- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy Tab tablet topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Veriakilis
senior tag
Mivel a legnagyobb hőt termelő procikhoz is jónak kell lennie,ezért gondolom, hogy 130W-al még elbirkózik.
Azért 100W-ot simán birnia kell.
Ezeket csak a közismer adatok alapján mondom,- tehát nem mérés alapján!
De azért óvatosan próbáld, nem szeretném, ha miattam menne tönkre valami!
Esetleg próbáld ki egy nagyobb 12V-os izzóval.
Nekem az autómban Tungsram Deluxe 140/100W-os van.
Van ebből olyanom is, amelyiknek a tomított izzószál része szakadt el, viszont a 140W-os jó.
Egy ilyen izzóval lehetne esetleg tesztelni (nem kár érte),- alufóliával körbeburkolni a Freezer talpához, aztán 12V-ot neki.
A hőmérsékletet kell csak mérni.
Én is hasonlóan akarom letesztelni majd a házi passzív heatpipeos házhűtésemet.
Veriakilis
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
Kérdésem a következő: Papst 4412 F/GL és Silentmaxx SF 120/16 között azon kívül hogy a Papst kétszer annyiba kerül mi a külömbség. Mert a légszállítási és hang adatok megegyeznek. Tudom hogy a Papst az istenkirály venti, de tényleg megéri a dupla árat?
-
Ja no
aktív tag
válasz
Veriakilis #492 üzenetére
Veriakilis,
A freezer4 szerinted mekkora folyamatos hőt tud elvezetni? Nekem nem prochoz kellene, hanem egy elektronika dobozának a temperálására pletier-vel
(létezik egyébként ennél olcsóbb?)
Kristf,
mistralban nincs?
[Szerkesztve] -
Kristf
csendes tag
válasz
Veriakilis #492 üzenetére
Akkor azt hiszem mégsem a passzívot választom, nehogy forróság legyen a házban (különben sincs házra szerelt ventim), inkább a Zalman ami neked is van, vagy pedig ez a Arctic Cooling Freezer-t nézem meg. A Zalman 10k Ft. Egy kicsit sok talán.
Jó ötlet ez a hőelvezetős amit csinálsz, kíváncsi vagyok, hogy működik.Egyébként mekkora az a hűtő borda, amire elvezeti, mert ugye az a házon kivűl van, gondolom?
-
Veriakilis
senior tag
válasz
Veriakilis #488 üzenetére
A GlacialTech Igloo 5700 MC és az Arctic Cooling Freezer 7 Pro is sajnos csak LGA775-höz jó.
Viszont az Arctic Cooling Freezer 4 jó az S478-hoz:
[link]
és csak 4500 Ft.
[Szerkesztve] -
Veriakilis
senior tag
dBA-s értéket nem tudok a gyári hűtő zajáról, de azt tudom, hogy a Zalmanomhoz képest nagyon hangos.
Most cseréltem alaplapot, procit, stb..., és az Zalman CNPS7000Cu eredetileg csak S478-as foglalatra jó, úgyhogy kell vennem egy Zalman féle LGA adaptert hozzá.
addig hallgathatom a gyári hűtöt.
Veriakilis -
Veriakilis
senior tag
Hát...
Most mondhatnám, hogy a Scythe Ninja, de még ha el is viszi, akkor sem túl jó, hogy pont attól a melegtől nem hűlnének rendesen a processzor körüli FET-ek, és egyéb melegedő alkatrészek (északi, déli híd, VGA), amit a Ninja lead.
Ha teljesen passzív az egész ház, akkor az a baj, hogy a proci, és a többi hő termelő által leadott hő a gépházban marad.
Marad még ugye a Zalman TNN sorozat megoldása, ami viszont nagyon drága.
Van még az a megoldás is, amit én készítgetek már egy jó ideje:
hasonlóan, mint a Zalman TNN-nél egy nagy bordára szállítják a heatpipeok a hőt - processzor, északi híd, és a VGA .
Ha elkészül akkor felrakok majd róla képeket a honlapomra (még a honlap is készül).
De tavaszra kész lesz.
Veriakilis -
Kristf
csendes tag
válasz
Veriakilis #488 üzenetére
Elfelejtettem leírni, hogy Socket 478-as foglalatú proci-m van. Vagy ezek amiket megadtál csak LGA-775-höz jók?
Tudsz mondani olyan teljesen passzív hűtést, ami elbír egy ilyen prescottal? És nem vízhűtésre gondolok, és nem akarom tuningolni a gépet, csak alapórajel melett használom. -
Kristf
csendes tag
Van egy 2.8 ghz-es p4 prescott magos procim. Ti mit ajánlanátok hűtésnek, lehetőleg nagyon halk legyen és jól is hűtsön. Az ára 5-8 ezerig terjedhet.
A gyári hűtő ennél a procinál mennyi Dba zajszinttel rendelkezik? -
Köszönöm a válaszokat, utána járok.
Thx. -
Sziasztok!
Passzív proci hűtőt keresek, nem túl drágát, heatpipevel, AMD 64 Athlon 3000+-hoz.
Szívesen fogadok minden jó ötletetet!
THX! -
Fercsa
senior tag
válasz
Veriakilis #481 üzenetére
erdekes elgondolas
bar ha van helyed es nem akarod szetvagni a hazad hajra.
a porkandurok nagyurakpar havonta nem art kitisztitani a hazat.. vagy esetleg parasitoval lehetne probalkozni.
-
rattan
tag
válasz
Veriakilis #470 üzenetére
Köszi a segítséget, csak a baj az, hogy ez a 20e+ÁFA azért már azon a bizonyos lelki határon bőven túl van... Esetleg nézegetek majd még vmi régebbi cuccokat hátha találok vmi passzív tápot, mert energia az nem sok kéne, szerintem kb150 watt bőven elég lenne...
A 38 fok meg tudom, hogy jó, de egy P3-as nem is a melegedéséről híres
A gép mondjuk nem közvetlen az ágy mellett van, de egy helyiségben, sajnos máshol nincs helyem hozzá, meg ugye a telefondugó is ott van...
Köszi a segítséget... -
Fercsa
senior tag
válasz
Veriakilis #478 üzenetére
mivel ha megnezed a kepen en forditva szereltem be a Zen-t igy a haz tetejen levo racson at konyeden tavozik a ho
szerintem ha racsot raksz a haz tetejere a tap fole szerintem tobbet ersz el vele ,mint a alubordaval.. -
Veriakilis
senior tag
-
Fercsa
senior tag
válasz
Veriakilis #475 üzenetére
300-as Zen
es tuningolva megy passzivan
ja es igen 2.5''os scsi winyok. -
Fercsa
senior tag
válasz
Veriakilis #472 üzenetére
a lap es proci stimmel
de huto mar lelett cserelve mert a 7700es mar birta a tuningot passzivba
lecsereltem egy NCU-ra de megerte most 2.55gigan tv-zes mellett 50 fokos..
termeszetesn mukodik a speedstep is ,ha kell leveszi magat 1277mhz-re
teljesitmenyben kb egy 2.5gigas Dothan megfelel egy FX55nek
nehany kep: [link] -
Veriakilis
senior tag
Jól látom az adataidnál, hogy egy P4C800-E Deluxe alaplapban használsz laptop procit?
A Dothan 760 az, ha jóltudom (a laptop procikat nem nagyon ismerem...)?
Milyen hőmérsékleten képes tartani a Zalman hűtő?
Próbáltad lekapcsolt ventillátorral (? C fok)?
Milyen gyors egy ilyen konfig?
Veriakilis
[Szerkesztve] -
Veriakilis
senior tag
Tápnak ott van az FSP-Zen (Pixelnél 19 900 Ft + ÁFA).
Tudom, sajnos drága, de még így is ez a legjobb, és legolcsóbb passzív táp jelenleg.
Tápátalakítást nem ajánlom, mert a trafóknak is kell a hűtés, és a bordákon általában elég magas feszültség van (mértem vagy 110V-ot egy Codegenben),- úgyhogy az érintésvédelmi okok eléggé kizárják ezt a lehetőséget.
A 38 C fok elég jó, talán nem menne túl magasra a ház ventillátora nélkül, egy FSP-Zen-el.
Viszont a saját érdekedben javaslom, hogy ne rakd az ágyad mellé a gépet!
Elég káros az elektromágneses sugárzása az emberi szervezetre.
Az elektromágneses sugárzás 'ereje' a távolság négyzetével (három dimenziós tér miatt)arányosan változik.
Kétszer akkora távolságból már csak negyed akkor az ereje...
Veriakilis -
Veriakilis
senior tag
válasz
Coyote05 #468 üzenetére
De lehet.
Táp: FSP-Zen - a házon kívülre szerelve (így nem melegíti a ház belsejét).
Processzor hűtés: úgy mint a Zalman TNN sorozatban: heatpipeok szállítják a hőt a ház oldalára, ami egy nagy aluborda.
Ha látnád a ház-bordát, akkor nem kételkednél.
A VGA-ra sokféle heatpipeos passzív hűtő van pl: Zalman, stb...(ráadásul nekem nem játékra kell a gép, úgyhogy egy szerényebb teljesítményű is megteszi, ami nem fűt annyira).
Marad még a vinyó, amiből SATA-sból már nem kapni némát (de ha valaki megelégszik az IDE-s vinyóval, akkor ott a Maxtor lapos fajtája: 40GB, vagy a Seagate régebbi Barracudája).
Viszont létezik olyan 'dobozos' megoldás (igaz, hogy 18eFt-ért), ami rendesen hűt, és hang nem jön ki belőle.
Ennyi.
Veriakilis
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Coyote05
tag
Nem lehet tökéletesen csöndes gépet létrehozni.
Ez tény. Én sokáig próbálkoztam, de ez utópia. Az én gépem 12 cm-es hűtésű táppal (amely belső fordulatszámszabályzós), passzív CPU hűtővel és passzív chipset hűtővel volt felszerelve. Ez egy Intel 478-as gép volt (Intel 2.6 GHz, Abit IS7, 120 GB Maxtor HDD).
Hiába volt a nagy passzivitás, a paszzív hűtők igényeltek egy 650 rpm-es 12 cm-es ventit (!). Elég halk volt így, még aludni is tudtam mellette!
Most, hogy lecseréltem a gépem (Intel 3.06 GHz, ASUS P5LD2, SATA 160 GB WD HDD) ez a passzív dolog lehetetlen. A 2500-as fordulaton pörgő CPU hűtő gyenge 70 C-fokon megy (!), és még nem indítottam el egy játékot sem.
Az alvás most is megy, de kicsit zavaró... -
rattan
tag
Sziasztok!
Hasonló témában kérném a segítségeteket, mit ajánlatok...
Van egy 1,3-as tuám nagyon szépen megy és szeretném megcsinálni non-stop netgépnek csak a baj az, hogy pont az ágyam mellett van csak hely...
Odáig már eljutottam, hogy a proci kapott egy P4-es bordát, a táp meg egy 12-es ventit a korábbi 8-as helyett, amire hőterelőt raktam, így az a proci bordáján keresztül húzza ki a levegőt a házból... Eddig kb. 38 fok volt a maximum, tehát nem rossz, és valóban sokkal csendesebb, csak az a 19 dB éjszaka azért az nem kellemes, pont mivel az ágy mellett megy...
A kérdésem az, hogy valahogy meg tudom -e oldani a teljes passzivitást (táp+procihűtés) persze azért ésszerű ktgek között maradva... Segítségeteket előre is köszi... -
Veriakilis
senior tag
válasz
Veriakilis #464 üzenetére
Van valaki, aki teljesen passzív hűtésű (0dBA) házzal foglalkozik?
-
-
válasz
Veriakilis #452 üzenetére
a bekapcsolás után a win felállásával ezt mutatta az mbr monitoring...
[link]
...aztán egy kb 20 perc múlva...
[link]
Ez egy 12cm-es ventivel 12 volton.
A bios bekapcsoláskor 36 c fokot mutatott, mikor egy fél óra után ujra beléptem akkor meg 39 fokot mutatott.
Valami gebasz van, mert vagy a bios nem mér jól, vagy az mbr.
De ennél a deszkánál mondták, hogy nem valami f@sza a hőmérséklet figyelés.
Talán tudtam segíteni...
Esetleg megpróbálom 7 volton járatni a ventit akkor mit mutat. -
lúzer
veterán
válasz
Veriakilis #460 üzenetére
Ja ha hobby, akkor nem vitatkozom, az más
Egyébként vicc, de van itt az irodában egy abszolút csendes gép - szó szerint - pedig csak annyi, hogy 12 centis codegen a táp, a procihűtő 19 db-es igloo silentbreeze, a vga passzív.
Levett oldallapnál még valóban ''sutyorog'' de anélkül senki nem hallja ha be van kapcsolva! -
Veriakilis
senior tag
Ha tápod nem passzív (esetek többségében ventillátoros tápot használnak az emberek), akkor annak a hangja, és a 19dBA-s proci ventillátor hangja összeadódik, és azt már hallani.
Én eddig nem láttam olyan ventillátort aminek ne lett volna legalább egy pici hangja.
Főleg esete hallani, amikor minden elcsendesedik már.
A házi heatpipeos passzív hűtésű gép pedig egyrészt hobbi,- másrészt ha megvalósul akkor lehet hogy üzelt is lesz.
A 350 000Ft-os Zalman TNN-nél lényegesen olcsóbb lesz, és ráadásul Made in Hungary. -
én az opteront egy zalman 7700 cu-val hűtöm, és csak akkor indul be minimálisan a ventillátor, amikor nagyon dolgozik a gép... de akkor sincs egyáltalán hangja a 12 centis ventinek...
-
válasz
Veriakilis #456 üzenetére
...ja igen mégegyszer végigolvastam...már tiszta amit leírtál...
-
Veriakilis
senior tag
válasz
moongoose #455 üzenetére
Ezt félreértetted, illetve lehet, hogy nem egyértelműen irtam:
'na...a vapochill micronak a talpa egyben a heatpipe alja...tehát nincs más hőátadó elem a processzor sapka és a gáz között.'
Ez úgy van ahogy irtad, de:
Arra gondoltam, hogy vannak hűtők, amiknél a heatpipeok, és a bordák is (!) közvetlenül érintkeznek a talpal, és vannak olyanok, ahol a bordák csak a heatpipeon keresztül 'kapják' a hőt.
A mérés jó lesz így! -
válasz
Veriakilis #452 üzenetére
na...a vapochill micronak a talpa egyben a heatpipe alja...tehát nincs más hőátadó elem a processzor sapka és a gáz között.
A gép bekapcsolása után (21 celsiusos szoba hő) belépek a biosba és nézek egy hőmérsékletet, majd a win felállása után szintén nézek egy softveres értéket is. Aztán úgyhagyom a gépet kb 20 percig és utána is megnézem mit mutat terheletlen állapotában...így jó lesz? -
tts
addikt
válasz
Stalker-2572 #453 üzenetére
az egy komoly kis dolog léghűtésben
-
Stalker-2572
veterán
Mi a véleményed a ThermalRight XP-90C -ről?
-
Veriakilis
senior tag
válasz
moongoose #451 üzenetére
Alapfrekin kéne mérni, terhelés nélkül, hiszen az érdekelne, hogy egyáltalán hány C foktól kezd el egyáltalán működni a heatpipe.
Így a szobahőmérséklethez képest mérhető lenne az a deltaT, ami felett már szállítják a heatpipeok a hőt.
Elképzelhetőnek tartom (sőt, valószínű), hogy egy jó hagyományos (nem heatpipeos) hűtő (pl: Zalman 7700CU) alacsonyabb hőmérsékleten képes tartani egy kisebb teljesítményű procit (mint a régi s478-as celeronok), mint egy jó heatpipeos. Ez a magas működési tartomány miatt lehet.
Lehet, hogy a legtöbb heatpipe munkatartománya 50 C foktól indul (legalábbis a vizesek többsége). Ez persze egy prescottnál nem derül ki.
Ha 20 C fokos a szobahőmérséklet, akkor 50 C foknál már 30 C fok a deltaT!
A Thermalcore is azt állítja, hogy 1 C foktól már működik a heatpipe-uk.
Szerintem nem így van!
A Te hűtőd (Asetek VapoChill Micro)is olyan, hogy a borda rész csak a heatpipeon kezresztül érintkezik a processzorral.
Ezt úgy értem, hogy van olyan heatpipeos hűtő, amin a bordák a hűtő talpából indulnak ki, a heatpipeok is a talpból indulnak, így két úton jut a hő a bordákra.
És van olyan, ahol a talpból csak a heatpipeok indulnak, a bordák, nem.
Veriakilis
[Szerkesztve] -
válasz
Veriakilis #450 üzenetére
na mivel az egész hwsw-t nincs módomban végigolvasni, így egykét infót kérek a méréssel kapcsolatban.
pld Alapfrekin terhelés nélkül, vagy húzva terheléssel( Most vanted,ut2004) Esetleg egy progi, ami méri folyamatosan egy diagrammon keresztül a hőmérsékletet...
-
válasz
Veriakilis #445 üzenetére
...khmmm...na mielőtt ide írok ált beleoasok a felvetett oldalra.
3 problema merül fel a teszttel kapcsolatban...
1. Az enyémben folyékony hűtőgáz van, nem víz...
2.az alaplapom nem méri pontosan a hőmérsékletet (ezt olvastam valahol)...
3. a vga-m passziv, így az ott keletkezett hőt a procihűtő szívja át magán, és préseli a tápba...onnan meg a szabadba...
De...ha gondolod alap frekin lemérhetem neked...? -
Veriakilis
senior tag
válasz
Stalker-2572 #446 üzenetére
TTS-nek biztos van (kb 15-16 eFt.), de valahol mintha láttam volna akcióban (sajnos már nem emlékszem, hogy hol).
-
Stalker-2572
veterán
válasz
Veriakilis #404 üzenetére
én is ezt néztem ki, jol lehet kapni ?
-
Veriakilis
senior tag
válasz
moongoose #444 üzenetére
Akkor légyszíves próbáld ki!
A www.hwsw.hu heatpipe rejtelmei topikban volt egy házi teszt, és a Zalman heatpipe-jai kb. 55C foktól felfele kezdtek működni...
Érdekes lenne egy kontroll tesz.
Egy cerkát milyen minimális hőfokon képes tartani egy jófajta heatpipe-os hűtő.
De ha vállalkoznál egy hasonló tesztre, mint ami ott van (hwsw heatpipe... utolsó előtti oldal), az még érdekesebb lenne.
Előre is köszönöm!
Veriakilis -
válasz
Veriakilis #443 üzenetére
igen én...
nézd meg a konfigom (northwood cerka a régi időkből). -
Veriakilis
senior tag
A #441-ben leírtakat ki tudja próbálni valaki?
Van valaki, aki kevés hőt termelő Celeron-t használ komolyabb heatpipe-os hűtővel? -
Veriakilis
senior tag
válasz
question man #437 üzenetére
A ninja úgy megy passzívan, hogy házszelőztető ventillátor sem megy?
-
Veriakilis
senior tag
válasz
question man #437 üzenetére
Lenne egy nagy kérésem:
Kíványcsi lennék, hogy egy kisebb teljesítményű procit milyen alacsony hőmérsékleten képes tartani a Scyte Ninja. Mondjuk egy 2GHz-s celeront.
Azért lenne ez egy érdekes próba, mert talán fény derülne a heatpipe-ok működési tartományának alsó pontjára.
Mondjuk nem ártana ekkor egy ventillátorral hűteni.
Nekem egy celeron 478 2GHz-s procim van, és jelenleg egy Zalman 7000 CU-val hűtöm.
20-22 C fokos szobahőmérséklet mellett 27-30 C fokon tartja a proc hőmérsékletét normál használat mellett.
100% terhelésnél felmegy 38, max 40-41 C fokra.
Mivel házilag barkácsolt heatpipe-okkal kísérletezem, felettébb érdekes lenne számomra, ha ki tudnád probálni a Scyte Ninja-t egy ilyen celeronnal.
Így kiderülne, hogy hány C foktól működnek a Scyte Ninja heatpipe-jai.
Nyilvánvalóan nagyon jók a Scyte Ninja heatpipejei, úgyhogy ez irányadó lehetne a barkácsoláshoz.
Veriakilis
[Szerkesztve] -
Veriakilis
senior tag
Volt olyan vinyóm, és tényleg nem lehetett hallani.
Csak egy baj van vele: iszonyatosan melegszik ez a széria.
Eddig 3 ilyen slim Maxtorral volt dolgom, de mindegyik rettenetesen melegedett.
Végül is ha valaki egy jó nagy passzív bordára erősíti, akkor ez jó megoldás lehet a hangtalan vinyóra.
De ha már ventillátorral hűti, akkor ami bejön a réven, elmegy a vámon.
A mostani Maxtoromat (80GB SATA 8MB) nem hűröm, és csak simán be van csavarozva a gép aljába, úgy hogy alatta-fölötte is bőven van szabad hely. -
stol
addikt
válasz
Veriakilis #436 üzenetére
40GB-os, Slim Maxroe vinyónak 0 hangja van sekk-nél is.
Csak a folyadékcsapágyas jó! -
stol
addikt
Szeretném megkérdezni, hogy a CPU VRM-et, mivel hűtitek, ha csutkán passziv hűtéssel megy a proci?
-
question man
tag
ne érje szó a ház elejét de nekem egy S478-as 2,8 GHz Pentium 4 extrem edition procim van Prescott maggal és egy jó adag Hyper-Threating erővel körítve ez a régi ''igen igen'' melegedő proci fajta ennek a 3,2-es csaaládtagját használják itt a PH-n hűtö tesztelésre tehát nem egy gyenge hőteljesítményü proci eddig egy Zalman 7000B tartotta hidegen a kicsikét amivel nem is volt gond alacsony fordulatra hangolva 1250rpm ámde 2500rpm-nél max teljesítményen izzasztva a procit ''ami nem más mint párhuzamba állítva 2 darab avi kódolás dvd-be'' 45-47C fok között télen és 50-52 C nyáron és mivel kezdett kicsit izmos hangja lenni így kivágtam és a helyére jött egy Scyte Ninjy proci hűtő amibeváltotta a hozzá fűzött reményeket full passzívan a gépet megint csutkára hajtva eredmény 100% proci teljesítmény mintegy 6 órán át és láss csodát a kicsike jelenleg 43-45 C fok között dorombol és mindezt 0 Db hangal
Tehát ha passzív proci hűtőt akartok akkor ajánlom figyelmetekbe nem semmi teljesítményü a akicsike
-
Veriakilis
senior tag
válasz
moongoose #432 üzenetére
A vinyót például le lehet cserélni 2.5''-os notebook hdd-re..
Annak alig van hangja, és nem melegszik, így aztán be lehet tenni egy hangszigetelt dobozba.
És még a mérete is kicsi.
Van már SATA-s notebook hdd is.
Van valakinek tapasztalata, hogy milyen hangjuk van a különféle gyártmányú notebook vinyóknak?
Veriakilis -
Veriakilis
senior tag
Mit szóltok ehhez a hűtőhöz?
[link] -
Veriakilis
senior tag
válasz
moongoose #432 üzenetére
Ha a táp passzív, és a proc hűtése is passzív (le lehet hűteni egy 130 W hőt termelő procit is, - Zalman TNN házi utánzata), és a vga hűtés is passzív, akkor nem marad más zajforrás, mint a vincseszter.
A vincserszterre megoldás lehet a laptopokba való,- annak nemigen van hangja.
+ olyan alaplap, amin heatpipeos passzív hűtést alkalmaznak.
Az ASUS-nak van ilyen lapja.
Veriakilis
[Szerkesztve] -
Ja és majd elfelejtettem...Jó estét mindenkinek!
-
Egyetértek veled, de azt próbálom a passzív hűtő után kutakodó emberekkel megértetni, hogy ha a legmelegebb cuccot(CPU,VGA) teljesen elhalkítják attól még a gépben vannak zajforrások, amik bőven hallhatók az emberi fül számára.
Szerintem kell egy fa..a Aktív hűtő, mint pl aBAT/THT BIG Typhoon, vagy az én gázos hűtőm egy nagy 12 cm ventivel, 5 volton és akkor nem kell házventi, mint pl a te gépedben van(2db).
Mert ugye minnél több a ventillátor, annál több a zajforrás is. -
Háát nem akarok senkit elkeseríteni, de a mai prockók passzívan baromira nem bírják a teljesítmény leadást.
Nekem Vapochill microm van és rányomtam egy 12 cm-es ventit 7 volton.
A 478-as 2.5gh/128k cerkám igy kb 46-52 fok között üzemel.
Levehetem még 5 voltra a 12 cm-ventit, és akkor azt már a jóisten sem hallja meg. Mert ugye passzív tápra nem sokunknak van pénzünk, így akkor is hangos marad a gép amikor esetleg egy processzor passzívan menne.
Vízzel is hűtöttem az egész melegedő részegységeket, de ott a szivattyú volt hangos.
Hát sajna ez van! -
ALI_G
veterán
Hogy én is hozzá szóljak, nekem múltkor (kb 2 hónapja), elszállt a proc ventim, én meg nem vettem észre. 2 napig ment a gép (3,2+ barton alapon - vmiért nem volt húzva - ) mire észrevettem. Megláttam milyen hőm. a CPU. 1x kis para, mondom ez nem kóser. Megnéztem a ventit, és nem ment, a borda gec forró, CPU hőm. 82 volt. A borda egy TT vulcano 12-es. A 2 napra visszagondoltam, és nem ment az alatt csak winamp, meg pár film, net, word, xal nem sok extra. No game az tuti, mert itt volt a csajom, ő meg nem volt rá vevő, ha leültem CS-zni.
Ez után még 1 napig vittem így, aztán azért raktam rá ventit. Az óta új alaplapom van, asszem 75re van rakva a kikapcs, és off ventinél, maga a win túlmelegítit és kikapcsol mindig kb. 10 perc után.
Aki nem hinné esetleg, vannak képek róla! -
Magi_c
csendes tag
válasz
raszputyin #423 üzenetére
Nagyon olajozottan dolgoztat egy olyan gép....
Kérdésem még mindíg nem talált megoldást. Ha valaki tud rá használható, (lehetőleg gyári) megoldást, visítson gyorsan nekem. Adott egy 2400-as Athlon, ami természetesen nem 64-es még. Létezik (esetleg létezhetett) olyan passzív hűtő, ami jó lehet hozzá? Arra gondoltam, hogy pl az NCU 2000-es még talán olyan lehetett. -
zsommi
senior tag
válasz
raszputyin #423 üzenetére
Nem kemény...
Tessék, mondtam..
Egyébként nagyon durva, és egész jol is néz ki...
KEMÉNY!!! -
raszputyin
senior tag
erre mondjátok, hogy nem kemény...
[link] -
nemtommi
senior tag
Sztrego: Ez mind szép, csak éppen nem passzív.
mojorisin: Szilikonoshoz nem kell semmi + (pézsé rulez), ezüstpasztához körömlakklemosót szoktam használni.
[Szerkesztve] -
-
mojorisin
csendes tag
Hello!
Nem akartam új topicot nyitni, ezért itt teszem fel egyszerű kérdésemet...
Hűtéscsere lesz, ezért érdekelne hogy mivel ajánlatos lemosni a régi szilikonpasztát?
Előre is kösz a jó tippeket -
Mezcal
addikt
Én Primecoolert használok proci hűtésre. Nagyon halk, szinte nem is hallani.
-
lapa
veterán
válasz
Veriakilis #333 üzenetére
egyelőre ugyan nincs rá szükségem, de ha kéne a hőcső akkor a mostani hűtőmbe fúrnék két likat meg menetet bele és nem vízban hanem olajban melegíteném...
-
Magi_c
csendes tag
Köszi a segítséget!
TTS nagyszerű ember lehet, gyorsan és készségesen válaszolt a kérdéseimre. Sajna az jött ki, hogy se az NCU 2005, sem a Ninja nem műxik K7-es procival. Azt tudjátok-e, hogy egyáltalán gyártottak-e olyanra passzív hűtőt? Ha jól emléxem, az NCU 2000-es még lehetett olyan. Homályosítsatok fel, hogy így lehet-e. Igazából a hűtésre költenék, de nincs kedvem a hűtés miatt processzort és alaplapot cserélni. Ha csere, akkor Apple, de mostanság nem szerettem volna 50 ezer felett költeni a gépem hangtalanítására.
Bárki, aki tudna ötletet a problémám megoldására, nagyon megköszönöm. -
lapa
veterán
a táp bordája az enermaxon is feszültség alatt van. (ezzel a felfedezéssel egyidőben felfedeztem gyorsan a zárlatvédelmét is...)
upd: szerintem gyárilag passzív táp nélkül csak valami egymás felett és álló helyzetben lévő (táp, proci+vga), kéményes kialakítással lehet ügyködni. nekem már készülnek tervek atx / microatx méretű alubordákkal de csak fejben...
[Szerkesztve] -
law007
aktív tag
válasz
nemtommi #413 üzenetére
Erre én is esküszök, és ráadásul brutál jól néz ki. Íme néhány kép és link, egy új asus P5WD2-es alapon, és P4 3,2-es 775-ös talppal.:
[link]
[link]
[link]
(ha nem jelenne meg a kép ahogy nálam pl.
Azóta már felkerült rá egy 12-es világító thermaltake venti, de szinte felesleges is rá, mert így is jó a huzat a gépben.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Magi_c
csendes tag
Köszi a gyors hozzászólásokat! http://prohardver.hu/pics/s/rl.gif Az olvasottak alapján egyértelmű, hogy nem csinálok passzív tápot. Azt szeretném megtudni, hogy TTS-t hol tudom elérni, illetve hol van az üzlete. Január elején kis szerencsével már halk lesz a gépem. Melyik lehet a szerencsésebb választás (nem az ár számít a döntésben, ha 5-10 ezer a különbség a kettő közt, mert hangfelvételek készítésénél nagyon várom, hogy bárhova vihetem a gépet, hosszú használat során sem kell közben leállítani a túlmelegedés miatt, miközben a lelkes zenész már belelendült. Nagyon nem szeretem amikor belezümmög a mikrofonokba a venti.
-
Bumbee
tag
válasz
Veriakilis #409 üzenetére
TTS-nél a Scythe NCU-2005 van 18 pénzért. A Ninja 15 pénz és asszem TTS-nél nincs is, Computermode-nál van. Én is erre az NCU-2005-re fogok rámenni asszem. Passzívan, főleg AMD-t szerintem az gond nélkül hűt. És egy 12-es venti is rászerelhető, ha nem lenne elég a passzív teljesítménye
-
Veriakilis
senior tag
A táp bordája általában feszültség alatt van.
Én 110V-ot mértem egy Codegenen...
De még ha csillámot raksz is a félvezető (fet, tranzisztor, stb...) és a borda közé, akkor sem lesz megfelelő érintésvédelmi szempontból.
A trafókat is úgy méretezik, hogy áramló levegővel számolnak...
Zen passzív tápjával 25-28 eFt-ért jobban jársz szerintem (Pixelnél kapható).
45 C fokig melegszik csak a külseje (lásd Prohardver teszt).
Processzorra meg szerintem jelenleg a Scythe Ninja a legjobb passzív gyári hűtő.
Szintén tesztelte a Prohardvare a rettenetes kazán P4-el, és igen jó eredményt ért el.
TTS-nél tudsz venni (kb 18eFt, ha jól emlékszem az árára).
Veriakilis -
Magi_c
csendes tag
A tapasztalatotokra lenne szükségem! Nagyon csöndesre szeretném átalakítani a pc-met, amiben egy AMD Athlon 2400+ proci van. Arra gondoltam, hogy a táphűtést akár egy nagy hűtőbordával kiválthatnám a ház tetején a ventillátor kikötésével (ha rosszul gondolom, illetve van bármilyen buktatója, sipítsatok sürgősen). A proci hűtésére milyen gyári megoldást javasoltok, és honnan tudnám beszerezni? Az eddigi írások alapján a Heatline NCU 2000, vagy valami hasonló érdekelne.Most milyet érdemes venni szerintetek? Semmilyen ventillátort nem szeretnék hallani a közeli jövőben a gépemben.
-
Veriakilis
senior tag
Inkább várj egy kicsit, és spórolj rá, mert aztán ha később mégis a Ninjára akarod lecserélni, akkor a használt hűtőt csak jókora veszteséggel tudod csak eladni (én már jártam így: itt porosodik a polcon egy GlacialTech Igloo 4350, és nem tudtam eladni, - a végén már 1eFt-ért árultam, és a kutyának sem kellett, aztán kíváncsiságból kitettem, hogy ingyen elvihető, és nem kellett senkinek... Pedig csak 2 hétig volt a gépemben.)
(ez csak egy jótanács volt).
A következő hűtőm minden bizonnyal házi készítésü lesz.
Veriakilis -
nemtommi
senior tag
Akkor inkább egy TT Sonic Towert tegyél rá. 3200+ Venicemet simán viszi.
-
Veriakilis
senior tag
Talán a Scythe Ninja a legjobb jelenleg a piacon, persze drága.
-
Zsu_
senior tag
Sziasztok!
Egy 2500as bartonra milyen passzív hűtőt ajánlotok? Olyat ami azért megfizethető és tényleg nem kell rá venti...
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Borderlands 4
- Vírusirtó topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U729 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2931, 100% Akkumulátor
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest