Hirdetés

Aktív témák

• casillas

csendes tag

Tegnap tettem fel a win7-et, és nagyjából ekkor láttam először, és tegnap óta sem tudtam rájönni két kérdésre/beállításra.

Az első: a Start menüben az már látom, hogy pl. a Dokumentumok menüpontot hogy lehet a klasszikus "oldalra nyílós" módra beállítani (jump list, ha így ismerősebb a neve), de a "Minden program" menüpont tartalmára nem lehet beállítani ugyanezt? Ez a mapparendszer szerű beállítás nekem sokkal nehezebben kezelhető, és tudom hogy van alul Kereső rész, de sokkal jobban örülnék, ha valahogy jump list-esre tudnám tenni azt a részt is.

A második gondom pedig a Számítógép (régen Sajátgép) részen lenne: mozaikos elrendezésnél az automatikus sorbarendezést nem lehet kikapcsolni sehogy, hogy én húzgálhassam tetszőleges megjelenítési sorrendbe a mappáimat? Zavaró, hogy akármikor letöltök/bemásolok egy fájlt egy mappába, azonnal beteszi névsorba, nem pedig a végére kerül, és így állandóan keresgélni kell, hogy hova lett... A dátum szerinti sorbarendezés a fenti dolog miatt nem jó, nem az egész mappát szeretném időrendi sorba, hanem hogy én magam kézzel áthúzgálhassam őket más (fontossági) sorrendbe, mint ahogy XP alatt is lehetett.

Remélem valaki tud segíteni (igazából a második lenne fontosabb :) ), én sajnos odáig se jutottam el, hogy Google-ban milyen szavakkal keressek rá egyáltalán...
    Előre is köszi a választ!

Aktív témák