- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gaming notebook topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
trialboj #147573 üzenetére
Mármint szükség esetén megoldható a jelszó alaphelyzetbe állítása, a "passwors reset".
-
Cs1csó
titán
válasz
trialboj #142954 üzenetére
Nem, nem érdemes. HA már mindenképpen akarod birizgálni a Windows-t akkor ott az ingyenes CCleaner (nekem soha nem barmolt szét semmit) vagy a Wise Care 365 (ez is egy ilyen minden egyben csoda de még ez sem tett kárt)
A lényeg, hogy igazán nincs rá szükség de ha már mindenképp szeretnél valamit akkor nem szükséges pénzt költeni rá mert van ingyen is. -
trialboj
őstag
válasz
trialboj #140572 üzenetére
Annyit kiderítettem hogy a lacie külső tárhelyhez van köze, Thunderbolt kábellel van hozzákötve egy Thunderbolt PCI laphoz, tehát nem direktbe az alaplaphoz. De továbbra sem értem miért köhög, mikor a tárhely működik, és mit kellene még felinstalláljak hogy a win szerint is rendben legyen.
-
-
trialboj
őstag
válasz
trialboj #139766 üzenetére
F7 caret browsing probéma - megoldás
A megoldás az volt, hogy meghülyült a wireless bill, és beakadt az F7, de nem a fizikai gomb akadt le (mert azt 1000x lenyomtam) hanem az érintkezőnél valami. A lényeg hogy elemcsere után megoldódott. Szóval nem win probléma volt. -
King Unique
titán
válasz
trialboj #139766 üzenetére
Talán annyira nehéz rákeresni (pl.: [link], [link]), hogy ez micsoda és szükség esetén kikapcsolni, bejelölni a megjelenő ablakban hogy többet ne kérdezzen rá, vagy mi?
Aztán nem derült ki, hogy pontosan milyen Windows 10-verzióról és milyen Windows-frissítésről van szó, de pl. esetemben több verzió használatánál mindenhol naprakészre van frissítve a rendszer, mégsem tapasztaltam eddig ilyet, max akkor jelenik meg ez az ablak, ha megnyomom a böngészőben az F7-et... + Ha már frissítés, akkor szükség esetén a gépházban 5 hétig szüneteltethető, szóval ez az 1 hete ajánlhatja és miért nem várt 2 hetet a telepítéssel pár kattintással elintézhető lett volna... -
-
plömplöm
őstag
-
King Unique
titán
válasz
trialboj #138583 üzenetére
Milyen program, ami...? topik témája a milyen programot xy célra.
De egyébként nem világos minek ehhez okvetlenül külön program, pl. zene és videófájl xy programmal történő lejátszásánál nálam anélkül is működik a hangerő állítása az egérgörgővel W10 alatt.
-
King Unique
titán
válasz
trialboj #133006 üzenetére
Igen, meg le lett írva világosan az előző válaszban, hogy ha jelenleg GPT a lemez és nem akarod törölni a teljes lemezt, akkor a jelenlegi állapotában nyilván UEFI-s telepítés kell, aszerint kell bootolni a telepítőt és az UEFI kezdetű boot eszközt kell kiválasztani, nem a "simát" és nem Legacy/CSM mód szerint kell telepíteni, ami utóbbihoz értelemszerűen MBR kell, illetve a teljes lemez törlése ha jelenleg GPT.
"2 meghajtó van benne a C és D az A meghatjó particiója, a gond az, hogy mikor töröltem a C volume-ot az install menüben, töröltem a mellé kreált 3 150MB-os volume-ot is, talán itt rontottam el,"
Ha a megtartani kívánt D meghajtó egy másik (???) fizikai lemez ("B"), akkor annak nyilván semmi köze ahhoz, hogy az "A" lemezen mi történik, a "B" MBR/GPT-e, törölve van-e vagy sem, meg akkor maga az eredeti felvetés sem teljesen világos, hiszen a telepítésnél szükség esetén értelemszerűen csak a célmeghajtót kell törölni, nem minden csatlakoztatott meghajtót...
+ Ha 2 db fizikai lemez van és az ilyen elkerülése a cél, akkor a másikat a telepítés idejére biztos ami biztod alapon le is lehet tiltani az BIOS/UEFI-ban, vagy akár fizikailag leválasztani, bár ha megfelelően - lásd az előző válaszban leírt, linkelt instrukciókat - történik a telepítés, akkor nem feltétlen muszáj.
Ha 1 db fizikai lemezről van szó GPT partíciós sémával és azon belül a D meghajtó megtartása a cél, akkor meg az előtte lévő lemezterületet kell csak törölni, azaz a korábbi C-t és a rendszer számára létrehozott kicsi partíciókat, majd az ott létrejött szabad területet megadni telepítési célnak és tovább. -
King Unique
titán
válasz
trialboj #132995 üzenetére
Mármint ha ilyen probléma van, vagy ennek az inverze, akkor csak a szokásos user error esete áll fenn, ahol pusztán csak tudatosan és megfelelően kellene telepíteni, vagy ha nem megy, akkor olyanra bízni, aki jártasabb ebben, ennyi.
"Nincs rá mód hogy úgy állítsam át, hogy nem formázom a D meghajtót is?"
De, van, ha jelenleg GPT séma szerinti a célmeghajtó, akkor értelemszerűen UEFI mód szerint kellene létrehozni (MCT is jó ehhez) és bootolni a telepítőt a pendrive-ról, nem pedig Legacy/CSM szerint aminél nem meglepő ha MBR-t kér, meg az UEFI-s bootolást beállítani, azt a boot eszközt kiválasztani stb., ilyen egyszerű...
-
válasz
trialboj #131266 üzenetére
Jobb újraindítás közben kirántani, mint kikapcsolás után, ha még nem kapcsoltad ki a gyorsindítást. Különben adatvesztést okozhat. (majdnem olyan mintha menet közben kirántanád)
-
King Unique
titán
válasz
trialboj #131266 üzenetére
Nyilván 2021-ben is javasolt vírusirtót használni Windowson, ahol a Windows 10-ben eleve van is beépítetten (Windows Security/Defender). Itt előzőleg a 3rd party antivírus szoftverekről volt szó, ahol egyik-másik (pl. Avast) okozhat különféle anomáliákat.
De, van, volt már erről szó itt és más topikokban is többször. + Ha máshogy nem megy, akkor akár az offline disk is megoldás lehet.
-
King Unique
titán
válasz
trialboj #131259 üzenetére
A termékkulcs és aktiváció nélküli használatnál testreszabási korlátozások vannak, de attól még nem feltétlen kellene az említett problémáknak lenni. Illetve mi is számít annak, mert pl. ez a "csaltakoztatott sticket" ha magyarul USB-s meghajtót, pendrive-ot akar jelenteni, akkor lehet több oka is, lásd szutyok Avast és társai, az esetben azt kellene eltávolítani. Az meg nem újdonság és nem W10 specifikus, hogy az USB-s meghajtók leválasztásánál ilyen hibaüzenet van, ugyanúgy megvan a korábbi Windowsoknál is, lásd pl. W7, XP.
A programoknál meg nem derült ki azok eredetiek-e, szükség esetén a legújabb verzió van-e azokból telepítve vagy arra frissítve a régi, nem-e akad össze esetleg más programmal, lásd pl. 3rd party AV. Aztán hogy magával a hardverrel, a PC-vel minden rendben van-e, nincs-e hardverhiba, stb..Az már lett írva itt többször (példa), hogy elsődlegesen honnan javasolt termékkulcsot vásárolni, ha biztosan jogtiszta és működő kell. Ahogyan arról is, hogy ha egyszer már aktiválva lett az adott hardveren a Windows 10 és megvan a digitális licenc, akkor ugyanazon hardveren történő újratelepítésnél nem kell újra megadni a termékkkulcsot és automatmikusan aktiválódni fog, amit amúgy a telepítő is világosan leír az aktiválásnál.
-
-
movax
őstag
válasz
trialboj #117866 üzenetére
Itt van egy lehetséges megoldás:
"Tell you Support to change the action of the Drive mapping via Group Policy from "Replace" to "Refresh"."
-
King Unique
titán
-
trialboj
őstag
válasz
trialboj #115242 üzenetére
Megvagy!!!! [link]
Azért tűnik el minden extra toolbar a taskbarból, mert be volt kapcsolva a use desktop language bar opció a TYPING menuben. Ezt onnan tudod, hogy a nyelv választó menü nem az óra melett van, hanem a felfele nyiltól balra.
Újra helyreállt a ZENa windowsomban
-
bebeago
tag
válasz
trialboj #112430 üzenetére
Üdv!
"Eleve az lenne az igazi képernyő védelem, ha a monitor szinte azonnal kikapcsolna amint felállsz a gép elől."
Én ezt használom:
Sordum Monitor Off v1.1
Portable, konfigurálható, szerintem egy próbát megér! -
lovi27
addikt
-
Cs1csó
titán
válasz
trialboj #112421 üzenetére
Akármi lehet:
- áramtalanítani a gépet, kitakarítani, megmozgatni a csatlakozókat, akár mindent kihúzni majd visszadugni (monitor, USB-s eszközök stb.)
- a mostani rendszerről egy mentést készíteni majd legfrissebb Windows 10-el csinálni egy tiszta telepítést - a korább rendszer partícióról mindent gyalulni - majd hagyni a driver-ek telepítését a WIndows-ra - csak ami szükséges azt manuálisan pl. VGA driver - ezután feltelepíteni azt minimális programot és használni olyan szituációban amikor korábban már megjelent a hiba, ha ekkor is előjön akkor lehet hardver RAM, tápegység, alaplap akármi lehet vagy találsz cserealkatrészeket amikkel tesztelheted magad vagy irány egy szerviz. -
Watt25
veterán
válasz
trialboj #111920 üzenetére
Kicsi az esélye, hogy te is pont most belefutottál abba, amibe én, de hátha...
Én egy használt tápot vettem, akkor kezdte el ezt csinálni. Mint kiderül, tök szépen működik a táp addig, amíg a 12V-on elég nagy a terhelés. Ha leesik a terhelés (leáll a HDD, egyéb dolgok), akkor összeomlik az 5V is, és a gép (proci) lefagy. Mivel a Windows előbb leállítja az eszközöket, odáig már nem jut el emiatt, hogy kikapcsolja a tápot is, előtte lefagy.
Tehát ezek után én mindenképpen megnézném (lehetőleg oszcilloszkóppal) a táp feszültségeit. -
zolee001
őstag
válasz
trialboj #111777 üzenetére
Azt meg varázsgömbböl találjuk ki milyen mail servered van a melóban?
Ez egy szabvány,imap,pop3 smtp szal ugyanaz a beállitások mindenhol különben nem menne a levelezésDe maradjunk abban,hogy igen zseni vagyok mert én valahogyan képes vagyok beállitani egy mail klienst de még servert is
-
movax
őstag
válasz
trialboj #110687 üzenetére
Hát, bármi okozhatta, de azért:
"While BSOD can occur due to various hardware errors, the WHEA UNCORRECTABLE ERROR generally happens due to a problem with the processor. Most importantly, the error indicates an imminent system or hardware failure and thus, requires immediate attention and fix."
És van ott egy halom megoldási javaslat, azokat megnézted?
Géped? Laptop, desktop? Új? Régi? Ennek függvényében megbogarásznám a proci környékét, kitakarítanám a hűtést, esetleg egy újrapasztázás is felmerülhet. Megnézném, nem púposodik-e valamelyik kondenzátor a proci körül. Meg lehet mozgatni, leporolni a memóriamodul(oka)t, grafikártyát, csatlakozókat, tápot stb.
Hibák megnézéséért jobbkatt a Startgombon és Event Viewer, de nem biztos, hogy okosabb leszel.
-
King Unique
titán
válasz
trialboj #109928 üzenetére
Épp nemrég volt szó a komplett rendszermentés (lemezképfájl) készítéséről, lásd az ebben és ebben a hozzászólásban leírtakat. Ahol a programok alapértelmezetten csak a foglalt területet mentik, akár tömörítik is valamelyest (pl. Macrium esetében állítható), vagyis a lementett lemezképfájl nyilván valamivel kisebb méretű lesz, mint a forrásmeghajtóról mentett partíciók mérete, az azokon lévő foglalt terület. De olyan sokkal azért nem, ha az előbbi pl. X 100 GB, akkor az utóbbinál nyilván nem kell pár GB-os méretre számítani.
(#109927) VGYke:
Erről is volt szó nemrég ugyancsak egy másik válaszban. Vagyis nem feltétlen kell lehúzni, bár esetedben lehet az lesz a biztos, ha az ott leírtak megfelelő alkalmazása netán nem menne. -
válasz
trialboj #109928 üzenetére
Az ingyenes macrium reflectet ajánlanám. Feltelepíted, elindítod, kipipálod a partíciót amiről mentést szeretnél készíteni, majd image this disk és végigkattintgatod, a mentési helyet kell megadni, mást nem szükséges állítani. Ebből a mnetésből később a mentéskori állapotot tudod visszaállítani.
-
King Unique
titán
válasz
trialboj #108369 üzenetére
Ez nem meglepő, mivel az MCT mindig az aktuális, a nagyközönség számára publikus verziót tölti le, abból készít telepítési adathordozót, ami jelenleg a 1903-as verzió. A 1909 MSDN-en érhető el, illetve ha ahhoz nincsen hozzáférésed, akkor az ISO pl. innen, valamint az UUP / UUP dump forrásokból tölthető le. Vagy megvárod a növő hét keddet (12.), állítólag akkor jön összesítő frissítésként 1903-ra a 1909. Ahol a lényeg pont az, hogy ez csak egy kisebb frissítés lesz, nem a korábban megszokott nagyobb funkciófrissítés.
-
válasz
trialboj #106472 üzenetére
Nem kell kifejteni szerintem. Sz@r a táp, csere. Nekem is ilyet csinált annó az LC Power 700 wattos tápegyésége.
Szoftverrel nem fogod igazolni, mert már igazolta magát, hogy rossz. Lásd amit látsz, hogy nem kapcsol ki.
Hozz egy tápot bele, cseréld ki és mutasd meg nekik, hogy azzal nincs a másik táppal nincsgond.
Ha nem mennek bele, akkor meg hagyd a gépet bekapcsolva... Előbb-utóbb úgy is kiég a táp, vagy zárlatos lesz, vagy ilyesmi. -
törölt tag
válasz
trialboj #106092 üzenetére
Régebben használtam, viszont annyira gagyi sok buggal hogy inkább messenger.com egyszerűbb. Valószínűleg a Fb se törődik azzal az appal. Áruházban még verzió history, changelog sincs. Egyszerűen nem jött be az Áruház téma a Microsoftnak úgy ahogy sok éve elképzelték.
-
törölt tag
válasz
trialboj #106039 üzenetére
Settings, Devices, Typing részen görgess legalulra és ott Advanced keyboard settings részen találtam egy ilyet: [kép] ez lehet az?
(#106043) OldMike: veled együtt még pár millió user gondolja így
az a cél minden beállítás a gépházba kerül majd és a vezérlőpult megszűnik, de sajnos nagyon lassan haladnak vele. Már Win8-nál elkezdték a költözést, annak már 6-7 éve. Win10-zel számolva 4-5 éve.
(#106042) erahurka: előfordulnak ilyen furcsaságok a gépházzal, pl. amikor 1903 kijött simán crashelt az Apps részen. Az is furcsa néha, start menü keresőbe beírok egy beállítás nevet hogy vigyen egyből oda, néha ilyenkor először gépház UWP splash screen, gépház főoldal és csak ezután ugrik oda a kívánt beállításhoz. (múltkor nyaggattam egy régi Vista laptopot, hát "furcsa" volt egyből odaugrott a kért panelre a vezérlőpultban a megfelelő helyre, mindenféle várakozás és crash nélkül, csodákra volt a képes technika 10 éve, most a modern gépházat szokni kell
-
King Unique
titán
válasz
trialboj #106003 üzenetére
Hát ha már tényleg nincsen ott senki illetékes, aki ezzel foglalkozzon, akkor ennyi erővel ott van szükség esetén az egyes frissítések késleltetése, rendszer-visszaállítás, rendszermentés lemezképfájlba lehetősége stb., amit te magad is meg tudsz oldani. Meg ha funkciófrissítés történik egy újabb verzióra, akkor a gépházban amúgy is van lehetőség 10 napig visszaállni az előzőre, ha esetleg gond lenne. Plusz ott vannak az előbbi lehetőségek szükség esetén.
Megvenni újra max. akkor kell, ha hardvert, gépet cserélsz, de akár még az is kijátszható bizonyos esetekben. Viszont ez mondjuk amúgy sem a te dolgod, ha eleve céges gépről van szó. Az pedig a W10-nél már a megjelenéskor ismert volt, hogy nem egy build lesz, hanem időszakosan jönnek majd az újabbak, amikre idővel váltani kell a további támogatáshoz. Vagyis ez szintén nem újdonság, max. az LTSC kiadás kivételével támogatási időben a korábbi Windowsoknál megszokotthoz képest. De azoknál is eleve véges (volt) az adott verzió támogatása ideje, ami ha lejár, akkor utána ott is javasolt (volt) váltani egy újabb, támogatott verzióra, Windowsra.
-
King Unique
titán
válasz
trialboj #105999 üzenetére
Ha figyelmesen elolvasod a gépházban az üzenetet, akkor egyelőre csak egy értesítés jelent meg arról, hogy hamarosan véget ér az adott verzió támogatása és javasolt a további támogatáshoz majd egy újabbra váltani. Ami nem újdonság, az előző válaszban linkelt leírásban láthatod, hogy egy-egy Windows 10-verziónál a Pro kiadások életciklusa 18 hónap, azaz 1,5 év, addig jönnek rá biztonsági és egyéb frissítések. Az őszi verziókra épülő Education és Enterprise kiadásoknál van 30 hónap = 2,5 év, valamint az LTSC kiadásoknál 10 éves támogatás. Mármint egy-egy verziónál, mert amúgy értelemszerűen a Pro kiadásnál is lesz további támogatás, ha egy újabb verzióra váltasz.
Az átváltást általában megoldja a Windows Update, rendszerint a támogatás megszűnése előtt letölti és telepíti a funkciófrissítést az új verzióra, hacsak nincsen valamilyen módon késleltetve, korlátozva, azért is volt az előbb kérdés. De akár előtte is van lehetőség manuálisan váltani egy újabb verzióra, lásd ismételten az előző válaszban már linkelt hozzászólás végén leírtakat. Egyébként ha céges gép, akkor miért nem egy ottani illetékes IT-s foglalkozik vele, intézi ezt?
-
Cs1csó
titán
válasz
trialboj #105999 üzenetére
A Windows 10 build-ekre másfél év támogatás van tehát ha most kijön a 19H2 akkor véget ér a 1803-as támogatása, jövő tavasszal ha kijön a 20H1 akkor meg a 1809-esnek ér véget a támogatása. Azaz nem jön rá több biztonsági és semmilyen más frissítés. Sőt a Windows 10 agresszív frissítési politikája miatt előbb utóbb magát is lefrissítheti hiába küzdenél ellene.
-
King Unique
titán
válasz
trialboj #105989 üzenetére
Ha Home / Pro kiadás, akkor nem meglepő az üzenet, mivel azok támogatása novemberben megszűnik. Vagyis váltani kellene hamarosan egy újabbra, pl. 1903-ra. Ha a gépházban, vagy egyéb módon nincsen nálad halasztás beállítva, ellenben a WU nem ajánlja fel a funkciófrissítést egy újabb verzióra, akkor akár manuálisan is megoldható, lásd egy másik válaszban leírtakat.
-
King Unique
titán
válasz
trialboj #104924 üzenetére
Vagy csak nem jól próbáltad először, ha később sikerült. Egyébként van rá több módszer is akár a telepített rendszerből, valamint a helyreállítási környezetből indítva, akár a telepítőről bootolva: [link], [link]. Ha állítólag VGA driver update után jelentkezett a probléma, akkor meg nyilván max. azt lehetne eltávolítani és utána pl. manuálisan telepíteni a megfelelőt, felesleges erővel mindent leszedni. Meg alapesetben külön USB driver nem is kell a W10-hez, mivel natív USB 3.X támogatás van benne, legalábbis pl. Intel alaplapi vezérlőnél.
-
-
-
Cs1csó
titán
válasz
trialboj #89824 üzenetére
Ha eltávolítod akkor lehet megszűnik de ha nem távolítod el akkor rá kell jönni hogy ez a progi okozza önmagában vagy ezt a progit zavarja be valami.
A Windows beépített védelmét használod, lehet az zavar be, időlegesen kapcsold ki és teszteld vele a kikapcsolás macerás kattints a defender ikonra a tálcán és az alkalmazás és böngészővezérlésnél is lőjj ki mindent és vírusvédelmnél is menj végig és mindent kapcsolj ki több részből áll a védelem ezért macerás
Ha így okés akkor lehet egy külső védelem jobb lenne pl. Avast free (telepítésnél csak a minimális védelem opciót válaszd)
-
törölt tag
-
Cs1csó
titán
válasz
trialboj #88606 üzenetére
Csak a tapasztalatom van, kb. 8-10 éve használom mindkettőt hiba nélkül. SŐT a WISE programját gyakorlatilag az első megjelenése óta mivel akkor is már csak egy KVÁZI új program volt hiszen a korábban már létező WISE karbantartó programokat gyűjtötte egybe, ennek a AIO programnak korábban más neve is volt Wise Engineer vagy valami hasonló aztán lett egységesítve Wise Care 365 Free néven.
A CCleaner pedig még régebbi és nem is túl agresszív program. -
törölt tag
-
TRob1
veterán
válasz
trialboj #88615 üzenetére
Tehát Te valamiféle varázseszköznek tekinted ezeket a szutymákokat és azt hiszed egy lassú, régi gépből egy új, gyors gépet hoznak létre.
Figy, akkor vedd meg és használd... valakinek ez mindenképp jó lesz (pl. lásd alább twofatcat hozzászólását)
Ha neked meg esetleg majd nem indul a gép vagy bármi anomália adódik, attól még ők dörzsölik a markukat. -
törölt tag
válasz
Tudom, hogy nem nekem címezted, de én is válaszolnék, tudom kibic...
De: a wise-nak van több ingyenes progija, nem sorolnám, majd megnézed, ha érdekel. A 365 összefogja ezeket és egyben alkalmazza. Az, hogy felsorolja mennyi hibát talál miben befolyásol téged ? Szerintem semmiben.
Az általános és részletes tisztítás után a lemeztöredezettség-mentesítőben 1 teljes optimalizálást választol, amiben bekapcsolhatod azt a opciót, hogy ha végzett leállítja a géped. Ebben a gépben hdd-van, hagy ne mondjam el mennyi idő alatt bootol(t) be a gép. Na nem első alkalommal a töredezettségmentesítés után, hanem a következő indítást követően.
Én max. elégedett vagyok vele, akár külön külön a free verziókat, akár a teljes verziót tesztelve...
-
TRob1
veterán
válasz
Olyan cikk nincs - vagy kamu -, mint ezek a progik. Néha több kárt okoznak, mint hasznot. Főleg ha "automatán" használja a júzer. (Tudom, van aki évek óta használja és királyság... csak azt is tudom hogy nem 1 meg nem kettő embernél okoztak már gondot)
Lemezkarbantartó Rendszerfájlok törlése opcióval - meg néha egy PatchCleaner - általában elégséges.
Illetve még jól jöhet - ritkán - a DriverStore Explorer régebbi driverek kukázására, és pl. a GeekUninstallerrel érdemes eltávolítani az appokat, mert a regbejegyzéseket is törli. -
Geth
veterán
válasz
trialboj #87884 üzenetére
Settings / Appps / Default apps / Set defaults by app
Program kiválaszt, Manage.
Ott a felsoroltokat tudja egyáltalán, ott átállítottam amire szeretném, utoljára pl. a Chrome-nál a pdf-et.
Nem tudom Nálad mi a rák van, nekem soha egy hozzárendelés nem mászott elSettings / Time & Language / Region & language-nél angol az első?
Én ide tenném a magyart másodiknak, és ha magyar bill. kiosztás kell mindig, akkor az Advanced keyboard settings alatt felülbírálnám a default input methodot, hogy legyen mindig magyar. -
Cs1csó
titán
válasz
trialboj #87884 üzenetére
Pedig ott kell valamit variálni, a fájltársításoknál. Akár a gépház - alkalmazások útnál. Nekem mikor a PDF megynyitást akartam a Firefox-hoz társítani volt egy kis macera: tehát rákattintok jobb klikkes menü - társítás - majd másik programnál nem találom a listában a Firefox-ot ekkor másik program keresése megtalálom az FF exéjét rányomok és megnyitja - de hiba volt még a checkbox is bepipálva még ekkor nem menti el a változást - ekkor megint jobb klikk társítás DE ekkor már ott a listában az FF(hiszen korábban már nyitottam meg vele PDF-et) ekkor megint be a checkbox pipa - hogy mindig ez nyissa meg - majd katt az FF-re és ezután már frissülnek a PDF ikonok és FF ikon lesz belőlük ekkor már sikeres és végleges a fájltársítás.
-
svgyula
addikt
válasz
trialboj #87708 üzenetére
Neked inkább a directxwebsetup file kell! Az nagyon erős tévhit, ha egy újabb van fent akkor minden régit igénylő dolog működni fog
-
trialboj
őstag
válasz
trialboj #87703 üzenetére
Nem igazán értem mi történt, van amit lejátszott van amit nem, letöltöttem ismét egy részt, és felülírva az eredetit most mér szépen lejátssza. Valami fura hiba miatt több évad sorozatom döglött meg, míg a többi teljesen rendben lejászható maradt.
Azért a Dx9es linket köszönöm, fel is rakom gyorsan.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BestBuy ruhás topik
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gaming notebook topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest