- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz hackeeeee #83770 üzenetére
seekelo WD raptor 36GB ADAD megvolt, de volt 2800as ipari Papstom is, 45dbAra hitelesitve a gepben.
jelenleg kb 400-800rpmen mennek a radiatorokon a ventik (uresben 400, 800 kb a full terheles). egyebkent a referencia hutos 7900XT terhelve is meglepoen halk, igaz nagyon jol szellozik a hazam
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
mpierre
veterán
válasz hackeeeee #83736 üzenetére
A corsair 750d airflow-hoz gyártott szűrőjük kb +2°C-t jelent vízhőfokban. Honlapjukról rendeltem anno, mert nem volt sehol kapható.
Csavez: Mitx topikban lesz majd, mert levegős lesz, itt nehezen férne meg. Max linkelem, mondjuk offban.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
aktív tag
-
őstag
válasz hackeeeee #82930 üzenetére
Emberen múlik, nálam is eddig probléma mentes volt a supportjuk, ferde blokknál fényképeket kértek, számlát látták rendszerben, ingyen dhl-t, pénz vissza
Mondjuk két 4090 blokkból kettő szar volt (állítólag itt magyarban gyártatják), Alphacool meg elsőre jó, másnál meg nem -
gaben22
senior tag
válasz hackeeeee #82069 üzenetére
1 bemenő PWM jelből hogy csinálsz 4 egyedileg szabályozottat az általa definiált szabályok alapján? Ill. ő ki/be is akarja kapcsolni külön-külön a ventiket, ahhoz kell 4 db 12V (+ ground) is, PWM-mel csak akkor állítod le a ventit, ha az adott venti gyártója direkt úgy csinálta meg, PWM jel hiánya általában 100% fordulatot szokott jelenteni.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Forza Audioworks - Copper Series IEM Mk2 IEM kábel
-
tibcsi0407
félisten
-
nagyúr
-
Laraxior
titán
válasz hackeeeee #81735 üzenetére
Az also kulonallo ramnál pl komplett eltér, meg azert hianyzik még par cucc a 4080rol ami rajta van a nagyobbon.
Az ara lehet egyforma, az kb lenyegtelen, elinditottak a gepet, legyartott a 4080ra x szamu blokkot, utana beallitottak a 4090re, azzal is lejott par darab.
De a hutes biztosan nem lesz megfelelo, az kb 100%.
Viszont a 4090é lehet, hogy jó a 4080ra[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
proci985
MODERÁTOR
válasz hackeeeee #81661 üzenetére
2 fok ambientnek epitett viznel nem szabadna szamitania.
anno 290X CFnel nalam volt 35fokos ambient is, na ott az 53-55 fokos folyadek terheles alatt kezdett necces lenni. mondjuk skandinaviaban az ilyen nagyon extrem volt, kb realisan 28 fokkal szamoltam maxra.
-
gaben22
senior tag
válasz hackeeeee #81637 üzenetére
Nagyon fura helyeken adta be a kulcsot az tény. A tömítés mondjuk úgy látom a szélén fut a blokknak így azt képzelem elméletben juthat oda folyadék, mi több ha jól látom a tömítés túloldalán már nincs semmi probléma. Milyen lötyivel használtad a cuccot és milyen más elemek voltak a rendszerben (alumínium esetleg, bár galvanikus korrózió az megevett volna mindent, úgyhogy kétlem ilyen probléma lenne)?
Nekem is EK blockom lesz, már itt pihen a sarokban a dobozában, pár hét múlva beműtöm a gépbe, remélem nem lesz ilyen gondom. Amúgy külföldön szokás EK-t szidni már egy ideje, azt mondják ez az EK már rég nem az az EK, ami volt...
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Pista0001
addikt
válasz hackeeeee #81590 üzenetére
Pontosan így értettem, a szívóoldalra valami dobozt applikáltam volna, amibe egy csövön a helység alsó részéből biztosítottam volna az utánpótlást. Ha így kellően hatékony, akkor nem lyukasztottam volna ki a falat.
Csavez: Ezzel a lyukkal és az elszívóval mi a terv? A meleg levegőt akarod a helységből kijuttatni, vagy kintről akarsz friss levegőt bejuttatni?
-
spleenszuru
őstag
válasz hackeeeee #81581 üzenetére
Értem, köszi.
Ott lenne a tartály, ahol a rajzon amúgy. HAF 700 elején van is erre egy tök jó rács, ahova rögzíthetem.
Kombót rendeltem, ez már meg is érkezett:
Alphacool Core 200 Aurora tágulási tartály acetál/akril VPP szivattyúval (15381)Malaka!
-
Zsohi
őstag
válasz hackeeeee #81534 üzenetére
Azt ne felejtsed el ITX lapon a VRM komponensei közelebb helyezkednek el a processzorhoz ami már kapásból ideálisabb és nem lennék meglepve, ha egy kicsit alacsonyabb beállított feszültségen is menne a procija, más kérdés egy 10 fázisú VRM-re talán nem lenne tanácsos vizes blokk nélkül ráereszteni egy 400 Watt-os procit.
A RAM esetében szintén közelebb helyezkednek el egymásoz a komponensek ami megint ideálisabb, csak itt jóval árnyaltabb már a kép. Itt már inkább az dönt mire fektetnek nagyobb hangsúlyt, funkcionalitás, vagy a teljesítmény és sajnos ma már a funkcionalitás a nyerő.Az APEX egy csúcsragadozó, de egy jóféle ITX lap például egy high-end 4 dimm-es deszkával simán partiba van. [link] [link]
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
gaben22
senior tag
válasz hackeeeee #81517 üzenetére
Szélessége kellemes az biztos. Én egy időben a Corsair 900D-t Thermaltake W200 + P200-ra akartam cserélni (én még használok 5.25-ös slotokat), de így hogy kiviszem a radiátorokat a házból, már letettem róla. Persze abridabri cuccával nem lehet versenyezni .
-
tibcsi0407
félisten
válasz hackeeeee #81468 üzenetére
Simán áttolja. Nyilván a nagy radi miatt kisebb lesz az áramlásod, de nem para mértékben.
Neked VPP 755 van? Mert az meg eleve nagy head pressure-rel rendelkezik, így meg sem kottyan neki.
Egyébként nekem a VGA-hoz egy Cooler Master vertical mount van és ott hátul van ilyen kivezető nyílás, ahol ki tudod vinni a csöveket, meg a kábeleket a radihoz.
PCH-n lecseréltem a gyári thermal padot Arctic-ra. Rosszabb lett a hőmérséklete. Most egy Noiseblocker 8 cm-es venti fúj rá külön, így kb ugyanannyi, mint előtte volt, így annak a piszkálását nem javaslom, max ha blokkot teszünk rá.Ha marad ez az apex, akkor lehet teszek rá majd egy Watercool blokkot. Gondolkozom, hogy lehet csak a procit cserélem le, mert azt sikerült rendesen ledarálnom az OC-val és marad minden más az Arrow Lake-ig.
[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
proci985
MODERÁTOR
válasz hackeeeee #81360 üzenetére
alphacool, aquacomputer, bitspower, ek, koolance, swiftech, watercool, xspc. plusz barrow es bykski
boven volt mas gyarto is.
10 eve kb 40 euro volt a modern mikrofines CPU blokk. nem az volt a draga, hanem a pumpa, valamennyire a tartaly es a csovezes, meg ha fancy radiatorokat akartal
-
proci985
MODERÁTOR
válasz hackeeeee #81350 üzenetére
banyaszlaz alatt sokan valtottak
elotte HEDT + multiGPUn kb csak vizzel lehetett huteni a hosuruseg miatt.
nalam itt van 4 honapja a blokk a 7900XTre es meg mindig nem volt idom osszerakni a masodik kort, mert egyszeruen nem volt prioritas
a 290Xen egy honapon belul viz volt, es ott kb a fel vizhutest upgradelni is kellett
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz hackeeeee #81343 üzenetére
iszonyatosan elszalltak az arak utobbi evekben, sved koronaban a D5 duplajaba kerul, mint 2015ben es azert ennyire nem volt magas az inflacio.
pl az is kerul ennyibe, hogy olcsobb cuccoknal az O gyurukre kulon extran kell figyelni, meg azert elegge strapabiroak.
-
nagyúr
-
Zsohi
őstag
válasz hackeeeee #81302 üzenetére
Nalam egy 150 Wattos 7700x is kepes egy kulso, slim 480-as radit finoman atmelegiteni 600 koruli fordulaton tekero ventikkel. A gepet teljes terhelesen nem is birja delta 10 alatt tartani 2000-en porgo Noctua a12x25 ventikkel, 500 Wattos terhelesen. Szoval en nem csodalkozom rajta, hogy keves a 360as radi 300 Watthoz halkan.
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
nagyúr
-
proci985
MODERÁTOR
válasz hackeeeee #81304 üzenetére
milyen meleg a folyadek, meddig melegszik a CPU? milyen gyorsan hul vissza a folyadek es a CPU?
300W azon a die mereten a blokk szintjen lesz para.
a radiatornak magaban birnia kene, 3-4 fok kulonbseg koron belul pedig normalis ekkora hoterhelesnel.
[ Szerkesztve ]
-
-
aleister
veterán
válasz hackeeeee #80805 üzenetére
Nem az SSD bordájában akad el. Próbáltam egy másik vga-val, azzal nincs gond. Ez is bement korábban, amíg a gyári léghűtés volt rajta.
Úgy működne ugyebár, hogy ahogy nyomod lefelé az aljzatban a vga-át, úgy elkezdi felemelni ezt a pöcköt (amit aztán a kivételnél le kéne nyomni, hogy kilökje a kártyát). Tekintve, hogy elakad a backplate-ben a kis pöcök, minél jobban nyomom le a vga-t, annál jobban tolja felfelé a pöcköt. Így aztán nem mozdul semerre. Sakk-matt.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz hackeeeee #80665 üzenetére
így már felül csak 30-as játszik...
Nem feltétlenül, csak nekem ezek a radik voltak. A 30-as X-flow korábban egy Define 6-osban volt, abba nem fért volna vastagabb, 60-as meg nem is nagyon létezik tudtommal.
Szóval beférne a 2db 60-as, ventikkel kéne kicsit játszani, legrosszabb esetben egyet elhagyni.
Más kérdés, hogy ténylegesen össze lehetne-e úgy rakni, mert ugye nem csak annyi hely kell, amennyit a radiátorok foglalnak.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
aktív tag
-
aktív tag
-
aktív tag
válasz hackeeeee #80653 üzenetére
Ez a bajom nekem is. Talán azért nem is látok ilyet. Mondjuk a zallman z7 mashine-be előre befért a 420as 60mm es radi. Fölülre is befért volna ha nem kivehető keret van. Itt is gondolom faragós lenne
Úgy lenne, hogy a felső radinak hátul az első radinak alul lenne a jobb leereszhetőség miatt.
A mostani házamban is így vannak a 360mm es radik. Nem volt egyszerű
[ Szerkesztve ]
Weboldalkészítés, gyorsítás, fejlesztés, költöztetés
-
Demo07
aktív tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz hackeeeee #80189 üzenetére
Megrendeltem az XT45-t, köszi a segítséget.
Még 1 dolog lenne, ha megfordítom a légáramlást, vagyis hátuk befúlyok, felül, és elől ki, akkor ha alulra tudok betenni ventit esetleg, vagy, a 120-as monstat még pushpullban akkor az kifelé, vagy befelé termeljen ebben az esetben?
Köszi!
Véleményem szubjektív...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz hackeeeee #80176 üzenetére
milyen ventiket raksz ra?
igazabol 10 fokonkent duplazodik a leadhato homennyiseg, szoval ha 35 fokos szobaban oke az 55 fokos viz (worst-case scenario), ugy boven van am tartalekod.
vagy ha a ventiket 700 helyett felengeded 1400-1600ig. ne adj isten 2000ig.
csak itt a topikban elegge konzervativak vagyunk. vizet az ember nem azert epit, hogy meleg vagy hangos legyen.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz hackeeeee #80169 üzenetére
2 darab 45-ös 360-as push-ban elég lehet? Akkor rendelnék egy U-s 360-as XT45-t, és kb. ki is találtam, hogy hogy csöveznénk be, max ha befér, akkor az aljába még betennénk a 30-as 280-ast is.
Ill akkor lehet fordítanék légáramlást, h hátul be, elől, felül ki, az alsót még nem tudom, de lehet, hogy akkor push-ban azt kis kitolnám. ha meg nem fér el akkor oda ventit befelé termelésre.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
tibcsi0407
félisten
válasz hackeeeee #80155 üzenetére
Én feldobtam a gép tetejére. De majd felpattintom a falra, lehet egy IKEA X ROG polcot alápattintok.
utdetailing.hu
-
-
sfknasty
aktív tag
válasz hackeeeee #80143 üzenetére
Én inkább kivenném a 280-as radit és ha befér nagyobb oda,akkor nagyobbat tennék be.Szerintem ahoz a 280-as radihoz a push pull is felesleges. inkább akkor egy vastagabb és nagyobb radi.Nálam pl. az összes ventillátor ami radin van,az kifelé fúj a házból.Csak az egy hátsó venti fúj be levegőt.A házon belüli hőfokok sokkal jobbak.A memória,ssd,alaplap is hűvösebb.
-
tibcsi0407
félisten
-
tibcsi0407
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest