- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
pontyos
senior tag
válasz
hhgygy #156974 üzenetére
Köszönöm a segítséget mindenkinek, igen kell a net, mert az azon megy a kommunikáció is, plusz az összes zenei platformon jelen vagyunk.
A fentebb lévő megoldást választom, de egy kicsit így is fázom. 😊 Remélem sikerülni fog, egy kis időt azért várok, hátha lesz mégiscsak további támogatás.
Gépet alapban nem kellene cserélni, csak akkor telepíteném újra, I5 +16GB ram bőven elég.
Köszönöm! -
King Unique
titán
válasz
hhgygy #156866 üzenetére
Azt miből sikerült kiolvasni annál a hozzászólásnál, hogy nem ajánlott?
Ott csak arról volt szó, hogy csak tiszta telepítéshez használható a Rufus program, vagy Windows alóli verziófrissítéshez is, amire a válasz ugye = mindkettőhöz.Kinek mi az egyszerű, másnak meg a telepítésnél Shift + F10-zel parancssort nyitni (már ha tudja egyáltalán hogy úgy is lehet) és XY parancsokat bepötyögni macerásabb, mint egy előre beállított telepítőt használni és csak "next
—►
next—►
finish", mint amilyet a Rufus kreál. + Annál ugye a hőn áhított helyi fiók és a jelszómegadás nélküli automatikus bejelentkezés is kapásból beállítható, azért is preferálják innen is többen. -
-
zsoltip
őstag
válasz
hhgygy #147321 üzenetére
Nem értem a kérdést.
https://helpx.adobe.com/acrobat/how-to/customize-toolbar.htmlA válaszok viszont még mindig érdekesek.
-
King Unique
titán
válasz
hhgygy #142361 üzenetére
Tudom, pont azért linkeltem a válaszban a téma topikjának hozzászólását, ahol ki van emelve ez, meg írtam hogy nem kellett volna törölni az eredeti helyről a fájlokat, akkor legalább 1 db biztonsági másolat lett volna.
Aki biztosra akar menni, az meg ugye pl. a 3-2-1 szabály szerint jár el.
-
No.01
addikt
válasz
hhgygy #142059 üzenetére
Kerlek javits ki ha tevednek, de ez nem csak egy kekfenyszuro?
A terv az lenne, h a bongeszot es minden egyebet a nappal jol olvashato feherrol atalit feketere.
Rakeresve talaltam v.mi ki programot (Windows 10 Auto Dark mode) de bevallom en kis naiv azt remeltem, h erre van v.mi gyari opcio es nem kell hozza egy kulon progi ami idoziti...Tul sokat szeretnek?
-
King Unique
titán
válasz
hhgygy #141420 üzenetére
Az csak egy általános, régebbi leírás és linkelve lett ott Legacy vs. UEFI - nem derült ki esetedben melyik szerint lett telepítve - specifikusan egy másik módszer is, + ugye vannak egyéb javítási, helyreállítási lehetőségek is a WinRE menüben.
Ha telepítve van a Macrium Reflect és használva a WinPE/WinRE helyreállítási környezete, akkor normális aC:\boot
mappa, aminek normál esetben nem kellene gondot okozni, nálam is adott és mégis rendben működik, bootol a Windows 10.
De már mindegy is, ha közben clean install történt. Viszont a jövőben be lehetne kapcsolni a rendszer-visszaállítást, vagy még jobb időnként komplett rendszermentést készíteni, ahol ha esetleg megint nem bootolna a rendszer, akkor a korábbi állapotra történő visszaállás is megoldhatja a problémát és nem kell újratelepíteni a 0-ról. -
King Unique
titán
válasz
hhgygy #141418 üzenetére
Az általános javítási, helyreállítási lehetőségeket illetően lásd egy másik válaszban leírtakat, ahol az alkalmazott megoldás értelemszerűen függ attól is, hogy pontosan mi volt ami a sikertelen rendszerindítást kiváltotta.
-
seger
addikt
válasz
hhgygy #141356 üzenetére
Akkor gondolom azt is tudod, hogy eddig a hibáig az egyszerű hálózati nyomtatás telepítése el sem jut. Viszont LPD nyomtatás szolgáltatással megoldható. Kb 1 éve amióta elcseszték így használom kb. 40 helyen.
Most viszont az egyik helyen ez fogad. De úgy tűnik local port megoldja. -
tomchy
tag
válasz
hhgygy #139752 üzenetére
Sziasztok!
Időről időre elöjön egy probléma, aminek nem találom a megoldását.
A képernyő felső sávja "lefagy". Ez azt jelenti, hogy egy felső szakasz (10% körül) fekete lesz és nem működik. De csak némelyik alkalmazással!
Pl: Chrome, Edge, Firefox, Opera, míg Vivaldi működik.
Ha jobb klikkel kattintok a sávra, akkor vagy "átkattint" azon a szakaszon háttérben lévő ablakra vagy ha az az alkalmazás is "sérült", akkor az asztali menüt hozza fel.Eleinte Chrome (vagy valamelyik pluginje) hibának gondoltam, de most más appnál is látom.
Próbálkoztam a feladatkezelőben kilövöldözgetni mindent, aztán újra megnyitni, de hiába.
És nem találtam semmilyen összefüggést semmivel (tehát hogy valamelyik program megnyitása után jelentkezne csak).
Nem gép függő, mert két tök más eszközön (Dell laptop, intel procival és Lenovo sokkal újabb Ryzennel) is előjön. De mégis valamelyik programhoz kötődhet, ami ezen is, azon is rajta van. De melyik?
Hogy lehetne ennek a végére járni?
Mert csak újraindítással javítható meg.Köszi az ötleteket!
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
hhgygy #139398 üzenetére
Ezt kipróbáltam én is, de valamiért ez is lefagy 45-50MB/s letöltési sebesség felett
ahogy az uTorrent is, a TransmissionQT meg egyszerűen nem tölt fel, hiába van több száz kérés, egyszerűen nem indítja meg(erről korábban olvastam, hogy bugos az app portkezelése és ez okozza a jelenséget). Egyszerűen, ha eléri ezt 50MB/s sebességet a program, akkor elkezd karikázni és az "app nem válaszol" hibaüzenet után összeomlik. Nekem egyedül a Qbittorrent az, ami akár 80-90MB/s sebesség mellett is képes nálam stabilan és fagyás meg összeomlás nélkül működni.
Az, hogy a Defender ugat miatta, az azért van, mert az MS-nek valamiért nem tetszik. Érdekes, az Eset nem reklamál a Qbittorentre. Be kell tenni kivételbe a Qbittorrentet és utána békén hagyja.
-
macssessz
tag
válasz
hhgygy #130465 üzenetére
Na ezért van nekem is külön partíción a windows és minden más külön. SSD C: Win, SSD D: sokat használt progik, a többi külön vinyón van, ott van a win mentés is és a D-s progik másolatai is. Ha bukik a win, felbutulok javítóról, wint mentésből beállítva kézhez igazítva kicsomagolom 3 perc és készen is vagyok, Ha netán viszi a d-t is akkor is megvan 5-10 perc alatt a teljes visszaállítás. + A vinyóról van teljes másolatom egy nem állandóan használt vinyón. Az egész gyorsabb, egyszerűbb mint a döglött vagy döglődő wint reszelgetni egy talpra állításhoz.
-
-
-
King Unique
titán
válasz
hhgygy #128321 üzenetére
Ezt pont nekem írod?
Ha figyelmesen olvastál, akkor le volt írva, hogy megoldható a telepített Windows alól is a klónozás, a pendrive-ról bootolható WinRE/WinPE egy + opció. De ha már itt tartunk, akkor az utóbbinál pl. van "Fix Boot Problems" opció is, míg az előbbinél nincsen; aztán az utóbbi használható akkor is ha nincsen telepítve a gépre Windows vagy éppen tönkrement a rendszermeghajtó (HDD/SSD), míg az előbbi nem; továbbá az utóbbit telepíteni sem feltétlen kell, elég csak letölteni az ISO-t és pendrive-ra másolni (bővebben), míg az előbbit igen, + az utóbbinál a live környezetben eleve kevesebb lehet a zavaró tényező, ellenben az előbbinél futhat mellette/háttérben megannyi egyéb folyamat, program ami esetlegesen belezavarhat a műveletbe..
-
suste
veterán
-
King Unique
titán
válasz
hhgygy #126536 üzenetére
Mármint ha más telepíti a saját gépére egy adott szoftverkörnyezetben és nála teljesen oké, akkor nálad pl. egy másik gépen, másik szoftverkörnyezetben is biztosan az lesz, meg úgy hogy nem derült ki ezek közül érint-e valamelyik, mondja azt innen távolról az előbbiek ismerete nélkül hogy persze, nálad is teljesen oké lesz, telepítsed csak?
Illetve ha esetedben ez ekkora kérdés, akkor lehet inkább ne telepítsed, várjál vele, meg aktív életciklusú rendszernél amúgy sem feltétlen kötelező egyből felrakni egy új funkciófrissítést, meg pláne hogy csak választhatóként ajánlja fel a Windows Update is.De egyébként ha most 2004-es verzión vagy, abba a havi összesítő frissítésekkel (CU) már eleve bele lettek pakolva a 20H2 funkciók, ilyenkor a Windows Update csak az Enablement Package frissítést telepíti, ami aktiválja ezeket, sőt az eltávolítása és ezzel a visszaállás 2004-es verzióra is egyszerű pont emiatt.
-
King Unique
titán
válasz
hhgygy #126533 üzenetére
Lásd egy másik esetnél a 2004-es verzió kapcsán leírtakat, ami nyilván újabb funkciófrissítéseknél (pl. 20H2) is érvényes.
-
-
SunMount3r
nagyúr
-
válasz
hhgygy #121590 üzenetére
Hát lehet hogy tanulságos mert nem történhetett volna meg szerintem. Egyszerűen usb-c-vel otthon ki rá van rakva még egy monitor, és a gép kijelzője és a nagy monitor is használva van egymással összefüggésben. Az windows intéző ablakot a monitoron nyitotta meg (amikor nem is volt összekapcsolva... a kis gépen akartunk csak valamit gyorsan megnézni és 2 óráig szenvedtünk amíg odáig nem jutottunk hogy ok a nagy monitoron böngésszük már google pajtást ez nem lesz gyors... ja itt az ablak a jó édes .... ). Hát ennyi.
-
oke
senior tag
válasz
hhgygy #119007 üzenetére
Megpróbáltam mindkettőt, telepítettem 2010-et is, de ugyan az. Office "tisztítót" is futtattam, de nincs változás Feltelepítettem a Freeoffice-t azzal megy normálisan- Mondjuk először az volt a gépen, nem tudom az kavarhatott e be. Természetesen előtte letöröltem. Nem tudom mi lehet, de nem hiszem el, hogy ilyen előfordul. Már frissítettem a VGA-t is, de semmi. A world, meg a többi megy normálisan. csak az excel laggol,akadozik, alig használható. Mintha valami lefogná... A feladatkezelőben nem látszik hogy nagyon fogná a procit, sokszor csak 0%-ot mutat.
-
norba69
senior tag
válasz
hhgygy #118360 üzenetére
Kis kiegészítés jankabacsinak: a win10 elég bolondbiztos, de nem teljesen az. A videóban angol win10-re javasolnak változtatásokat, a magyar nem teljesen ugyanaz.
Ha nem tudod mit csinálsz, inkább ne csináld, ez egy alapszabály lenne, csak sokan szarnak rá.
Ugyanez a helyzet a winXP alatt jól bejáratott karbantartó és optimalizáló programokkal.
10 alatt okafogyott a használatuk, inkább problémák okozására jók, mint javulás elérésére, a 10 elég jól karbantartja magát, csak időnként ott kell hagyni a gépet bekapcsolva, kikapcsolt altatással. Ha nincs piszkálva, akkor karbantartja magát (ha valami optimalizáló programmal nem lett kikapcsolva ez a funkció).
Karbantartja magát egy idő után használat közben is, akár akarod, akár nem, ha nem tud üresjáratban lefutni a feladat, ezért érdemes havonta egyszer, a hónap második keddjének éjszakájára bekapcsolva hagyni a gépet, akkor a windows update is elintézi a saját bajait, reggel újraindítasz, és egy hónapig békén hagy. -
hhgygy
senior tag
válasz
hhgygy #115475 üzenetére
Amúgy a Your Phone-t többször leszedtem és újraraktam mind a telefonon, mind a desktopon, és mindig leállt ott, hogy "Már csak egy lépés van hátra". Aztán egyik nap ez váratlanul feljött a Windowsban és befejezte a telepítést. De valami fél évig nálam sem ment, akkor használtam a TC-t
-
törölt tag
válasz
hhgygy #114775 üzenetére
A live tile koncepció jó volt, sajnos Microsoft módra opciók nélkül vezették be és aztán már nem foglalkoztak velük, azért nem lett népszerűbb. Az információ mutatás szerepét pedig átvette az értesítési központ.
Lehetett volna opció:
pl. beúszó animáció ok, de átpördülőset nem kérsz (amikor tíz csempe pörög-forog tisztára kocsmai nyerőgép), nincs opció színekreMail, Calendar csempe: ha 1-2 tétel van feleslegesen ne animáljon pörögjön ugyanarra + egyébként is redundant a csempe, sokkal egyszerűbb, gyorsabb, átláthatóbb az értesítési központban azonnal látni mi van
nincs opció a csempe háttérben frissítsen, ne a start menü megnyitásakor kelljen várni mire pörögnek-forognak és ezzel elkerülve elavult info mutatását
nincs opció milyen méretben mit mutasson pl. időjárás csempe minden méretben máshogy viselkedik: legnagyobb méretben ez hasznos következő napokról [kép]
viszont széles méretben nem képes ilyesmi módon mutatni hiába férne el legalább három nap simánnincs opció belakott, elrendezett, csoportosított, elnevezett layoutot lementeni (8-nál még szinkronizált MS fiókon keresztül) újratelepítés esetére, profilt elcsesző WU esetére
nem lehet asztalra pinnelni csempéket ahogy a Win+G előjövő CPU+RAM performance widgetnél ott a lehetőség átlátszósággal opcióval együtt [kép]
esetleg az xbox widget csapat és a csempés csapat beszéljen egymássalfejlesztők se érezték át, pl. a Spotify csempe nem is a játszott zene borítóját mutatja, csak random listákat pörögve így haszontalan
ellenben a web playerből lehet asztalra kirakni bárhova és egérre vezérlés is van, csak hát a web player nem tudja a max. bitrátátCsempék, UWP appok: lehetett volna jó történet is energiagazdálkodás, felfüggesztés háttérben, értesítések, skálázás szempontból, tiszta egy klikk (un)install szemetelés nélkül előnyös, viszont a rossz megvalósítás, funkciók és opciók hiánya miatt inkább az emberek idegeire mentek velük. (ezt is így szeretem, direkt beállítottam gépházban ne kérjen visszajelzést soha [kép] mégis amikor néha megnyitok valamilyen UWP csodát (legutóbb Paint 3D) már rögtön dobálta értékeljem az áruházban)
Talán a PWA webappokkal több sikerük lesz, például új Edge-ben twitter, outlook.com már ajánlja telepíthető appként is. Tudtommal a PWA majd integrálódik az értesítési központba is, kb. látszatra natív appként viselkedhetnek a támogatott weblapok.
-
törölt tag
válasz
hhgygy #106669 üzenetére
Screenshot nélkül nem tudjuk meg mi a problémája, de nem feltétlenül rögtön vírus. Heif/heic képekre simán kiírhatja a Windows kell a külön codec az áruházból.
SoldierL: tálcán Onedrive ikonon jobb klikk beállításokban állítsd be neked megfelelő módra, képeiddel nem világos mi a probléma mit értesz a "régen és ahogy eddig" alatt.
Lauda: meglátjuk, lehet csak sima patch tuesday lesz és majd csak hónap második felében megint az új build. Nagy változás nem lesz benne, mert a 20H1-re gyúrnak már év eleje óta, ezért lényegtelen mikor jelenik meg a 1909. Bár pont ezért egyszer már kiadhatták volna a megfelelő hónapban is.
Átlagember számára lényegtelenek ezek az elnevezések, főleg úgy megjelenés után félévvel kezdik csak szélesebb körben terjeszteni. (szomszéd most októberre kapta meg a májusi update-nek nevezettet)
-
balazs1956
senior tag
válasz
hhgygy #106540 üzenetére
hhgygy
Szia!
Teljesen amatőr vagyok. Tényleg ilyen egyszerű lenne win 7-ről win 10 re frissíteni, ahogyan leírtad? Vannak feltételei, buktatói?
Win 7 professionalom van. Van egy laptopos dell, és egy asztali gépem is win 7-tel.
bátran nekiállhatok, legális win 10-1903-as lesz?Előre is köszönöm szépen a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged