-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz fudi2002 #85186 üzenetére
Igen, jó kis cucc és halk is.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
válasz fudi2002 #85184 üzenetére
Köszi!
Többre gondoltam!
Én DTR laptophoz ilyet használok.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
válasz fudi2002 #85182 üzenetére
Privátba is jöhet!
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
válasz fudi2002 #85114 üzenetére
Nagyon-nagyon durva és szép is!
Mennyibe fáj egy ilyen komplett? (csak a külső rész)◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
anulu
félisten
válasz fudi2002 #84575 üzenetére
elméletileg rendet raktak maguk körül, legalábbis GN-en ezt hallottam, mint utolsó info. EKWB nekem kicsit "becsípődés", ha egyesével válogatom össze a CPU blokk valszeg az marad, ami ebben van.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
-
tibcsi0407
félisten
válasz fudi2002 #84571 üzenetére
Supercool van most.
De annak nem szeretem a felfogatását. Már rég vártam erre, Roman az első körben ígért belőle egyet, csak ugye az nem sikerült jól, aztán múlt hét pénteken írt OCN-en, hogy még mindig ki szeretném-e próbálni. Naná! Úgyhogy ma már itt is van. Az 5 g-os Conductonaut is szép ajándék.utdetailing.hu
-
jones965
Modder
válasz fudi2002 #83918 üzenetére
Ha ennyire paranoiás vagy, akkor már miért nem rézcsövet használsz roppantógyűrűs csatlakozóval. Azzal még a gépházat is elhúzhatod.
Túlmisztifikálod ezt a dolgot, egyébként a bemarással a tömítőgyűrű vastagságát is növelni kell a marás mélységével.
Mivel szándékozol hornyot készíteni, már csak a pontosság miatt kérdezem, mivel ha nem marad rádiuszos, akkor többet vesztesz vele mint nyersz. -
fudi2002
veterán
válasz fudi2002 #83917 üzenetére
Van egy ötletem, holnap meglesem. 12x16as csöveket vettem. A fittingből kilógó cső tövében csinálok körbe egy 0.5mmes bemarást (árkot) amibe a külső vastagabb tömítőgyűrű egy része becsücsül. Ennek fognia illene. 1.5mm falnak meg nem szabadna törnie könnyen.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
fudi2002
veterán
válasz fudi2002 #83914 üzenetére
Még valami, sziló helyett menettömítő? Mennyire kezdheti ki a cső vagy a tömítés anyagát? Vélemény?
LOCTITE 542
"Csak fém felületeken alkalmazható."LOCTITE SI 5331
"Hideg, vagy forróvíz szállító csővezetékek műanyag vagy műanyag/fém menetes csatlakozásainak tömítésére."[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
fudi2002
veterán
válasz fudi2002 #83913 üzenetére
1, 13x3mm-esre cseréltem a külső két tömítőgyűrűt, lényegesen nehezebb így kihúzni.
Ez egy jó kompromisszumnak tűnik.
2, azért ennek is adok egy esélyt, első elképzelésre cső bedug, sziló vékonyan körbe, aztán első-külső gyűrű ráhúz, kis sziló körbe, második-külső gyűrű ráhúz és fitting külső ráteker.Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
fudi2002
veterán
válasz fudi2002 #83835 üzenetére
Kérdés:
Adott ez a merevcsöves fitting.
Van valami hack, hogy ne lehessen egykönnyen kicibálni a csövet belőle?
Imbusszal is próbáltam ellentartani és meghúzni, 1 illetve 2 gyűrűvel, nyilván nagyon pici a felület ami fogja a csövet.
Tudom nem életszerű, hogy valaki ezt fogja cibálni(bár ez házon kívül lesz, két kölök-két macska), de engem zavar.Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
gaben22
senior tag
válasz fudi2002 #83837 üzenetére
Hát ha nem szempont, hogy esetleg egyik ágon alig fog áramlani a wasser, akkor igazából bármi jó lehet . Én sorba tolnám nem párhuzamosan és ha nagyon kellene, akkor picit hosszabb csövekkel + csapokkal oldanám meg a dolgot (de inkább elfogadnám, hogy ezt kényelmetlen lesz szerelni). A szándékodat értem, én ezért nem vizeztem be a RAM-ot (még ), mert tényleg kényelmetlen szerelni a kettőt egyszerre, de én párhuzamosan nem tolnék semmit soha.
Eladó cuccok: Forza Audioworks - Copper Series IEM Mk2 IEM kábel
-
gaben22
senior tag
válasz fudi2002 #83835 üzenetére
Én párhuzamosan nem tolnék semmit. CPU és RAM blokknak más az ellenállása így nem tudod garantálni az egyforma áramlást (elméletileg akár meg is állhatna egyik ágon az áramlás). CPU blokk be és kimenetén a delta nem szokott sok lenni, ráadásul 2 pumpád van, gondolom meg fogod tolni áramlással rendesen, akkor meg aztán végképp nem lesz nagy a diff. Nem az lesz, hogy a CPU "forró" vize fűti majd a RAM blokkot hanem a kb. ugyanolyan hőmérsékletű wasser megy át mindkettőn.
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz fudi2002 #83806 üzenetére
Azt hol csinálják emberi áron?
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
tibcsi0407
félisten
válasz fudi2002 #83800 üzenetére
Pmic-re 0.5 mm-rel vastag padd kell. Hátuljára is tegyél a RAM-nak, így a bordában nem tud billegni.
k1raly
Szerintem erről le kell csiszolni a nikkelt. Nem lenne jó, ha a vízkörbe kis darabokat dobálna be.
Azt nem tudom savazni lehet-e valamivel.[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
RazoR
veterán
válasz fudi2002 #83570 üzenetére
Az Evo-hoz azonnal venném a ventis előlapot mindenképp, a mostani Air-nek is olyan és semmi gond a szellőzéssel úgy sem, hogy benne van 4db radi
Ubi82: meg tudnám oldani a külső radit végülis....
A 2db D5-öt hogy kell elképzelni? Két külön kör van, vagy sorba vannak kötve?[ Szerkesztve ]
-
gaben22
senior tag
válasz fudi2002 #83307 üzenetére
Anélkül, hogy felkent szakértője lennék a témának a jetplate meg a szűk rés azért van pont ott (ez minden blokkra igaz), hogy felgyorsítsa a folyadék áramlását és növelje a nyomást (változatlan flowrate-et feltételezve) így "préselve be" a résekbe a folyadékot, ha tippelnem kéne a bemenetnél a képeden szereplő szűkítés is pont ezért van. Ha ezt megszünteted, akkor közel olyan is lehet, mintha nem lennének ott a finek, azaz a hűtési teljesítmény esne. Hogy pontosan mennyit az mondjuk jó kérdés, de a tény, hogy a drága blokkok (CPU, GPU), amiket ismerek mind alkalmaznak jetplate-et és fineket gondolom sokat.
[ Szerkesztve ]
-
gaben22
senior tag
válasz fudi2002 #83298 üzenetére
Ennek a finjei kegyetlen durvák, mondjuk ehhez irgalmatlan áramlás kellhet, hogy a folyadékot be tudja nyomni a résekbe rendesen, mert különben nem igazán használod ki. Azon gondolkodom vajon ha megküldöd jó erős áramlással, akkor nem hajolnak-e meg (réz az elég puha fém). Nekem pl. Aquacomputer Cuplex Kryos Next Vario van, annak a finjei "csak" ilyenek.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz fudi2002 #83300 üzenetére
Érdemes megnézni.
Sorba kötve, de probálj ki több csőtávot a pumpák között. Elméletben 3 az a max D5 mennyiség ami még hozhat hasznot.Véleményem szerint a magnitude egy agyon optimalizált konfigolható blokk, ezért is tud jobb értékeket. Szóval ilyen téren simán lehet egy gyatra másolat.
Amúgy ilyen téren még kimondottan érdekes konstrució a Vario széria az Aquacomputertől:
https://shop.aquacomputer.de/product_info.php?products_id=3887
https://shop.aquacomputer.de/advanced_search_result.php?keywords=vario&x=0&y=0üdv.: Boldog Ferenc
-
fudi2002
veterán
válasz fudi2002 #83241 üzenetére
Alphacool XPX Pro:
Barrow LTCP03-04I pumpa ahogy az alphacoolt használom:
és leszabályozva a pumpa, áramlás kicsit visszavéve alpha szintjére:
Nos az Alpha azért jobb, de árát tekintve azért messze nem annyival. Sajnos úgyfest marad a háznál. A felfogatását rühellem, a Barrow hülyebiztos.A Byksi viszont elvérzett azonnal. Tesztekig nem is mentem, ahogy indítottam 2 l/min az áramlás, pumpa 4200rpm-en. Ugyanitt 5,3l/min az alpha eléggé visszafogja az áramlást.
Bykskit szétkaptam, mondom a jetplate, de a helyén volt. Még egy próbát csináltam, ugyanolyan sz*r. Próbáltam felcserélni a portjait, hátha, de úgy is ugyanaz. Később rakok robbantott képeket, hátha valaki kiszúr valami bibit a belsejében.Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
gaben22
senior tag
válasz fudi2002 #83254 üzenetére
Általában szokott lenni a réz "fölött" egy nagyon vékony réteg valami (pl. nikkel), mert maga a réz az könnyen oxidálódik és/vagy galvanikus reakcióba lép a másik felülettel, azt most akkor lecsiszoltad valószínűleg . A hűtő kontakt felület manapság pedig konvex by design, hiba volt lecsiszolni, Noctua ezt írja:
"As the Integrated Heat Spreaders (IHS) of today’s CPUs are slightly concave, the cooler’s contact surface has been deliberately designed to be slightly convex in order to ensure optimal contact"
[ Szerkesztve ]
-
spleenszuru
őstag
válasz fudi2002 #83022 üzenetére
A rackre gondolsz amiben alul van az az 1 db 120-as venti, igaz?
Nem ma lesz, hogy újra kiszedem a dobozból, fogalmam nincs, mikor kezdem építeni.A képet nézve, illetve amennyire visszaemlékszem, mikor kibontottam, nemet mondanék, keskenynek tűnik előre.
Mók Fúró-Faragó Bt. bizonyára megoldja gondolom.
Sürgős?
Malaka!
-
Baryka007
őstag
válasz fudi2002 #82017 üzenetére
Nézd, megnézel egy Der8auer es videót szikével hámozza le a forraszanyagot... Meg olyan videó is van a neten, ahol féloldalasan satuba fogják a CPU-t (úgy értem igazi satuba) és azzal tolják le a kupakot...
Garszánál volt egy Delid tool, kicsi volt rá az esély...
És továbbra is mondom, hogy az a CPU még nem volt kipróbálva másik alaplapban tudtommal! Illetve a lapban sem csücsült másik CPU... Addig lehet bármelyik ... Elég egyetlen elhajlott láb a deszkán!
tibcsi0407: Egyébként igazad van... Csak annyira nehéz elhinnem...[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
válasz fudi2002 #82006 üzenetére
Sima hajszárítóval 4db forrasztott kupakos CPU-t delideltem már... 2300w ... odatartottam vagy 10 percig.... Ezen felül volt egy Core 2 Duo ( ezen gyakoroltam ) sértetlen volt melegítés nélkül is... Illetve volt egy i7 10700K azon sem melegítettem, annak sem lett semmi baja...
Persze Csaveznek ettől még lehet igaza, elég ha a legfelső rétegen elhúzod és 1db áramkört megvág... De nem látni rajta ilyen jellegű sérülést.
Szerk.: És valljuk be az a 2300w os hajszárító sem az igazi[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz fudi2002 #81678 üzenetére
nem ér ennyit a magasabb tREFI, amúgy sincs sok jelentősége 65xxx vagy 200xxx csak teszt progikba látsz picit nagyobb számokat és ennyi!
amúgy meg arra figyelj hogy milyen a RAM modulod, a DDR5.ösök amúgy is magasabbak(a PM IC végett) és ami DDR4.re van borda, nem fogja lefedni ez végett csak a RAM chipek felét!
-
fudi2002
veterán
válasz fudi2002 #80534 üzenetére
Bedobtam a P12-t, nos kb ugyanaz a 5-6 fok maradt. Hiába, túl jól szellőzik így is a bódé.
(3x20cm befelé, 2x20+1x12+3x14 kifelé, plusz ramon 1x14 és vrm hátulról be 1x12)
Gyanítom egy rosszabbul szellőző házban nagyobbat gurít, anno nekem is más elrendezésben gyengébb lappal 15 fok simán megvolt.Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Yettel topik
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Path of Exile 2
- EAFC 25
- Hogwarts Legacy teszt
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest