- 3DMark (2013) eredmények
- Házimozi belépő szinten
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Everest / AIDA64 topik
- Hővezető paszták
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- OLED monitor topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpo
veterán
Majd eldöntöd, hogy meddig nem frissítesz vagy beadod a derekad:
[link] -
ccs2929
senior tag
válasz
tordaitibi #73295 üzenetére
Én is kitartóan kutakodtam, eddig. Viszont tegnap már úgy voltam, inkább kérdezek.
Akkor az lehet megoldás, ha kivágom az Outlookot!? -
Beldar
tag
Nálatok sokszor csinált olyat, h elfelejti az alapértelmezett programokat?
Ma egy TXT file-t akartam megnyitni, erre megkérdezi mivel akarom megnyitni!!!
Holott be volt állítva alapnak a Notepad! Aztán meg Word-del is eljátszotta ezt.
és még a File ikon is jelzi neki, h mi van beállítva hozzá, erre képes engem, az Admin-t ilyenekkel idegesíteni.
Ilyen alap bénaságokat, eszem megáll... Ezeket még a Win95 is meg tudta jegyezni... -
-
válasz
lakisoft #73291 üzenetére
Nem egészen, a TEAC saját drivere simán települ, viszont a géprestart után, az asztal jobb sarkában, a hang ikonnál azonnal megjelenik a piros x.
Itt megnyitva a menüt, a lejátszóeszközöknél látszik ugyan a DAC, de a "Tulajdonságok"-nál, csak az "Általános", és a "Jelszintek" fül látszik, az összes többi nem. Amennyiben törlöm a gyári drivert, azután a MS azonnal felrakja a sajátját, és onnantól kezdve ismét minden menüpont elérhető, és működik a DAC. -
kgergo23
tag
válasz
King Unique #71807 üzenetére
Jelentős késéssel, de köszi a választ, jaja, sikerült felemásan megcsinálni. Igazából megfelel, mert átmenetileg használom csak a Win 10-et, aztán visszatérek a Win 7-re így nem gond hogy ez lett a vége, legalább károk nem keletkeztek.
Hatalmas köszönet az eddigi segítségedért
-
Hanzsi
tag
Üdv Mindenkinek!
A második ügyfelem hozza a gépét, hogy nem tud belépni a windows-ba az eddig megszokott jelszavával.
Mindkettő live account. Hallott valaki valamit, hogy mi van itt, vagy miért van ez?Minden infónak örülnék, köszi!
-
lakisoft
veterán
Sziasztok,
Létezhet az hogy a legutóbbi windows update-ek kinyírták az usb-s hangkártyám driver-ét és az SQL2005 serverem se indul el azóta. Hozzáértők tudnának ebben segíteni?
-
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok!
Szerintetek Windows Mediaplayer-t érdemes használni DLNA megosztáshoz? Mennyire ajánlott, vagy nem ajánlott ez lenne a lényeg? Köszi előre is.
-
csixy
addikt
Ezzel a ne kapcsolja ki ,mert mások is be vannak jelentkezve üzenettel kezd tele lenni a hócipőm.
Nektek is van ilyen?
Nem vagyok másik fiókba bejelentkezve, de ha sorban kijelentkezgetek és a másikokba bejelentkezgetek, majd ki, akkor a végén ki tudom kapcsolni.
Mondjatok már erről valamit! A malwarebytes és a defender szerint nincs nálam semmilyen hátsó betolakodó.
Telepítéskor is az 5 opcióból csak a két felsőt engedtem meg (helymeghat. és hangértés)
Töklegális winnyóz. -
ccs2929
senior tag
Sziasztok!
Visszakerestem, de nem találtam érdemi infót.
Hogy lehet az alapértelmezett protokollokat megváltoztatni, ha nem ajánlja fel a választható menüből?
Pl. a mellékelt képen szeretném beállítani az Outlook helyett a Windows Posta alkalmazást, de nem engedi, csak az Outlookot hozza fel, illetve a Windows Store-t. Természetesen telepítve van a Posta alkalmazás is.
Valami ötlet erre? Nem csak ezt az egyet szeretném átállítani. Illetve ugyanez a helyzet az alapértelmezett programoknál és a fájltípusonkénti választásnál is.Köszi előre is.
-
Arem
csendes tag
A 2 db 2 gigás az egyforma, a 4 gigás más.
Holnap lefuttatom őket este ahogy hazaértem és leírom az eredményt! -
-
Arem
csendes tag
Sziasztok!
Kb. naponta 1x film nézése közben vagy épp játék közben kifagy a Windows. Az egér mozog viszont minden más le van fagyva. Ha Ctrl+Alt+Del kombót nyomok, akkor elkezd tölteni de ugyan úgy semmi. A gép oldalán lévő reset gomb segít csak.. :/
A proci kb 60-70 fok között ingadozik játék közben a VGA 60 alatt.Az esemény naplóban Kernel 41 hibát ír ki rá.
A gép most lett felújítva, a táp kb. 3 hónapos, a VGA és CPU 1 hónapos. A HDD ami régi benne, pontos időt nem tudok, de minimum 4-5 éves.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Gép adatai:
Tápegység: FSP Hexa 400W
Alaplap: Asus M5a97 R2.0
Processzor: AMD AM3+ FX-8370E
Videókártya: GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti OC 4GB
RAM: 2x2 Gb DDR3 - 1333MHz
Kingston Hyper X 1x4 Gb DDR3 - 1866 MHz
HDD: Western Digital Caviar Blue 3.5" 1TB 64MB
Op. rendszer: Windows 10 Pro 64 bit -
mexel
veterán
Nem régen kérdeztem hogy Virtualbox-ot érdemes-e használni, viszont nem merült fel a Hyper-V. A kettő közül melyiket érdemes inkább telepíteni linux futtatáshoz?
-
ronaldo
őstag
Nem tudok remote desktop-on keresztül csatlakozni egy géphez (egy hálózaton van mindkét gép);
"A" gépen (ehhez akarok csatlakozni, engedélyezve van aminek kell) Windows 10 enterprise ltsb van
"B" gépen Windows 10 proHibaüzenet: Remote desktop can't connect to the remote computer for one of these reasons: nincs engedélyezve (de van), a gép ki van kapcsolva (nincs), hálózati gubanc van (nincs).
Visszafelé gond nélkül megy,"A" gépről "B"-re simán be tudok lépni.
Annyi tudnivaló van (hátha ez segít), hogy az "A" gépen két vpn kliens is fent van, 4 különböző vpn kapcsolattal, de egyikkel sincs csatlakozva amikor próbálkozom a remote desktopppal.
Bármi ötlet, mi lehet a gond? Google nem nagyon segített eddig.
-
svgyula
addikt
válasz
Atlantisz48 #73269 üzenetére
Szia! Akkor cseréld ki az elemet is nem egy nagy összeg! (ha nem tetted volna meg) Ha kiveszed az elemet "elméletileg" alapra visszaáll a BIOS. Én a biztonság kedvéért ha ilyen gond merül fel rövidre szoktam zárni az elem két pólusát természetesen lekapcsolt táp mellett! Így a BIOS beállítások között volt valami rosszul beállítva.
-
profit
tag
válasz
Blue Thunder #73209 üzenetére
Köszi. Így össz-vissz 16GB foglalt a gépen, ennek zöme a Windows. 16GB korrekt méret a Windows 10-nek.
Néhány játék azt írja magáról, hogy bőven elég neki 4GB RAM és a proci, de mégis 4-5 gigabájtosak. Merjek telepíteni ilyeneket a gépen?
-
válasz
philoxenia #73263 üzenetére
Az adat-partíciókat (D G) szerintem felesleges volt klónozni, simán filekezelővel is átmásolhattad volna az előtte kézzel létrehozott partíció(k)ra, csak ugyan azt a betüjelet kell adni nekik ha valami program is volt rajtuk.
-
t.imi
addikt
válasz
King Unique #73261 üzenetére
VoidXs köszi a tippet!
Neked is nagyon köszönöm a gyorsat!
Ott soha nem kerestem volna -
válasz
philoxenia #73257 üzenetére
Ahogy látom szereted a sok sok partíciót..
A jó hír az hogy a következő lemezedet ha GPT-re inicializálod akkor akár 100 db partíciót is létrehozhatsz rajta..(persze arra csak uefi módban telepíthető x64 Windows)
-
t.imi
addikt
Urak!
Törölt fájlok helyreállítása ügyében hová írhatok?
Bocs az offért -
King Unique
titán
válasz
philoxenia #73255 üzenetére
Aha, tehát akkor sikerült a klónozás és a screenshot már az új HDD-ről futó rendszeren készült.
A kiterjesztésnél egyrészt az MBR lemez a gond, annál van komolyabb szinten korlátozva a partíciók típusa és száma. Max. 4 db elsődleges lehet, vagy pl. 3 db elsődleges + 1 kiterjesztetten belül több logikai partíció. A zöld vonallal jelölt az utóbbi a lemezkezelőben. Másrészt a lemezkezelőnek is vannak korlátai és nem minden műveletet képes megoldani. Ha a G kötetnél inaktív a kiterjesztés opció és a nem lefoglalt területen logikai partíció létrehozása, majd annak törlése után is, akkor ez megint jó példa erre. Viszont olyan külső particionáló programokkal már meg lehetne oldani, mint pl. az AOMEI, EaseUS, MiniTool stb. Sőt, a Macrium esetében akár a klónozáskor is megoldható lett volna a kiterjesztés.
-
válasz
philoxenia #73255 üzenetére
Ne a kékre hanem a zöldre kattints..
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
King Unique #73248 üzenetére
Sikerült bebootolni vele, ellenben a köteteket nem tudom kiterjeszteni, szürke a menüpont, új kötetet meg nem tudok a nem lefoglalt részre létrehozni, mert elérte a maximális partícószámot már....
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #73253 üzenetére
Eh, ez mekkora logikai bakugrás volt? Szerintem Ő nem írta sehol, hogy ha van megfelelője, akkor tekintet NÉLKÜL az implementált funkciókra, stb, akkor azt fogja használni és pont.
Úgy néz ki magadnak kell bevásárolni -
-
atish15
aktív tag
Sziaszok.
A következő problémár szeretnék egy kis segítséget kérni. Adott egy Dell e7440 notebook. 1 hónap alatt a 2. rendszer összeomlásom volt. Jelenség, hogy előző este vagy reggel használtam a gépet hiba nélkül aztán a következő indításnál vagy rendszer diagnosztikát akar futtatni, de most eljutott oda hogy a win logo betöltése után csak fekete kijelzőn pörögnek a körök és ennyi. A sentinel lefutattása és egyéb diagnosztika azt mutatja hogy a winchester rendben van. Van valakinek valami ötlete a probléma forrását illetően?
-
-
-
King Unique
titán
válasz
philoxenia #73247 üzenetére
Ha nálad a lemez 0 a célmeghajtó, akkor majd nyilván azt kell az első helyre rakni a boot menüben. Legalábbis ilyen régi BIOS-os gépeknél és telepítésnél, ha jól emlékszem. Ellenben UEFI-s telepítésnél ilyenkor a Windows Boot Manager kerül az első helyre.
Lehet a klónozást akár a program telepített változatával is csinálni Windows alól. De egy esetleges visszaállításhoz már mindenképpen kell a WinPE, illetve én eleve azzal szoktam mindent elvégezni.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
King Unique #73245 üzenetére
A régit törölni szeretném, csak először menjen az újon. A boot-sorrendnél nem a Sata 0 -ról indul? Ez még régi lap, Giga EP45.
A WinPE kell letöltéskor? -
King Unique
titán
válasz
philoxenia #73244 üzenetére
Nyilván igen, amihez pl. a Macrium Reflect tökéletes választás.
Viszont utána a boot sorrented stb. célszerű majd átállítani és az új HDD-t megtenni elsődleges boot eszköznek. Illetve, ha a régin nincsen szükség a rendszerre, akkor akár törölni is lehetne, nehogy esetleg összeakadjon a 2.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ha új HDD-re klónozom a régi Windowst, az újról azonnal tudom futtatni a rendszert? A régi HDD is a gépben maradna, egyelőre rajta a rendszerrel. Esetleg más módszer? Azt szeretném, hogy az új HDD-n legyen a C partíció.
Most ez az állapot, MBR a Lemez 0 -
ron233
tag
Sziasztok!
Tavaly vettem új gépet + hozzá Win 10 Home verziót. A problémám hogy a januári frissítés óta a filmek lejátszási sebessége lassú. /jóval kevesebb fps-el mennek mint azelőtt/ Próbáltam legfrisebb drivereket fölrakni, más lejátszóprogramot de semmi, csak a gép újrarakása oldja meg, de egy nap után már jön a frissítés és ugyanaz a helyzet. Még ősszel volt ilyen problémám akkor a játékokat rontotta így le, de egy másik frissítés megoldotta.
A kérdéseim: Mit lehet ilyenkor tenni? Hogy tudnám 'átvészelni' azt az időt amíg jön egy olyan frissítés amely nincs ilyen hatással a gépemre? Hiába írom be a 'futtatásba' hogy 'services.msc' és ott letiltom a frissítéseket pár óra után felülírja magát és ugyanúgy frissít. Van e lehetőség kézzel kitörőlni a frissítéseket? Vagyis azt amelyik a problémát okozhatja.
A válaszokat előre is köszönöm.
-
válasz
quailstorm #73240 üzenetére
Köszönöm, hogy válaszoltál. Tehát semmivel sem tud kevesebbet, ennyi.
-
quailstorm
félisten
A VNC képernyőt oszt meg, mint a teamviewer, és tömörített bitképként küldi a megosztást.
RDP viszont ugyan csak windowsra jó, de sessiont ad át, multi-user bejelentkezés, zavartalan közös géphasználat lehetséges. Ezen kívül az RDP ahol tud, a Windowsos információt küldi el, és a helyi gép rajzol, ezáltal tisztább képet ad és gyorsabbnak tűnik.
-
válasz
tordaitibi #73238 üzenetére
RDP mivel tud kevesebbet, mint a VNC?
-
Soha nem tudja teljesertekuen.
Pl. a win sajat videolejatszo/egy vacak smplayer. Osszehasonlithatalan a funkciokba amik nekem lenyegesek, pl. bill. gyorsgombok, taviranyitas lehetosege stb. Vagy a win imagewiewer kontra oskovulet Irfanwiew. A kulonbseg hogy ugymondjam szignifikans.
Termeszetesen akinek eleg a gyari es nincs szuksege atmeretazes forgatas meretcsokkentes masik formatumba atalakitas stbstb az hasznalja a gyari appokat. -
törölt tag
Sziasztok!
Az miért van,hogy néha gondol egyet a 10 es és nem jönn fel a start menü meg semmi a tálcáról?
-
-
Devil Smile
őstag
Sziasztok
Valaki mas is tapasztalt olyat hogy a legutobbi frissitesek ota furan bootol a w10e?
SSDn van eddig tok jol mukodott es kb 1 hete azt tapasztalom hogy lassabban bootol be es bekapcsol a monitor a bootnal de aztan fekete lesz es meg kell mozgatnom az egeret akkor jon a bejelentkezo kepernyo .. belepek es eddig hiaba volt ugy beallitva 1-2 program hogy automatikusan induljon de kis meretben most feldobja oket nyitott ablakba..kb 40gb van szabadon az ssd-n.. a mozilla is nagyon laggol mar utitettem a cache-t benne de nem segitett inditas utan par perc es mar szovegbevitel is kesik..
a serult op W10 pro 64bit (jogtiszta)
-
-
-
-
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Van egy Huawei USB stickem NCM módban. Routerrel, és linux (AT^NDISDUP) alatt tudok kapcsolódni a netre az eszközzel.
Win alatt hogy kell működésre bírni?Köszi!
-
voyi
aktív tag
Idő közben megtaláltam a megoldást,windows tűzfalamban kellett bejövő kapcsolati szabályt beállítani, s már működik is.
https://technet.microsoft.com/ru-ru/library/cc947809(v=WS.10).aspx
-
voyi
aktív tag
Üdv!
Valaki tudna nekem segíteni,hogy lehet a services.msc-t elindítani?
Ezt a hibaüzit kapom. -
-
-
pc360
addikt
válasz
Slownz #73211 üzenetére
Ha azt mondod, hogy win újratelepítés után is ugyanazt tapasztalod(!), akkor ott egy azonos szoftver okozhatja a bakit. Esetemben a jobb klikk őrült meg sokszor, aztán kiderült, hogy az X-Mouse Button Control volt a ludas. Én néznék másik Win buildet, és friss szoftvereket, esetleg új megoldást mindenből, hogy kiszűrhesd a problémát. Ismerni kellene minden beállításod, és az általad használt programok mindegyikét, hogy egyáltalán tippelni tudjunk, így marad ez a bekezdés, mint ötletadó.
Mindenesetre újratelepítéskor semmit ne használj azokból, amiket eddig szoftverként elraktál! Menjen föl a friss VGA driver, fusson le a win update, és nézzük meg akkor!
-
Harlond
tag
Sziasztok!
A problémám a következő: WIN 10 alatt, van egy teljes képernyős program ami gyakran kifagy és sajnos sehogy sem tudom bezárni. ALT+F4 nem működik, ALT+TAB-bal nem tudok semmi másra sem átváltani, CTRL+SHIFT+ESC bár megnyitja a feladatkezelőt de nem tudok átváltani arra az ablakra, mert mindig az említett kifagyott program marad felül, így semmi mást nem tudok irányítani. Egyedüli megoldás van egy reset gomb, vagy CTRL+ALT+DEL kijelentkezés, így bezárja az összes többi programmal együtt. Valakinek bármi ötlete erre? Esetleg valami script amit előre beállított HOTKEYjel elindítva kitudom lőni az exéjét?Válaszokat előre köszönöm!
Üdv, Harlond!
-
Slownz
senior tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki ezzel a problémával?
Néha, kb 5 percenként, van amikor gyakrabban egyszerűen lefagy a Windows tálca. Ilyenkor nem lehet a tálcán lévő ikonokra kattintani, illetve ilyenkor pl. a felugró ablakoknál sem tudok kiválasztani semmilyen opciót. Iszonyat idegesítő és csak akkor javul meg, ha nyomok neki egy CTRL+ALT+DEL-t.
Ötlet, hogy miért lehet? Eddig gond nélkül muzsikált a rendszer évekig. Semmi új programot nem telepítettem, amit eddig ne tetem volna.
Amit próbáltam:
-Windows újratelepítés
-összes frissítés fent van
-VGA driver frissítése (Alaplap driver-t nem találtam Win10-hez) -
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Windows 10 alatt szeretném több felhasználó számára is elérhetővé tenni a microsoft outlook 2010-et. Azt szeretném ha minden felhasználó teljes mértékben tudja használni ugyanazzal az email címmel a levelezőt. Felhasználó váltás esetén az outlookba bejelentkezéskor mindig ugyanazt lássák a felhasználók. Ha az egyik felhasználó elolvasott egy levelet vagy válaszolt rá, amikor kijelenkezik vagy átjelenkezik a másik felhasználó akkor ugyanazt lássa az outlookban. Megoldható ez egyáltalán vagy teljesen halott ötlet?
szerk.: az alap elképzelés az, hogy egyes programokat az egyik másokat a másik felhasználó éri el, de az outlookban beállított levelezést azt ugyanúgy lássák.
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
profit #73203 üzenetére
"♦ A Windows.old mappa 21GB lett. Simán törölhetem?"
Igen --> Tálcán fájlkezelő --> Ez a gép "C" jobbegérklikk, tulajdonságok --> lemezkarbantartó --> rendszerfájlok törlése....itt végigfut aztán a megjelent ablakban amik ki vannak pipálva alapból törölheted de neked is kell pár kockába pipa....elektronikusan letöltött licensz, win update korábbi fájljai, illetve lesz egy kb 30gb körüli is ezeket kipipálod , törlés, rákérdwez biztosan? IGEN, végigfut és jó pár giga helyed felszabadul. Total commandert megnyitod és lám eltűnt az old mappa, illetve lesz egy ESD azt törölheted is.
-
profit
tag
válasz
pataslogeza #73204 üzenetére
és hogyan lehet visszahozni a Notepad-et?
Más SW is eltűnik?
-
pataslogeza
aktív tag
-
profit
tag
válasz
#73959936 #73194 üzenetére
Három külön képernyőbillentyűzet van a Windows 10-ben. Nem 100% akaratlagos, mikor melyik indul el, de kettő komoly közülük. Az [írtak] szerint bármelyikről elindítható a legjobb.
Fölment a Windows 10 legújabb verziója. Sokkal szebbek a betűk. Minden beállításomat elfelejtette.
Kérdések:
♦ A Windows.old mappa 21GB lett. Simán törölhetem?
♦ A Cortana elpusztításával véletlenül hatástalanítottam a Start Menü oldalsó Beálítások fogaskerekét. Visszahozható valahogy?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Gyermek PC játékok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged