés? (Lehet nekem szokatlan. Az új telepítés előtt valóban online fiókkal volt az alaplap/gép kapcsolva.) -
Marci112233
addikt
válasz
King Unique #148033 üzenetére
-
King Unique
titán
válasz
CriticalHit #148017 üzenetére
-
Cs1csó
titán
válasz
Ablakos #148027 üzenetére
Szerencsére nem drága, egy 240-es már 8k-ért kapható (kisebb már alig van olcsóbban) egy fél teras 11k, egy 1TB-os 20k Játékra ekkora elég lehet még egy AAA játék is elfér azért 100-150GB-on tehát akár 3-4 is elfér egy fél TB-oson vagy 8 egy 1TB-oson ami azért bőven elég egy földi halandónak.
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #148028 üzenetére
Jobb klikk tálcán, keresés, open on hover elől vedd ki a pipát
(amúgy állíthatod csak ikonra a keresést, illetve Win gomb start menüben elkezdesz gépelni akkor is keres)
-
octane1
újonc
válasz
AlyrArkhon #148022 üzenetére
ez nem lehetséges, mert ez egy terminal szerver. Mindenki a saját accountját használja, senki más nem ül a gép előtt.
-
A Start mellett a keresőmező,
ha föléviszem az egeret a fél képernyőn megjelenik.
Ezt hogyan lehet átállítani hogy csak akkor ugorjon fel az ablak ha belekattintok a keresőbe? -
Ablakos
őstag
válasz
CriticalHit #148026 üzenetére
Ha elromlik az ssd ugy is te fizeted
-
CriticalHit
addikt
Köszönöm, megnyugtattatok. Jó, hogy benéztem mielőtt nekiugrottam volna.
-
Armagedown
őstag
válasz
CriticalHit #148021 üzenetére
Nyugodtan használhatod a géped, mint eddig, nem kell az ssdt túlkímélni.
-
Geth
veterán
válasz
AlyrArkhon #148022 üzenetére
Távoli asztalnál a többi session záródik, így ez lényegében teljesen kizárható.
-
Cs1csó
titán
válasz
CriticalHit #148021 üzenetére
SSD-rol torrentezek már vagy 7 éve, hamarabb elavul mint hogy elromlana.
A PC alkatrészek egyik legolcsóbb darabja (egy VGA-hoz, CPU-hozvkepest mindenképp) -
octane1
újonc
Sziasztok!
Mi okozhatja távoli asztal használata esetén a billentyűzet karaktereinek random megváltozását?
Bizonyos idő után visszaáll az eredetire, de idegesítő amikor más karaktert ír, mint a megadott. Találkoztatok már ilyennel? -
Geth
veterán
válasz
Ha az a cél, hogy lehetőleg minél több program induljon és fusson lassabban, és átmozgatás alatt azt érted, hogy utánaolvastál, hogyan kell a user profile-okat relokálni (nem szimpla mozgatás...), akkor igen (bár van egy vélekedés, hogy nem jó ötlet, illetve egyes esetekben nem is támogatott).
(A ProgramData-ba is történhet írás, az meg a profilon kívül van.)Az SSD arra van, hogy írják és olvassák
-
Cs1csó
titán
válasz
Fölösleges, HASZNÁLD az SSD-t arra van kitalálva hogy gyorsabb legyen a rendszer a programjaid.
A rendszernek elég egy 120-as a játékoknak egy fel-egy teras. -
CriticalHit
addikt
Ha nem szeretném többé, hogy a játékok (vagy egyéb más programok) az SSD-re mentsenek (C meghajtó) valóban elég annyit tennem, hogy a teljes USERs könyvtárat átmozgatom a HDD-re (D meghajtó), amivel elkerülhettem a sok feleslege írást az SSD-re?
-
lombika
csendes tag
Sziasztok
Kis segítséget szeretnék kérni adott egy printserver, amiröl powershell parancsal szeretném lekérni , csak az online pingre válaszoló nyomtatókat , ipcimmel és megosztási névvel, és kiiratva egy txt be v csv beip . Ip tartomany 239,252,254,255,253 ezekböl az összesröl.
Ebben tudtok segíteni ? Milyen parancsal lehet ?Köszi
-
Kiskokó
veterán
Helló
Úgy néz ki a 3080 VGA okozta az egér akadást.
Érdekes, mert ezen kívül semmit nem produkált.
Mindegy amúgy is csak az új táp miatt raktam be, megy vissza bányászni -
King Unique
titán
Direkt ki lett emelve, hogy a 8-as verziótól, vagyis a 7-es nem, értelemszerűen nem tudja automatikusan, utóbbinál max. a partíció tulajdonságaira kattintva változtatható manuálisan a méret.
Akkor rosszul emlékszel, mert ugyanúgy ingyenes a 8-as verzió is, illetve csak volt mivel nemrég bejelentették, hogy megszűnik a Macrium Reflect Free kiadása, ellenben aki már telepítette és használja, az 2024 január 1-ig kap hozzá támogatást, programfrissítéseket. Ahol amúgy a 7-es verzió támogatása már tavaly júniusban megszűnt. A hivatalos weboldalról már nem tölthető le a Free kiadás, ellenben a linkelt útmutató, NeszeTools, stb. forrásokból még igen.
-
-
mzso
veterán
válasz
King Unique #148011 üzenetére
Kösz.
A 7-es még nem tudja? Úgy emlékszem ez volt az utolsó ingyenes, úgyhogy újabbat nem használtam. -
King Unique
titán
Mármint ha nagyobb tárolókapacitású a célmeghajtó, akkor a jobb programoknál már a klónozáskor megoldható a kiterjesztés, a Macrium Reflect 8-as verziója már 1 kattintással automatikusan megcsinálja a partíciók átméretezését a rendelkezésre álló lemezterülethez igazodva és akkor nem a klónozás után kell ezzel vacakolni.
Sőt, eleve célszerű a klónozáskor a program kezelőfelületén elvégezni, mivel utólag csak 3rd party particionáló programmal oldható meg a C kiterjesztése az utána lévő WinRE partíció miatt (példa).
-
sz.j
nagyúr
Lásd a régi/második rész 2- pontjában lévő Megjegyzést:
"Ha az üres lemez mérete kisebb lenne mint az összes másolandó partíció mérete, akkor egy erre figyelmeztető ablak fog megjelenni a következő szöveggel: "No all partitions copied. Insufficient space". Ilyenkor a source lemez utolsó partíciója nem fog megjelenik az új lemezen vagy az SSD-n.
Amennyiben módosítani szeretnénk a céllemezen lévő partíciók valamelyikének méretét, akkor klikk a "Cloned Partitions Properties"-re és a megjelenő ablakban mindez megtehető.
Ugyanebben az ablakban van lehetőség az alignálás beállítására is.
Az oprendszertől függő lehetőségek: "Alignment: "Vista / 7 / SSD (1MB)" vagy XP (CHS)""Ha meg már egy nagyobb SSD-re megtörtént a klónozás és a cél SSD-n szabad hely is maradt, akkor azt például az AOMEI Partition Assistant progival egyesíteni lehet a kívánt partícióval .
-
mzso
veterán
válasz
Doky586 #148007 üzenetére
Amikor a legutóbb macirum-oztam (muszáj volt mert GPT-re akartam módosítani az SSD-t) akkor nem tudtam semmit vele változtatni még a partíciókon sem, nem hogy a fájlrendszerek méretén.
Szerk:
"Macriummal egérrel át kell húzni és ott átméretezhető."Én nem találtam ilyen funkciót Amikor a liveCD-t használtam, de utánanázek.
-
-
mzso
veterán
válasz
King Unique #147998 üzenetére
Hmmm. És ha nagyobb partícióra másolok a Reflect-tel akkor később Win-en belül mondjuk meg tudnám növelni a lemezkezelőben?
A másolás/klónozás nem probléma, csak a nagyobb SSD miatt meg is kéne növelni a fájlrendszereket.
-
törölt tag
válasz
AlyrArkhon #148003 üzenetére
hálám ezerrel
-
AlyrArkhon
senior tag
válasz
#73959936 #148001 üzenetére
Első nekifutásra azt mondanám, ezek külön-külön mennek
Szerintem beállíthatod, hogy mentésnél legyen-e kérdés, vagy automatikusan töltse le, és beállíthatod, hogy a letöltött file-t nyissa meg. Ha a kettőt kombinálod, megvan a kivánt eredmény.
1) automatikus (letöltési hely kérdezése nélküli letöltés): chrome setting
2) file megnyitás beállítása: jobbklikk a letöltött file-on az állapotsorban, és mindig nyissa meg.
megjegyzés: a chrome alapból nem engedi azokra a típusú file-okra, amiket alapból veszélyesnek ítél. (.exe, .com,.bat makrót tartalmazható stb. ilyenkor a mindig nyissa meg ki van szürkitve) -
-
törölt tag
sziasztok. A Chrome mentés/nyomtatás témában kérnék segítséget. Be lehet-e állítani (és ha igen, hogyan) azt, hogy a böngésző - hasonlóan az edge-hez megkérdezze, hogy menteni szeretném a fájl-t vagy megnyitni ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Linux kezdőknek
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Apple MacBook
- Trollok komolyan
- Okos Otthon / Smart Home
- Akciófigyelő: Ingyenes Steamen a Borderlands 2
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged