- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gaming notebook topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos fejegységek
- Mini-ITX
- asus rog strix coil whine normális?
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
Új hozzászólás Aktív témák
-
Veriakilis
senior tag
Azért ír ki maghőmérsékletet, mert ez a legújabb béta (legalábbis legújabb volt, amikor letöltöttem): 4.32 beta 4.
Ez már méri, mutatja a Core tempet is.
1 hónap után ugyan kiírta, hogy lejárt az idő (This beta has expired. ...), de ha indításkor visszaállítom a dátumot pár hónappal, akkor prímán elindul.
Képek csak akkor lesznek a gépről, ha teljesen kész,- ehhez még be kell fejeznem a fődarabot: a heatpipe-ot..
Egyébként még jobb lesz a hűtés, ha lepolírozom a hő-átadó felületeket, és a bordák, és a felső hő-átadó réz tömb közé is hűtő pasztát rakok.
Jelenleg még a procival érintkező felületet sem políroztam le, és így is annyit tud a rendszer, mint amit feljebb linkeltem.
Azért nem políroztam eddig, mert a heatpipe rögzítő konzolján dolgoztam, ami végre el is készült, és nagyon jó, és látványos lett.
Na meg persze ha nem csak a heatpipe hatalmas alsó réztömbje lesz fent a processzoron, hanem a kész heatpipe (összehegesztve a felső tömbbel, kapilláris belsővel, acetonos töltettel, és alacsony nyomással (vákuum)).
Döbbenetesen néz ki a gépem kívül-belül.
Veriakilis -
Ribi
nagyúr
válasz
Veriakilis #597 üzenetére
Nemrosz, de a tobbi alkatresznek sem art hutes, vagy legalabbis valamennyi legmozgas. Chipsetek, tekercsek stb...
Amikor en osszeraktam a gepet, 33 fokos volt a 2 mag idleben a hutommel. Speedstep es C1E bekapcsolva, minden auton ? Vagy alulfeszeles is ervenyes ? -
Pat
tag
válasz
Veriakilis #597 üzenetére
ez valóban meggyőző
gépről ne felejts el majd képeket felrakni!
speedfan Neked hogyhogy maghőmérsékletet ír ki? nekem azt csak a core.temp progi mutajta.. -
Veriakilis
senior tag
Azt hiszem ez önmagáért beszél...
Fél órával a gép indítás után, átlagos géphasználattal:
[link]
2*100%-os proc terhelés mellett:
[link]
A terhelés után ismét IDLE-ben:
[link]
És ez még csak a heatpipe alsó tömbje...
Ha kész lesz a heatpipe, akkor még alacsonyabb hőmérsékletek lesznek...
Mindezt úgy teljesítí a saját gyártmányú valóban passzív hűtő rendszerem, hogy nincs házszellőztetés, a ház oldala fent van, és egyenlőre a felső hőátadó réz tömb és az alumínium bordák közé még nem raktam hűtőpasztát, mert az érintkező felületeket később polírozni fogom.
Ráadásul egyenlőre csak a heatpipe réztömbje szállítja a hőt,- tehát még nem is heatpipe-ként funkcionál...
C2D E6300-al milyen hőmérsékleteket értetek el (akár aktív, akár passzív hűtéssel)?
Veriakilis -
Pat
tag
válasz
Veriakilis #595 üzenetére
asus 7600 gt-nek olyan passzív bordálya, hogy hogy egy van a kártya tetején. egy pedig merőlegesen áll a kártáyara, és felhajthgató 90 fokban, ezt gondolom most így nehéz elképzeni, de..
[link]
nekem kb 40 fokban áll, és pont beszorul mögé meg a lap mögé a 12-es fan, persze lap felőli oldalon kipárnázva, nem valami szép megoldás, de így nagyon joo helyen van a venti a hatásfokot tekintve. és teljesen stabil is, szal nem lötyög..
[Szerkesztve] -
Pat
tag
hi! mivel úgysem lesz időm egy ideig rendes review-ot írni, így hát gyorsan kattoktam pár képet, de előre is bocs a szörnyű kábeldzsungel miatt, ez csak átmeneti állapot!
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
gyors magyarázat: levegő a felső létérben befelé kizárólag a jelölt helyen a vinyó doboza felett középen( felül csak két oldalt van szivacs) jut be a gépbe a porszűrőn keresztül, így hűti az gyébként elég nagy bordát, ami halkítja is a WD caviart. egy Scythe S-flex 120 húzza ki a HR-01es bordán keresztül a CPU hőjét. A felső venti értelemszerűen csak szív kifele, de persze ez is besegít a proci hűtésbe. Az általam csak beszorított középső venti a ramokról hozza el a hőt, ami megy rá a CPU bordára és onnan kifele, és fúj közvetlen a NB-ra + a passzív 7600 GT-re. Ezt úgy ''rögzítetem'', hogy az alaplapra a ramok meg a MB közé raktam szivacsot és így pont beszorul az asus kártya felhajtható bordály meg a lap közé a venti, furamegoldás, de teljesen ott maradt, szállításnál sem mozdul el.
a 4. venti a tápban, szépen fuj kifele külön légtérben.
minden venti kb 400 on forog, szal épp hogy elindunak, hangjuk így fél méterről gyakorlailag 0. A ro***t CRT tényleg hangosabb azonos távolságból.
jó értelmezést, és agytörést!
na meg BUUÉÉKK!! -
Pat
tag
hoho.. most fedeztem fel ezt a topicot..
báár nemértem.. valóban passzív?
mivan itt mindenkinek zalman passzív háza van
vagy csak arra gondoltok, hogy egy paszív borda mondjuk ninja/HR-01 meg házventik??
mer az már nem passziv ugyi?
egyébként nálam a hr-01+fanduct+400 járatott 12es S-flex, gyakorlatilag félméterről hallhatatlan, és tökéletesen hűt egy húzatlan 6600-t, ennél ''halkabb'' csak annak kell aki 10 centire lakik a gép hátuljától..
kellemes Ünnepeket! -
szergej
tag
hello!
Szerintetek egy AMD 2400+os tbred-b magos procira milyen passziv hütőt lehetne ráoperálni ?? a.5V-on megy, tehát annyira nem nagy a hőtermelése.
Egy Glacialtech Silentblade III bordával 7voltról 40 fok, 12-ről 30 fok, úgy, hogy fúj rá a ház oldaláról egy 12 cm-es Blade. A 12es nem zavaró, de nemtom, nekem a 8cm-es kicsit kihallatszik
Thermaltake sonic towerre gondoltam, h az megoldaná a problemet...
kösz a segitséget ! -
Zewa
senior tag
Sziasztok! Én ide ajánlamán ezt a linket ([link] Itt találhattok elég komoly passziv hűtöket!
Üdv! zewa -
Veriakilis
senior tag
válasz
Stalker-2572 #580 üzenetére
Az a hűtő, amiről írtam az Amanda topikban, az egyedi hűtő.
Én terveztem, és egyenlőre még csak félkész állapotban van.
Januárban már remélem teljesen kész lesz.
Ma felpróbáltam a processzorra, és príma munkát végzett a marós.
Szépen elférnek a kimart részek alatt az alkatrészek,- kondenzátorok, tekercsek.
Képek csak akkor lesznek, ha teljesen kész a hűtő, és a PH-n csak egy linklesz a saját oldalamra.
A saját oldalon viszont lesz majd kép bőven.
Veriakilis -
Flagstaff2
senior tag
válasz
Thocy a ZAGY #588 üzenetére
Tegyél rá egy AC Freezer7prot. Olcsó,könnyű,visszaszabályozva (5V-ról) hangtalan,de még úgy is hatásos. Ha tuning nem kell,akkor ő a nyerő. 5K-ból megvan. Igaz nem passzív,de egy próbát bőven megér. Nekem az A64 3500+-t netezés közben egy nem túl jól szellőző házban passzívan is elviszi.
-
Thocy a ZAGY
tag
válasz
Jockey007 #587 üzenetére
OK, köszönöm, én is éltem a gyanúperrel, bár szerencsére ez a proci alig melegszik, de így akkor marad rajta a gyári borda minimumra tekert ventivel (több óra kódolás után is csak langyos így a borda, hallani meg csak teljes csendben lehet, netezés közben lehet, akkor meg inkább hallgatunk vmi halk zenét
.
-
Jockey007
aktív tag
válasz
Thocy a ZAGY #586 üzenetére
az én véleményem az hogy nem tudná kellően gyorsan át adni a közegnek a hőt! tehát túl melegedne ezzel a bordával!
-
Thocy a ZAGY
tag
Üdv!
Szerintetek a Spire sp510-1u passzív réz borda megbírkózna egy alapon járatott Core 2 E6300 provival? Persze egy gyakorlatilag hangtalan hűtő be lenne építve mögé, ami egyszerre hűtené ezt a bordát, az északi hidat (i945G), illetve egy x1600pro hőcsöves hűtésű videókártyát (a levegő a ház hátulján távozik)
[link]
Tuning nincs és nem is lesz, a lényeg a minél halkabb működés.
A cucc 5.000 pénz körül szerezhető be (tudom, hogy kicsit többért vannak komolyabb hőcsöves megoldások is, de mivel néha hurcolom az gépet, nem akarom, hogy egy 800-1000 grammos óriás tegye próbára az alaplap szakítószilárdságátez pedig ha nem is könnyű, de legalább közel van a súlypontja a foglalathoz).
-
Stalker-2572
veterán
Bocsánat mindenkitől túl álmos voltam és ilyenkor a sorok összefolynak
Ninja lesz nem kérdés -
tts
addikt
válasz
Stalker-2572 #581 üzenetére
ez honnan jött le neked?
-
Winner_hun
félisten
válasz
Szerintem egy kicsit félreértelmezted a táblázatot
-
wamba
csendes tag
válasz
Ha jól megnézed, a Coolink 5 fokkal tud jobbat szellőzéssel, mint a Ninja szelőzés nélkül. Ez azért teljesítmény.
-
Stalker-2572
veterán
Na most akkor a Cooling U8 meg jobb valasztas lenne?! -
Stalker-2572
veterán
Veriakilis írtad az Amanda teszt topicjában, hogy milyen nagy hűtőd van... milyen típus?
-
Stalker-2572
veterán
Találtam egy jó kis tesztet: [link] Ninjanak bírnia kell a C2D-t
-
Stalker-2572
veterán
válasz
Veriakilis #577 üzenetére
Igen!
-
Veriakilis
senior tag
válasz
Stalker-2572 #575 üzenetére
Mármint mit tett E-6300-ra, Ninját?
-
Stalker-2572
veterán
Továbbá hol lehet AM2 3500+ Sempron / Athlon / X2 35W procit venni?
-
Stalker-2572
veterán
E6300-ra tett már valaki?
-
Stalker-2572
veterán
Mennyi W-os procira van esély passiv hűtést tenni? Van olyan borda, ami nem akkora mint egy Ninja vagy Bat és egy MicroATX házba is befér?
-
wamba
csendes tag
válasz
Thommyboj #567 üzenetére
Szia Thommyboj csatlakozni tudok Veriakilishez, én nemrég vettem egy Ninját ugyanolyan procihoz, mint neked van, és 32-36 fok körül tartja ventilátor nélkül a hőt. Szinte biztos h sokal nagyobb teljesítményű procit is elbírna passzívan, és a hozzá adott ventilátor meg különben is nagyon halk, csak ajánlani tudom.
[Szerkesztve] -
Magi_c
csendes tag
Üdv TTS!
Kicsit off, de meg szeretném kérdezni, hogy hol lehet venni sok levegőt szállító ventilátort? Régebben mintha láttam volna nálatok a 8 vagy 9 centi átmérőjű, óránként 136 m3-t teljesítőt. -
Thommyboj
aktív tag
válasz
Veriakilis #568 üzenetére
igen csak 1 hónappal a rev 2.0 előtt vettem asus lapkámat és hát nem szeresse a conroe-t, de a 65 nm es pentium D ket dual coreral viszi símán.
ja és januártól úgyis pentium D árcsökkentés lesz, és májusban meg mégolcsóbbak lesznek.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
kicsit kakukktojásnak érzem, bár a topikcím alapján befér: epia m2 6000: gyári aluborda. ha sokáig megy 100%-on a proc, akkor már kellemetlen megfogni, de még akkor is állja a kezem. régebben volt egy 8000-es epia, arra már egy ''kicsit'' nagyobb passzív hűtő kellett, rátettem egy deep impactot. azt még langyosig se bírta melegíteni a proc.
-
Veriakilis
senior tag
-
Thommyboj
aktív tag
s775 ös vonalon szeretnék egy passzív hütőt használni, jelenleg egy p4 prescott 2,8 ghz es procim van, de majd be akarok ruházni egy Pentium D be majd.
Olyan hütő kellene ami majd mostani meg a nagyobb pentium D dual core os procival is elbír, és elég alacsonyan tartja a hőmérsékletet, és akár egy 300-400 mhz es húzással is el tudna bánni,
de ha nincs fullon passzív akkor megelégszek olyannal aminek a hangja olyan 20 db nél maximalizálódik.
Előre is kösz! -
polip
addikt
tts!
Mikor lesz nálatok várhatóan ninja plus? -
tts
addikt
válasz
Veriakilis #563 üzenetére
Silentmaxx 400 W
nincs, egyike azon kevés dolognak, amire azt mondtam, hogy nem éri meg az árát - de meg vagyok győződve róla, hogy minőségi termék
biztos, hogy nagyon jól csendesít - legalább olyan jól mint az általam favorizált Silentmaxx HD Silencer -
tts
addikt
válasz
Veriakilis #561 üzenetére
nos annyi csúsztatás van a dologban, hogy a táp is passzív, de egyelőre nincs fenn az oldallap - de beraktam 2 elől és 1 hátul 80mm 9 dB SilenX-et, amik most nincsenek is bekapcsolva - ha visszarakom az oldalát, annak függvényében kapcsolok be ventit, hogy mennyire igényli a hőmérséklet
-
Veriakilis
senior tag
Házszellőztetés nélkül is?
Tudom ,hogy ez nehéz téma, de a néma gép jegyében ez lenne az igazi.
Ha kész lesz a heatpipe, ami a procit, és a réz-tömb hőátadót köti össze, akkor nekem menni fog az ASUS P5W DH Deluxe alaplapban az E6300 proci.
Abból tudom, hogy kipróbáltam házszelőztetés nélkül ezt a rendszert (CHIEFTEC LCX-04B-B-AW-OP ház), nem ment csak a proci hűtő ventillátora, az is csak gyári.
Nagyon kevés hőt termel az E6300 a D-s dual core sorozathoz képest... -
tts
addikt
válasz
Veriakilis #559 üzenetére
754-es 3000+ AMD 64 - Scythe NCU 2005-tel
-
Veriakilis
senior tag
E6300-ra milyen hűtőt használtok?
Passzív hűtők előnyben.
Ki mit hűt passzív proc. hűtővel egyébként? -
polip
addikt
válasz
Veriakilis #557 üzenetére
igazán köszönöm
-
polip
addikt
válasz
Veriakilis #554 üzenetére
ez kétségtelen, csak nem akartam megvenni addig, amíg nem írja meg valaki a ''frankót''
-
polip
addikt
üdv!
Véleményetek szerint egy Sonic Tower meghűt passzívan egy s939 3500+-t kiválóan szellőző házban? (Antec Sonata)
thx a választ -
Guerilla
csendes tag
válasz
[HUN]Tyson #551 üzenetére
hmm thx akkor rakok rá vmi gyengébb fajta ventit...
-
Guerilla
csendes tag
szasztok!
aerocool ht-101 jr elbir venti nélkül egy 2 ghz-s cerkát? -
[HUN]Tyson
senior tag
Ebben a piszok melegben el lehet felejteni a passzív hűtőket, legalábbis ahol mincs klíma.
Az én szobám olyan mint egy kemence, levettem a ház oldalát és + ventiket állítottam be, így azért kibírja. -
Dufresne
addikt
válasz
[HUN]Tyson #547 üzenetére
Nem árt, de barkáccsal sem nagy művelet
-
Dufresne
addikt
válasz
[HUN]Tyson #543 üzenetére
Lehet kapni ilyen légterelő csatornákat, még könyökis is hozzájuk...
-
[HUN]Tyson
senior tag
55 után nem sokkal lett egy erősebb fagyás, nem tudom, lehet hogy nem a proc miatt, mert egyáltalán nem mozgott a levegő a házban (csak a táp12), és ez nem túl egészséges, szóval azért némi szellőt kell biztosítani.
Jó lenne valami hómméd barkáccsal megcsinálni, hogy a freezer-re valamiből olyan légcsatornát eszkábálni, hogy egyenesen a hátsó 8cm-es ventihelyen át fújja ki a levegőt, ne szanaszét a házban.
A 6600GT-n lévő VM-102-re is jó lenne ilyen csatornát csinálni, a belső végére egy 5v-os ventivel. -
Ptech
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #537 üzenetére
Ha kompakt alatt ilyet értesz, akkor nem: [link]
Ez ugyanis ''csak'' 10k, igaz, a 230V-os változat az ennyi, a 12V-os már 20 körül van, de sztem megéri a gép hálózati csatijait, meg a pumpát is egy 4 vagy 5-ös elosztóaljzatba dugni, amin van egy főkapcsoló is. Így nem lehet semmi gond, sőt, csak spóroni lehet vele.
-
törölt tag
Helló!
Már egy ideje böngészek ilyen topikokat, de asszem mégis az lesz a legegyszerűbb, ha megkérdezem:
Van egy Sempron 2200+ -as procim, azt szeretném passzívan, venti nélkül, vagy nagyon alacsony fordulatszámon hűteni, hogy minél csendesebb legyen. Az alaplamomon nincs lyuk/hely lyuknak, szóval nem tudok felrakni nagy procihűtőt. Most egy Coolink van rajta 8 centis ventivel. Szélesebb bordáknak nincs hely a memóriák miatt, a venti még lehetne nagyobb.
Mit ajánlotok? Mondjuk vegyek egy kétventis tápot, hogy az is fújja rá a levegőt, és emellé egy fordulatszabályzós procihűtőt? Jelenleg levett oldallappal 43 fokos a proci, 47 az alaplap.
[Szerkesztve] -
TESCO-Zsömle
titán
Nálam se sok jött hi...
Van egy Thermalright, ami (gyári lap szerint -[link]-) MST-9775-ös hűtővel együll 56mm de sztem ez elítás...
Azt tudom, hogy Zalman Fatal1ty procchűtő éppen befér, az meg 65mm így jött ki a magasság...
Persze, ha lemondanék homméd terveimről, miszerint még két vinyó vogadására teszem a házat alkalmassá, akkor megjátszható volna, hogy alaplaptálca betolása után rakok rá hűtőt, úgy meg van hely sztem még Ninjának is...
én is vízben gondolkodtam, de nem lessz rá pézem...
A kompakt pumpák mind 25k-k...
Mivel ez egy hordozható PC lessz, ezért módosítottam elvárásaimat, és ''nem teljesértékű'' PC-t építek, ami celka procit, és a legolcsóbb HD kimenetes VGA-t (6600GT) jelenti...
A böjtre pedig ezért van szükség: [link]
Azért kössz, hogy megnézted... -
Ptech
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #535 üzenetére
Szia.
Szvzs ilyen, amit keresel, csak vízhűtőblokk van. a 6.5 cm nagyon karcsú, nem is találtam ilyen coolert, amit ekkora helyre lehetne applikálni. -
TESCO-Zsömle
titán
Üdv mindenkinek!
Bár ez passzív hűtésről szóló topic, az ilyen témában forgolódók tapasztaltabbsága miatt, és nem utolsó sorban, mert nem találtam alkalmasabb topic-ot, itt fedném fel problémámat!
Nos!
Mint az az intermezzoból kiderült, nem feltétlenül passzív hűtésre volna szükségem! A feltétel sokkal idegölöbb! Szándékomban áll venni egy Aspire X-Qpack házat, amibe a kivehető alaplapi tálca miatt nem lehet 6,5 cm-nél magasabb hűtőt rakni!
A feledet adott!
Mondjatok nekem 6,5 cm-nél alacsonyabb hűtőket! Minnél halkabb, annál jobb! Ha alapjáraton hangos, de kimagaslóan jól hűt, viszont leszabályozva néma, az is jó!
További előnyt jelent, ha HeatPipe-os, vagy ha 12 cm-es házhűtőt lehet rá rökzíteni (Scyte S-FLEX)
De vigyázat!!! A hűtőblokk ventillátorral együtt sem haladhatja meg a 6,5 cm-es magasságot!!!
Előre is Köszönöm fáradozásaitokat!!! -
tts
addikt
válasz
[HUN]Tyson #533 üzenetére
azért ha már a topic címe is az, hogy ''valóban passzív...'', nyugodtan megnézhetted volna hol áll meg terhelés alatt a hőmérséklet - 55-nél még bátran tovább lehet engedni
-
[HUN]Tyson
senior tag
Terhelve álló ventivel (így csak a táp12 és a csipp4 forog a rendszerben)szép lassan kúszik felfelé, aztán az aggódó user 55 fok körül csak ad neki egy kis szellőt. 900as fordulatszám stabil 48 fok. Még 1200nek sincs hangja.
2200Mhz (alap: 2000), Prime 95 Torture Test
Tehát ez a full load, ennél kisebb terhelésnél (internet, video, office, stb) simán elviszi passzívban.
[Szerkesztve] -
Veriakilis
senior tag
válasz
[HUN]Tyson #529 üzenetére
Szép eredemény!
-
Dufresne
addikt
válasz
[HUN]Tyson #529 üzenetére
És hány fokon tartja?
-
[HUN]Tyson
senior tag
Hali!
A64 3200+-ra vettem egy AC Freezer 64 Prot. Speedfannal leszedtem 0-ra a fordulatot, és így is hibátlan!! A tápom alul 12es, így ez csinál némi légmozgást körülötte, így lazán elviszi passzívban!!!! -
Veriakilis
senior tag
válasz
EQMontoya #525 üzenetére
Heatpipe-okkal akarom elvezetni a hőt, de valami tartószerkezettel akarom az alaplaphoz szorítani a heatpipeok hőfelvevő blokkját.
Tehát a heatpipe + réz-blokk súlya nem az alaplapot fogja terhelmi, hanem egy konzolt, amit viszont a házhoz rögzítek.
A konzol segítségével akarom a heatpipe-ok vörösréz blokkját a processzorhoz szorítani.
Veriakilis -
fero02
nagyúr
válasz
Veriakilis #523 üzenetére
Sztem e célból jó a grill-festék.
Grill tűzhelyeket szoktak lefújni vele, jól vezeti a hőt, hiszen a szilárdulása is csak hő hatására következik be.
És sztem a paszta se jelent neki gondot, hisze nem 1 erős kémiai vegyszer... -
EQMontoya
veterán
válasz
Veriakilis #523 üzenetére
100w passzivan nem is a felület miatt griz szerintem... hanem hogy nem tudsz elég gyorsan elegendő mennyiségü hőt elvonni a procitól a bordákra... jó, 12heatpipe-al+1kg réz bordával lehet, megoldható, ha nagyon jó a felület, és a pasztázás, csak ennek a játéknak nem tenném ki az alaplapot, mert odébtolod a házat, és tőből szakad ki. (zalman 9500at láttam már kiszakadva lapból... vitték lanra)
-
Gergoo2101
tag
Kőne nekem is egy ilyen halk csoda!!!!
-
Veriakilis
senior tag
Mit gondoltok, mekkora felülettel lehet passzívan lehűteni egy olyan procit, ami 100W (100%-on) hőt termel?
Mivel lehetne lefesteni vörösrezet, ami megakadályozza, a korróziót akkor, ha alumíniumhoz van préselve?
Olyan festékez keresek, ami jó hővezető, és nem oldják a hővezető paszták általában (pl ezüstös paszta).
Veriakilis -
Magi_c
csendes tag
válasz
Veriakilis #521 üzenetére
A Zalman pontos nevét nem tudom, mert az üzletben felrakták rá, doboza nincs. Leginkább a Zalman CNPS2005-hoz hasonlít, csak a legyező középrészénél mintha rézből lenne. Az eredeti ventilátor borzasztó zajos volt, azért cseréltem le 12-es Silent Blade-re, amit a Zalman fordulatszabályzójával állíthatok megfelelő sebességre.
-
Magi_c
csendes tag
válasz
Veriakilis #517 üzenetére
Üdv Veriakilis!
Nagyon köszönöm gyors válaszod! Ha jól értettem a német fórumon, 90 fokig mehet a gép? Azért kérdem, hogy nyugodtan lentebb tekerhetem-e a sebességét a ventilátornak. -
Kristf
csendes tag
válasz
Veriakilis #514 üzenetére
Hát végülis mégsem azt vettem, hanem egy zalman cnps 7000b alcu hűtőt. Interneten tudtam volna csak beszerezni a freezert, így árban ugyanott voltam mint a zalmannal, de ezt helyben lehetett kapni. Egyébként szerintem teljesítményben hasonló a 2 hűtés, és ami mégh nagyon fontos hogy nem lehet hallani a hangját, olyan csendes.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Magi_c
csendes tag
A tanácsotokra lenne szükségem. Adott a K7-es (2400-es) Athlon gépem, most nem szeretnék platformot cserélni, viszont nagyon fontos lenne, hogy zajtalan legyen. Sikerült beszerezni egy FSP ZEN passzív tápot, nagyon meg vagyok elégedve vele, viszont K7-re nincs jelenleg vásárolható passzív hűtő. Ezért egy Zalman-t hűt egy 12 centis Silent Blade. Azt szeretném megtudni, hogy mennyi lehet egy K7-es proci még optimális üzemi hőfoka. Ha dolgozik sokáig a gép, nem ártalmas-e ha 53-54 fokig melegszik? Ha lenne rá passzív hűtő, már rajta lenne... Ha esetleg lenne bármilyen másféle jó megoldási ötlete, azt nagyon megköszönöm.
-
Ja no
aktív tag
válasz
Veriakilis #510 üzenetére
De amit vettél folyóméterben azokon ''alig'' van borda egy procihűtőhöz képest, nem? (standard végfok borda...)
Mennyi volt kilója, vagy folyóméterára? -
Kristf
csendes tag
válasz
Veriakilis #509 üzenetére
Akkor jó semmi gond.
Már csak az a kisebb gondom, hogy nem tudom honnan lehetne beszerezni, mert a környező boltokban nem nagyon tudok róla hogy lehetne kapni, interneten pedig 2000 ft a kiszállítási költség, úgy már 6200 ft lenne az ára.
Például a Mistralban lehet kapni Freezer 7-et, csak ugye az LGA 775-ösre van. Nincs valamilyen átalakító, amivel s478-ra lehet átalakítani? -
Veriakilis
senior tag
Az amit a PH használ, az még egy 'első szériás' darab, nagy szivárgási árammal.
Azóta csökkentették a szivárgási áramot, és nem melegszenek már annyira a mai darabok, mint az első szériások.
Az 533fsb-s szerintem kevésbé melegszik, mint a 800fsb-s.
Közel sem fog annyira melegedni, mint a PH 3.2-ese.
Veriakilis -
Ja no
aktív tag
válasz
Veriakilis #505 üzenetére
KÖszi a tippet. A ''magyar'' (talán alcomp?) prochűtő szerinted hol foglal helyet a palettán?
Lehet olyat kellen használnom, mert abból biztosan hozzáférnék folyóméterben is.
( az elox nem vezeti jól a hőt. Szerencsére csak vékony a réteg. Ugye a kerámiákkal is mit küzdenek, hogy jó hővezetésre bírják őket, cserébe nagyon jó vill.szigetelők) -
Kristf
csendes tag
válasz
Veriakilis #506 üzenetére
Végülis nem olyan lényeges, mert mostmár eldöntöttem, hogy a Freezer 4-et veszem meg.
Egyébként még annyi kérdésem lenne, hogy attól, hogy nekem a procim csak 533 fsb-s, attól kevésbé melegszik, mint egy 800 mhz-es típus? A tesztben s478-as Prescott 3.2 ghz-es erősen melegedő procin tesztelték a hűtőket. Gondolom az én 2.8 ghz-esem nem melegszik annyira, vagy igen? -
Ja no
aktív tag
válasz
Veriakilis #502 üzenetére
köszi a részletes infókat. A másik fórum is igen hasznos volt.
Próbálok egy teszt erejéig keríteni ilyen v.microt. Ha nem sikerülne, akkor marad a sima belső sürü bordázat.
Ha sima nagytaljasítményű proc. bordában gondolkodom, akkor Ti mit ajánlanátok? ( az olcsóbbak közül, mert a ventit azt élből lebontom róla)
Amiket lehet kapni elektronikai boltokban bordákat, azoknak nagyon kevés lamellája van szemben a prochűtőkkel. -
Kristf
csendes tag
Erről a hűtőről mi a véleményetek:
ARCTIC COOLING SUPER SILENT 4 PRO L
Ez mennyire hűtene jól egy prescott magos procit?
A zajszint mennyire jó? 2000 rpm-nál 16 db, 2500-nál 19 db, 3000-nél 25 db. -
Veriakilis
senior tag
Nézd meg ezt a házi tesztet:
Gyulavitéz 2005. dec. 11., vasárnap - 17:57 hozzászólása:
[link]
Elgondolkodtató, a zalman heatpipeok kező hőmérséklete.
50C fok elég magas.
De nézd meg ebben a topikban a #462-es hozzászólást.
A vapochill micronak elég alacsony a kezdőhőmérséklete.
Ráadásul ebben nem víz van, hanem valamilyen hűtőgáz.
Olvastam heatpipeos irásban, hogy +1C foktól már működik a vizes heatpipe, de nekem eddig mások a tapasztalataim.
Esetleg próbáld meg a vapochill micro-val.
Jobban jársz, ha valakitől kölcsönkérsz egy vapochill micro-t, mert ha még sem jó, akkor nem dobtad ki az árát.
Mondjuk, ha a peltierrel lehűtöd 5-10 C fokra, akkor van esély a doboz hűtésére.
Sok sikert a doboz hűtéséhez!
Veriakilis -
Ja no
aktív tag
válasz
Veriakilis #499 üzenetére
köszi, ez a kocsiizzó jó ötlet. (mindig 230-as izzókkal barkácsoltam, csak tudnám minek
)
Szerinted elképzelhető, hogy gyári heatpipe-os procihűtőt fordított hőszivattyúként használnám? ( a lamellákkal venném fel a meleget és a réztömbbön adnám át a peltier-nek) Mert így a dobozban lévő 20C-ot tudnám kiterhelni a peltier hideg oldalára egy ilyen prochűtővel. Onnét a külvilág felé egy további prochűtő vezetné tovább a hőt a szabadba.
Csak attól tartok, ezek a heatpipok nem indulnak be 20C fok körül, hanem magasabb értékre van hangolva a forráspontja. (?)
Azt elfelejtetem mondani, hogy egy készülék dobozát szeretném jó hatásfokkal 20C-on tartani belül. ( belül lenne nagy venti is, akár több is eccerre )
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i7-1065G7 I 16GB I 512SSD I Nvidia GTX1050 I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Motorola Moto G86 8/256 Cosmic Sky 1 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest