-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrKapocs
őstag
válasz
floratm #2626 üzenetére
Köszönöm szépen a tippet.
1400 Ft-ot sajnálok kiadni érte. A Redditen találtam hasonló kérdést, ahol Musicolet appot javasolták a több fizetős app mellett. Kis méretű, ingyenes és reklám mentes. Nem vagyok nagy igényű lejátszó téren, nekem a Powerampban lévő sok tekerő csak gondot okoz, nem használnám. EQ a másikban is van.
-
DrKapocs
őstag
Előre is elnézést a kicsit off kérdésért, de itt mégiscsak zeneszerető emberek vannak.
Tudnátok nekem olyan zenelejátszó appot javasolni andoridra, amelyikben tudok az adott számban néhány másodpercet előre vagy hátra ugrani?Olyan megoldásra gondolok, mint a Youtube-ban is van; megnyomod a képernyő bal vagy jobb oldalát és előre, hátra ugrik a videoklipben 5-10-15-... másodpercet. Pont ilyen megoldásra lenne nekem szükségem egy zenelejátszó appban.
Előre is köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
-
DrKapocs
őstag
válasz
Zoleee83 #2608 üzenetére
Az ügyfélszolgálatos hölgy azt mondta, hogy az "agybadugós fülhallgató" számít a higiéniai termékek közé, a fejhallgató nem.
Nem fogalmaztam pontosan, nem a csomag volt többször körbetekerve ragasztóval. A fejhallgató dobozát 3 oldalról leragasztotta a gyártó, egy-egy kicsi celluxal, ez természetes. Ezt átvághatták és újra leragaszthatták, de a gyártói és az utólagos celluxozás mérete nem egyezett meg tökéletesen. Amikor először megláttam, azt hittem, hogy a számlát beletették a dobozba, azért van kétszer leragasztva. A Media Markt általában így szokta, beleteszik a garancia papírt/számlát, ahogyan én tapasztaltam. Itt azonban nem volt benne számlalevél, illetve semmi, ami indokolná a kétszeri leragasztást.[ Szerkesztve ]
-
DrKapocs
őstag
válasz
slászló65 #2606 üzenetére
Extreme Digitalnál vettem. Szervízt akart ajánlani az egyébként nagyon kedves hölgy, a 14 napos elállást meg sem említette. Mivel elég jól értek a fogyasztóvédelemhez, így mondtam, hogy elállnék. Nyilván a szállítás költségét bukom. A csomagot kétszer ragasztották le celluxal, ami kicsit furcsa volt, de nem látszott semmi, működött... eddig. Tuti valaki már visszaküldte a terméket. Azt mondta a hölgy, hogy 1-5 nap, hogy azt ellenőrizzék használt terméket kaptam-e, de túlterheltek, csúszás van, ez kb. 2 hét lesz. Mit tudsz tenni egy ilyen esetben? Semmit. Hogy bizonyítsd; megéri? Menjen vissza, fizetem a futárt. Na ezért utálatosak a hazai webshopok. Sokat rendelek online, főleg külföldről, de még csakis kizárólag hazai webshopban próbáltak hülyének nézni.
-
DrKapocs
őstag
Nem tudom volt-e valakinek hasonló problémája, de nálam az Acme BG-60 típusú fejhallgató tökéletesen lefagyott. Semmire sem reagál, töltést nem veszi, a piros led állandóan világít. Érdekes, mert az eszköz látható, de semmire sem reagál, hangot nem ad ki. Reset gomb nincs, így használhatatlan. Megy vissza, még belefért a 14 napos elállási időbe.
-
DrKapocs
őstag
válasz
RedCactus #2238 üzenetére
Sajnos én nem bírtam működésre bírni a mikrofon részét win10-en. Sajnos nem tudtam a rendelés előtt, de a csomagolásán rajta is van, hogy Android és iOS kompatibilis. Win10 alatt csak zenehallgatásra jó. Így, gyakorlatilag 0 percesen eladom, néznem kell mást helyette.
Ha esetleg valakit érdekel egy tökéletesen új Baseus Enok S06 teljesen baráti áron, akkor itt megtalálja.
-
DrKapocs
őstag
válasz
RedCactus #2238 üzenetére
Sajnos nem működik. Nálam csak akkor működik, ha a Baseus Enok S06 Stereot választom ki, de akkor is csak lejátszásra. A mic része akkor sem működik. A win10-es gépemen nem jó a mikrofon része a win7-esen nem működik a füles rész, ha skype-ot használok. Az őrületbe kerget, már szívem szerint falhoz vágnám.
-
DrKapocs
őstag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Vettem egy Baseus Enok S06 bluetooth fülhallgatót, amit laptophoz szeretnék csatlakoztatni. A gép egy win 10-et futtató HP, 1903-as win10-el. Újabb win-t nem dob fel, driverek a legfrissebbek a HP szerint. Nem warez, jogtiszta. Bármit próbálok, alapértelmezetté tettem a mikrofon részét a fülesnek, utánanéztem, már mindent próbáltam, csatlakozik, de egyszerűen a mikrofon része nem hajlandó együttműködni a win10-el. Zenét tudok hallgatni rajta, az megy, de a mikrofon nem műkdödik. Látszólag sehol sem jelez hibát. Ez elég nagy baj, mert Skype-hoz használnám. A vicc, hogy a win7-es, régi laptopomon működésre tudtam bírni. Bármilyen ötletet szívesen fogadok! Előre is köszönöm!
-
DrKapocs
őstag
@vincze1, patomi: Köszönöm a tippeket, hálás vagyok a tanácsokért! Sajnos az intézmény erre egy fillért sem fog adni, így 20-30 eFt-os fülesek szóba sem jöhetnek.
-
DrKapocs
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni az alábbi élethelyzetben: oktatással foglalkozok és nem szeretném még egyszer végigélni a digitális oktatás szörnyűségeit. Egyszerűen nem bírja a szemem azt, hogy egész nap a laptop előtt üljek és beszéljek a "képernyőnek". A következő korona vírus hullámra kicsit felkészültebb szeretnék lenni ilyen téren. Adott egy lapop hdmi csatlakozóval és bluetooth képességgel, illetve a szobában egy Samsung smart tv. Screen mirroring funkciója nincs. Arra gondoltam, hogy a laptop képét egy hdmi kábellel átvezetem a tv-re (hdmi csatlakozó van rajta). Ide átküldöm a ppt képét, amit Skype, Zoom, Meet, stb. segítségével megosztok. A laptop bluetooth funkcióját használva, egy Redmi AirDots (ez volt az első ötletem) segítségével hallanám azt, amit a hallgatók mondanak, ők pedig hallhatnák az előadásom. Ez így működőképes lehet?
Van némi aggodalmam az ügyben:
1. gyenge a mikrofon funkciója az AirDots-nak, ahogyan olvastam.
2. több órás (4-6 óra megszokott, de előfordul olykor egy-egy 10-es is) előadások is vannak, kétséges az üzemideje az AirDots-nak.
Ezt az ötletet már-már teljesen elvetettem, mármint az AirDots-ot.A lényeg az lenne, hogy nagy képernyőn lássam a képet (tv), halljam a hallgatókat és ők is halljanak engem úgy, hogy nem kell ott ülnöm a laptoptól 40 cm-re egész nap.
Gondoltam két másik eszkörzre is az AirDots helyett. Az első ez lenne:
https://www.aliexpress.com/item/4000614255847.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.2b8d2e0eARbNNc
Vezetékes fülhallgatóm van, az nem lenne gond, hogy van egy kis "kábelezés". Ennek nagyobb lenne az akkuja és a mikrofon részéről is jókat írnak.A harmadik eszköz pedig ez lenne:
https://www.aliexpress.com/item/4000945705618.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.10f62e0eYKBFgGAhogyan egyre többet olvasgatok a témában, a 3. tűnik a legjobb megoldásnak számomra.
De bármilyen meglátást, ötletet szívesen fogadok!
Azért azt vegyétek figyelembe, hogy nagy összegeket nem szánnék a megvalósításra, illetve fülesen keresztül soha nem hallgatok zenét. Nem erre kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Path of Exile 2
- További aktív témák...