Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Gaming notebook topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Imi1981
üzenetére
A Windows 10 képfájlba mentésénél és visszaállításánál nyilván nem kizárólag csak a C partíciót, hanem a telepítésnél létrehozott kicsi partíciókat is menteni kell, ami egy másik topikban már el lett magyarázva. Az ilyen célra való programok pedig rendszerint alapértelmezetten így mentenek, vagy ha esetleg nem lenne default bejelölve minden szükséges partíció, akkor általában van lehetőség manuálisan is kiválasztani. Még mielőtt sikerülne elcseszni a mentést...
-
King Unique
titán
-
válasz
Doki16
üzenetére
Igen az lesz az egyszerűbb

Izgalmas akkor lesz a sztori, ha újra elő jön majd.Ha a lemez probléma kizárható, akkor a következő legvalószínűbb eshetőség, hogy valami Windows vagy driver frissítéstől dőlt össze. Ha ez így volt, akkor esély van rá, hogy újra előjön majd.
(Találkoztam már olyan laptoppal, ahol a wifi driver okozott ilyen problémát, se a start menü, se az asztal nem működött, egyedül ctrl-alt-del feladatkezelő módszer ment. A gyártótól letöltött driverrel jól ment a gép, de amint a win felfrissítette a sajátjára, megint előjött.)Ha még nem törölted le, akkor esetleg rendszer visszaállítást lehetne megpróbálni korább időpontra visszaállítani, ha be volt kapcsolva a funkció.
Ha új telepítés lesz, akkor pedig kapcsold be, és te is csinálj pár visszaállítási pontot, amikor még jól működik a gép, hogy esetleges hiba estén legyen hova visszatérni. -
Windows 10-en életre lehet valahogy kelteni olyan laser nyomtatót ami azt hiszem windows xp támogatású volt?
-
Cs1csó
titán
válasz
Doki16
üzenetére
Ha végül csinálsz egy újratelepítést akkor próbáld meg a Windows-ra hagyni a driver-ek felpakolását és ne kezd el manuálisan vadászni a chipset stb. driver-eket.
Amit érdemes lehet manuálisan feltelepíteni az a legfrissebb VGA driver, de ott pl. érdemes a telepítést offline végezni mert a Windows 10 az első asztalra betöltésnél már tölt is le egy VGA driver-t és nem a legfrissebbet, főleg ha gyors neted van pikk-pakk feltelepíti.
-
trialboj
őstag
Sziasztok.
Mit lehet lekzdeni akkor, ha egy program az ablakot úgy nyitja meg, hogy nem látom? Még a homeoffice-os időben 2 monitort használtam otthon, ezért valahogy megjegyezte, és a képernyő szélére nyitja meg, de csak az animációt látom, semelyik pontját nem látom az ablaknak.
A LaCie RAID Manager-ről van szó.
Köszönöm. -
Doki16
addikt
Lefutott a teszt, de nem talált hibát: [kép]
Amúgy létrehoztunk egy új fiókot, de abban is ugyanazt csinálta. Egyébként ha kattingatok a start menüre akkor van, hogy elindul és bedobja az ikonokat és onnantól kezdve hibátlanul működik minden egészen addig a-mig nem kapcsolom ki a gépet.
-
need
addikt
Sziasztok
Azt gondolom hogy nem lehet sok panaszom a Win10 zökkenőmentesen megy már 2019.02.
Ma viszont kaptam egy kék halált ennyi idő után..
dpc_watchdog_violation az kék halál tárgya..
na most azt találtam hogy ez az ssd kehem van vagyis annak az illesztő problémája..
mézem [link] et itt azt javasolják hogy frissítsem rendben frissíteném de mire hol..?
hol találok aktuális vagy frissebb drivert..?
na most ez még csak 1x történt várjak a következőre vagy frissítsek..? -
Imi1981
veterán
válasz
Kékes525
üzenetére
Még a mentés témával kapcsolatban lenne kérdésem. Van ugye Patríció mentés és rendszermentés. A Patríció mentésnél van a C és három kisméretű patríció amit a Windows hozott létre telepítéskor. Rendszer mentésnél ha jól látom csak a C meghajtót menti. Melyikkel érdemes/jobb menteni?
-
-
Doki16
addikt
Sziasztok!
Telepítettünk a gépemre egy windows 10-et. Be lett lakva minden föl lett telepítve ami kell a munkámhoz. A telepítés napján még hibátlanul működött, de két napra rá már nem akar normálisan elindulni. A hiba az, hogy amikor beírom a jelszavamat és lenyomom az entert akkor már a bejelentkezési képernyőn, az üdvözöljük feliratnál is sokáig gondolkodik. És miután belépett a fiókba után már nem akarja betölteni a tálca és az asztal ikonjait se. Konkrétan a tálcán csak a win logó látszik az asztalon meg csak az üres ikonjelek. A gép teljesen le van fagyva, de a feladatkezelő bejön és abban látszik, hogy az Explorer.exe nem válaszol. Remélem érthető így ahogy leírtam

Van erre a hibára valakinek tippje? Előre is köszönöm a választ
-
Kiskokó
veterán
Helló
Segítsetek kérlek.
Új gép, új Win 10 pro, legfrissebb 2004 kiadás.
A gép ez "üzleti" gép, mindent faszául beállítottam , ráraktam ami kellett stb stb.Egy bajom van. Használunk egy bevált Logitech M545-ös Egeret, amihez használom a gyári programját amivel személyre lehet szabni a gombokat.
Namármost, az a bajom, hogy az egér plusz gombjai tök véletlen szerűen vagy működnek vagy nem. Ha elindítom a programot kézzel utána jó egy ideig aztán megint nem. De van hogy elindítanám a programját de az nem indul el csak tölt és tölt.
Újra telepítés már volt.
Teljesen random az egészValami ötlet?
Köszönöm
Szabi -
bobalazs
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
-
jas39
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget!!! A bent is van a pendrive azt arra írtam,hogy bedugtam és újra fogom telepíteni.

-
King Unique
titán
Mármint innen jelenleg csak a 2004-es verziót, de már említve volt a TechBench, aminél már kismilliószor volt itt szó arról, hogyan és milyen forrásból történik a letöltés.
"Amúgy most nem vágyom a tiszta telepítés nyűgjére."
Akkor azt írjad, hogy a W8.1
—►W10 közvetlen upgrade a cél! Ami megoldható az előbbi webhelyről letölthető, az alábbi képen szemléltetett frissítési segéddel és az MCT-vel egyaránt, valamint a már letöltött és a fájlkezelőben felcsatolt W10 ISO-nál asetup.exefuttatásával és azon belül a személyes fájlok, telepített programok stb. megtartásával egyaránt. -
mzso
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Akkor hivatalos (MS) forrásból csak a legújabbat lehet tölteni?
Amúgy most nem vágyom a tiszta telepítés nyűgjére.
-
King Unique
titán
válasz
jas39
üzenetére
Ha nem megfelelően + [link] telepítettél, nálad is ilyen hiba van, akkor az okozhat gondot. De persze jellemzően nem derült ki néhány dolog, telepítés típusa sem ismert, meg hogy az előbbi probléma fennáll-e, stb. Aztán a "bent is van a pendrive" ha az jelenti, hogy még mindig csatlakoztatva van a telepítéshez használt pendrive és úgy történik a bootolás, akkor azt mondjuk nem ártana eltávolítani, meg az amúgy is csak a telepítés 1. fázisánál kell...
-
King Unique
titán
válasz
csixy
üzenetére
Akkor kikapcsolod a gézházban, meg vannak egyéb bejelentkezési lehetőségek is.
-
A windows hello nekem nem szimpi. Nem lehet valahogy visszatérni a békebeli jelszavas bejelentkezéshez?
-
-
-
King Unique
titán
Igen, még mindig lehet ingyen váltani W10-re W7/W8.1 rendszerekről a cikk végén lévő megjegyzéssel. Viszont ha már korábban, az 1 éves ingyenes időszakon belül váltottál az adott gépen, akkor az téged nyilván nem érint és minden oké, bármikor újratelepíthatő a W10. Az összefoglalóban az 1 év is arra vonatkozik, de technikailag utána, illetve a meghosszabbítás után is működött, működik az ingyenes váltás.
Korábbi verziójú Windows 10 ISO-t pl. a TechBench weboldaláról lehet letölteni, amiről nemrég már volt szó itt. Ahogyan egy másik válaszban arról is is, hogy a még támogatott verziónál alapesetben a Windows Update csak választható frissítésként ajánlja fel a 2004-es funkciófrissítést, meg hogy nem feltétlen kötelező azonnal váltani, a korábbi verzió is még támogatott egy ideig, stb. Amúgy meg ha már vélhetően úgyis clean install lesz, akkor kipróbálhatod egyből a 2004-es verziót, aztán ha esetedben az adott gépen minden oké (az a lényeg, nem az hogy másnál mi van), akkor nyilván maradhat akár az is, nem feltétlen muszáj erővel a 1909-es verziót használni.
-
Cs1csó
titán
üdv, ha már egyszer upgrade-eltél Windows 10-re és az sikeres volt tehát aktivált Windows 10-et volt akkor azon a hardveren bármikor telepítheted.De ha egy Retail Windows 8-at upgrade-eltél akkor azzal a kóddal aktivált WIndows 10 is jogtiszta aktivált Windows 10 lesz.
HA és AMENNYIBEN tiszta telepítést akarsz akkor nyugodtan kipróbálhatod a 2004-es build-et a hivatalos MCT-vel letöltve innen.
HA minden jó (rövid idő alatt kiderül) akkor nyugodtan maradj ennél a friss build-nél.
Amit tanácsolok még, hogy a driver-eket - pl. chipset stb. - ne manuálisan telepítsd, hanem nyugodtan hagyd a Windows-ra. Kivétel pl. a VGA driver amit érdemes manuálisan a legfrissebbet feltenni.
-
mzso
veterán
Helló!
Máshol azt mondták, hogy most is lehet ingyen frissíteni aktivált win 8-ról. (De amúgy volt már upgradelve korábban, csak visszatértem a 8-hoz)
Meg valaki az 1909-es verzió telepítését javasolta, és hogy halasszam el a frissítést amíg stabilabb nem lesz a 2004.
Hol választhatok korábbi verziót?" Amennyiben 1 év eltelt, már meg kell vennie a win10-et új gép vásárlásakor."
Ez mit jelent az összefoglalóban? Mitől egy év? -
-
bobalazs
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Ja. Ügyes voltam, töröltem. Megnézem ezt a megtartásos megoldást hátha működik, Köszi. .
-
jas39
tag
válasz
King Unique
üzenetére
-
Cs1csó
titán
válasz
King Unique
üzenetére
Tehát a lényeg, hogy lehet azt látjuk a GUI-n, hogy nem futott soha stb. de ettől még a háttérben a Windows figyeli a meghajtókat és ha kell így is lefuttatja?
-
King Unique
titán
válasz
bobalazs
üzenetére
Ha funkciófrissítés történt a 2004-es verzióra, akkor 10 napig adott 1:1-ben a közvetlen visszaállás lehetősége az előzőre (pl. 1909). Ha frissítés után a 10 napot meg sem várva ügyesen törölted a Windows.old mappát, akkor nem világos mégis hogyan akarsz visszaállni a 1909-re, meg pláne ha mentésed sem volt, amit vissza lehetne állítani?

Esetleg letölteni (pl. TechBench) egy 1909-es ISO-t, majd felcsatolni a fájlkezelőben és asetup.exefuttatása a fájlok, programok, beállítások stb. megtartásával, aztán hátha.
-
King Unique
titán
válasz
jas39
üzenetére
Nem derült ki, hogy a BIOS-ban a bootolási beállítások megfelelőek-e, a célmeghajtó (SSD) van-e beállítva elsődlegesként, illetve UEFI-s telepítésnél a Windows Boot Manager opció, szükség esetén frissítve lett-e a BIOS, stb. Aztán hogy az SSD csere hogyan történt, régi ki majd új be, vagy mindkettő bent van a gépben, klónozással / tiszta telepítéssel, stb.
-
-
Dumi86
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Három napja tettem fel tisztán a rendszert,azóta elvileg nem futott még le egyszer sem pedig napira van állítva az ütemezés. Üresjáratot(amikor csak úgy itt hagyom a gépet) minden nap hagytam kb 2szer 1 órát. Hát akkor majd valamikor javítják ha ez ismert hiba

-
King Unique
titán
válasz
Dumi86
üzenetére
Arról nemrég volt szó, hogy a 2004-es verziónál van egy, a meghajtók optimalizálását érintő bug, ami majd vélhetően hamarosan javítva lesz.
Igen, lefut automatikusan, de ez függ attól is, hogy a használatból adódóan mikor szükséges, mennyit van használva a Windows 10 és van-e ilyenkor üresjárati állapot amikor lefuthat, milyen (napi/heti/havi) ütemezés van beállítva, stb. Azaz az előbbiek függvényében a pár napja futott utoljára még nyilván nem feltétlen jelent hibát. -
Dumi86
senior tag
Sziasztok. Nálatok hogy szuperál jelenleg a 2004 az Optimalizálás? Lefut bármikor is automatikus? Kézi inditással lefut. Viszont több nap után se csinálja meg automatikusan valamiért. Driverekből az Update által felrakottak vannak fenn,kivéve a videókártya és az egér.
-
jas39
tag
Hello, egy újabb érthetetlen dolog
SSD csere után win install, majd állandóan elójön a Press any key és villogó kurzor ha kikapcsolom. Asrock H97 pro 4 lap Boot menü PO Kingston ssd látszik. Ennek ellenére a win10 csak akkor tolt be ha ctrl alt del F11 boot menü kiválaszt és enter. NA ilyenkor mi van? -
bobalazs
nagyúr
Meg tudnátok mondani hogy lehetne átköltöztetni minden telepített programot, játékot cakkumpakk mindent egy másik windows verzióra? 1909re mondjuk. Letöröltem az előző windows verziot frissítés után, de szeretnék visszamenni, újratelepítés, belakás nélkül...
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Windows 10-re melyik a legmegbízhatóbb backup program? Ezeket próbáltam marcium reflect , easeus todo backup és aomei backup . Csak free verzió érdekel. Mindhárom tetszik de azt nem tudom melyik lenne a legmegbízhatóbb egy visszaállítás során. Kösz előre is a segítséget!
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
A lomtárat a csempék közé szeretném rakni!
Hogy lehet? -
Matt99
csendes tag
Az a baj, hogy nem csak Office-szel van ez a probléma, hanem három másik programnál is ugyanez a hibaüzenet jön be. Próbáltam már vírusírtást, de még így sem jó. Máshol Windows újratelepítést javasoltak.
-
TIT
veterán
válasz
Jenne
üzenetére
Szia!
köszi,én mondjuk hajnali 2-kor kinyomtam mert kidőltem,pedig nem szeretek ilyet csinálni,de reggel elindult simán,csak jelzi a restartot a tálcán.
Ez mondjuk új gép 3600 proci azt hittem gyorsabb,ssd meg se mozdul,prociterhelést nem látni+semmit,hogy csinálna valamit.
Nekem nem ott írta ahol neked,hanem a kék képernyőn,telepítésre felkészülés vagy mi.
xy.zsolt: Nekem mindig megjön ha picit késve is,havert szivatják mindig az inteles gépén,volt,hogy több hónapot késett.
Lehet inkompatibilitás miatt nem jelent még meg. -
-
Kelvin
őstag
Office-hoz sem kell semmi más mint az email cím amivel a win és az office regelve van.
-
-
Matt99
csendes tag
Sziasztok! Az a problémám, hogy a Windows megőrült, és egy csomó programot nem tud elindítani, mert nem találja a fájlok forrását. (Windows nem találja a... hibaüzenet) Két program esetében ez nem probléma, mert azokat újra tudom telepíteni, az Office esetében viszont már más a helyzet. (Nincs meg a kulcs, így nem tudnám újra aktiválni.)
-
havri1
félisten
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Írtam PM-et is. A másik módban működik a mikrofon is, ahogy nézem.
-
TIT
veterán
Sziasztok!
Az normális ha a 2004-es frissítés másfél órája 57%-on áll?
-
havri1
félisten
válasz
Doky586
üzenetére
Nekem nincs wifi a közelében ( vagyis közvetlenül, router stb nincs). De tuti hatótáv/vétel probléma. Érdekes, hogy csak PC-n van ez. Telefonnal 15m-ről is tökéletes ez a füles...
Sőőt, én naiv 2-t vettem, 2 ugyanolyan adapterrel. A 2 gyerek gépe egymás mellett van. Ha egyszerre működnek, teljesen használhatatlanok. Külön külön, az említett kb 1 m-es távolság ( az adapter az asztalon van egy hosszabbítóval), akkor jó.. -
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Wifi nincs a közelében? Mert az zavarhatja..
-
havri1
félisten
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Szintén zenész. 2 db ilyen füles van, 3 fajta BT adapterrel. Akadozik mindegyik minden adapterrel.
Egyedül akkor a jó, ha az asztalon konkrétan 1m-en belül van a füles meg az adapter. -
Sziszifeca
őstag
Sziasztok.
Nem tudom itt tudtok e segiteni.
Lanyomnak vettem jbl tune500bt fejhallgatót(bt 4.1 verzio)és akadozik a hang rajta PC-re kötve usb adapterrel.
Másik fejhallgatóm hibátlan ezzel az usb adapterrel bár itt a füles 4.0.
Lehet ez probléma?
Vagy kaki a füles? -
movax
őstag
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Többgombos, programozható egérrel könnyebb lehet, egyébként lehetséges megoldások itt.
-
Ablakos
addikt
válasz
agressor12
üzenetére
A virtualizáció ingyenes a Hyper-V esetében (része a windows 10-nek a home kivételével), de a telepített bármilyen Windows már licensz köteles. Olcsón beszerzel licenszet. Mostanában 2-3e forint vagy warez.
-
agressor12
senior tag
Sziasztok
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Windows 10-re szeretnél egy másik Win10-es virtuális PC-t.
A lényeg az lenne,hogy a sima win 10-et használonám álltalánosságban és a virtuélis Pc-re tennék fel egy "fejlesztői környezetet", pl. Arduino,3D nyomtató firmware írás,3D modellezés.
Sok apro kis program kell ezekhez amivel nem szeretném teleszemetelni a minden nap használt windows-t.
A lényeg,hogy ne kelljen egy újabb windows license a virtuális gépre és használható legyen a fizikai usb port a virtuális gépen is.
Ki mit ajánl rá,mivel a legegyszerübb ezt megoldani?A win 10-es beépített Hyper-V jó errre? -
S.J.
tag
sziasztok!
windows 10-et használok laptop on. ha akkurol használom, neha elsötétedig a képernyo magátol, ha sok a fehér a képernyon akkor magátol kivilágosodik. ha táprol használom, akkor mindig teljes fenyeron maradt. beallitasokban nem találok erre vonatkozo részt, a fényerő akkus és táp os használatnál is max -ra van állítva
köszönöm a segitseget
-
djzolee91
tag
Sziasztok!
Az egyik ismerősömnek a Windows 10 most kedden frissítette magát, majd újraindult. Azóta a Microsoft Office 2016 programjai és a telepített Teamviewer sem hajlandó elindulni, azt írja a hibaüzenet, hogy nem található a program exe-je, pedig ott van a helyén. Ugyan így pl a Word-höz társított fájlokat sem hajlandó Word-el megnyitni.
Mi lehet szerintetek a helyzet megoldása?
Előre is köszönjük!
-
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Elemlámpa, zseblámpa
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Napelem
- Spórolós topik
- Gaming notebook topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Hardcore café
- További aktív témák...
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AF Dock (DisplayLink)
- Google Pixel 10 Pro 5G Porcelain AI-fotó varázs, Super Actua 120 Hz 128 GB
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- OnePlus Nord 2T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! TÜZES EZÜST MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest