-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
apollo12
veterán
válasz TESCO-Zsömle #4596 üzenetére
hát sztem nincs
-
őstag
X@b3e
A 18-as sokkal jobban is melegszik, nem merném bedobozolni, leégett már így egy pár elektronika.
Azért ez nagyban függ az épp kifogott példánytól. Nekem van 10W és 18W os is és egyik sem melegszik.
Láttam teszteket 18W példányokról amik piszkosul melegszenek és van DDChez hűtőborda is.
Az alsó műanyagot szokták lecserélni erre...“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
DigitXT
nagyúr
válasz apollo12 #4589 üzenetére
1 slotos kell, mivel 1 slot lesz a két kártya közt... (Nem érdemes túlmisztifikálni,
mert akkor úgy járhatsz, hogy kiszámolod, hogy milyen távol lesz a két azonos
oldali menet, amit faszán átér egy eggyel több slotos összekötő, viszont a blokk
átellenes oldala lesz összekötve, s rádöbbenhetsz, hogy a két slot sem három.)Viccen kívül, én is megjártam ezzel a számolgatással. Mondjuk halál olcsó volt
a csati, az nem volt gond, csak éppen sz*rt sem ért: hosszabb volt, mint kellett
volna. Szerencsém volt, hogy 2 slot esetén miatt kisebb csati / cső már elfért
a két kari közt, de ha 1 slot helyed van, akkor oda sima csati nem fog beférni...
(Csak az a spéci 1 slotos SLI csati, ami ilyen kis helyre normálisan berakható.) -
mpierre
veterán
válasz apollo12 #4589 üzenetére
Két szomszédos slot tengelye között 20,5mm van. Így az UD5-n a 2 kék slot tengelye között 41mm lesz. Ha cf/sli lesz az 2 db egyforma blokkot jelent Tehát a 2 blokk ugyanazon oldali csatlakozói is ennyire lesznek egymástól. Ebből a blokk csatlakozó felőli vastagsága jön le és így kijön a szükséges összekötő hossza. (Sz'al igen ez lehet akár egy slotnyi is.) Ha tudod a blokkok méretét, akkor minden ok.
Ezt most jól megaszondtam.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
apollo12
veterán
válasz Jakab66[hun] #4590 üzenetére
biztos elbírná
-
Jakab66[hun]
senior tag
Egy darab Phobya Xtreme NOVA 1080, elég egy teljes gép hűvösen tartásához? Nagyjából 400-500 watt fogyasztású a gép, és ez a NOVA, 2 tripla árából kijönne.
Gipsz Jakab
-
mpierre
veterán
válasz apollo12 #4586 üzenetére
A 2db kék megy 16×-ban. Így két slotot átérő kell szerintem.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz mpierre #4585 üzenetére
Most nézem, tengerentúlon még mindig van.
Usákok nem harapnak érte...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
mpierre
veterán
válasz menalcas #4582 üzenetére
Nem. Még TESCO-Zsömle segített beszerezni. Kb ugyanennyi, ha nem több volt.
apollo12: Még nem szereltem össze a vizet. Az már csak jövőre lesz meg. Így nem tudom. Egy dolog biztos, hogy a kivezető furat a vga-hoz igen közel van.
TESCO-Zsömle: Jaja. Annó is csak nagy nehezen találtunk 1 db-t, már nem is tudom, de tán tengeren túlról jött. Ezért csodálkoztam, hogy idehaza van listában, de ha beragadt ár, akkor bukó.
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
Ezt még lehet kapni?
Ehh, nekem külföldről kellett beszereznem... most meg idehaza is van.
-
leonel
aktív tag
Aki aggódik az 1T hangja miatt:
Igaz nekem csak 10w -os verzió van de én 24/7-re csak néma gépet csinálok a sok film és zene miatt.
Rendeltem hozzá egy ilyet +még kívülről is kapott egy szivacs borítást. Így olyan néma mint az alphacool d5-öm volt. Semmit nem hallok belőle.[ Szerkesztve ]
www.wrcauto.hu - autóalkatrészek legolcsóbban
-
őstag
válasz Jakab66[hun] #4574 üzenetére
Nincs mit ingyen van
“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
őstag
válasz Jakab66[hun] #4569 üzenetére
Hát azt rendeltél hozzá ami a rendelési papíron van....
Szerintem nyugodtan vehetsz 1 mmes majd nyomsz pasztát mindkét oldalára
“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
GNKING
tag
-
Jakab66[hun]
senior tag
-
mcwolf79
veterán
válasz TESCO-Zsömle #4567 üzenetére
Félreértés ne essék, nem leszabályozva akarok vele Battlefield 3-azni.
Csak éjszaka, ha pl. töltök le valamit, akkor ne búgjon már teljes "krafton" (mivel a "hitvesi szobában van,és az asszony morog érte"). Tehát csak szigorúan idle üzemmódban szeretném leszabályozni.Intel I5 12600K + RTX 4070 Ti + Asus B660M Plus D4 + 32 GB DDR4 RAM
-
TXT
őstag
Es mekkora radiator kellene gy 6950@70-hez, amennyiben tuning is kihozhato lehetne belole pluszban?
-
mcwolf79
veterán
válasz TESCO-Zsömle #4554 üzenetére
A [házam] ventiszabályzó tekerenytyűjére dugtam rá, tehát szabályzom.
Akkor ezek szerint ez nem káros.Intel I5 12600K + RTX 4070 Ti + Asus B660M Plus D4 + 32 GB DDR4 RAM
-
TXT
őstag
Mekkora radiator kellhet egy 8magos Amd FX procihoz, ha tuningolni is szeretnem?
-
mcwolf79
veterán
Üdv All!
Van-e valamilyen káros következménye, ha a szivattyú fordulatszámát "lefojtom"? Értsd. lejjebb veszem a fordulatszámát?
Vagy ha a hőfokok engedik, akkor bátran lehet vele mahinálni?Intel I5 12600K + RTX 4070 Ti + Asus B660M Plus D4 + 32 GB DDR4 RAM
-
őstag
Azok kérlek szépen akkor kellenek mikor a gyári azt mondja kicsit nagyobb a távolságot hagy mert így jön ki a lépés. 1 vagy 2 mm nekik nem nagyon számít. Ilyenkor kellenek az 1mmnél vastagabb gap-padok.
Én mondjuk mindig mindkét oldalát pasztázom, így mindig tökéletes az illeszkedés.
A gyáriak sajnos nem tudom mennyire vastagok, csak azt hogy legtöbbször egyszer használatosra csinálják őket.VGA memóriákhoz, VRM-hez, s alaplapok VRM-jéhez milyen vastagságú hővezető lapok a legjobbak?
Ami a használati utasításban szerepel. Mindig olyat célszerű használni ekkor fekszik simán a nyákon és erre lett tervezve[ Szerkesztve ]
-
r-chee
őstag
válasz Jakab66[hun] #4550 üzenetére
Ezt a kérdést én is fel szerettem volna tenni a közeljövőben
VGA memóriákhoz, VRM-hez, s alaplapok VRM-jéhez milyen vastagságú hővezető lapok a legjobbak?
Gondlom, az 1mm-es lenne a legideálisabb.
Sőt, igazából kérdezhetném úgy is: a különböző vastagságú gap pad-ek milyen célra, mekkora hőleadással rendelkező részegységekhez valók?üdv.
Origin (BF3, BF4) nick: r-chee *** BFBC2 game nick >> r-chee [HUN] --- Logout blog bejegyzéseimnél >> BFBC2 és Battlefield 4 PH! játékosnévsor és magyar szerverek listája
-
Jakab66[hun]
senior tag
Üdvözlet.
Kérdéssel fordulok hozzátok. Szétkaptam a vizes rendszert, és gondoltam vissza teszem addig a VGAra a gyái hűtőjét. Itt jön a kérdés, milyen vastagságú gap padot rendeljek hozzá?
(Gigabyte 8800GTS g92 512MB)
Gipsz Jakab
-
ZetorGumi
addikt
Rampage III Extreme-re rámegy az R3E Black Edition FC blokkja?
Mert neten csak BE-hez találok blokkot.Ha igen, akkor nincs balakinek elfekvőben egy? Korrekt áron megvenném.
New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
jones965
Modder
válasz Drizzt01 #4543 üzenetére
Az a gond, hogy alaplapi fullcover blokkot, a Te esetedben ( mivel procihoz kell lap), csak a 67, illetve 77 sorozatú chippel szerelt lapok jöhetnek szóba.
Ott is a felső kategóriás lapok, mivel általában ezekhez készítenek marketing okok miatt ilyen kivitelű blokkokat. Ez esetben viszont nem lesz olcsó a történet, akár a lapot, akár a hozzá gyártott blokkot vesszük alapul. -
apollo12
veterán
erre vizet valahogy rá lehet aggatni [link]
-
-
Drizzt01
őstag
Hali . Tudnátok javallani valami alaplapot , amire van egyben mosfet hűtés .
Olyasmi mint ez .https://www.facebook.com/Drizztmodding/ http://www.techpowerup.com/forums/threads/obsidian.219662/
-
őstag
Akkor előbb talán hallgasd meg, mert elég nagy a szórás. Nyákja is fontos mert van ami nem lehet fel-le fokozni, de lehet RPM visszajelzőt ráforrasztani. Shogy sandwichel lehet halkítani. De házi bárkaccsal is el lehet érni ugyanezt.
-
X@b3e
addikt
Ezt le lehet fokozni 10W-re
... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
Geller72
veterán
válasz TESCO-Zsömle #4531 üzenetére
Bazzeg....
-
Razermazer
őstag
Ismét nem tudtam a fenekemen maradni és egy ház cserével antec p280-ra egy szolid vízhűtést raktam össze[link].
A következő lépés egy vizes 6870 fullcover koolance blokkal(természetesen csak azért, mert ennyiért nem hagyhatom ott ajándék áron van lehetne 7850-is, de oda még nem 15k a blokk, teljesítményben nekem a 6870-is megfelel), és a teljes alaplap levizezése,(az sem piskóta mivel fullcover van hozzá, bár én annak örülök kevesebbet kell vesződni a sok csatlakozás miatt, az árának annyira nem de így is kedvezményes ) lassan de biztosan haladok, ahogy anyagiak engedik.[ Szerkesztve ]
Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
Geller72
veterán
válasz TESCO-Zsömle #4528 üzenetére
Oké, Zsömi, ne kímélj. Adj ajánlatot...
-
Geller72
veterán
Hali. Tud valaki infót arról, hogy hol találok otthon RL-S12M-24PK-R1 -t nagyjábol 55 USD-nek megfelelő áron forintban?
-
törölt tag
válasz HUfantom #4525 üzenetére
Azok nem teljes rendszerfogyasztások? Mert kétlem, hogy a 150W-os karim 250-et egyen terhelve húzás nélkül.
Azért egy Mora gondolatánál már inkább húzok valami gányolás felé, meg amúgy is. Hely van bőven, traktoré is elfér. Persze problémás, mert nincs úgy irányítva benne a víz, nincs mindenhol tökéletesen odaforrasztva a csatornára a lamella, nem réz, túl sűrű is stb. Azok a hűtők iszonyat nagy légmennyiséghez és jóval magasabb vízhőmérséklethez lettek tervezve. Nem kell olyan precíznek lennie, mint egy PC radinak. De persze jóval nagyobb is, ellensúlyozandó.
Ha sikerül kifogni egy rendes belsejű, szép és ritkásabb rendezésű darabot akkor akár. De még mindig probléma, hogy nem réz.
Ha nem is Mora, de a 4x140-es az mindenképp kell ha halkan kell üzemeltetni egy normálisabb 500W körüli gépet. Gondolom én, azért az nincs eltúlozva. -
őstag
válasz #90933760 #4523 üzenetére
Szerintem kezded túlzásba vinni a számolás és az arányosságokat. Itt nincs egyesen vagy fordított arányosság. Azért mert 400-al pörög a venti még nem lesz feleannyi légszállítása mint 800-asnak. Illetve fele annyi légszállítás mellett nem lesz dupla akkor hőmérséklet a radiátorban.
Ugye játék közben kell pörögnie a ventiknek, de akkor ugye nem baj ha van egy picike hangja, hiszen a lövés vagy előzés közben nem fogod hallani. Amikor filmet nézzük leoltott villanynál a monitoron akkor persze nagyon zavaró a venti hangja.
Én mikor kérdik tőlem mi mire elég akkor szoktam azt mondani, 150Wal lehet egy szimpla radiból kivenni, de ugye egy 5.400rpmes 12es venti egy 3cm-es radiból is kikap 150W hőt. //
A húzott 4 magoshoz kéne egy dupla min 4.5ös
A VGA-hoz meg egy tripla 4.5ös.
Persze ha az új 7xxx vagy 6xx es kártyát veszel már egy dupla is elég lehet, hisz csökkennek a fogyasztások. Ez talán túlzásnak tűnhet, de ugye minden radiátort felül kell tervezni, hogy ne azt kelljen először cserélni, illetve halkabb ventikkel lehessen üzemeltetni.Én pl 2 mora2-essel hajtom a gépet. Ez 18 darab 6cm széles 12X12-es radiátornak felel meg. Ez tényleg felül van méretezve. Van hozzá 4 db 18cmes ventim ami 400at pörög. És filmnézés közben hallom mikor működik a winyó cacheli a filmet / rendszernek SSD /.
Hogy halk legyen a gép sok dolgot kell csendesíteni és csak egy bizonyos szintig lehet lemenni. Azalatt már minden decibelért iszonyat pénzt kell fizetni.Csak egy pár kártya ami lazán eszik 300at, persze tunning nélkül.
-
törölt tag
válasz HUfantom #4519 üzenetére
Ezek 400-on pörgő ventik lennének, persze idővel felgyorsulnak ha kell, de jó lenne ha kibírná egy jó ideig anélkül, de számoljunk a 400-zal. Tehát az a 800W amit kiszámoltunk kapásból 600 inkább. Gondolom felére nem csökken a feleannyi légszállítástól.
A jelenlegi konfigot elvinné sírva röhögve, de pont nem erre akarom. A következő gépbe tervezem már jó előre a hűtést amibe a húzott négymagost (150-180W?) meg egy 300W körüli karit számolok, ennél többet zabáló kártya nem is tudom van-e. + a deszka. Ez így 500-550 körül lenne (léggel már kérdőjeles a szinte néma használat, ezért is tervezem bele a vizet).
Végül is elég lenne, és még merem remélni az utána következő gépeknek is, nem nagyon nő a fogyasztásuk szerencsére évről évre.Vagy két radi kapásból az úgy 60k, viszont garantáltan nincs problem. Csak ilyen radikhoz rendes blokk is dukál.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
törölt tag
válasz HUfantom #4506 üzenetére
A 45 vagy a 60 vastag a 150W?
Mert ha a táblázatot nézem, akkor az valóban 5.4x a terület szerint, de ha te a vékonyabb radira értetted akkor már 1.3x ott is van. Ami 810W vagy 1050W lehet.Kis légáramlat alatt azt értettem, hogy nem 12V-on hanem 3V-on pörögnek a ventik. Na így mennyit visz el? Esetleg 5V-on, ha nagyon necces a 3.
Amúgy 4 ilyen hűtővel kocsit is lehetne már.
-
őstag
Igen az de 12 voltos.
A kollégának nem jó mert 220v os pumpát szeretne kapcsolni.Az mondjuk más kérdés minek egy 12v-12v kapcsoló, hisz lehetne simán a molexre dugni a pumpát. Mi szükség közbülső elektronikára. Biztos tud többet az a kis kütyü
-
zarew
senior tag
válasz Jakab66[hun] #4509 üzenetére
Igen,kéne
-
zarew
senior tag
Sziasztok!
Nincs valakinek egy elfekvő elektronikája ami a gép indulásakor a szivattyú 230-át is indítja? Régen Ordasi csinált ilyen elosztót,de ő most el van tűnve,nem tudom az elérhetőségét sem. -
TESCO-Zsömle
félisten
válasz HUfantom #4506 üzenetére
Hadd könyítsem meg a dolgotokat.
A táblázatban az egyes radiátorok egységnyi felületei vannak. Ezt lehet szorozni a vastagsággal (mm).
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
őstag
válasz #90933760 #4503 üzenetére
Szia!
1 db 12x12 területű radi 150 watt... körülbelül, közepes légárammal
4db 14x14 az körülbelül 5.44444444 12x12es radinak fele meg ami kb 800Watt.
Ez kb két nagy VGA kártya + 1 proci
PL: 2 db 580as vagy 6970es és egy i7 átlagos használat mellett belefér ebbe. Átlagos használaton azt értem, hogy nincsenek 100%on terhelve. Mondjuk játékkal szinte leterhelhetetlen egy ilyen konfiguráció.A légáramot nem igazán értem. Inkább a halk ventikre gondolsz ?
A kettő nagyon nem ugyanaz.........“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
törölt tag
A műanyagnál lehetne magyarázat, hogy kipárolog az anyagán keresztül. Bontatlan ásványvizes palackot tettünk megbüdösödött esővízbe és pár hét után az ásványvíz is olyan lett a palackban.
-
r-chee
őstag
válasz djcsefa #4501 üzenetére
Pedig zárt, nem eresztő rendszerből is tűnik el némi vízmennyiség pár hónap után. Nyilván köze van ennek a víz melegedéséhez .
Origin (BF3, BF4) nick: r-chee *** BFBC2 game nick >> r-chee [HUN] --- Logout blog bejegyzéseimnél >> BFBC2 és Battlefield 4 PH! játékosnévsor és magyar szerverek listája
-
törölt tag
4x140x60-as radinak mekkora a teljesítménye? Mekkora konfigot visz el, kis légáramlattal is.
-
djcsefa
tag
válasz Kolondrum #4493 üzenetére
1: Ha tartályod nincs lefedve (nem zárt a rendszer), abban az esetben idővel elpárologhat. 2: valahol ereszt : kilyukadt tartály v rosszul illesztet/elmozdult cső! 3: Valmi élőlény van a rendszerben és megitta!!!
Mert rgy teljesen ZÁRT rendszerből nem tünhet el a víz.
:i7 8700k -Asus Maximus X hero-Corsair dominator platinum 16Gb ddr4 2400Mhz EVGA Hydro copper-GTX1080ti-Ocz revodrive 3 x2+ 1x Samsung 850 evo 500gb - EVGA 80+ gold 750ws táp - Corsair 800D ház+ 2L víz :D
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- BeQuiet Pure Loop 280 mm processzor vízhűtő Új 6hó jótállással!
- Eladó Lian Li GA II LCD és Hydroshift 360-as Vízhűtők!
- AQUA COMPUTER cuplex kryos NEXT AM4 - Acetal/réz
- ThermalTake processzor vízhűtés újszerű 6hó jótállással!
- Új bontatlan Alphacool Eisblock Aurora Acryl GPX-N RTX 4090 + Backplate (Referencia kàrtyákh (13429)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest