Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
jackbacsi87
senior tag
Sziasztok!
Milyen fülest ajánlanátok a következő igényekhez:
Ár: max 13000ft
Klasszikustól rockon át a jazzig mindent hallgatok.
Nem baj, ha a környezeti zajokat beengedi. (Futásnál és ritkán de bringán is használnám.)
Eddig 2-t néztem:
xiaomi basic 2
edifier x3 (Múltkor akcióban 13e körül volt) -
-
vicze
félisten
válasz
st3v3np3t3r #7597 üzenetére
16kHz számít hangátvitel szempontjából mivel ennél átviszi normálisan a beszédhangot. 8kHz ami az alacsonyabb minőség ott eléggé rossz már a beszéd átvitele. A bitmélység kb. lényegtelen ebben az esetben, csak az SNR-t és a DRC-t határozza meg, beszédhangnál ez lényegtelen.
Lehetne 16bit 16kHz TWS-en, túlságosan nem számít beszéd minőség szempontjából."vezetékkel összekötve"
Vezetékes kapcsolatnak semmi köze a BT-hez.De összességében, igen a te TWS-ed valamiért csak azt a profilt tudja(HFP-en belül). Semmi garancia nincs, hogy másik jobbat fog tudni. A BT ilyen.
Saját TWS-eim többsége 16bit 16kHz-t tud de van ami 8bit-et. -
"mikrofont monó 8bites 16kHz-es hanggal képes csak működni?"
Nem azért de egy mikrofon min működjön? Ez már amúgy a magasabb minőségű mikrofon profil.
Tehát a 8bit az magasabb minőség? én ezt úgy olvastam sok helyen, hogy ez a legalja minőség, ennél csak jobb minőség van. Nem a mintavételezési frekvencia számít, hanem bitmélység is, mert az is befolyásolja a minőséget, nem is kicsit.Van egy Hama Calypso fejhallgatóm is... azzal nem produkálja a hibát, de még is monó 16bit 8000Hz-en(Telefon minőség*) megy...ezzel szemben a JBL mono 8Bit 16000Hz(Szalagos kazetta minőség*)
*Windows szerint
Ugyan ez a Hama Calypso vezetékkel összekötve egy bóvli analóg mikrofonnal(utoljára ilyen mikrofont egy Panasonic GD50-ben láttam) és azzal 2csatorna 16bit 48000Hz-en megy.
DE nem is ez a lényeg, hanem az, hogy egy márkásabb BT fülessel nem megy normálisan ez a funkció, a bóvlibbal meg megy, igaz, a kimeneti hang is sajnos a mikrofon minőségéhez igazodik.
-
vicze
félisten
válasz
st3v3np3t3r #7595 üzenetére
Amennyiben mikrofont is használsz, nem A2DP profil van használva audióra, hanem HFP. Ez a kétirányú kommunikáció és a késeltetés alacsonyan tartása miatt le van korlátozva a jelentősen A2DP-hez képest.
"mikrofont monó 8bites 16kHz-es hanggal képes csak működni?"
Nem azért de egy mikrofon min működjön? Ez már amúgy a magasabb minőségű mikrofon profil. -
Napot. Van egy JBL Tune 110 BT fülhallgatóm. A problémám vele a következő: 2 online játékban(The Division és The Division 2) teljesen használhatatlan, ha be van kapcsolva a játékban a mikrofon használat, akkor iszonyatosan torzá válik az egész játékhang. Viszont a más játékokban illetve programokban ezt nem tapasztaltam(Windows 11, MediaPlayerClassic,Cyberpunk2077, Diablo3) továbbá telefonnal használva sem tapasztalom ezt a jelenséget. Amúgy az is normális, hogy a Windows a BT mikrofont monó 8bites 16kHz-es hanggal képes csak működni? Ez a füles ennyire rossz minőségű, vagy kifoghattam egy hibásat?
-
MC Pite
veterán
Sziasztok, sport fülest keresnék, mikrofonnal, lehetőleg kampóval. Szemüveg szárával azért férjenek meg (ez kb megvan a T17-el) és ne nagyon lógjon ki a fülből (szélzaj miatt). Most egy Haylou T17 van nálam, kb jó lenne (hangra kicsit lusta, de minőségi zenehallgatásra van rendes füles), de az appja vérlázítóan pocsék, és nem győzött meg hogy stabilan fülben fog maradni (csak közepes harang van hozzá, lehet hogy a kicsi kellene, mert egy kicsit kimozdul).
Nem baj ha nem izolál nagyon (sőt). Hangra naturális, flat lenne a preferált, de mivel nem nagyon költenék 10-15nél többet rá, ez gondolom úgyis bukó.
Asszem ennyi; emagon keresek (kupon végett) elsősorban, van pár ami elvileg jó is lehet, de gondoltam tudtok irányt mutatni miket keressek -
tisn
addikt
koszonom a jabra 75t tippet, hozzaszolasokat. nagyon elegedett vagyok vele, bar nem akartam ennyit kolteni csak futashoz hasznalt eszkozre, de nagyon bevalt. hang kituno, kapcsolat stabil az orammal (a xiaomi itt bukott meg), szilardan ul a fulben a kozepes haranggal (az edifier azert csak kiesett mindig).
kezeles is kenyelmes, es amitol legjobban feltem a fulzsirproblema, az a gumiharang pocogtetesevel megoldva. (kihullik belole, nem kell alkohollal tisztiani)
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Gabbana #7586 üzenetére
Én felvenném a listára a Soundcore Liberty 3 Pro-t (a többit pedig kihúznám
)
#7589 Hauptmann
Tapasztalatom nincs, de az itt olvasottak alapján én kerülném. Ugyan van egy hybrid vezetékes BlitzWolf-om, - amit szeretek, - de ezt a FYE15-öt kóklerségnek tartom. 3db dinamikus meghajtó (minek?) 10e Ft alatti ár? Olvastad, hogy a gyártó szerint az üzemidő 4 óra? -
Hauptmann
veterán
Van valakinek tapasztalata a BlitzWolf® BW-FYE15-el kapcsolatban?
-
Gabbana
aktív tag
Szerintetek Buds2 vagy Buds Pro vagy Sony WF1000XM4?
Illetve hol érdemes megvenni? Olvastam itt a Samsungra valami kupont, az él még? -
RedCactus
senior tag
válasz
Roland8622 #7583 üzenetére
Nyugi, teljesen jó választás volt. Mi baj lenne a magasakkal? Nem is értettem/értem.
-
Roland8622
aktív tag
Sziasztok. Na pont ma délután rendeltem kolléganő fiának egy Haylou GT1 Plus-t.
Visszaolvasgatva ez volt ajánlva a low latency miatt és a hangminőségre is korrekt jelző volt ennyi pénzért. A srác sokat játszik és a youtube is befigyel, szóval a késleltetési idő volt az egyik szempont. Itt is rosszak a magasak? Mert ha ennyi pénzért van alternatíva ami jobb ezekhez a kritériumokhoz, akkor order cancel még lehetséges. -
erik365
senior tag
Sziasztok!
Youtube videó nézésre, és telefonálásra keresek fülest 10-20 között.
[Xiaomi Haylou W1 ] Ez megfelelhet nekem erre a célra?
[Edifier TWS1 Pro Vagy inkább az Edifier?
Köszönöm -
Onderon
senior tag
Sziasztok, lett az Edifier X5-nek újabb verziója? A hivatalos Edifier oldalon másképpen néz ki, mint amit én is meg itt a fórumon mások is vettek.
Másik kérdésem az lenne az mitől függ, hogy egy bluetooth fülest egyszerre több készülékhez is lehet csatlakoztatni? Haverom KZ-je egyszerre 2 készülékhez van csatlakozva (laptop, és mobil) nekem folyton újra kell csatlakoztatnom az Edifier-t ha készüléket váltok.
-
hallgi
csendes tag
Sziasztok!
Kb. 3 hete elkezdtem biciklivel munkába járni, az út olyan 25 perc. Vezeték nélküli fülest keresnék, hogy ne kelljen a zsebemben turkálni hívás fogadáshoz, és hallgassak menet közben egy kis zenét. Csak az egyik fülemet dugnám be, hogy ne zárjam ki a külvilágot. Sapi alá lesz ebben a hidegebb időben, nem tudom mennyire szorítaná be a fülembe. Elkezdtem körülnézegetni, de mivel eddig csak vezetékes füleseim voltak, kicsit elvesztem a kínálatban. Max olyan 30-40 dollárt szánnék rá. A következőket néztem eddig:
Redmi Airdots Basic 2
Honor Choice True
Xiaomi Haylou W1
Mpow M30
EDIFIER TWS1 Pro - ez már 50 dollár körül van.Köszönöm a tippeket előre is!
-
bombibmw
veterán
Alin vettem.
A Sonic féle basszus már nekem is sok és az EQ se nagyon segít rajta.
Ez egy kicsit moderáltabb és hangban sokkal részletesebb, mint az eddigiek.
Mondanám, hogy hifisen szól, de azért ez még nem a legteteje, mégha a Soundpeats királya is.
Ami nekem nagyon tetszik, az a tisztasága.
Tényleg semmi recsegés, fehér zaj nincs. -
bombibmw
veterán
Sziasztok!
Megérkezett hozzám a H1.Egy olyan fülest szerettem volna a H1 személyében, ami ötvözi a Sonic basszusát a TWS1 Pro kényelmével, hangerejével és tiszta hangjával.
Kinézet nálam 5*.
Semmi hivalkodás, szép letisztult, minőségi.
A kapcsolódás azonnali és atom stabil.
Az érintőgombok nem annyira érzékenyek, mint a Pro-nál, ami nekem plusz pont.
Hangzásban azt kaptam, amit vártam(4-5 óra járatás után).
Basszusban nincs annyi benne, mint a Sonicban, de bőven odavág, ha kell és nem csak az alsó frekvenciák dominálnak.
Minden a helyén van.
Tisztaságban veri a Pro-t is.
Sehol egy recsegés a basszusnál, éneknél, vagy zongoránál.
A közép és magas tartományokat is szépen szólaltatja meg.
Összességében nagyon szépen szól.
Nyugodt szívvel ajánlom. -
hajbel
addikt
válasz
kurucz24 #7563 üzenetére
TWS-ek közül, ha kiegyenlített fülest keresel, pl. alter, rock, blues, akusztikus zenére, akkor Tevi, ha több basszus kell, Sennheiser, ha fontos az aktív zajszűrés, akkor Pana. Egyikkel sem lősz nagyon mellé. Összességében hangminőség tekintetében a legjobb, legkiegyensúlyozottabb a Senny, a Tevinél egyeseknek hiányozhat a szub-basszus.
-
kurucz24
tag
Sziasztok!
Vezeték nélküli fülest keresek, elsősorban NEM TWS-t(de nem zárom ki),munkába járáshoz, nagyjából 30e Ft-ig.
Mi a bestbuy ebben az árkategóriában?Ezeket néztem:
Focal Sphear wireless ~25e
Harman Kardon Fly bt ~30e
Marshall Minor II BT ~30e
Mee Audio m6 pro ~30eTWS:
Sennheiser cx400bt ~ 37e
Panasonic RZ-S500W ~ 28e
Lypertek Tevi ~40eEsetleg más?
Köszi
-
-NoVa-
addikt
válasz
Saskakas18 #7560 üzenetére
Sógor Sennheiser TW2-t használ iPhonehoz elégedetten, valami akcióban jó áron nen hagyta ott. USA-ban néha akadnak valódi akciók is még.
-
patomi
őstag
válasz
Saskakas18 #7560 üzenetére
Nagyon sok jó alternatíva van. Pár oldalt vissza olvasva is találsz néhány fülest. De apple mellé az airpodsot javaslom.
Ha mégis más, akkor Jabra, Samu, Sony vonalon keresgélnék. -
patomi
őstag
válasz
Saskakas18 #7552 üzenetére
40-70k közt nehezebb bakot lőni mint alatta. Ha belefér és nem fáj, simán airpods pro.
blueye,,, várj, pro, nem sima
-
blueye
veterán
válasz
Saskakas18 #7552 üzenetére
Nem kell 70k
[cheap-apple-airpods-alternatives] -
Saskakas18
tag
Sziasztok,
Akinek van airpods pro-ja mondana egy pár szót róla? Sok tesztes videót láttam de valaki aztmondja, hogy jó és valaki azt mondja, hogy nem jó. Iphone-hoz kellene.
70k-ig mi lenne a legjobb választás? Iphone-hoz csak az airpods lenne jó?
-
patomi
őstag
Nem is vettem annak. ...Nagyon jó példa a Fiio fw1 knowles BA-val, amit rettentően félre hangoltak szerintem. Nem is "drága" és minőségi cucc, de sajnos a hangja kissé sötét, bár tiszta. Nagyon kevés magassal. Hiába az aptx. De volt edifier tws nb2 is ami SBC only. Mégis jól szólt, nagyon jó ANC-vel. Tény, hogy illesztéket kellett cserélnem rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix OC RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest