- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intelesek vs AMD -sek DÜHÖNGŐ
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nikon DSLR topik
- LG LCD és LED TV-k
- Autós kamerák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Mik ezek az új monitoron?
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
zarew
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #39170 üzenetére
Ja én is ezen röhögtem,meg azon miért nem folyamatosan öntötte bele a békanyálat.
-
zarew
senior tag
Csak hogy vigyázzatok! Kötöttem be a vízhűtést,este fáradtan,a gyerekek ölték egymást,az asszony .....A rendszer szivárgott valahol. Kapcsolgattam a szivattyú miatt össze vissza a gépet,egyszer csak néma csönd,és úgy is maradt. Valószínű az alaplap meghalt. A táp jó a többit nem tudom kipróbálni.Másik táppal sem indul. Most alaplapra gyűjtök. És remélem,hogy a többinek nincs baja.
-
zarew
senior tag
válasz MiklosSaS #28613 üzenetére
Én csak azt akarom mondani,hogy soha életemben nem törődtem a hűtésükkel kicsit sem és sosem éreztem ennek a következményét. Ezért nem értem mi ez a winyó hűtési vágy. Olyan mint jujj a hangszórót ne tedd közel a gépedhez,mert megöli a winyót, (a mágnes) Meg valakitől hallottam,hogy nem visz winyót metrón mert az is árthat. Na de azon besírtam.
De ez csak az én véleményem, nem pörgetem egész nap csúcson,mindenki azt csinál amit akar. -
zarew
senior tag
Urak!
Valakinek már halt meg winyója biztosan a melegtől? -
zarew
senior tag
válasz ViZion #25747 üzenetére
Hát igen,össze kéne jönni egy barkács áruház báltermében és mindenki hozná a 10 kilónyi cuccát,a téves vásárlásokat (mégsem fért be,túl merev,nem olyan a színe mint rendeléskor a képen,mást gondoltam szerelés közben,sokkal hangosabb stb.. ) meg a millió alkatrészt.Mindenki megmondaná a frankót a másiknak,elcsereberélnénk a cuccokat,szerelnénk (esetleg ittasan).Hajj szép is lenne...
Nekem is van egy rakat cuccom,hátha jó lesz valamire még.....
Jelenleg egy max 480x190 es radi kellene,meg egy szép nagy reservoir,ahogy a művelt magyar mondja! Meg egy am3+ blokk. Persze ingyér. -
zarew
senior tag
Nekem is most lett meg a házam
Vicces volt a vigyor az árú kiadó arcán amikor a hatalmas doboz látványától rémületemet meglátta.Hát hatalmas volt. Eddig nagyon tetszik,de csak most fogom átrakni a cuccost,és utána tervezem a vizet bele.Ötleteim a pénzemmel fordítottan arányosak! -
zarew
senior tag
Évekig ablakmosót használtam töményen.Semmi baja nem lett semminek.De ha valakinek megevett valamit szóljon,mert most is azt használnék az új cuccosba.
Más: valahol vannak-e arról mérések,hogy a víz áramlási sebesség,illetve a cső vastagság ( itt gondolom a legszűkebb csatlakozó belső átmérője a mérvadó ) hogyan hat a hőfokra. Szerintem 6-8 mm,és 300l/h.mindenre elég....
[ Szerkesztve ]
-
zarew
senior tag
válasz seniman #25084 üzenetére
Joshi: Így van én konkrétan ingyen kapom őket.
Az acryl-nál nem merevebb,és a keresztmetszete valóban kisebb,de mindíg csodálkozom azokon a vastag csöveken amiket a nagy átlag használ.Véleményem szerint az sem tud több hőt elszállítani.De igaz én eddig nem erőműveket hűtöttem vele. De majd meglátom méréskor mire elég.
[ Szerkesztve ]
-
zarew
senior tag
Szevasztok!
Elég régóta,még Ordasi Gábor feltűnésekor jöttem rá,hogy a számítógépnek jót tesz a víz. De ez huszon valahány éve volt. Kölcsön kaptam első vizes gépét,mai szemmel iszonyú gagyin nézett ki,de tökéletesen és csendesen működött. Rögtön nekiálltam én is az építésnek. A lakótelepi lakásban,az előtérben volt a gépem ,a konyha fala mellett. Nosza a kb. 3 méterre lévő konyhaablak mellett megfúrtam a falat,az ablak mellé egy konzolra egy IFA fűtőradit tettem,tele ventilátorokkal. Az akváriumi keringtető,és a ventiket hajtó táp a konyhabútor mögé+ kb. 6 -8 méter Praktikeres tömlő. Minden működött, mígnem egy hideg téli napon a páralecsapódás miatt leállt a gép. Végig szigetelőztem a rendszert,klímacsövekre való szürke neoprén anyaggal,az Ordasi féle blokkokat is. Így már működött. Vicces volt nézni,ahogy a proci nagy nehezen két jegyűre kínlódta a víz hőt. Érdekes viszont,hogy az általam használt csatlakozókat nem láttam még más gépén. Pedig viszonylag olcsó és jól működik. A haverom nemes egyszerűséggel a mélyhűtő oldalát megfúrva beletette a hő leadót,csak oda masszívabb fagyálló kellett Most sok éves kihagyás után ismét nekiállok az építésnek. Sok ötletem van ,több lépcsőben szeretném megépíteni,de szándékaim szerint lesz egy belső kör,és ez kapcsolódik egy külsőhöz ami a házon kívül lenne. Hasonlóan az autók hűtéséhez. Sajnos első lépcsőben elég barkács kinézetű lesz,de majd apránként lecserélem csilivili cuccokra. Ez csak „kedv” kérdése![ Szerkesztve ]
-
zarew
senior tag
válasz Jakab66[hun] #4509 üzenetére
Igen,kéne
-
zarew
senior tag
Sziasztok!
Nincs valakinek egy elfekvő elektronikája ami a gép indulásakor a szivattyú 230-át is indítja? Régen Ordasi csinált ilyen elosztót,de ő most el van tűnve,nem tudom az elérhetőségét sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- ELADÓ SAPPHIRE PULSE RX 6700XT + BYKSKI BLOKK
- ASUS ROG Strix LC II 360 ARGB (90RC00F1-M0UAY0) garanciális
- ThermalTake processzor vízhűtés újszerű 6hó jótállással!
- ASUS ROG Ryujin II 240 (90RC00A0-M0UAY0) - ÚJ, BONTATLAN, SZÁMLÁS, GARANCIÁLIS!
- BeQuiet Pure Loop 280 mm processzor vízhűtő Új 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest