- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Milyen processzort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... mert egyáltalán nem nyomulós ... " - igen, ez a jó, én is az ilyet szeretem (nekem spec. a mélyek picit le is vannak húzva a Liberty 3 Pro-nál). Sok füles nem megy igazán mélyre, csak meg van "tolva" a hangzása ilyen 100 Hz körül, és ettől - elsőre legalábbis - jóknak tűnnek rajta a mélyek.
A filmek mondjuk eleve csalókák picit. A legtöbb mai filmél minden puffan, döng (eszembe is jutott Hadházi sztorija a Csatahajó c. filmről ). Aztán az se mindegy, hogy a downmix hogyan történik (belekeveri-e az adott szoft. a sub. sávját - és ha igen, mennyire - vagy sem). -
person
senior tag
Köszi, nálam van egy gyenge irodai háttérzaj, erre azért gyakran szoktak panaszkodni ha gyenge a zajszűrés, telefonnal nem gond, de volt nálam olyan füles ami jobban felerősíti a háttérzajt mint a hangom, ezt el akarom kerülni.
Olyan ez mint a fizikai gomb, nem lesz univerzális megoldás, vagy nagyon drágán...[ Szerkesztve ]
-
mate543
tag
Szia!
Köszi a választ! És beszélgetés szintjén hogy teljesít? Illetve mennyire stabil a bluetooth kapcsolat? Olvastam néhány hozzászólást, véleményt hogy egy-két alkalommal valamilyen oknál fogva (interferencia vagy tudom is én mitől) megszakad a kapcsolat, 1-2 másodpercre.
[ Szerkesztve ]
-
Yany
addikt
Ma délben(!) megérkezett a cucc, jelentem ez a Jabra Elite Active 75t egy ÁLLAT! A Tronsmart Spunky Beat (igaz, töredékébe kerül) egy vásári bóvli ehhez képest minden fronton. Van ANC (engem ez különösebben mondjuk nem hat meg, de szinte biztos, hogy egy XM4, vagy Bose ebben jobb), illetve van transparency, ráadásul dinamikusan hívás közben automatikusan belövi, a hívás minősége szenzációs és kristálytiszta mély/magas hangok. A fentebb írt 100 eurós ár függvényében erősen ajánlott a cucc. A szoftvere is nagyon szép, használható, gyors. A 65t-hez képest nagyon jó, hogy mágneses a tok, ami egyébként is nagyon elegáns, minőségi. A fizikai nyomógomb pedig úgy kb. 15x használhatóbb, mint a Spunky Beat-en. 10/10.
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
<Adamsky>
nagyúr
A nem touch-os paraméterrel a fülesek ~90% ki is esik. Jó vagy sem, de a fizikai gombos füleseknek beáldozott. Ami így hirtelen beugrott az a Jaybird Vista 2. Ennek mintha olyan lenne a kezelése, hogy van ugyan fizikai gomb, de azt talán érinteni is lehet (arra is rá lehet valamit programozni). Jobban utána kéne nézni, ha érdekel. Bár tartok tőle, hogy ennyit nem szánsz rá ...
... szóval szvsz. marad valamelyik Jabra.
Talán még a JBL Under Armour ... mintha annak is fizikai gombjai lennének ...[ Szerkesztve ]
-
patomi
őstag
Mifo 106 dolcsi olyan 32K inkább, nem? Jó kis lista.
Szigorúan magán vélemény: A Mifo o5 jobban szól mint a jabra65t, noha a jabra is piszok jó füles és és ott az app sok szolgáltatással. Szóval ha a 75 nem sokkal jobb a 65-nél akkor nagyon sok érte az a pénzmag.Tomi0703
Olcsó és jó? Edifier x3-ra szavazok.Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
patomi
őstag
No, örülök, ne félj nem ragad a füledbe Hajaj ha nem szigetel annyi. De számít a furat hossza, átmérője a tip anyaga, minden.(is) Az O5 után belevágnék az O7-be simán. Sosem tudni meddig megy le az ára, de ez elég jó.
Én most drótos vonalon próbálkozom, egy Tin T3 van úton, ha beválik BT nyakpánt, vagy DAC jön mellé. Aszt annyi.Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
patomi
őstag
Nos, kinek mi. De szerintem valami gond van nálad, vagy a hallásod, (bár ezt nem hiszem) vagy rossz az illeszték amit használsz. Spunkyt mindenki basszus orientáltnak tekinti, nálad meg semmi. Szóval innen az illeszték. Tedd rá a legnagyobbat és próbáld úgy.
Egyébként mifo O7 ből a 2 armaturást vedd inkább ha azt veszed. Nekem O5 van és szeretem.(egészen meleg lett a hangja) Nagyon jó a mélye, igaz nem bírom ha szét zsongja a fejem a basszus. Nem is tudom, talán Edifier x3-10%.Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
RedCactus
senior tag
Érdekes, amit a Spunky-ról írsz. Nálam van rendesen basszus. Igaz, nem mindegy hogy rakod a füledbe, egy kicsit igazgatni kell és a dugó mérete is számít.
Ha nem aptX-et használnál (mivel ebben csak sima kodek van, nem a HD vagy Low Latency-s) hanem SBC-t, nem késne a hang. Szvsz. -
Zoleee83
addikt
Lehet öregszem, de mostanában szinte minden fülesben olyan szinten túl van húzva a mély hogy hihetetlen. Nézz valami dual driveres fülest, ott az egyik driver csak a mélyé, a másik meg a közép-magas tartományért felel.
Én pl nem tudom élvezni azt ha túl mély hangsúlyos egy füles, rettenetesen elfáraszt, pláne hogy napi 4-6-8 órát hallgatok zenét munka közben.
Pedig rock/blues/metal megy, nem a diumdisu'.[ Szerkesztve ]
* You can't stop me to love the world with all its lies - Guano Apes *
-
-NoVa-
addikt
Meghallgattam a videót minőségi fülessel. Meghallgattam a videóban használt számokat közvetlenül Budssal. A Buds+ kocsit basszusosabb, de alapvetően hasonló, tehát lehet összehasonlítási alap. Na ha csak a videót hallgattam volna meg, a Soundpeats-t jónak gondolnám. Ellenben azután, hogy a valóságban a Buds tisztább, dinamikusabb és jobb, mint a videó alapján a Soundpeats, és a videó alapján az mennyivel több magassal rendelkezik a Budsnál... Hallgathatatlanul harsány cucc lehet. A relatív összehasonlításhoz kell összehasonlítási alap is, különben a döntés ugyanúgy vakon születik.
-
-
vicze
félisten
Értem honnan nézted, csak azt próbálom megértetni, hogy lehet, hogy másnak tök más lesz mert máson nézi.
"miért beszélünk nonszenszekről?"
Ez nem nonszens. Youtube adaptív ezzel nem lehet mit kezdeni. Csak egy változó a sok közül, ez van. Ha te ezeket a tényeket ignorálni akarod rendben van.Csak figyelmeztettem másokat ennyi. Befejeztem.
(Még egyszer elég jó oka van, hogy senki nem használja ezt komolyan, megpróbáltam kifejteni, ennyi.) -
vicze
félisten
Ez kizárólag attól függ, hogy milyen felbontáson, milyen eszközön és milyen böngészővel játszod le, a Youtube ezt full dinamikusan kezeli. Sőt nem minden videón elérhető minden. Opus webm esetnében van, mert úgy full licence mentes a formátum.
Illetve Opus csak alacsony minőség esetén van, a magasabb minőségű webm-nél már Ogg van 128k-ig, hogy az jobb-e mint a 192 AAC passz...
Tehát ez stimmel még minding:
"YouTube will convert audio to ~24kbps(Mobile aka 3gp) ~64kbps(240p), ~128kbps(360p/480p) and ~192kbps(720p+) using the AAC and Opus (WebM only) codec."[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
Nyilván ad némi támpontot, de ne csodálkozzon senki ha nem úgy fog szólni, ennyi.
1. Igen az adott körülmények között összemérhetőek, de pl. már csak annyit se tudsz hogy mi volt a használt codec, ami akár drasztikusan más hangszínt jelenít meg 1-1 fülesen. Forrás se látom említve, pedig pl. egy iPhone elég biztos támpontot adna, és így tovább.
2. Youtube Video max. 192 kbps-es AAC, míg több eszköz a tesztben tud 256-os AAC-t, vagy 384-es AptX-et is. rengeteg tömörítés van itt oda vissza.
Kb. a felvétel hangszínét tudod megsaccolni. -
vicze
félisten
Ezzel a "teszteléssel" van 1-2 probléma, nem véletlen nem csinálja senki.
1. A mikrofon nem a füled.
2. A mikrofonoknak is van egy hangszíne.
3. Youtube processing.
4. Az hogy min hallgatod vissza drasztikusan befolyásolja, hogy mit hallasz.
5. A forrás is nagymértékben befolyásolhatja a kimentet, codectől a telefon DSP-jéig.
Nagyon sok a variáció és rengeteg felé torzulhat a hang.Szóval egy ilyenből túl sokat nem fogsz megtudni sajnos. Sajnos egy BT füles esetében olyan nagy a változók mennyisége, hogy csak egy általános csapásirányt lehet mondani, de tuti biztosat nem.
-
Breki
veterán
Egyelőre telefonálás részt teszteltem igaz szobában, de tökéletes volt a barátnőm nem hallott semmi különbséget és én is nagyon jól hallottam. A beépített töltőkábel nagyon ötletes és praktikus pont ma teszteltem.
Zenére még csak kipróbáltam az tűnt fel, hogy a Blitzwolfal szemben hallom a környezetet, minőségről még nem nyilatkoznék, de szerintem holnap a buszon 2 órát tesztelem.
Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Spórolós topik
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Politika
- További aktív témák...
- iking.hu - Apple iPhone 14 Pro - Silver 100% Akku - Használt, karcmentes állapotban - 3 hó gari
- iking.hu - Sony Sepia 1 VI - Khaki Green - Karcmentes, kipróbált állapotban - 3 hónap garanciával
- iking.hu Samsung Galaxy Z Fold 6 - Navy Blue - Használt, megkímélt állapotban - 2027. 09. 24.-ig gar
- LG 34UC79G-B Monitor eladó!! 2560x1080 Freesync IPS 144Hz
- iPad Air 4 (2020, WIFI, 64 GB)
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest