- Kemény üzenetet küldött a gyártói részlegnek az Intel társvezetője
- Teljes fényárban: Chieftec Apex Lumo gépház
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Gyártófüggetlen módon oldja meg a részletes geometria problémáját az AMD
- Hardvereket szállít a virtuális fuvaros
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Teljes fényárban: Chieftec Apex Lumo gépház
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hardvereket szállít a virtuális fuvaros
- Dell notebook topic
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Zoleee83 #8430 üzenetére
" ... kérdés, hogy bezárődik-e a TWS tokja ... "
Jogos. Benne van a pakliban, hogy nem (ha túl széleset és/vagy hosszút választ az ember)."Tudsz ilyet linkelni kérlek ami tuti jó?"
Nem, mert személyes tapasztalatom nincs. Én is csak nézegettem egy időben, mert az akkori fülesem hajlamos volt sportolás közben kimozdulni. Szóval én nem a "zajszigetelés" okán kerestem ilyen "memóriahabos" illesztéket.
Bennem ekkortájt tudatosult, hogy ugyan az ilyen illesztékek szavatolják a legtökéletesebb (a zaj kinn, a zene benn marad) illeszkedést, de ennek ára van. Az egy dolog, hogy a jók drágák, de - használattól függően - X havonta cserélni kell őket, mert tönkremennek.
Egyébként tudtommal a WF-1000XM4 is ilyen memory foam szerű illesztékkel "trükköz" és azzal tudja a tökéleteshez közeli zajszűrést. Kíváncsi lennék, hogy ezek a Sony-féle illesztékek mit bírnak.#8431 tomp
" ... ha a gumi illeszték nem szigetel jól." - ez így van. Engem egyelőre a zene szempontjából (a mélyek tűnnek el a leghamarabb, ha "szelel" a füles) érdekel csak ez a dolog. Hál' Istennek a jelenlegi fülesem gyári gumiharangjai is egészen jók, szóval én most ezekkel elvagyok (nem érzek késztetést memory foam-os illeszték beszerzésére) -
-
válasz
Zoleee83 #3479 üzenetére
Általánosságban véve, azt ugy senki nem gondolja komolyan, hogy a szabványban leírtakat a kínai garázscégek betűről betűre betartják?
A közvetlenül értékesített termékeket ugyan ki ellenőrzi?
Ő is biztosan azt hitte, hogy megfelel a szabványoknak az öv: https://totalcar.hu/belsoseg/2019/09/28/ezert_ne_jusson_soha_eszedbe_olcso_kinai_versenyovet_venni/ [link]
Vagy amikor Karácsonykor gyulladnak ki, olvadnak meg a világító bizbaszok, meg egyéb műszaki termékek. Meg a kamu CE jelölés. Nem folytatom. -
válasz
Zoleee83 #3479 üzenetére
Alapvetően abból indultam ki, hogy a mobiltelefonoknál pont azt csinálják a kínaiak, hogy megtolják a 4G-t egy kis kakaóval, így pl jellemzően jobb a térerő egy huawei mobilnál, mint egy samsungnál, cserébe viszont erősebben sugároz, ami nem feltétlen jó a szervezetünknek. De jó tudni, hogy ilyet nem lehet BT-vel csinálni.
És az előttem szólónk teljesen igaza van abban, hogy a kínai csodáknál hiányzik a minőségbiztosítás, de még a support is.
Csak egy példa a különbségekre:
Jabra Elite 75t: havi firmware frissítés az első félévben, és pl kb 1 hónap múlva kap zajszűrést is (még nincs 1 éves füles). Nagyon profi a szoftvere, amit telepíthetsz a telóra. Rettentő kényelmes a fülben, vékony hallójárattal sem kényelmetlen. Van benne hearthrough, ami olyan funkció, hogy már nem tudok meglenni nélküle, mert ha pl vásárolok, nem kell kivennem a fülemből, hogy halljam az eladót (csak egy gombnyomás a bal fülesen). Kicsi a bölcsője, így nem úgy nézel ki, mintha állandó erekciód lenne, ha zsebre teszed (és még így is négyszer tudod feltölteni vele a fülest). Egyszerre 2 eszközhöz tud kapcsolódni (pl laptop és telefon), 2 év a garancia. A szoftverhibákat kijavítják, ha bejelented. Leáll a zene, ha kiveszed a füledből (akár csak az egyiket), és automatikusan újraindul, ha visszateszed.
A 85t-hez meg már saját, zajszűrő chipet terveztek, amivel 11 szinten állítható a zajszűrés (hamarosan megjelenik).Lypertek Tevi: egyetlen firmware frissítés jelent meg rá, és tuti, hogy több nem fog. Nincs hearthrough, ami nagyon kényelmetlenné teszi a használatát vásárlásnál, mert ki kell venned a füledből, hogy halld az eladót, és előtte még meg is kell nyomnod az egyik gombot, hogy leálljon a zene. Biztos nem lesz rá zajszűrés sem. Bár egy kicsit jobban szól, mint a Jabra (nem sokkal, és valszeg az aptX miatt), a kényelmi funkciók hiánya miatt egyszerűen nem tudom rávenni magam, hogy ezzel menjek le az utcára. A töltőtök óriási. Jó persze, tízszer feltölti a fülest, de minek? Tényleg nem tudod hova tenni, ha nem viszel magaddal egy táskát, vagy nincs rajtad dzseki vagy kabát (mondjuk ez most a rossz idő elérkeztével oké, de 1 hete még muszáj volt zsebre tennem a tokot). A füles a fülben kényelmetlenebb érzés, mint a Jabra. Kicsit instabilabb is (a Jabra nagyon stabil), bár nem vészes, de jobban ki is áll a fülből.
A Jabra kétszer annyiba kerül, mint a Lypertek, de bőven megéri!
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Zoleee83 #3479 üzenetére
"prémium és a 20 dolláros kinai cucc is, csak a prémium kap egy drága szitázott logót amitől te majd azt hiszed mennyi kutatást-fejlesztést öltek bele."
Azért ez nem teljesen igaz talán. Ha egy nyugati, komoly cég Kínában gyártat, mögötte ott az igen drága mérnöki munka invenciója, csak a gyártást helyezi ki. A kínai azért olcsó, mert minimális fejlesztési erőforrások és konkrétan nulla minőségbiztosítás mellett dolgoznak. Tehát koppintanak szemre, de fogalmuk sincs mitől jó, amit koppintanak. Ebből lehetnek aztán félreértések. Emellett a szórásnak köszönhetően lehet egy jól sikerült darab pompás, egy másiktól meg kiszaladsz a világból. Tapasztalatból beszélek. Amint elkezdenek invencióra és minőségbiztosításra költeni (lásd OnePlus, Huawei), az árcetli repülőrajtot vesz."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Attipatti
tag
válasz
Zoleee83 #3245 üzenetére
Nekem azért nyomja a fülem a gumija, szeretnék valami puhábbat rá. A közepes méret jó lenne, de nekem kicsit kemény.
Napi szinten használom windowsból webex konferenciázni, arra is nagyon jól bevált. Érdekes hogy windows alatt két külön eszközt lát oldalanként. Van egy zenére való "edifier x3 stereo", és egy "edifier AG handsfree". Konferenciázás közben ez utóbbin megy keresztül a hang. -
blueye
veterán
válasz
Zoleee83 #3169 üzenetére
Koszi a reszletes beszámolót.
A csúszós muanyag nekem nem tűnt fel ennyire csak az h nehéz kivenni a tokbol a fulest de ezt én pozitivumnak vettem, így nem esik ki még véletlenül se.
A mikro lag furcsa, én nem tapasztaltam.A többivel hasonló a tapasztalatom, most már még jobban várom a Peatset 😊
-
blueye
veterán
válasz
Zoleee83 #3140 üzenetére
Review: Tronsmart Apollo Bold vs 233621 ZEN ANC wireless earbuds
meg ilyen resze is van a tesztnek:
"TRONSMART APOLLO BOLD VS TOZO NC9/ 20DECEBEL ANC"[ Szerkesztve ]
-
blueye
veterán
-
blueye
veterán
-
blueye
veterán
válasz
Zoleee83 #3018 üzenetére
"ahogy észre vettem, nem nagyon szeretik az eszközök ha több helyen is fel van ismertetve a füles" - pedig ennek nem kene befolyasolni a masik eszkozhoz valo kapcsolodasat, mivel o mindig ugyanugy kapcsolodik, akarhany eszkoz fele ugyanazt a csatlakozashoz szukseges kodot sugarozza.
Nem is tudja hogy hany eszkozzel talalkozott mar[ Szerkesztve ]
-
KicsiRegő
tag
válasz
Zoleee83 #2921 üzenetére
Van külföldi rendeléssel foglalkozó topik, az összefoglalójában minden benne van, és van külön Alis topik is, szóval itt tényleg nem releváns
[ Szerkesztve ]
-
patomi
őstag
válasz
Zoleee83 #2871 üzenetére
Megérkezett. De egyből felbosszantott a két pár egyforma mini illesztékkel ami jár hozzá. (Papírján is ez van) Amúgy a tws1 illesztékét tettem rá. Jól szól vele. A mély ok, de nem az a brutális. Nekem tetszik. Magas karcos ez nem tetszik, közép kb ok. 5 óra körüli üzemidő sem rossz.
lassan úgyis pár darabbal elválnak útjaink, kicsit sok van megintFékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
Yany
addikt
válasz
Zoleee83 #2770 üzenetére
Ez rám is igaz, anno egy Sennheiser HD fejhallgató 2 percig volt a fülemen. Konkrétan ez volt: https://edigital.hu/fejhallgato/sennheiser-hd-485-fejhallgato-p45504
Olyan szinten bongott a fejemen, hogy rögtön eladtam. Tisztán kiadta, nem torzított, de én nem bírtam elviselni. Szóval értem mire gondolsz, na de nem tudok túllépni a Spunky okozta csalódáson. Ezért is tetszett a múltkori videó, amit be is linkeltem, mert legalább egy egymáshoz képesti értékelést lehetővé tesz.
A másik, amiről egyik Spunky "review" sem tett említést, az a hang-narráció (vagy hívják akárminek is, amikor megszólal egy hang): extrém hangos. Mindezt ráadásul úgy, hogy a Spunky pont nem számít hangosnak, belvárosi zajban alig hallani. De esténként, mikor párosodik a telóval, kiordít az ágyból. Nem normális. Meg a touch visszajelzés csipogása is ilyen. Ezekkel hogy állnak a többiek, mind ilyen erőszakos?
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
vicze
félisten
válasz
Zoleee83 #2686 üzenetére
"nem kell pár naponta leírni a technológiát"
Továbbra is szeretném megérteni, hogy hol tettem ilyet?Ahogy azt is, hogy mikor "fikáztam" bármelyiket is?
Tehát azt mondod, hogy egyik TWS fülesnél se találkoztál, akadozással akár pillanatnyi vagy folyamatos, gond nélküli azonnali a párosítás minden alkalommal, 10m távolságban sincs semmi gond?
-
vicze
félisten
válasz
Zoleee83 #2680 üzenetére
Milyen formában írtam, hogy zavar?
Ha neked megfelel semmi probléma nincs vele. Egyszerűen az "istenítést" tartom furcsának, azért mert nem ismersz mást. Pont ezért írtam, hogy a fejlődés csak látszólagos, mert csak az alsó kategória lesz jobb használhatóbb egyre inkább.A hang minőséget pedig 1x se említettem és nem is fogom, mert egyrészt szubjektív másrészt pedig különösen TWS esetében erősen korlátos. A BT valós képességeitől nagyon messze van és marad is így még jó pár évig.
Nem tegnap kezdtem BT-n zenét hallgatni, hanem 10+éve, eléggé tisztában vagyok vele, hogy mi hova jutott ezalatt. A hogy fericske nekem is hobbim a fülesek, így tudok elég rálátást szerezni, ezért írom amit. Megnyugtatlak van 10$-os TWS-em is nem csak "drágák".
"tudjon menet közben/kondiban zenét hallgatni kábel nékül folyamatosan, ne dobálja a jelet, ha ezt olcsón kínai fülessel megtehet"
A beszámolók nem éppen ezt tanúsítják már megbocsáss. Aki valósan használja is nem csak pár cm távolságon tartja a telefonjától azok elég sokat panaszkodnak. -
DrKapocs
őstag
válasz
Zoleee83 #2608 üzenetére
Az ügyfélszolgálatos hölgy azt mondta, hogy az "agybadugós fülhallgató" számít a higiéniai termékek közé, a fejhallgató nem.
Nem fogalmaztam pontosan, nem a csomag volt többször körbetekerve ragasztóval. A fejhallgató dobozát 3 oldalról leragasztotta a gyártó, egy-egy kicsi celluxal, ez természetes. Ezt átvághatták és újra leragaszthatták, de a gyártói és az utólagos celluxozás mérete nem egyezett meg tökéletesen. Amikor először megláttam, azt hittem, hogy a számlát beletették a dobozba, azért van kétszer leragasztva. A Media Markt általában így szokta, beleteszik a garancia papírt/számlát, ahogyan én tapasztaltam. Itt azonban nem volt benne számlalevél, illetve semmi, ami indokolná a kétszeri leragasztást.[ Szerkesztve ]
-
slászló65
tag
-
Scarabeus
aktív tag
válasz
Zoleee83 #2404 üzenetére
Nem okoskodsz, és köszönöm szépen a bíztatást. Mindenképpen csesztetni fogom őket, én ebben a garanciáztatás ügyben már kicsit tapasztalt vagyok sajnos. Csak nem tudom mit várjak el tőlük (ugye a Tronsmart Official Storerol van szó az Alin), de kitartó leszek, és esetleg beszámolok róla, ha sikerült elérni valamit. :)
[ Szerkesztve ]
"Y2XSXW7" kuponkód a WOLT-on 3x 1000 ft kedvezményért!
-
vicze
félisten
válasz
Zoleee83 #2222 üzenetére
Pont ugyan így működik az összes akció Alin és minden kínai store-ban, nincs eben semmi megdöbbentő. Az hogy mit hazudna épp az áthúzottban, meg a kupon hülyeségek, az kb. random generált. Nem ritka a 99%-os leértékelés.
Aliprice szépen megmondja, hogy valósan ez a legolcsóbb ár eddig, de csak 1,8$-ral olcsóbb mint korábban. -
gangstagergo
senior tag
válasz
Zoleee83 #2161 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy eladásra kerül mert felbontott termékként újra értékesítik. Szerintem nincs ebbe semmi rossz hisz hardverapron is árulnak használt füleseket
(#2163) Keem1 a lelkiismeret nagy úr
Én nem akarlak buzdítani csak a tapasztalatomat osztottam meg. És persze ajánlott elolvasni a szabályzatát, mert lehet az inear fülesekre nem érvényes. Bár ezt kétlem
(#2165) wolfman helyén kell kezelni az Alzat. Én csak is személyesen fizetek ki mindent náluk illetve veszek is át. Abból eddig nagy gond nem származott. Tróger banda... Akárcsak én voltam velük párszor
-
patomi
őstag
válasz
Zoleee83 #2034 üzenetére
Mondjuk az én kérdésem a minőségre irányult. Ebbe sokminden belefér. A hang mindig szubjektív, bár a hangminőséget meg tudjuk állapítani.
Pl. Fenti tesztoldalon a jabra 4 csillagot kapott a hangzásra, pedig jobb mint a truedot szerintem. Ha csak kicsivel, de jobb. Más kérdés kinek mi éri meg. Ha azt nézem, h angol oldalról a truedot 12k a jabra meg 33k itthon akkor ár/értek arányban a truedot jobb vétel(de lehetne edifier tws1 az 12k itthon). Nagyon árérzékeny ez a piac is idehaza.Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
vicze
félisten
válasz
Zoleee83 #2034 üzenetére
Az AirPods Pro-nak elég kevés hibája van, egyik az Android támogatás, bár erre vannak appok.
Mindenki véleménye szubjektív, én elsősorban nem a hangzásról nyilatkoztam, hanem a megbízhatóságról, technikai megvalósításról, támogatásról, amik objektív szempontok.
A TWS-ek az égvilágon semmit nem érnek, ha a hangzása megfelel neked, de a működése pocsék, mert vagy semennyire vagy rövid ideig használod, nem évekig.Nem feltétlenül ösztönzöm a nagymennyiségű szemét gyártást és a havonta 10$-os TWS vásárlást, amiből idővel kijönne egy normális is.
-
FoLey-v
addikt
válasz
Zoleee83 #2036 üzenetére
Ez igaz nem mindenkinek ugyan az a hallás vagy az ízlése.
Nálam a két füles best a Sabbat basszusban jobb amit most is használok. A Lypertek Tevi meg közép és hàttérben levő hangeffektben tud jobban jeleskedni.
Talán még a Mpow M30 az amit szívesen kiprobálnék.
Van még Tronsmart Spunky Beat fülesem is,de az valamiért meghibàsódott.[ Szerkesztve ]
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
pulutodurumo
őstag
válasz
Zoleee83 #1950 üzenetére
Ablaktisztító, vagy alkohol egy mikroszálas kendőre. Óvatosan, nehogy a szálak kihúzzák a hálót, vagy rácsot (nem tudom a tiedben melyik van). Megtörölgeted, és kész. Esetleg előtte hozzáérinted - szó szerint - egy csepp cucchoz, hogy kicsit fellazítsa a koszt.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Zoleee83 #1950 üzenetére
Nekem is épp ma volt az első olyan kaszálásom, ahol a zajvédő alá már raktam fülhallgatót is. Eddig nem tudtam közben zenét hallgatni, mert a kábellel nem tudtam mit csinálni, mindenhogyan zavart. De ez így nagyon szuper, hogy bepattintom az Edifier X3-at, és nem csak azt a tompa motorhangot hallom.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
patomi
őstag
válasz
Zoleee83 #1952 üzenetére
Igen, Sabbat ilyen, de illesztékek cseréjével lehet játszani vele. Truedot is tud mélyet, viszont kicsit kiegyenlítettebb mint a Sabbat. Kicsit korábban írtam is. Én itt vettem, kicsit több volt mint Kínából (10700.-) 18-án vettem, 22-én küldték el és 24-én már itt is volt.
Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Zoleee83 #1681 üzenetére
Igen, elég sok Aliexpress "boltnak" van már EU-s raktára. Rendeltem már én is mindenféle fotós/videós kiegészítőket ilyen helyekről is. 4-5 nap alatt itt volt minden, ingyenes szállítással, ráadásul nem is postával jöttek, hanem GLS-sel, és hasonló futárcégekkel. Tényleg nem értem, hogy tudják még ezt is bevállalni a nyomott árak mellett. De nem reklamálok.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Zoleee83 #1650 üzenetére
Köszi a gyors választ! Máris sokat segítettél.
Jónak néznek ki ezek a 8-9 ezer forint körüli cuccok. Ebből a négyből melyik a legjobb? Vagy mindegy? Talán a kezelhetőség, meg a kényelem számítana leginkább. Hangminőség szempontjából szerintem nem lenne gondom velük. Ez a mostani JVC vezetékes fülhallgató sem egy profi cucc. Jópár éve vettem már, azt hiszem, ilyen 4-5 ezer forintért.
Gondolkodok még a fejhallgatókon is, de ott ennyiért valószínűleg nem találnék elfogadható minőségűt, meg aggaszt egy kicsit a nyári punnyadás is.
[ Szerkesztve ]
-
patomi
őstag
válasz
Zoleee83 #1626 üzenetére
Itt van GT1 plus EU raktár, 10K alatt van jó választás. De Amazonon TrueDot vagy olcsóbb tesója elérhető. Mondjuk itt gyanúsan matricázás van mert ezek kísértetiesen hasonlítanak a QCY T1-T2 modell(ek)re.
Persze Amazon drágább, ezt figyelembe kell venni. Viszont pikk pakk itt van.Szerk.
QCY modellek itthon is elérhetőek, nem is vészes áron.[ Szerkesztve ]
Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
-
válasz
Zoleee83 #1589 üzenetére
Sziasztok,
Kérdés nélkül rendeltem egy spunkyt. De megpróbálom visszaadni..
Ez a mono mód nem teljesen tiszta, mert sokszor ha csak egy oldalt használnák, akkor is bekapcsol a másik oldal.
A töltö doboza is fura. Teljesen fel volt töltve. Visszaraktam mind a két dugót. Fel is töltöttek, de a 4-böl már csak 2 led maradt mire kialudtam magam. Olyan mintha nem kapcsolja le.. ha hétvégére benne hagyom a füleseket talán hétfőn lemerülve inditanék vele?Valamint ami nagyon zavaró, hogy az alapzaja nagyon erős.. nem tudom, hogy lehet azt írni, hogy jó a hangminösége
ez így szerintem egyszerűen szar!
:)
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Politika
- Suzuki topik
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest