- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Ablakos #154107 üzenetére
"mivel külső ssd lenne az OS telepítési cél"
Akkor külső SSD-t vagy gyors pendrive-ot kellene használni, nem egy ilyen tetű lassú Class 10-es (10 MB/s) memóriakártyát, akkor nem egy napig tartana a Windows To Go munkakörnyezet létrehozása...
+ Az ilyen vackok jellemzően az intenzív írási műveleteket sem bírják túl sokáig és attól is kifekszenek, már csak ezért sem kellene erőltetni, ezért is inkább pl. külső SSD-t kellene használni ilyen célra.(#154109) DonThomasino:
De, 10 vagy akár 60 napig van lehetőség utána visszaállni Windows 10-re, lásd a téma topikjában leírtakat.
+ Ha előtte készült AOMEI Backupper, Macrium Reflect vagy egyéb hasonló programmal képfájlba mentés a Windows 10-ről, akkor abból később nyilván bármikor visszaállítható a Windows 10. -
-
csixy
addikt
válasz
Ablakos #154112 üzenetére
Még jó hogy nem bécsi szeletre akarod megcsinálni a wintogo-t! A wintogo-hoz minőségi pendrive kell. Így csak vért fogsz izzadni és a végén keserű szájízzel, basszázva , szívritmuszavarral és sikertelenség érzéssel fogsz lefeküdni, miközben már a feketerigó dalol a hajnali szürkületben.
-
-
5leteseN
senior tag
válasz
Ablakos #154107 üzenetére
Nekem a Rufus 5-10 perc között írja. Valami gond van vagy a Windows-képállománnyal, vagy azzal a háttértárral amire írni szeretnéd.
Ellenőrizni kellene mindkettőt. Az USB-re a validrive.exe-t javaslom, A Windows-ISO-ra az ellenőrzést nem tudom(eddig újra letöltöttem, ha gyanús volt), de biztos arra is van több ellenőrzési megoldás is.
Az újabb Rufus-oknál van kettős (UEFI/EFI) módú telepítő készítés is, ha régebbi vason is szeretnéd használni, de a konkrét előhívása most nem jut eszembe(egyszerű egyébként). ű
Ha kell => Gugli Barátunk...WinToGo-ról szólt mindez természetesen!
-
törölt tag
-
Geth
veterán
válasz
Ablakos #148383 üzenetére
Windowsban a speciális mappák lokalizálva vannak, ezeket a gui programok lokalizálva mutatják. A fizikai nevük ettől eltérhet, a legegyszerűbb cmd/powershellben ellenőrizni, mert azok nem oldják fel a lokalizációt.
Fun fact: a lokalizáció az adott könyvtárban található, alapvetően rejtett desktop.ini-ben van definiálva, a kérdéses mappában így:
LocalizedResourceName=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-21817
Itt a 21817 a ProgramFiles(x86) sajátja. Mivel a shell32.dll display language függő, ezért más-más stringek lesznek ezeken az indexeken, attól függően melyik nyelvi változat aktív (ugye egy rendszeren lehet több felhasználó, eltérő display language beállítással).Parancsoknál, scripteknél, programoknál érdemes MINDIG (jobb híján) a megfelelő környezeti változót használni, mert az a fizikai útvonalra mutat (lehet másik meghajtón!), jelen esetben cmd-ben:
"%ProgramFiles(x86)%"
(Abba ne menjünk bele, hogy a zárójelet tartalmazó környezeti változó név más környezetben igényelhet némi trükközést...)
Ha egy kapott parancs, script vagy program nem így tesz, nos, az sz*rul van megírva -
-
Cs1csó
titán
válasz
Ablakos #148027 üzenetére
Szerencsére nem drága, egy 240-es már 8k-ért kapható (kisebb már alig van olcsóbban) egy fél teras 11k, egy 1TB-os 20k Játékra ekkora elég lehet még egy AAA játék is elfér azért 100-150GB-on tehát akár 3-4 is elfér egy fél TB-oson vagy 8 egy 1TB-oson ami azért bőven elég egy földi halandónak.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Ablakos #147963 üzenetére
Az első pont is hülyeség, 8TB winyóra egybe rakod a wint? Hát Peeeerssssszeeee
majd utólagosan állsz neki méretezgetni a szükséges plusz partíciókhoz helyet hagyni: Naná
Mondjuk a linkelt útmutatója meg sem említi, hogy: ha nem értesz hozzá és szarul vannak alaplapra kötögetve a winyók, akkor húzd le mind, kivéve azt amire telepítenél....de lehet már 10esre okos lett a telepítő és ez nem szükséges
-
-
-
-
-
King Unique
titán
válasz
Ablakos #141760 üzenetére
Itt nem derült ki, hogy mégis mit értesz "windows visszaállítása" alatt, mivel lehet az rendszer-visszaállítás, mentésből visszaállítás, alaphelyzetbe állítás, stb...
Ha nem akarod állandóan a 0-ról újratelepíteni a Windows 10-et, akkor nyilván adja magát az előbbiek használata és ennek okán igenis van azoknak értelme. -
Geth
veterán
válasz
Ablakos #124033 üzenetére
Legfeljebb marginálisan gyorsíthat csak, az esetek nagyrészében teljesen felesleges macera.
Egyes esetekben figyelned kell a ramdrive perzisztenciájára (néhány program "érdekesen" értelmezi a temp fogalmát), illetve még inkább figyelni kell a temp rendszeres takarítására, ciki ha elfogy.
"Lemezkímélő": ez a fogalom nehezen értelmezhető, a lemezeket nem kímélni kell, hanem használni. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Ablakos #122176 üzenetére
Hát igen, kereshetnék még ilyen net-es leírásokat és erre kb. magamtól is rájöttem volna, de amiért inkább itt kérdezek azok az ilyen hsz.-ek pl., amiket ott is olvashatsz:
This method can be dangerous on Windows 10. The default “tile” apps – things like Microsoft Store, Calculator, and even the Start menu (since it depends on the tiles) – are stored in this location, and Windows expects certain permissions to be available for the TrustedInstaller user. I’ve tried this process three times; each time, after taking ownership of the files (without encountering any errors) and doing *nothing else*, most of my default apps (those mentioned above) stopped working properly. Moreover, when I used the standard methods to get them back – running SFC and DISM, and running the GetApp commands from Powershell – it failed to resolve the problem. I had to do an in-place upgrade to get them working again.
So I would not recommend this at all.
Szóval szeretném egy igazi "szaki" válaszát (vagy többét) és tutira menni, hogy ha van erre megoldás, akkor az nem barmolja szét a rendszer működését. -
törölt tag
válasz
Ablakos #119476 üzenetére
Win+Ctrl+jobbra és balra nyíllal lehet váltani a virtuális asztalok között. A hulladék idővonal kikapcsolható: A tevékenységelőzmények eszközön való helyi mentésének leállításához válassza a Start menüt, majd válassza a Gépház > Adatvédelem > Tevékenységelőzmények. Ezen a lapon törölje a jelet a Tevékenységelőzmények tárolása ezen az eszközön jelölőnégyzetből.
-
Atomantiii
addikt
-
-
King Unique
titán
válasz
Ablakos #117601 üzenetére
Mármint ha pl. az ilyen és ehhez hasonló cikkekben javasolt "okosságokra" gondolsz, akkor egy másik válaszban részletezve van, hogy nem kell erővel semmit letiltani, kikapcsolni, áthelyezni csak azért, mert éppen SSD-ről fut a Windows 7/8.1/10. Vagyis nyilván maradhat bekapcsolva az indexelés is.
-
-
King Unique
titán
válasz
Ablakos #115417 üzenetére
Az MCT-nél külön nem is lehet kiadást választani, hanem maga a letöltött ISO-fájl tartalmaz több kiadást, amiről már volt szó itt. Ha Pro for Workstations kiadást akarsz telepíteni, akkor meg eleve nem az MCT-s ESD ISO kell, hanem a Microsoft weboldaláról direkt módon (vagy TechBench) letölthető standard comsumer ISO. Viszont annál nagyobb az
install.wim
fájl mérete 4 GB-nál, ami miatt UEFI-FAT32 alapú telepítésnél szükség lehet annak darabolására, amiről szintén volt már szó itt. De ha támogatja a hardver UEFI-s telepítésnél az NTFS fájlrendszert a telepítési adathordozóként használt pendrive-on, akkor nem. -
-
vlevi
nagyúr
válasz
Ablakos #113401 üzenetére
Én úgy vettem észre, nem tudja.
És a google naptárakat sem szinkronizálja tökéletesen. Van benne olyan esemény, ami már rég törlésre került a naptáramból, és sajnos a google naptárból a megosztott naptárakat sem lehet benne megjeleníteni, csak azokat, amik az én saját naptáraim. -
-
tirszin
senior tag
válasz
Ablakos #107768 üzenetére
Akkor miért van benne az a 1060-as VGA? A helyedben kivenném és az Intel prociban lévővel tesztelném. Sőt, ha jó úgy, vissza sem tenném azt a bazi nagy kártyát, ha nincs a gépen renderelés vagy játék, stb.
A távoli asztalhoz sztem nem ad semmit egy egy ilyen VGA, bőven kiszolgálja az integrált. -
Cs1csó
titán
válasz
Ablakos #107768 üzenetére
Csinálnék a mostani rendszerről egy mentést Macrium Reflect Free-vel aztán újratelepíteném a gépet és tesztelném ha nincs hiba akkor a korábbi rendszerben volt valami gond és inkább ezt az új rendszert laknám be, ha ezen a "szűz" rendszeren is előjön a hiba akkor vagy hardver vagy driver hiba lehet. Persze ilyenkor a régi rendszert is vissza lehet tenni hiszen akkor nem a rendszerrel van a gond.
Az újratelepítéssel egy csomó hibalehetőséget kvázi kizárunk.
-
Cs1csó
titán
válasz
Ablakos #107766 üzenetére
Mikor volt a rendszer újratelepítve, tiszta telepítés után is ezt csinálja, bármikor vagy csak játék alatt? (a kompatibilitási problémát felejtsd el nem az a gond)
Áramtalanítsd a gépet és ellenőrizd le a csatlakozókat húzd ki dugd vissza mozgasd meg stb. Egy netes panasznál valami csatlakozó nem volt bekötve.
-
King Unique
titán
válasz
Ablakos #103910 üzenetére
A lementett lemezképfájlból visszaállítod a másik SSD-re a rendszert, nem hagyományos módon telepíted. Az, hogy M.2, az önmagában nem sokat mond, lehet az pl. SATA, PCIe NVMe is. Aztán nyilván az is lényeges, hogy a BIOS-ban a boot beállítások, lemezvezérlő beállítása stb. is megfelelő legyen, máskülönben indítási problémák lesznek. De amúgy elvileg működhet, ha kipróbálod, akkor pedig kiderül.
-
dethroner
veterán
válasz
Ablakos #103857 üzenetére
Igen, emlékeim szerint be van kapcsolva. De megnézni nem tudom, mert írd és mondd, nem lép be a BIOS-ba
Indítom, ott mutogatja az F2 vagy DEL gombot nyomja ha bios setupot akarok, ezt mutatja több mint egy percig, és akármelyiket nyomom egyszer, második alkalommal nyomkodom többször, harmadik alkalommal nyomva tartom végig, semmi, nincs bios. Mutatja az asus logót, majd egyszer csak betölti a rendszert. Ilyen még nem b@szott a világ
-
válasz
Ablakos #101052 üzenetére
"Miért (mikor) hasznos, ha nem sötétül el a képernyő tétlenség miatt?"
Egyrészt engem zavart, hogy fekete képernyő fogad, ha valamilyen okból nem azonnal ülök le bekapcsoláskor a gép elé. És mivel nem tartom magam extrém módon szeszélyesnek, így feltételezem, hogy nem vagyok ezzel egyedül.
Másrészt miért ne az user döntse el, hogy mennyi idő múlva kapcsoljon ki a saját képernyője?
Harmadrészt ha már ezzel a beállítási lehetőséggel egy csomót dolgoztak a programozók, KÉSZ VAN, ott van a winben, akkor miért nem teszik bele alapból, miért kell emiatt a regeditben turkálni? Tehát nem arról van szó, hogy ez a lehetőség nem létezik, nincs a winben, és valami rendszer-buherálásra van szükség, hanem egy készen lévő beállítási lehetőség aktiválásához is turkálni kell! És még csak nem is a csoportházirendszerkesztőben, hanem a registryben, amitől az egyszerű usernek paraszomniás rémálmai vannak.
Ennek mi értelme? Miért nem állíthatjuk be a normál felületen, hogy hány percig akarjuk azt a nyomorult bejelentkezési képernyőt látni?
Miért olyan nehezen hozzáférhető jópár egyszerű beállítás a windows-ban???
-
Ferenc.
tag
válasz
Ablakos #100981 üzenetére
Én is elakadtam, s nem találtam még olyan aki ennyire értene hozzá, hogy hogy lehet egy számítógépen valóban 2 különböző internetkapcsolatot használni egyszerre(lan + wifi), azon belül pedig megadni melyik program használja csak az egyiket.
(#100983) zolee001 [link] viszont látod írt már közelebbi dolgot, ezúton is köszönöm Neki a hozzászólást! Csak ez meg nekem egy kicsit kínai, ennyire nem értek hozzá, de jó lenne tudni működik-e.
-
Geth
veterán
válasz
Ablakos #100720 üzenetére
Ennél ez egy picit bonyolultabb
Iletve a ColorTool-t csekkold, a cikkben linkelik is. -
Cs1csó
titán
válasz
Ablakos #100506 üzenetére
Nem feltétlenül, hogy pontosan mit tud azt nem tudom de mondjuk váltani akarsz a VLC Media Player-ről egy belakott rendszeren akkor nem kell a piacon lévő ismertebb 3-4 Player-t telepíteni majd eltávolítani ezzel akár a rendszert is teleszemetelve hanem ki tudod próbálni őket kvázi élesben az eltávolítással járó macera nélkül.
-
törölt tag
válasz
Ablakos #98821 üzenetére
Azt hogy csináltad oda? A műveleteknél nincs napló törlése? Ha nincs, akkor próbáld törölni ott, ahol létrehoztad, vagy Remove-EventLog, de ezt nagyon óvatosan, mert bármit törölhet.
-
Jenne
őstag
válasz
Ablakos #87538 üzenetére
Köszönöm.
Este majd átmegyek és megpróbálom. Bár nem tudom, hogy ez a billentyű kombináció működik-e akkor is , ha csak a bejelentkező képernyő jön be/addig jutunk. Mivel ekkor kellene a jelszót megadni, de nem tudjuk, mert nincs hova beírni, így nem tudom mi fog történni. Nagyon remélem, hogy megoldódik.(#87536) tknof1871
Köszönöm Neked is. -
M@no
tag
válasz
Ablakos #81608 üzenetére
Netről szedtünk kollégákkal útmutatókat, amik alapján néhány teszt törlést végeztünk, így van pár alkalmazás, amit ki tudunk úgy lőni, hogy vissza se jön. Inkább ilyen kisebb alkalmazások, pl.: Skype, ZuneVideo, Photos, Reader, stb.
PS paranccsal le tudod kérdezni az aktív alkalmazásokat és ki tudod törölni őket, meg a telepítőjüket is, hogy új júzernél se települjön vissza.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- iPhone topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Ingatlanos topic!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Path of Exile (ARPG)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xbox tulajok OFF topicja
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged