- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- OLED monitor topik
- 3DMark (2013) eredmények
- Házimozi belépő szinten
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Everest / AIDA64 topik
- Hővezető paszták
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokeph
nagyúr
válasz
Adebayor #71597 üzenetére
Üdv !
Konfigom az aláirásomban, elég retro, az alaplap 2007-es, azaz 10 éves elmúlt, utolsó BIOS is 2010-es, mondhatjuk hogy elég régi.
A pontosság kedvéért megjegyezném, hogy a W10 x64 Enterprise N nem erre a konfigra lett eredetileg feltelepitve, hanem egy még öregebb mobil Core 2 Duo 8100T proci + Asus IMISR-VM alaplap + 2*2 GB DDR 667 SO-DIMM memória (laptop-ram) konfigra.
Utánna megjárt egy 1381 Opteronnal (kb. Phenom II X4 925-nek felel meg) szerelt gépet, majd egy G41 chipsetes (Socket 775) gépet, majd egy ATHLON II X3 455 procis gépet, és utánna került a jelenlegi helyére a W10-et tartalmazó 500 GB-os HDD.
Azt nem tudom, hogy a drivereket milyen mélységben frissiti, de minden konfig váltásnál feltalálta magát, csak a VGA driver kellett külön, azt is felajánlotta, és a gyártói oldalról (esetemben AMD - Radeon RX550 majd R9 380) letöltötte és hibátlanul fel is telepitette.
NEKEM nincs vele gondom, 1706-os frissités van jelenleg fenn, a microsoftos app-okat nem használom, One-Drive-ot, Edge böngészőt meg semmilyen UWP-s cuccot nem használok, eddig - kopp-kopp nem észleltem gondot.
Ezen a gépen csak levelezek (chrome böngészőből gmail), dokukat nézek, szerkesztek, meg online játszom.
A lényeg, meg kell próbálni hogy kezel-e mindent rendesen.
-
Márk
senior tag
válasz
Semmi gond a régebbi gépekkel.
Dell Optiplex 740 (nForce 4 chipsetes lap, AM2 foglalat, Athlon 64 X2 6100+ proci), minden gond nélkül megy rajta, de a Spectre és a Meltdown hibákra kiadott Windows javítás nem szereti az Athlon 64-es procikat, így azt nem rakattam fel a Windows update-tel.
Az előző konfigomon (Asus M3N-HT Deluxe alaplap {nForce 780a SLI chipset AM2+}, Phenom II X4 940 BE) is gond nélkül futott a Win10.
-
TriX2010
tag
válasz
Én próbáltam HP DV7-re rakni 10-et... Hááát nem kívánom senkinek azt a gyötrelmet....
A W10 telepítés után amit tud drivert azt telepit. Amit nem tud, ahhoz fog keresni később az update-en drivert illetve a meglévőket frissíti ha van újabb. Ha az update keresés után (Te szépen rányomsz hogy keressen...) azt írja hogy nincs elérhető frissítés és az eszközkezelődben még van telepítetlen cucc, azt már neked kell megoldani.
Egyébként általánosan nem lehet kijelenteni, hogy régi gépeken jó vagy nem jó... Ez lutri.., ki kell próbálni...
-
Adebayor
aktív tag
üdv. Az mennyire valós, hogy a win10 automatikusan frissiti a drivereket? Friss telepítésnél le is tölti nekem az összeset? vagy csak (szó szerint) frissit, ha már összeszedtem egyesével az egészet?
Tudom, eléggé amatőr kérdések, bocsi
Illetve mi van akkor, ha régi az alaplapom, amire csak 8.1-es driverek vannak.(meg persze régebbiek)?
Próbált már valaki régi gépre 10-est rakni? Volt vele gond?
ui.: profilomon ott a konfigom.
köszi előre a válaszokat.
-
TriX2010
tag
válasz
DrojDtroll #71595 üzenetére
Szerintem látogasd meg a Milyen notebookot vegyek topikot és érdeklődj, hátha tudnak ajánlani valamit...
Én hirtelen találtam VALAMIT, de ugye nem tudom, hogy milyen hardver szükséges Neked. Mindenesetre ez nem egy drága gép...
Meg innentől ez teljesen OFF itt... -
TriX2010
tag
válasz
DrojDtroll #71592 üzenetére
Acer... Nem ismerem a típust, és nem igazán találtam normális infót, de olyat főleg nem hogy létezne nagyobb felbontással...Tekintve a hardverét, csodálkoznék is egy fhd kijelzőn... Sajna...
Nem gondoltál rá, hogy eladod (valamelyiket) és nézel itt hardveraprón egy olcsó fhd-s masinát?
-
TriX2010
tag
válasz
DrojDtroll #71590 üzenetére
Sajnos ezt csak HD kijelzővel szerelték, úgyhogy sajna nincs panel csere lehetőség...
-
TriX2010
tag
válasz
DrojDtroll #71580 üzenetére
Gép pontos típusa? Ha kiadták a típust nagyobb felbontású kijelzővel, akkor jó eséllyel a panelt cserélheted nagyobb felbontásúra...
-
csakany2001
senior tag
válasz
csakany2001 #71489 üzenetére
Erre valakinek van ötlete?
Tegnap volt egy kék halál is, ami memória vagy HDD hibára utalt.(ntoskrnl.exe)
9 óra után a MemTest86, semmi hibát nem talált.
WD saját programja semmi hibát nem talált a HDD-ben.
A kék halál a játék összeomlása után történt, szóval arra van egyáltalán valami megoldás?
Mert kipróbáltam mindent, szinte, driver cserét de még VGA cserét is.(mondjuk a 1050Ti VRAM miatt gariban van, de ez a 660 jó pár évig hibátlanul üzemelt)
Táp, RAM , HDD rendben van.
Előre is köszönöm! -
King Unique
titán
válasz
Bertiee #71585 üzenetére
Nemrég volt róla szó, hogy mi a különbség. Tehát, ha a korábbi összesítő frissítések fent vannak és a különbözetivel a mostani is, akkor nem meglepő, ha nem engedte telepíteni a másikat.
A Defender az utóbbi időben sokat javult, illetve a Windows 10 1709-es verziójában is kapott újításokat. De azért a külső AV-k rendszerint többet tudnak és valamivel hatékonyabb védelmet biztosíthatnak. Azonban az már a felhasználói szokásoktól és magatartástól is függhet, hogy elég-e beépített védelem, vagy inkább külső szoftvert célszerűbb használni. Ideális esetben + pár kiegészítő védelemmel egyébként akár a Defender is elég lehet. Amúgy meg Vírusirtó topic.
-
Bertiee
senior tag
válasz
King Unique #71582 üzenetére
Köszönöm! A katalógusból a felsőt (különbözeti frissítés,64 bites rendszer) telepítettem (315 Mb), letöltöttem az alsót is (összesítő frissítés 64 bit, 601,8 Mb) de azt már nem engedte, miszerint az adott frissítés már telepítve van.
Jó ez így vajon? Az összesítő jóval nagyobb mint a különbözeti, mi lehet a különbség?Nem teljesen ide való kérdés, de szerinted a beépített AV (defender) elegendő védelmet ad? Javult az utóbbi időkben?
-
jobesz
tag
mostakkor melyik a kapubezaró, egyben lassító frissítés (ek) milyen számokon vannak?
-
Pityu.
nagyúr
Nos erre [link] válasz?
-
King Unique
titán
válasz
Bertiee #71581 üzenetére
Ha feltelepült, akkor a gépházban ott kellene lennie a KB4056892 frissítésnek az előzmények között. Illetve a vezérlőpultban az eltávolításnál van egyébként egy KB4058702 frissítés is szintén januári dátummal.
De most amúgy mi a problémád?
Ha az a gond, hogy nem települt és a gépházban a keresés sem találja meg, akkor volt arról szó ebben a topikban is, hogy nem minden esetben ajánlja fel azonnal a WU. Ilyen pl. az is, ha XY külső AV fut a gépen. De amúgy akár a Microsoft Update katalógusból is le lehet tölteni, majd manuálisan telepíteni, ha pl. a beépített Defender esetében sem ajánlja fel a WU.
Ha az a para, hogy netán elcsesz valamit ez a frissítés, akkor egyrészt nyilván korántsem mindenkinél volt ilyen. Illetve ez hardver függvénye is, ha valakinél esetleg igen (példa). Másrészt lehet visszaállítási pontokat készíteni, vagy akár komplett mentést a rendszerről pl. ezzel és akkor nincsen para, mert simán visszaállítható a korábbi állapot. Illetve a megfelelő Windows 10-kiadásban szükség esetén akár a frissítések is szüneteltethetők ideiglenesen.
-
Bertiee
senior tag
Sziasztok!
1709-es build Windows 10 van a gépen. A frissítés előzményeket visszanézve az utolsó 2017.12.17-én volt amikor átállt 1709 buildre. Ennek az ominózus pocesszrgate hibajavításnak - ha megjött - nem kellene ott lenni a többi között? Vagy ez egy olyan kötelező elem, ami mindenképpen frissül és úgy sem lehet eltávolítani?Igazándiból az a kérdésem, hogy honnan tudom megállapítani, hogy frissült-e január 5-én a rendszer?
-
válasz
DrojDtroll #71578 üzenetére
Akkor le kell cserélni a gépet, mert nem látja el a feladatát.
-
Syl
nagyúr
válasz
DrojDtroll #71575 üzenetére
>a skálázást kellene így 100 alá csökkenteni
Azt írják a szakik, hogy nem megyen: [link]
Egyébként milyen csodalaptop az, hogy nincs rajta semmi monitorkimenet?
-
Bazijoe73
senior tag
válasz
DrojDtroll #71570 üzenetére
Azt hogy nem reagál ha rákattintok bal vagy jobb gombal. De ugyan ez a baj a kereső résszel is, meg a fájl kezelővel. De ez a probléma csak az 1709 es build óta ál fent.
-
Syl
nagyúr
válasz
Bazijoe73 #71566 üzenetére
Nálam a kezdetektől fogva jól működik a Start. Win7-ről frissítve és tiszta 10 telepítéssel sem volt soha gond vele.
(#71564) DrojDtroll
Sajnos továbbra sem értem mi a problémád
A monitor felbontását itt állíthatod: az asztalon jobb klikk, Képernyő-beállítások
A skálázást viszont (tudtommal) nem lehet 100% alá vinni. -
válasz
DrojDtroll #71568 üzenetére
Gondolom hol jó, hol nem jó a start menü.
-
Bazijoe73
senior tag
Sziasztok másnál se müködik rendesen a start menü?
-
-
Syl
nagyúr
válasz
DrojDtroll #71561 üzenetére
Minek a méretét szeretnéd csökkenteni?
-
Pityu.
nagyúr
Nos még egy kérdés,más fórumon volt aki azt mondta ha pl fel akarom rakni a 1709 frissítést akkor érdemes új rendszerre rakni,szóval telepítsem újra a rendszert,meg ugye volt a rendszer vissza állítás egy korábbi pontra sikertelen de a rendszer most működik és nincs még teljesen 1 éve fent a windows.Nos a kérdés az lenne ha ne tán újból kéne rakni a windowst akkor ,hogy érdemes fogom és törlöm az egész c meghajtót mint régen egy windows telepítésnél,vagy gép alap helyzetbe állítás ami elméletileg olyan mintha újból rakta volna a rendszert,csak állítólag a már fent lévő fájlokat meg tarthatnám,de elméletileg olyan mintha friss telepítés lenne a rendszer.Melyiket lenne célszerű alkalmazni?Az utóbbival talán a sok program vissza rakosgatást ilyesmit tudnám elkerülni,mert van pár játék is a gépen és nem győzném azokat is újra telepítgetni.
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
Szeretnék kisebb méretet,mint az alapbeállítás. Sajnos a csúszka kisebbre nem állítható, a registeriben való módosítás nem sokat ér
Van valami megoldás a problémára?
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Az alábbi frissítés nem települ fel a gépemre: January 3, 2018—KB4056892 (OS Build 16299.192)
Kért egy újraindítást, majd kiírta, hogy nem sikerült a frissítés telepítése. Próbáltam futtatni a Windows Update Troubleshooter-t, ez sem oldotta meg a problémát.
Hogy lehetne feltenni? -
Iginotus
addikt
Retail kulcsot innen venni biztonságos? Vagy tudtok mást ami biztosabb?
[link] -
Geth
veterán
válasz
Pityu. #71551 üzenetére
techbench dump
MS szerverről jön, hivatalos ISO.Már annyiszor kellett belinkelnem, hogy le kellene scriptelni...
-
Geth
veterán
válasz
szilvásbukta #71550 üzenetére
Nem lehet, hogy csak az elején töketlenkedik az akksi becslés?
Telepítés után még dolgozik egy jó ideig, például .NET-et forgat (TiWorker), stb. Ezek elviszik a tápot
Ha 1 hét után valóban rosszul becsül és/vagy ténylegesen merül, akkor van probléma.
Amúgy nem tapasztaltam ilyet. -
Pityu.
nagyúr
Na ha már az előző kérdésemre nem kaptam választ,van olyan hivatalos windows telepítő amibe integrálva van a 1709 frissítés,vagy telepítőbe nem integrált csak max mondjuk külön iso ként letöltjető a 1709 vagy frissítésként?
-
szilvásbukta
tag
A laptopomon 1703-ról 1709-re való frissítés után nem tudtam programokat eltávolítani. Elkezdem az uninstallt, aztán a rendszer fogta magát és újraindul, a program meg fent maradt. Ilyen hibába csak én futottam bele, vagy jelentkezett másnál is?
Egy-két programnál eljátszottam, hogy törlöm az összes hozzájuk tartozó regisztrációs kulcsot, de az kizárt, hogy állandóan ezzel játszadozzak, úgyhogy hétvégén újrahúztam.
Most egyből 1709-et tettem fel, a friss rendszeren már megy az uninstall, viszont most meg az akksi időmet "lopta el". 7-8 órás akksiból lett 3,5 órás, energiatakarékoson...
Ez egyébként 1511-ről 1607-re frissítés után ezt egyszer már eljátszotta, akkor is lefelezte az akksiidőt, aztán 1703-on ez újból jó lett. BatteryMon szerint az akkum rendben van.Kezdem unni, hogy minden update új buggal lep meg. Csak én vagyok ilyen paches, vagy ti is tapasztaltok hasonlókat?
-
törölt tag
Meltdown és Spectre javítás?
-
szilvásbukta
tag
Akkor ez sajnos nálam nem játszik. Amúgy szuper ötlet lenne, csak hát itt soha semmi nem ennyire egyszerű.
A központi Cisco router nem iskolai tulajdon, nem nyúlhatok hozzá. A dashboardjából is csak egy végtelenségig lebutítot felületet érek el, még mac cím szűrést se enged, amit amúgy még egy mezei 5000 Ft-os router is tud. Ebből a "fő" routerből jön le két 16-os switch a gyerekek gépeihez. A kettő közé beiktathatnék egy saját routert pfSense-zel, csak ahhoz venni kéne egyet... Vagyis ez bukta.Marad a kliens oldali mókázás meg a kókányolás, mint mindig.
-
Celtis
veterán
válasz
TriX2010 #71531 üzenetére
Igen, szinte ugyanez az én bajom is. A reinstall-t szeretném elkerülni, de lehet, hogy nem úszom meg.
Az bosszant igazán, hogy nem tudok közelebb jutni a hiba okához. Az eventviewer/rendszer logabn látom, hogy a wsearch timeout-ol, a kártya bedugása után, de ez is csak következmény. Ennyire képtelenség a Windowsban debugolni?
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Marci112233 #71532 üzenetére
Ugy latom sokat kell tabulnom,de olyan megoldast,hogy jelszo vagy pinkod nelkul lepjek be nem talalok
-
Pityu.
nagyúr
Úgy látszik,lehet elérkezett az idő mikor a frissítést már nem halogathatom tovább.Gondolom ilyenkor már nem a 1703 fog majd települni,hanem a 1709?Veszhetnek el adatok a frissítés miatt vagy nem szokott olyan előfordulni?És a másik,ez most olyasmi mint egy windows telepítés?Már úgy értem másik meghajtóra is kerülhetnek fájlok,mert ugye sokszor azt ajánlották windows telepítésnél,hogy csak a fő meghajtó legyen bedugva másik ne mert arra is rak fájlokat és ha azt kihúzom pl akkor a windows nem biztos,hogy indul.
-
Geth
veterán
válasz
kalozhun100 #71533 üzenetére
Jó, az egyik ellen többet egyelőre nem tudsz tenni, a másikhoz EFI/BIOS/microcode update kellene...
-
Marci112233
addikt
válasz
Gsx-rr #71520 üzenetére
Ha be vagy jelentkezve Microsoft fiókkal a rendszerbe akkor ahogy a fórumtárs írja lépj ki belőle, és egy helyi felhasználóval lépj be a rendszerbe. Így alapból gép indításkor nem kér még jelszót sem, de azt is be lehet ott is állítani, hogy kérjen, de azt külön neked kell megadni mi legyen, ha ez fontos szempont. Erről ossz meg minden amit akarsz. Nekem mivel csak én használom a gépet, pontosabban néha fater neten böngészik, nincs Win bekapcsoláskor jelszó kérés, egyből betölt minden. Nekem is routeren keresztül van megosztva a dolgaim, de hozzáférni más ugye csak a routeren keresztül lehetne wifin, de az meg alapból jelszavazva van az internet végett. (Az utcán is fogható a jele, és a közmunkások erre rájártak régebben, azóta jelszóval védett.)
-
TriX2010
tag
válasz
Celtis #71522 üzenetére
Régebben volt egy annyiban a Tiedhez hasonlitó gondom, hogy bármilyen pendriveot (csak az játszott, mint külső meghajtó) dugtam a gépbe, egyszer felismerte, de utána csak restart után... ha újra használni akartam, akkor újra kellett inditanom a gépet... szörnyű volt... Reinstall lett a vége, sajnos nem találtam meg a hiba okát...
-
Zoz
őstag
-
tzabo
tag
Olyan problémám lenne, hogy tegnap este felment a gépemre egy frissítés. Ezt követkően a restart nem tölti be a rendszert, megáll a legelején a logónál. Ahogy olvastam másnál is előfordult ez, nekem Athlon X2 64 bites CPU-m van a gépben.
Nincs a rendszerről automatikus backup, sajnos anno kikapcsoltam.
Indításkor bejön a menü a javítással kapcsolatban, de nem jutok vele semmi. Backup ugye nincs, safe mode szintúgy nem tölt be, command line bejön, de lövésem nincs ott mit tudnék vele kezdeni?Szóval most mitévő legyek?
Visszaállni per-pillanat úgy látom nem tudok, a rendszer nem tölt be, hogy el tudjam távolítani az update-et. Backup nincs, amire visszaálljak. Ha újratenném is a rendszert mikortól lenne olyan ez a frissítés, hogy nem rontja el a működő rendszert?Mit tudok kezdeni? Bármi ötlet?
-
forras2
őstag
Szevasztok!
Ma raktam fel először a win10-et, és kéne benne 1 kis segítség.
Be tudom állítani azt valahol, hogy win7 stílusú legyen a start menü? Ha igen, hol?
A "vezérlőpultot" át tudom állítani egyszerűsített nézésre, hogy átlátható legyen? Ha igen, hol?Több helyen is olvastam, hogy a win10 gyorsabb mint a hetes. Én ezt nem vettem észre, sőt.
Mi lehet ennek az oka?
120 GB-s SSD-n van a windows, FX8320-as procim van, 12 GB ram meg 1 R9 270X OC VGA-m. -
mohow
tag
Sziasztok!
Adott egy router Samba hálózati megosztással, de ezt nem látom a win10-es laptopról.
Néhány javaslatot kipróbáltam:
Parancssori próbálkozás:
net use z: \\192.168.1.1\megosztas_neve
Eredmény:
Nem csatlakozhat a fájlmegosztáshoz, mert az nem biztonságos. Ez a megosztás az elavult SMB1 protokollt igényli, amely nem biztonságos, és támadás kockázatának teheti ki a rendszerét.
Az Ön rendszere SMB2 vagy újabb protokollt igényel. További információ a probléma elhárításáról: https://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=852747Volt egy javaslat, hogy az SMB 1.0/CIFS rendszerű ügyfélszolgáltatást kapcsoljam be, csakhogy
ez elve be volt kapcsolva nálam. Kikapcsolva a workgroupmegjelent de abba nem enged belépni, üzenet ugyanaz mint fent. Ha az SMB 1.0/CIFS rendszerű ügyfél szolgáltatást bekapcsolom akkor a workgroup is eltűnik.Esetleg van valami megoldási ötletetek?
-
Geth
veterán
válasz
Gsx-rr #71523 üzenetére
Jelszó nélküli megosztás nem nagyon akar működni Windowson, ez van (valahol azt olvastam MS accounttal van valami kavarás).
Csinálj egy usert azon a gépen ahol szeretnél megosztani "szabadon", legyen ilyen vendégszerű (gyenge jelszóval).
El kell tőle venni a jogot, hogy beléphessen lokálisan/terminálon keresztül.
Ezután erre a userre oszd meg a kívánt könyvtárakat. Aki csatlakozni akar, használja ezt a felhasználót.NAS abszolút nem rapszodikus, leírtam a magyarázatot, nincs benne semmi mágia.
-
Gsx-rr
veterán
Jó neked ,mert én nem értem és erre ment el sajnos a vasárnapom!
Ha van olyan opció ,hogy ne legyen jelszó a megosztásnál akkor miért nem működik és mit is jelent ez pontosan
incs engedélye a ... elérésére. Kérjen hozzáférést a hálózat rendszergazdájától."
milyen hozzáférést kellene kérnem vagy beállítanom?Amúgy a Nas kérdés is érdekes ,rapszódikusan megjelenik ,és már az is volt ,hogy a rendes asztali gépen nem látszott.
Ha valaki unatkozna és lenne kedve megoldani a problémát kifizetném egy napját!
-
Geth
veterán
válasz
Gsx-rr #71520 üzenetére
Csak részben értem, de szerintem hagyjuk is.
Legyen jelszó a Win accountodon, sose árt, és vannak dolgok amiket nem enged a rendszer jelszó nélkül.
Kicsit hasonló pl. Androidon, hogy bizonyos dolgokat akkor használhatsz csak, ha valamivel bevéded a lock screent.Attól mert van jelszó, tudod automatizálni a belépést, stb.
Nem tudom mennyi a default jelszó elavulás (ha van egyáltalán), de ezzel ki tudod kapcsolni (admin cmd):NET ACCOUNTS /MAXPWAGE:UNLIMITED
Legyen bekapcsolva a jelszóval védett megosztás is, és szerintem ezek után még mindig adhatsz Mindenki csoportnak jogot megosztásonként (de akkor viszont több csoport ne legyen azon a megosztáson).
Az, hogy miért nem látszik a NAS, írtam a QNAP topikban.
-
Gsx-rr
veterán
Alapban senki sincs a helyi halon csak en. Nem gond ez,hogy igy van beallitva egyszeruen csak nem ertem ha ki van kapcsolva miert nem mukodik?
Nem tud boldog boldogtalan belepni mert engedelyt ker a rendszergazdatol.
Hogy pontosan milyen engedelyezes kellene az is homalyos sehol semmi utalas ra!Win 10 elott szepen megosztottam egy mappat a masik gep latta tokmindegy hogy nem is volt beallitva jelszo a gepen!
Munkacsoport azonos volt es kesz!
Azt sem Ertem miert nem latom random valamelyik eszkozomet a helyi halozaton ha nem jelszoval vagyok belepve??!! De kulfoldi forumokat olvasva ez nem egyedi eset. -
törölt tag
Így ellenőrizheted, hogy érintett -e a géped a veszélyes processzorhibák által
[link] -
Gsx-rr
veterán
válasz
Marci112233 #71511 üzenetére
Most újrahúztam a laptopot. a megosztási beállításoknál úgy állítottam be ,hogy jelszóval védett megosztás be van kapcsolva.
Most gyönyörűen látják oda vissza a megosztott mappákat és minden jól működik. Nem is merek semmit csinálni, bár szeretném a Windows jelszót kikapcsolni. Jobb ha nem teszem?
Úgy miért nem működött ,hogy a jelszóval védett megosztás ki volt kapcsolva? Valami egyébb biztonsági beállítást kellett volna kikapcsolnom?
Spiritex: Most nem csináltam homegroup-ot ,a megosztásnál a mindenkit választottam
-
-
Szajo
őstag
Sziasztok!
Próbáltam le titkosítani egy mappát és most abszolút nem férek hozzá... Felhasználóként megtagadást állítottam be olvasásra mindenre de én most rendszergazdaként bejelentkezve se engedi átállítani. Hogyan tudnám vissza állítani? Pont egy fontos mappán "próbálgattam" -
Blue Thunder
senior tag
-
Marci112233
addikt
válasz
Gsx-rr #71510 üzenetére
Véletlen nem csak megtekintésre van engedélyezve? Jobb klikk adott mappán amit meg akarsz osztani és ot hozzáférés megadása pont alatt válaszd az Otthoni csoport(megtekintés és szerkesztés) Ez Win 10 re érvénye. Win 7 esetén ugyanúgy jobb klikk, megosztás ezzel majd Otthoni csoport (írás/olvasás)
-
-
baboss
őstag
válasz
Blue Thunder #71498 üzenetére
-
válasz
Blue Thunder #71502 üzenetére
Amikor 2014-ben vettem az alaplapot, volt hozzá egy gyári DVD, és azon többek között rajta volt ez a progi is. 2014-ben ugye még csak Win 7 volt, viszont később, Win 10 alatt is lehetett telepíteni erről a DVD-ről. Legutóbb, tavaly októberben lett tisztán újrarakva a Win 10, akkor is simán felment a lemezről, és működött is, egészen a mostani frissítésig.
-
Celtis
veterán
válasz
Blue Thunder #71504 üzenetére
Csak windows defender van a gépen. Első bedugáskor elérhető a kártya, nincs blokkolva.
Annyi van még, hogy ha egyszer kihúztam az SD kártya olvasót, akkor utána semmilyen USB eszközt nem ismer fel a windows.
3 SD kártya olvasóm van. 2 különböző Kingston USB micro SD reader és egy öreg USB kábeles sok az egyben kártyaolvasó. Mind ugyanzat csinálja. Az egyik Kingstont pár hete vettem, hogy hátha... -
Celtis
veterán
Sziasztok,
Pár hete feltettem itt egy kérdést nem működő SD kártya olvasóval kapcsolatban. Semmilyen választ nem kaptam. Mivel baromira zavar, hogy a win10-es gépem meghülyül, ha akármilye SD kártyolvasót dugok rá, ezért valamekkora jutalmat fizetek annak, aki a problémámat megoldja.
A jelenség ez:
- ha egy USB-s SD kártya olvasót dugok a gépbe, a windows felismeri a kártyát, és kezeli is, de már a hardver biztonságos eltávolítása ikonra kattintva semmi nem történik. Nem jön fel az ablak az eltávolítható hardverek listájáról.
- Bedugás után egy Service Control Manager 7011 (Letelt egy időkorlát (30000 ms) a(z) WSearch
szolgáltatásnak a tranzakcióra adott válaszára való várakozás közben.) hiba jelenik meg a hibanaplóban.
- Ugyan az SD kártya elérhető, de pl. win32diskimager programmal nem tudok kiírni rá képfájlt, mert "error occured when attempting to lock the volume. Error 5: A hozzáférés megtagadva"-ha kihúzom és újra bedugom az olvasót, a rendszer már nem ismeri fel.
- az első bedugás után a Windows nem tud leállni vagy alvásba menni. Valami blokkolja.A szóbajöhető drivereket frissítettem. A gépet nulláról újrahúzni nem akarom.
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
pendre54 #71500 üzenetére
Simán csak elindítottam, azaz ráfrissítette az újabb verziókra.
Azt sajnos nem tudom megmondani hogy régebbire jó e, nekem 8 hero van. Ha gyári oldalon támogatva van illetve fent van a driver al suite 3 akkor gondolom igen mennie kéne neked is. Közben megnéztem sem win10 sem pedig visszafelé levő OS-en sincs a listákban ez a progi hogy telepítetted? -
spiritex
veterán
válasz
Gsx-rr #71499 üzenetére
A Homegroup minden gépén kell, hogy legyen jelszavas belépés, amit ki tudsz iktatni, hogy legyen jelszó, de ne kérje, Ezután tud minden gép csatlakozni a Homegroup-hoz (az ahhoz való csatlakozáshoz szükséges jelszó megadása után), és mindegyik azokat a mappákat látja a többi gépből, amik meg vannak oszta a többiek számára. Legalábbis nálam így van, és nagyon egyszerűen léptetek be új gépeket: jelszó a win-hez, amit kiiktatok a control userpasswords2 paranccsal, majd csatlakozás a Homegroup-hoz a Homegroup jelszavával, ennyi. A Homegroup jelszavát itt tudod megnézni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Jövedelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- LED világítás a lakásban
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Path of Exile (ARPG)
- OLED monitor topik
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged