- 3D nyomtatás
- Milyen széket vegyek?
- Projektor topic
- Visszafogott árazású, 300 Hz-es monitor az AOC gondozásában
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
stellaz
veterán
válasz
hajbel #11614 üzenetére
Szerintem obiban vettem kifejezett műanyag ragasztót (kemény műanyagra), a márkáját nem tudom. De szerszám boltban is biztosan árulnak ilyesmit. Annyi, hogy lágy műanyagot nem ragaszt, de a fülesnél ez nem áll fenn.
Kíváncsiságból megnéztem, de a soroksári MM-ben nem volt akciós LinkBuds.
[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
hajbel #11598 üzenetére
" ... vákuumot képzett a gumiharang és benne maradt a fülemben." - nem a gumiharang fordult ki, hanem letört az egész miskulancia? Ez tényleg nem a minőség mércéje ...
Na, mind1. Némi kézügyességgel, egy fogpiszkálóra (ne a tubusból nyomd rá közvetlen) tett kis ragasztóval (pl. Loctite) szerintem "javítható" kellene, hogy legyen a dolog. Az alkoholban ne bízzál! Régen rossza, ha annyit teszel rá, hogy megfolyjon (mert akkor folyhat belülre is). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
hajbel #11594 üzenetére
" ... magàt a ragasztó a Momentum TW1-es fülesemen."
Ez így, hogy? Egyszer csak leesett a feje, mint Peti papagájnak?
Egyébként nem tűnik menthetetlennek (elég nagy a felület, amit ragasztani kellene). Szerintem bármilyen boltban kapható - pár száz forintos - pillanatragasztóval neki lehet esni. -
ussseal
tag
Köszi, valahogy sejtettem, hogy a Tevi alatt nem fogom megúszni, de sajnos az elég hiánycikk lett ahogy néztem, remélhetőleg lassan újra lesz értelmes áron
(Amúgy félreérthető vagyok, nem Spunkyról váltok, nem volt még soha TWS-em, itt a "feljebb lépés" alatt azt értettem, mi az a következő minőségi szint a Spunky Beathez képest, amire már érdemes lehet többet áldozni)[ Szerkesztve ]
-
Yeffy
veterán
koszi a kis osszefoglalot.
hat, ez a stand-by hiba azert nalam elegge kiverne a biztit, plane, ha mar ennyit fizettem egy fulesert.
akkor ezek szerint lehet, h nekem picit jobb lenne a hangzasa, mint a Tevinek (amivel eddig kb 90%-ban meg vagyok elegedve), de ekkora felarat nekem nem er meg.A Tevi hangzása őszintén alter rockban jobban tetszett a picit túltolt közép és magas tartomány miatt
igen? nekem meglepoen kiegyensulyozottnak tunik eddig, legnagyobb meglepetesemre Spotify-jal meg hangosabb is, mint a sajat lejatszommal. olyan reszleteket is (ki)hallok a zeneimben, amiket eddig az SM E50C-mben nem hallottam.[ Szerkesztve ]
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
fericske
addikt
A Tevit is 2 év garanciával vettem. Ezt direkt néztem, úgy választottam boltot. Árban ugyanaz volt.
5 hónap után átlag napi 1 óra használattal semmi hiba eddig. Remélem így is marad.
John ajánlása után választottam őt, és frankón bevált.
Ma reggel rápróbáltam Aptx-el, de nem, nekem nem... -
Yeffy
veterán
rendben, irok majd, asszem' pont te irtad feljebb valahol, meg jo, h beleolvastam a topikba.
dobtam nekik emailt, azt irtak, h ez a 30 napos elallasi idoszakban lett visszakuldve, a hasznalt gumibogyot csereltek, teljes gari ugyan ugy el ra.
sz'al elvileg ezek is ujak.de a masik kerdesemre meg mindig varom a valaszt
[ Szerkesztve ]
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
-NoVa-
addikt
Zenére is tud értékelhető hangot kiadni, timbre rendben, részletesség microDD-hez méltóan egész jó, tere hasonlóképp. A Harman-natural hangolásnak nem vagyok nagy rajongója a felső középmagas emelés miatt, de elmegy. A lényeg, hogy default beállításon lapos EQ-val szinte egy az egyben a Carbo Tenore hangját hozza, kicsit jobb térrel, és nagyon kicsit realisztikusabb magasakkal, azaz remek cucc. Ok, hogy más dimenzió a P1, de a Budsnak nincsenek komoly hibái, ami kontrasztba kerülne. Kevesebbet nyújt, de azt jól tálalva.
-
-NoVa-
addikt
Engem visszatart, hogy már az első reviewk is fikázzák a hangolását, emiatt egyelőre marad ez a páros:
Látványosan nem foglal sokkal több helyet a planar füles LDAC képes BT erősítővel és vastag rézkábellel együtt, mint a Buds amúgy egészen aprónak számító tokja, szóval valid mobil megoldás
, de azért kb az össz füleshasználati idő ötödében a hangminőségből áldozok a kényelemért, meg podcastre sem veszem elő mindenáron a P1-et
.
Hasznosabb info, hogy rájöttem mitől merült a tokom mostanában. Ha elrakom a füleseket a dobozba, és azonnal lecsukom, akkor jobban merül, mint ha lecsukás előtt várok pár másodpercet, amíg minden állapot frissül és szinkronba kerül minden komponensben. Este úgy raktam le a töltő mellé, hogy minden töltésjelző zölden világított, és reggel is úgy maradt, nem ment le sárgába, mint szokott újabban. Valamelyik SW update óta kényesebb erre. Egyelőre mégsem kell új tokot rendeljek.
-
-NoVa-
addikt
-
Breki
veterán
Eggyel feljebb írtam
35 dollár volt
Énnekem is fura a tükörben, de egyébként érdekes módon tetszik, valahogy szebb a formája mint a többinek.
Nem nagyon kiesős a korábbi Blitzwolf-al pont ez volt a bajom De ez elég stabil Mondjuk fülformától is függ
Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561
-
-
monti0222w
addikt
Nem kell neked mesélnem, egy füles talin sem voltál ott, de cáfolj meg ha nem így van, egyébként meg mint írtam Vicze1 topictárs jóvoltából, meg aki érdekesképpen hozott magával meglehetett hallgatni pár TWS-t is.
Te is mióta megvan a Lypertek Tevit azóta vagy a téma szakértője, vissza kérdeznék te mennyi tws fülest hallgatál meg hogy ajánlhasd őket bátor szívvel, vagy mennyi olcsóbb TWS-t hallgattál meg hogy meghúzd a különbséget közöttük? -
monti0222w
addikt
Nézd a két topic jó pár napja még egyben volt, szóval némi rálátásom van a Bluetooth-s piacra is, pláne Vicze1 révén! Plusz, bár igaz, mostanában nem voltam füles talin, de jártam, s hidd el hallottam ott már több tízezerbe kerülő vezetékes bluetooth-s, tws fülest is!
Szóval nagyon félre lőttél! -
monti0222w
addikt
Úgy látom hogy írta 11-12 ezres árát, akkor nem értem miért kell erőltetni egy drágább fülest? Nem véletlen írta az említett összeget, annyiért sikerül neki hozzájutnia, és megéri-e? Szóval annyi pénzért Tronsmart, a Haylou bőven jó lesz neki, viszont nem ismertek, nincs nagy nevük mint a JBL-nek, szóval itt is az a helyzett mit akar megfizetni a nevet vagy a hangot?
Annyival meg nem ad többet a drágább sem, hogy megérje megvenni, legalábbis egyelőre! -
vicze
félisten
Juteszembe olyan böszmeséggel már találkoztam, hogy ha a fülesen állítottad, akkor nem növelte/csökkentette a telón, de a telón állított hangerő nyilván növelte/csökkentette a füles hangerejét ugyan úgy.
Növelésnél nem gond, mert a füles ugyan ott maxolódik ki, de csökkentésnél megesett, hogy telón kimaxolódott, de a valóságban még a fülesen volt jóval feljebb.
Ezen elég sokszor bosszankodtam és elég sokáig tartott az is mire rájöttem, mi történik. -
vicze
félisten
"megjelölhetnéd a forrást, amiben szerepel a tevi chipsetje"
linkA többit nem értem, azt bizonyítsam, hogy nem támogatja a Tevi az AptX Adaptive-et, úgy hogy mindenhol csak AptX-re hivatkoznak? Ami nincs leírva sehol elég nehéz bizonyítani, pont ezt szeretném, hogy adj egy linket amin írják, hogy támogatja és nem csak a te gondolod oda valahonnan.
A AptX költségeiről elég kevés információ van. Még CSR-es időkben 1$/device volt, ezóta ez nyilván változott, mivel a Qualcomm sales elég sok NDA-vel jár nem jutott ki semmilyen információ erről elég rég. -
vicze
félisten
Még egyszer az hogy 2 pofára zabálod a marketinget szép és jó csak nem árt mögé is látni.
Tevi-ben QCC3020 van, csak hogy tisztázzuk. Ez 2018 decemberében jelent meg és kb. minden modernebb TWS erre épül jelenleg, semmi különleges nincs benne.Qualcomm a chipsethez köti a codec-et, hogy vendor lockint csináljon és megvetesse az újabbat a gyártókkal.
Az AptX bármilyen formája opcionális, és alapból nem jár a chipsettel, a SW licencet meg kell venni, hogy beépíthesse a gyártó. Rengeteg QCC3020-ra épülő TWS van, ahol a gyártó nem vette meg a AptX-et, hogy olcsóbban adja a terméket.Tehát nem tudsz és nem is fogsz egyetlen linket se tudni mutatni, hogy a Tevi támogatja az AptX Adaptive-et, mert nem támogatja és csak az AptX-et (aka. AptX Classic) licencelték a termékbe.
De ha ennyire nem hiszel nekem Dev options-ba bekapcsolhatod a BT logot és Wiresharkkal megnézheted a használt BT codec-et. Sőt azt is megnézheted, hogy a fülesed mit sajánl fel az eszközödnek.
-
Tulku
veterán
TWS számomra irreleváns ebből a szempontból, ott elfogadom, hogy nehéz ezzel a kodekkel bánni, nem hiába a kitaláló sem teszi bele a füleseibe...
Attól hogy a vezetékekben fut egyébként az akku és az elektronika, nem feltétlenül jobb minden, szerintem a dongle a legjobb, ha jó meg van csinálva és a nyakadban lóg...[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
Nekem fixen 990kbps-re van állítva. Budapesten van olyan helyszín ahol a ProStereo H2 szaggat/akadozik ha a telefon a kabát zsebben van. Adaptívra állítva értelem szerűen nincs akadozás mert visszaveszi a sávszélt. De szerencsére csak 2 helyszínen tapasztaltam ezt. Gondolom a millió wifi és egyéb 2,4GHz-es eszköz zavarja.
-
Tulku
veterán
ES100 és LG G6....maximális minőségre állítottam a BT beállításokban.
Ez a V30-nak felel meg szerintem BT HW szinten, tehát nálam akkor épp meg is van a cikkben tesztelt 990-es érték. Az biztos, hogy jobb mint a sima apt-x...
De csodák nincsenek....ez BT és mindegyik felvétel lapos....szélesség pipa, mélység szinte nincs...az vezetékessel van csak... -
Tulku
veterán
Úgy nagyjából elég baromságnak tartom hangminőség esetén a 10 kHz feletti tartomány bármilyen paraméterét felhozni eszközül, pláne a 17-20 kHz közötti részt...persze azért nem akar trollokat, ezért megállapítja, hogy sokan nem hallják (úgy az emberek 99,99%-a) de azért na...
A maximális bitrátás erőfeszítés megint a hardver oldal miatti programozás része lehet szerintem...vagyis ha gyenge a vevő-adó, akkor nyilván alacsonyabbra állítják a szintet.
Nekem speciel az LDAC egy kellemes csalódás volt, térben éreztem javulást, akadozás nem több, mint apt-x, apt-x-hd-n...
Ja ez a THD meg....öhömmm....kisebb a vezetékesé...bravó...
A hi-res baromság meg remélem hamarosan kivezetődik, ha a marketingesek elég pénzt lehúztak már róla és lesz helyette valami komolyabb elnevezés, mert ez olyan snassz már.... -
ez egy remek teszt, csak a metódus nincs leírva, így kb annyit is ér.
hogy tesztelhető egy kodek önmagában, mikor annak a kivitelezése hardverenként eltérő lehet? (még akkor is, vagy van "szabvány")“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
vicze
félisten
"The marketing is strong with this one..."
Kalimba márkanevet még CSR vezette be valamikor 2010 környékén, nem éppen egy mai darab, és minden CSR chipben megtalálható azóta.Nem kell egyáltalán QCC3020 a AptX Adaptive-hoz, amit még mindig nem támogat a Tevi, de nyugodtan linkelheted...
Egészen mellesleg mikor az AptX Adaptive be lett jelentve, nem létezett még a QCC30xx nem is létezett.Még egyszer AptX egy codec egy darab software, minden HW feltétel a gyártó mesterségesen hozza létre lockin miatt.
-
vicze
félisten
"Aptx LL 40ms, az adaptív viszont 80 körüli."
Amit leírsz, az kb. lehetetlen, mert egy és ugyanazon codec-ről van szó, csak más névvel. Ráadásként a TEVI a specifikációja szerint nem támogatja egyiket se, egészen mellesleg.Ezek mind codec-ek az ég egy adta világon semmilyen HW-ra nincs szükség, ahogy semmilyen chipsethez se. Bármi támogathatja, rengeteg Android mod van, ami akár MediaTekre is rátolja az összes AptX-et, SW mod.
Képzeld több eszközömbe(vevő oldali nem telefon) is SW frissítés után kerültek az újabb codec-ek, az ég világon semmilyen HW oldali kritériuma nincs. Az A2DP egy 13éves szabvány, ennyit kell támogasson a HW és kész. -
-NoVa-
addikt
Akkor mégegyszer, a codec magában semmit nem jelent, adott gyártó implementációi eltérnek. Azaz pl fejhallgatóknál mérve egy Plantronics vagy Samsung tud 35ms alatt is hozni, míg egy Sennheiser meg inkább 60-at közelít. És ez az egyik vége. A másik végén meg egy Huawei Mate 20 Pro aptX-en fél másodpercet késik, miközben a Google Pixel 3 XL ugyanott 210ms környékén, S10, OnePlus meg 250ms fölött kicsivel. Szóval hardware és gyártói átok is tud rontani a valóságon sokat.
-
vicze
félisten
Na még egyszer hátha most sikerül.
AptX Adaptív = AptX LL hozzárakva AptX +AptX HD és ezek között váltogat jelerősség függvényében, ezenkívül semmit se csináltak.
AptX LL mint olyan ki lett vezetve mint márkanév és helyette a AptX Adaptív került. Az a váltogatást, amit csinált igazából megtette eddig is minden eszköz magától.AptX LL késleltetés 60ms, önmagában dinamikus 276 vagy 420kbps, jelezőségtől függően.
AptX késleltetés 300ms, 384kbp
Aptx HD késleltetés 300ms+, 576kbpsTWS-ben a max amit kaphatsz az az AptX LL, a HD-t semmi se támogatja jelenleg, így nem is lesz olyan TWS, ami az Adaptívot teljesen támogatja. Van jó pár ami az AptX LL-t igen.
AptX Adaptív így 5 szintet tud. LDAC 3-at, Samsung Scalable 96 és 512 között tud elég kis lépésekben tud fel/le menni.Illetve ahogy írtam a késleltetés elsősorban SW kérdés lesz nagyon sok esetben.
-
-NoVa-
addikt
A késésre nem az APTX a megoldás, hanem BT cucchoz telefonon értelmesen igazodó videólejátszás. Android 9 óta legalábbis méri vagy tippeli a laget, és a képet hozzáigazítva adja, ezért videón Youtube és KODI alatt is szinkronban van a kép a hanggal, csak játéknál van ~250ms késés.
-
-NoVa-
addikt
"a legjobb átviteli techonlógiával pont a Sony nem rendelkezik, mivel aptX-et nem támogat"
LDAC az smafu? 990kbps-el lényegesen jobb minőségre képes, mint az APTX 480kbps-e. Ok, ez a Sony pont azt sem tudja.
A Samsung scalable codec meg az abszolút kedvencem TWS-ek közül, felénk bankközpont + fejlesztőcéghegyek között van akkora rádiózaj, hogy ez az egyetlen, ami stabilan, microlag és desync nélkül kibírja itt.
Igazából a repülőút hosszán még múlhat sokminden, ha 10+ órás repülésekről van szó, akkor a TWS felejtős, inkább a nagy Bose/Sony/Sennheiser vonalon kell valami kényelmes. Bose-om van, szintén nincs csak SBX/AAC, meg draút, ami lossless, de pont a repüléshez többet számít az ANC megléte, mint a zene tömörítettsége.
-
Mosqu!to
addikt
Félreértettél, az ANC a repülés zaja kiszűrése miatt kell ÉS örülnék a jó hangnak (aptX) is, ettől függetlenül.
Játékokat mindig némán szoktam játszani, általában zenét hallgatok helyette.
Az M&D már nekem sok (kb dupla Sony ár), meg itthon nem is lehet kapni. A Sennheiser még jó opció, viszont ott nincs ANC. Nehéz ügy, köszi a tippet mindenesetre.
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Mosqu!to
addikt
Az ANC fontos, sokat kell repülnöm a közeljövőben, és örülnék ha a legjobb átviteli technológiák is elérhetőek lennének.
Te hallottad már a felsoroltakat mind, vagy netes források alapján gondolod jobbnak a Sonynál őket?
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
minek?:S
őstag
Egyébként végülis az Mpow lett, elvileg 17-re várható. Hát kíváncsi vagyok. Egyrészt kíváncsi vagyok a hangzásra, másrészt pedig a kényelemre, lévén ez lesz az első benyomás TWS fülesből. Mindenesetre köszönöm az ajánlást
Azért majd pár szóban esetleg leírom a véleményem.
Valahol olvastam, hogy amazonon, ha nem okés valami, akkor 1 hónapig vissza lehet kérni az árat, ez igaz?Üdv.:M.
-
monti0222w
addikt
A Haylou GT1 Pro-ról írtam már véleményt nemrégiben, ár-érték arányban ajánlható TWS füles szerintem, a bibi a felhasználótól függ, kinek mi az igénye, mert aki hosszú üzem időt szeretne azoknak nem ajánlanám, arra a Tronsmart Spunky lenne a választás és hangban sem rossz, vagy vannak egyébb igények amiknek ezek a fülesek nem felelnek meg, de aki az olcsóbb kategóriából nézeget az ezekkel nem jár rosszul.
Hangban is van feljebb, de az már más árcédula, és még a drágábbak sem érnek fel egy jó vezetékes füles szintjéig egyelőre.[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
Nem ma kezdtem a BT-zést, hanem 12éve.
Nem iPhone-ről beszéltem, hanem általánosan. Igen iPhone+AirPods páros lesz késleltetésben a legjobb ott nem játszik be nagyon más.
AptX adaptív esetében ha elérhető AptX LL akkor nyilván alacsony lesz. De ezt elég kevés készülék támogatja.
Igen elméletben van W10-ben AptX, csak a gyakorlat ne lenne... -
vicze
félisten
Az alacsony késleltetés szinte kizárólag SW kérdése. X app-ban rendesen megy Y-ban nem. Nekem tipikusan Netflix jó, Amazon Video késik egy kicsit, YouTube nézhetetlen és általában minding az a legrosszabb.
Windows-on pl. semmilyen kompenzáció nincs így szerintem fülestől függően(100ms +/-) nézhetetlen illetve csak SBC hang.
-
No.01
őstag
Koszonom.
Sajnos ezek arban nem altrnativak. Ha mar ennyit kiadok erte akkor - nevezzetek sznobnak - de megvennem az Apple felet. A Liberty Air 2 volt akcios karacsony elott akkor neztem, de meg a 89EUR-s arnal is elgondolkodtam reven ha a kialakitas bevallik akkor ugyis lepasszolom elobb utobb igy most arra az 1-2 honapra v.mi alacsonyabb bekerulesi oszeggel kell(ene) kalkulalnom...
Ezt a Libratone-t egyaltalan nem ismertem. Tetszik, elmentem.Breki:
Koszi a linket atfutom hatha van benne olyan amirol meg nem olvatam az elmult par napban -
Zoona
aktív tag
Annyi félét linkeltek már itt a fórumon, hogy kezd a bőség zavara lenni (és még mennyi mindent találna az ember):
Volt itt: Blitzwolf, QCY, most Soundpeats, egy külföldi blog az Mpow-ot hozta ki győztesként.
Sok a jó választás úgy tűnik (hálistennek), kezd bővülni a piaca a TWS füleseknek.
Diablo 3 Battletag - Jessa#2832
-
Fall-N
veterán
Tetszik a Sennheiser, egyszer kipróbálom élőben, de a közel 100ezres ára brutális. Sennheiserrel is inkább az a bajom, hogy brutálisan áraz, sok termékük valóban jó minőségű és hangzású. Ellenben JBL viszont annyira nem nagy szám amennyire drága. Az olcsóbb füleseik túl mélyhangkiemeltek.
Majd később ha venni akarok egy jobb fülest akkor Lipertek Tevit veszem meg. Egyelőre ez a Nillkin GO TWS sem rossz addig.
-
Fall-N
veterán
Igen ahogy láttam te gyakorlati tapasztalatokat írtál, de sokan elintézik valamivel azt megvan a válasz. Sajnos sok olyan szponzorált oldal van, ahol csak jót olvasni, nem gyakorlati tesztet. Jó példa a hírhedt av-online.hu, így ott nem fog kiderülni ha az árához képest egy fos az egész vagy hogy ugyanezt megkapod akár olcsóbban is. Abban is igazad van, hogy hiába szól jól ha nem tetszik külsőre vagy fos a minősége. Akkor én sem venném meg.
A kínai csodákról meg még kevesebb teszt van, mert nem is kapni mind itthon meg általában a Sony, JBL, Skullcandy, Sennheiser stb. márkákat preferálják, ha nem is a legjobbak. Sőt sokszor túlértékeltek ezek a márkák, vagy a régi cuccaik miatt a nevükből élnek csak. Tipikusan a JBL is ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Azért jóval több TWS fülhallgató van és amiket írsz azokról van sok (akár külföldi) tapasztalat. De találni még sok jót csak azokat mi nem ismerjük annyira. Például itt nem írta senki a PH!-n de a kategóriájában (25-30ezer Ft) egyik legjobb sok tesztelő szerint a Lenovo Air TWS-e.
De olcsóbb kategóriában van a legtöbb TWS, ahol sok jó van. Awei, Havit, Haylou (amit a Xiaomi is menedzsel), Blitzwolf, Soundcore (Anker) stb.
Ezzel a topikkal is az a baj, hogy van egy unalomig ismert lista és azon kívül nincs semmilyen tapasztalata senkinek. Akik meg bennfentesebbek vagy audiofilek azok meg nem kedvelik a TWS-t magát csak a vezetékes füleseket, így nem tesztelik őket.
Maga a topik lényegére visszatérve, az ismert lista ott vérzik el, hogy például az alap kategóriában a QCY és a Xiaomi TW-jének a töltőbölcsője gagyibb, mint egy picit drágább modellek. Azokban van például százalékos töltöttség jelzés, nem csak egy egyszerű LED. De a kapacitás is jóval nagyobb, így megéri a kicsi felárat. De azt senki sem fogja ajánlani mert nem ismeri. De sokszor nem is jön be mindenkinek ugyanaz az ajánlott cucc, mert például sok túl mélyhang kiemelt, amit én például nem szeretek annyira. Ezért kéne személyes próba (meg amiatt is, hogy mennyire kényelmes) ami persze nem lehetséges, mert itthoni üzletben nem nagyon kapni.
Az is igaz, hogy ahhoz képest, hogy mennyire népszerű (a nem hifista körökben) a TWS meg a BT-s vezetékes, ahhoz képest eléggé kihalt ez a topik.
-
vicze
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI Z87-G45 GAMING, I5-4570, 16GB
- Nikon Z50 váz
- Használatra kész PC (AMD Athlon II X4 640, 8 GB DDR3, 120 GB SSD, 3x200 GB HDD, DVD iró)
- PowerColor Red Devil RX 5600 XT OC 6GB GDDR6 14Gbps RGB LED Videokártya
- NORGB Black&White Intel 7600k - Z270 - 2x8 3200MHz - RX570 - 240/1000GB - 700W 80+ Gold PC eladó!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest