- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sógorm említett hasonlót. Ő épített már pár rendszert magának EK cuccokból, a mostani mindkettőnknél AC, vagyis nála a resorvior, és a cpu blokk ek. Nálam minden AC lett, bár csak a vga kapott vizet.
Neki tetszett a vga blokk, a radeonnál úgy vettem észre, hogy fém a távtartó, de lehet nem.. De neki a fő különbség, és észrevétel a fittingnél volt.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz András12345 #78978 üzenetére
Vagy a Giga gyári vizes kártyáinak egy része..
De ez elég kemény, arról nem beszélve, hogy kb, szétszedte a vga-t is.
Véleményem szubjektív...
-
Zsohi
őstag
válasz Shkiz0 #78990 üzenetére
Ezt így gondoltam én is, ha a kártyámra nem csak az Alphacool-nak lett volna blokkja talán soha az életben nem is találkoztam volna velük és bár külsőleg még most se kimondottan tetszenek és elég bazári megoldásokat alkalmaznak, mint amilyen a műanyag táv tartok a hátlapon és az rgb implementáció is elég semmilyen, lusta megoldás, anodizálás, ha egyáltalán az a hátlapon se tetszik. Azonban ez a blokk úgy cuppant fel a kártyára és olyannyira sík amit én még az Ek-től soha nem láttam, a nikkelezés minősége is jobbnak tűnik szemre, a vrm és a memóriák felett a víz valóban átfolyik és nem csak úgy majdnem érintőlegesen ott van' és ezt úgy, hogy még árban pofátlanul nagy a differencia a két blokk között. Ha az Alphacool végre össze tudna hozni valami értelmes dizájnt én többet nem fordulnák az EK felé.
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
gery14
senior tag
Én ma már megkaptam a csillámponi efekt csak teszt volt Idáig ami fekete pont h gyárilag karcos a plexi... idaig..
[ Szerkesztve ]
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
Demo07
aktív tag
válasz Shkiz0 #78984 üzenetére
EK-nál sincs kapkodás, visszaigazoló mailt megkaptam, hogy minden van raktáron és küldik, azóta is így áll, 2 napja. Nem mintha csak az kéne az építéshez, csak nahh.
Persze 1 héttel korábban ami kellett volna akkor nem volt akciós, rendelhettem külön, az rendelés leadásától számított 3. napon már a kezemben volt. -
nagyúr
válasz flashpointer #78983 üzenetére
Nem, volt minden raktáron.
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
nagyúr
Hmm most valahogy az aquatuning sem kapkodja el a kiszállítást. 1 hét alatt nem voltak képesek elindítani a rendelésemet...
-
Pakmara
őstag
Mondjuk arra kivancsi lennék hogy jutott el szervízig az egész. Lejött a nikkel az egy dolog, de jó par alkatrész le volt ütve a kartyaról, ami elmondás alapjan fél éve vizesként fut. Lehet kb semmi gond nem lett volna a blokkal, de nagy ijedtségben le lett kapva a blokk, mikor meglatta a tulaj és ment vele par alkatrész is.
-
András12345
aktív tag
válasz TESCO-Zsömle #78976 üzenetére
Tudom, de láttunk már csodákat (Legutóbb mondjuk a Z690 Formula EK alu vrm hűtője pl...)
Pakmara -
[ Szerkesztve ]
-
Pakmara
őstag
válasz András12345 #78975 üzenetére
Réz minden:
[link]• Full copper radiator
• Chrome plated copper cooler
• Virtually silent DC-LT 2 pump
• Digital RGB illuminated cooler
• Digital RGB 120 mm fans
Már aminek réznek kell lennie -
TESCO-Zsömle
félisten
válasz András12345 #78975 üzenetére
Ha alu lenne, akkor a blokknak is alunak kéne lennie.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Pakmara
őstag
válasz tibcsi0407 #78972 üzenetére
Nem vontam kétségbe. Ált. nézem a videóit, sajna viszonylag kevés tartalmat rak fel pedig érdekes. A bányász kókány padozás javítasa kifejezetten hatborzongató . (Marmint a javítast igénylő verzió). Ha valaki viszont nem jaratos a témában és azt latja rozsdasodik a blokk az bele tud menni ezzel a málnasba. Még a végén a lassú aramlas jó mert van ideje atadni a hőt legendahoz hasonló születik.
És lőn:mar jönnek is a rozsdával kapcsoltaos kommentek a vidi alá....
[ Szerkesztve ]
-
Pakmara
őstag
válasz tibcsi0407 #78970 üzenetére
Akkor csak nekem félrevezető, hogy rozsdanak hívja és rozsdamarót tesz rá.
-
nagyúr
Újabb mérnöki csoda
-
gery14
senior tag
válasz hackeeeee #78948 üzenetére
Ubi barátom mostanában cumizik az EK val pumpa megállás volt nekem is DDC.4.2 fél évet ment. Plexi finoman meghuzva elrepedt stb. Adok esélyt más márkáknak is kivétel byski ott volt egy full elso distrom akkora szart meghuzod a fittinget es repedt azt soha tobbet.
tibcsi köszi ráér holnap már meg is kapom AQUATUNING tol a 4090 blokkot a 3ik radi is megjott addig kitalálom mi hogy ugyis lusta vagyok[ Szerkesztve ]
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
EQMontoya
veterán
Az mennyire tekintheto normalisnak, ha egy pumpa egy bizonyos fordulaton sipolo hangot ad?
EK D5 pumpa, gyari EK O11 minihez valo distroban, es olyan 60% korul idegesito, sipolo hangot ad. Alatta szinte teljesen hangtalan, folotte mar a teljesitmenybol fakadoan van kicsi hangja, de az is toleralhato, ott normalis "aramlas hangja" van, viszont ezen az egy ponton sipol.
Ezt jelenleg ugy trukkoztem meg, hogy mivel nincs szuksegem nagyobb aramlasra, mint amit 50%-on tud, a pwm gorber a biosban kilapitottam, es csak 90 fok korul kapcsolna feljebb a pumpa, oda meg sosem megy fel a cpu.
Ettol fuggetlenul egy ilyen kategoriaju eszkoznel ez szerintem ciki, ez vajon lehet ok gariztatni?Szerk: [errol] van szo, szerencsere garis meg.
[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
tibcsi0407
félisten
válasz gery14 #78959 üzenetére
3-4 hét. Aliról is annyi, hiszen ott is ők az eladók. Csak így az Ali nem veszi le rajtuk a sarcot, így direktben olcsóbbna tudják adni.
Nekem olyan mocskos volt a rendszerem, hogy jól jött a cleaner és a superflush, gyönyörűen kipucolt mindent.
De egeyébként igen, hozzácsapsz néhány fittinget, vagy a clearance-ből 1-2 dolgot, ami hasznos, akkor még jobban megéri.utdetailing.hu
-
gery14
senior tag
válasz tibcsi0407 #78950 üzenetére
Okes köszi ! A honlapjukon nezzem ki mi kell írok es cak pak szállítással mindennel együtt PayPal kifizetem .kb mennyi idő mire megérkezik ?
-
Joshi
titán
válasz tibcsi0407 #78957 üzenetére
Én sima csapvízzel mostam át mindig is a rendszert, ~20 év alatt soha nem volt probléma belőle. Múltkor 5L-t rendeltem ebből a Clearból, szóval nekem egy ideig biztosan elég. De igen, akkor éri meg EK-tól rendelni ha sok minden kell.
-
Joshi
titán
válasz tibcsi0407 #78944 üzenetére
Ha 5L rendelése esetén ~1500Ft kerül többe Merinintől mint EK-tól. Sajnos ennyit számít a postaköltség.
[ Szerkesztve ]
-
JSandor
tag
Sziasztok!
Külső radi build-ek hez mint pl 1 db Mo-ra vagy alphacool super nova ajánlott a dupla pumpa ? Neten videókban mindig dupla pumpát láttam hozzá. A radit az asztal alá tervezném kb 80 centivel lenne a gép alatt. 1 pumpa gondolom akkor kevés hozzá.
-
aleister
veterán
válasz András12345 #78952 üzenetére
Köszi!
Igen, én is erre gondoltam.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
András12345
aktív tag
válasz aleister #78951 üzenetére
Kívül ha nem sorjázod, simán elvágja a tömitőgyűrűt a fittingben. Másrészt sokkal könnyebb benyomni a helyére, ha le van sorjázva .
Belül max annyi értelme van, hogy a vágás során odakerült "törmelék" kikerüljön a cső pereméről (legalábbis PETG csőnél nekem mindig volt ott némi anyag). -
aleister
veterán
Merevcső vágásnál a belső perem sorjázásnak van funkcionális szerepe, vagy csak a külsőnek? Ez utóbbinál csak azért kell, hogy ne sértse meg a gumigyűrűt a fittingben?
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
őstag
válasz hackeeeee #78948 üzenetére
Yep, minőségre kezdenek nem adni, második 4090 EK blokkom megy vissza, de biztos 2 user error, most egy alphacool lesz (Az sem szimpi, hogy letudják egy sima sorry-val, meg egy odahányt -5% kuponnal, a ticketet meg idő előtt lezárta a kis majom, nehogy válaszolni tudjak)
-
gery14
senior tag
válasz tibcsi0407 #78946 üzenetére
Jöhet a kontakt megkoszonom nincs kedvem kiadni [link] 53E az Ek d5 body ért amikor minosegre ez az iceman is ott van es tetszik is.
[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
félisten
-
gery14
senior tag
Az ek D5 omre rámegy ez a reservior ?
-
tibcsi0407
félisten
válasz EQMontoya #78942 üzenetére
Nem olcsó, de lehet érdemes feltankolni nagyobb tételben, vagy akár többen közösen rendelni, ha néhány embernek kell.
Nekem több, mint 1,5 flakon premix megy a rendszerbe.Persze, olcsóbb, meg ha gyorsan kell, akkor jobb Merlintől venni. Viszont hosszútávon lehet jobb az EK-tól betárazni belőle, főleg, ha mást is tervez venni az ember.
[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
Joshi
titán
válasz tibcsi0407 #78941 üzenetére
A Clear Merlinnél is olcsóbb valamivel, igaz nem annyira mint az EK-nál. Persze a hazai szállítás biztosan olcsóbb.
-
EQMontoya
veterán
válasz tibcsi0407 #78941 üzenetére
Hm, ez meg jol johet, koszi!
Nem draga amugy csak ezert rendelni? Mibe kerul a szallitas?Same rules apply!
-
tibcsi0407
félisten
utdetailing.hu
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Laraxior #78938 üzenetére
A 280-as házon kívül van, így jónak tűnik, meg most kap majd 4 darab eloop b14-3-at úgy talán kicsit szellősebb lesz.
Sajna én nem tudom pushpullba tenni a 360-as x-flow-t, mert akkor a ramhűtés nem fér el, az talán hozna, egy kicsit.. Pedig a vga menne, és bírná is.. De nem tudom lehűteni..
Véleményem szubjektív...
-
Laraxior
titán
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Demo07 #78931 üzenetére
Hát, 280-as Monsta épphogy mondhatni elég egy 6900XT-hez.
Nálam egy 45mm-es 360-as Xflow van, és azt kell mondanom, hogy szerintem kevés a 6900XT-hez. Vagyis cirka 300W-ig oké, de felette rotty. És, 1 kör.. csak a VGA, semmi más..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
gery14
senior tag
Van valami kb táblázát hogy pl egy 360as 45 os radi mekkora hőnyi watott képes lehüteni ? Régről valami rémlik.. De nem találom.
-
EQMontoya
veterán
válasz Demo07 #78931 üzenetére
+1 mindkét részére.
Nalam 280*30 + 240*30 + 120*45 mm radik vannak a házban, és ez kell is ahhoz, hogy egy 6800 (nem XT) és egy 5700x le legyen hűtve normálisan és halkan. Pedig itt a kettő együttes tdp-je alig van 300w fölött.A d5-öm pedig ugyan csak két éves, de az idő zömében kapta az ívet 0-24-ben, és tökéletesen üzemel, halkan.
Same rules apply!
-
Demo07
aktív tag
válasz pcprojekts #78923 üzenetére
280-as radival egy 3090-re menni nagy bátorságra vall!
Főleg ha lesz mellette cpu is vizezve... még az a 280-as egy monsta(86mm vastag) akkor is nagyon kevés lesz.
Hacsak nem felszállni készülő repülőt akarsz csinálni a gépedből.Nyilván a gépház méretei nagyban befolyásolják mi fér el a radiból, de ha csak az 280 akkor először házat cserélnék és csak utána állnék neki a vizet megépíteni.
Slim (30mm vastag) radival amúgy lényegesen alacsonyabb lesz az áramlásod, legalább egy 45mm vastag ajánlott, ott már számokban is szépen látható a különbség.
De cpu+3090 mellé ajánlott legalább 2 radi, vagy külső radis setup, perverziótól függően.
[kép] [kép] Mindkettő netes kép ötletelés gyanánt.Ahogy fentebb is írták a D5 örökös mint a nyomorúság, egyszer megveszed, az megmarad, és működni fog akkor is amikor már minden mást 5x lecseréltél a gépben, a D5 akkor is működni fog.
Van itt tudomásom szerint nem 1 nem 2 kolléga aki több mint 6-8 éve hajtja a D5 pumpát, és hibátlanul teljesít náluk.
[ Szerkesztve ]
-
Csillag01
aktív tag
-
Csillag01
aktív tag
-
Csillag01
aktív tag
-
pcprojekts
csendes tag
Ertem, Koszonom
Üdv; Zsolt
-
proci985
MODERÁTOR
D5 megbizhato, amiatt ajanlott. kb egyszer kell megvenni es utana kiszolgal
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
gaben22
senior tag
D5 pumpa népszerű pumpa a megbízhatósága miatt, kb. ennyi tartállyal. Ha Aquacomputer.de-nél vennél egy Ultitube-ot D5-tel, az se lenne olcsóbb. Nem tudom milyen konfigurátort használtál, de fura, hogy áramlási sebességet adtak meg/számolt neked. Semmi értelme szerintem. Pumpánál emelési magasságnak van értelme (azaz, hogy mennyi "erő" van benne). Szerintem légtelenítést leszámítva soha nem fogod 100%-on hajtani a pumpát. Ráadásul az, hogy mennyivel tudod áramoltatni a wassert függ a teljes rendszertől (milyen "ellenállású" radiátor/blokkok/fittingek vannak benn) úgyhogy fura az a szám. Vp775-öt nem ismerem, de D5-tel nem nyúlsz mellé, csak sajna drága.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Forza Audioworks - Copper Series IEM Mk2 IEM kábel
-
pcprojekts
csendes tag
Sziasztok,
Adott egy loop amibe az ekwb configuratora ezt a pumpa kombot ajanlotta [link] , nem tulzas ez? Vagy erdemes 80at beruhazni egy pumpara? Azt irta a konfigger hogy kb 350l/h kell, de hasznaltan pl mar talalok vp775 v3-at tartallyal fele ennyiert, nem eleg az nekem? Vagy ennyire drasztikus a kulonbseg teljesitmenyben/vagy zajban? 280as radirol lenne szo meg a fentebb emlitett 3090rol egy loopban, kezdo vagyok nagyon, bocsi
Koszi elore is
Üdv; Zsolt
-
fudi2002
veterán
válasz András12345 #78921 üzenetére
34es VAs xiaomi. De a g7es is smearinges, csak nem ennyire durván.. Nekem VA csak eizo, de már ők sem használnak, csak ipst.
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
fudi2002
veterán
válasz András12345 #78919 üzenetére
Jah, nincs is jobb mint egy black smearinges va, amiből van dögivel... 3p után csomagoltam vissza a dobozába..
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
András12345
aktív tag
Samsung VA-t kell venni, azok nem ghostingolnak, csak a G5 és attól lefelé. A felsőbb kategóriások vannak olyan jók ilyen szempontból mint egy jobb IPS, nincs glow, és kontrasztjuk is van
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz abridabri #78910 üzenetére
Igen, ezt láttam, viszont curved kellene első sorban, de lehet megbarátkozok a flat panellel is.
Amúgy teljesen elég a 144Hz, nem kell több, még úgy sem hogy megy Apex, PUBG, is de nem igényem a 240 vagy e körüli frissítés.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
nagyúr
válasz abridabri #78908 üzenetére
Jelenlegi monitorom 2560x1080 (21:9) és a következő is szerintem 21:9 lesz 3440x1440 felbontással. Arra szerintem elég lett volna a 4080 is.
Valamelyik éjszaka már nézelődtem Oázis oldalán (pusztán azért ott, mert ott egész korrektek az adatok, és jó a kereső, az összehasonlítások végett) és elég elkeserítő volt a helyzet.
Jelenlegi IPS és nem is akarok mást e helyett, viszont kevés IPS paneles van ami jó az szintén egy vagyon. A legtöbb VA panel, ott lenne választék, de nem akarok visszalépni, mert IPS-ről szerintem az lenne. 27" 16:9 esetén szintén az lenne, 32" megint csak 350-400K alsó hangon ami jó, a 4K meg egyértelműen e felett van.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
nagyúr
válasz proci985 #78906 üzenetére
Én személy szerint csak az Asrockról tudok nyilatkozni, kb 1.5 hete kérdeztem meg amikor szemeztem a baromi jó áras PG verzióval, de egyértelműen az volt a válasz, hogy gari ugrik, így ezért el is engedtem az Asrockot.
Utána kezdtem el nézelődni inkább 4080/4090 vonalon, és lett végül Zotac, mert itt nincs matrica, illetve 3+2 év a gar is, szóval most én jó ideig letudtam a VGA kérdést.
Most amúgy kicsit még ekézem is magam, hogy kellett e a 4090, mert a héten itthon is jó pár nagykerben esett a 4080-ak ára is, és pl ugyanezt a Zotac Trinityt 4080 esetén már 400+áfáért meg lehet venni, és a 4090 meg 530 volt, és hát ha nettó ha nem, azért 130K felárat nem ér szerintem pluszban. Az a monitor árának több mint a felét de legalább a felét már fedezné. Viszont a 16GB ram miatt meg nem bántam meg (ezzel nyugtatom magam ) mert mint mondtam 4-4.5 évig most VGA marad, és lehet majd csak 6xxx-re lesz váltás de az még nagyon a jövő.Visszatérve az XFX-re, a legtisztább ha írsz a supportnak egy kérdést, mint anno én is az Asus esetén, és akkor ha bármi akadékoskodás lenne, akkor ott az email, meg tudod mutatni, hogy ezt mondtátok anno.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Shkiz0 #78905 üzenetére
xfxrol lehet valamit tudni?
asusnal egyebkent sulyos volt, hogy a 290x matrix platinumnal a fel oldala tuningrol szolt, aztan le volt ragasztva a matrica. ugy, hogy kozben a kartyan a leghutes kb disznek volt, memoriahutes nelkul.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
veterán
válasz #15779328 #78903 üzenetére
Hm érdekes . Én meg úgy tudom csak az USA ban él a gari a gari matrica sérülése után is . EU ban bukod a garit , talán csak az EVGA engedte meg. Többek között ezért sem kockáztatom a 4090 levizezését ,pedig jót tenne neki főleg nyárra (nem szereti a 90fokos elforgatást a heatpipe sajnos )
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz abridabri #78899 üzenetére
Ebben semmi különleges sincs. Nem egy és nem két gyártó van aki nem veszi szigorúan a garancia matrica hiányát, sérülését.
Az Asus 3080-as karim esetén is megvan még az email, ahol írja az Asus, hogy nem kizáró ok a garancia matrica sérülése vagy hiánya, ha bontásra kerül a sor. (akár átpadozás, akár vizezés miatt)
Egyedül akkor nem él a gari, ha szerelés során barmolod össze a PCB-t.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
gery14
senior tag
válasz abridabri #78899 üzenetére
Na ezt mán szeretem Pont útban a blokk rá
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Thermalright Frozen Notte 240 RGB vízhűtés Új 6hó jótállással!
- Thermalright Frozen Notte 360 ARGB vízhűtés 6hó jótállással!
- ASUS ROG Strix LC II 360 ARGB (90RC00F1-M0UAY0) garanciális
- GPX-N Alphacool Eisblock Aurora Plexiglass RTX 3090/3080 with Blackplate
- BeQuiet Pure Loop 280 mm processzor vízhűtő Új 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest