- VR topik
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
tts
addikt
-
tts
addikt
18 rugó
tudomásom szerint legalább hárman használunk már az országban
a megjelenése igen impozáns - egy keskenyebb házban el sem fér - a súlya megböbbentő - igazi pehely súlyú óriás
ermények - még nem volt nyúzva - de net, Word, zene vagy DivX filmezés közben 44-46 C egy venti nélküli házban - a tápban van jelenleg egy 120-as Noiseblocker - de hamarosan bemegy egy totál passzív cuccba - paszív táp, passzív VGA és kikapcsolt házventik - ha érdekel valakit - arról is szívesen szólok majd -
Loretto
veterán
Mosqito már említette ezt a coolert. Gyakorlati tapasztalata van e ezzel Bővebben: link gondolom ide már kell az igencsak jó házszellőzés.
-
Veriakilis
senior tag
UP.
-
Fawkes
őstag
Csak beteszem jobbra hogy ne veszítsem szemelől a totyikot...Érdkel sikerül e....Amúgy víz-gáz-s boltban találsz szelepet...Viszont nemtom szerintem keményforrasz kell ahhoz hogy sikerüljön szal hogy kibírja a nyomást...
-
Veriakilis
senior tag
A rézcső megvan, most már csak egy szelep kell.
-
Veriakilis
senior tag
Alkohollal (98%-os) is kipróbáltam, de azzal nemigen látszott, hogy forr:
(???) -
Veriakilis
senior tag
Kipróbáltam a #55-ben leírt kísérletet.
Az ember felszív egy injekciós fecskendővel kb. 5ml vizet, majd teljesen kihúzza a fecskendő végét.
A víz egy rövid ideig szépen láthatóan forr.
Szóval a csapvíz felforr kb. 15-20 c fokon is kis nyomáson.
Remélem a rézcsőben működőképes lesz.
Nem tud valaki olyan szelepet, ami kibírja a 100 c fokos vízben való forralást? -
dark bit
tag
válasz
Veriakilis #81 üzenetére
20 rugó
-
dark bit
tag
válasz
Veriakilis #80 üzenetére
inverz kukta
az alapelvet kezdem érteni.
elég perverz ötlet ilyet építeni, remélem sikerül! -
dark bit
tag
válasz
Veriakilis #82 üzenetére
ilyen már létezik 1 éve, olvastam tesztet is róla.
4x oda vissza hajlítod és eltörik, szóval erre vigyázni kell, nem annyira flexibilis -
Veriakilis
senior tag
Ezen az oldalon még flexibilis heat-pipe is van:
http://www.heat-pipes.com/ -
Veriakilis
senior tag
Légy szíves nézd meg a #55-öt.
Az a fecskendős dolog elég érdekes.
Mielőtt nekiállnék forrasztani a hőcsövet, kipróbálom.
Elméletileg vízzel is működik – persze, csak ha elég kicsi a nyomás a csőben.
Ha sikerül készíteni egyet, akkor leírom a tapasztalataimat.
Az Aurum féle leírás elég egyszerűnek tűnik.
Remélem, működik -
dark bit
tag
számodra... egyébként van.
tul. képen abban ami nekem is van maga a szállító réteg a borda, vagyis ha nagyon póriasan fogalmazunk, igen, a ''bordában megy a cucc'' de egész pontosan ez egy lemez ami ha látod, meg van hajlítgatva, hogy minél nagyobb legyen a felülete vagyis ez nem az a hagyományos borda. -
lol
senior tag
köszi, de oktatott téged ki a ****... csak felhívtam a figyelmed arra (utólag azokra) link(ek)re! de számomra a két technológia között nincs nagy különbség, mindkettőben gáz/folyadék viszi a hőleadó felülethez a hőt. csak egyikben a bordában megy a cucc a másik pedig elviszi a bordához ha jól értelmeztem
-
dark bit
tag
Eszem megáll.... leoktat aztán bevallja, hogy gyenge az angol, te most miért szivatsz?
A heatpipe az ugye legjobb tudásom szerint egy cső amiben gáz van folyékony állapotban, és hő hatására már képtelen úgy maradni és elpárolog majd lecsapódik és ezért a hő forrása és a borda között már lehet sokkal több hely is, mert A pontból B pontba gyorsabban jut a hő.
A heatlane hőcsöves alapelvet követ, de maga a technológia effektívebb, jól mutatja az is, hogy ezt lehet passzívan járatni a hőcsöves megoldásokhoz meg mindenhova ventillátor kell már közvetlen a bordára. Vagyis ez nem a pontból pontba hőszállítás kategória hanem hűtés.
A fémben apró kapilláris szerű járatok vannak és ha jól vettem ki ebben tolják egymást a gázbuborékok és folyékon gáz cseppek. Persze annyira apró méretekben, hogy nincs olyan para mint a hőcsőnél, hogy hova helyezd mert egy hőcsőnél a leadási pontnak magasabban illik lennie mint a hőfelvevő pontnak, akkor tud csak 100%-ot teljesíteni, itt meg mindegy hol van. -
dark bit
tag
Bővebben: link
melőtt legközelebb khmmm először mondjuk nemárt információt gyűjteni
(egyébként egy kattintásra voltál az igazságtól)
A heatlane nem egyenlő heatpipe, de majd utánnajársz és rájössz mi a különbség. -
lol
senior tag
Bővebben: link, Bővebben: link khmm
Szerk.: amúgy gondolom a topic nyitó a 2ghz celeronját akarja lehűteni, arra pedig bőven jó
[Szerkesztve] -
dark bit
tag
válasz
Veriakilis #65 üzenetére
A heatpipe-ban egy olyan gáz (lehet gáz keverék) van ami 40-50 fok körül forr (pontosan nem tudom) de a víz tudtommal 100°C-nál.
Fizikából nem vagyok annyira penge, de nem lehet, hogy ahhoz, hogy a párolgás-lecsapódás-párolgás körfolyamat meginduljon 100°C kell?
Biztos, hogy ez így frankó a gépednek? -
dark bit
tag
válasz
Veriakilis #62 üzenetére
Ez nem heatpipe elven működik
-
lol
senior tag
pont ezt kerestem > Bővebben: link 2.8as p4ig jó ! ttsnél multkor láttam is egyet, sztem tudna behozni neked
[Szerkesztve] -
lol
senior tag
válasz
Zordkaszás #67 üzenetére
''(ne a Zalman TNN-re golndojatok, hanem valami elérhető árura...)''
[Szerkesztve] -
Veriakilis
senior tag
válasz
Zordkaszás #67 üzenetére
Igen, jó drága.
Kiváncsi lennék, mennyi haszon lehet rajta. -
Zordkaszás
senior tag
válasz
Veriakilis #1 üzenetére
Hát egy ilyet tudok
A zalman teljesen passziv, heatpip-os számítógépháza
Mennyi is? 250k HUF? -
Veriakilis
senior tag
Ismertek valakitakit, aki házilag készített vízzel működő heatpipe-ot?
-
Veriakilis
senior tag
Szerintetek ez működőképes:
Aurum írta:
'a cso egyik vegen lezarva, bele viz a tetejebe egy _rez_ szelep. na elkezded melegiteni a csovet a viz for a goz ki a szepelen, kozben mered a sulyat. amikor jo akkor allj. rez szelepsapka elovesz raforraszt a szelepre igy mar tokeletesen zar. ezutan ha lehult kesz a vakuumos heatpipe-od.
az igy keszult termekekre a ''powered by aurum'' feliratot kerem ravesetni ' -
Veriakilis
senior tag
UP
-
Veriakilis
senior tag
válasz
Intelligencs #61 üzenetére
Nem kell sokat várni már.
Párizsban tornádó söpört végig...
Globális felmelegedés? -
válasz
Veriakilis #27 üzenetére
Nem baj, ha elfogy a kőolaj, majd nem lesz műanyag többet...
-
dark bit
tag
Ehem
Bővebben: link -
killahdrums
senior tag
válasz
Veriakilis #33 üzenetére
Igen több helyen is.
Pl.:e-connect-ben bruttó 12680.- Ft
A súlyárol meg csak annyit, hogy nem kell dobálni a házat... -
Veriakilis
senior tag
Halmazállapotváltozások:
http://www.sulinet.hu/tananyag/97206/on/viz/viz16.htm -
Veriakilis
senior tag
Nem is kell olyan túl nagy vákuum szobahőmérsékleten, hogy a vízforrjon.
Ezt találtam:
mégjobb válasz | megnéz 2004.03.03 12:50:19 (1056)
A fizikaórákon is illik ezt bemutatni.
Előzmény: beard_43 (1055)
beard_43 válasz | megnéz 2004.03.03 11:08:18 (1055)
Kipróbáltam! Legalább egy órát szórakoztam különböző méretű fecskendőkkel. Nagyon szépen mutatta a hatást, köszi!
Előzmény: Anti Nomy (1054)
Anti Nomy válasz | megnéz 2004.03.02 07:49:13 (1054)
Ahhoz nem kell szintkülönbség, hogy zárt térben csökkentsd a víz fölött a nyomást. Elég hozzá egy műanyag fecskendő. Kevés vizet teszel bele, befogod a végét, majd hirtelen kihúzod a dugattyút.
Előzmény: beard_43 (1053)
beard_43 válasz | megnéz 2004.03.01 23:12:51 (1053)
akkor egy pillanatra a belsejében is forrnia kell a víznek (próbáld ki).
A lakásban sajnos nincsenek ilyen szintkülönbségek, kint pedig jelenleg megfagyna mire forrni kezdene))
Köszönöm a szakszerű választ!
Előzmény: Anti Nomy (1052)
Anti Nomy válasz | megnéz 2004.03.01 13:55:28 (1052)
A ''mennyi'' kérdésre elfelejtettem válaszolni.
Ezen a lapon rejta van a víz fázisdiagramja, leolvashatod róla: Halmazállapotváltozások
Előzmény: beard_43 (1050)
Anti Nomy válasz | megnéz 2004.03.01 13:34:29 (1051)
Az a különbség a két dolog között, hogy a csőben van egy határfelülete a víznek, ahonnan a fölötte lévő térbe párologni tud. Ha lassan csökken fölötte a nyomás, akkor a felületről tud annyi víz elpárologni, ami azonnal kialakítja fölötte az egyensúlyi gőznyomást*. Viszont ha nagyon gyorsan csökkented fölöte a nyomást, és nagy térfogat marad üresen, akkor egy pillanatra a belsejében is forrnia kell a víznek (próbáld ki).
A hajócsavar mellett csak víz van, tehát, ha ott alakul ki alacsony nyomás, akkor csak onnan tud ''párologni'' a víz.
----
*Minden folyadék adott hőmérséklet mellett egy meghatározott nyomáson lehet csak egyensúlyban a gőzével. Ezt a nyomást nevezzük az adott hőmérséklethez tartozó egyensúlyi gőznyomásnak, vagy tenziónak. Ha a folyadék fölött kisebb a nyomás, mint a tenziója, akkor forrni kezd. Ezt éppúgy el lehet érni állandó nyomás mellett melegítéssel, mint állandó hőmérséklet mellett a nyomás csökkentésével.
Előzmény: beard_43 (1050)
beard_43 válasz | megnéz 2004.03.01 09:51:46 (1050)
Szevasztok!
Azt olvasom, hogy a kavitációnál létrejövő majd összeroppanó buborékok közönséges gőzbuborékok amik az extrém nyomásviszonyok miatt keletkeznek. Ez a nyomás természetesen igen kicsi lesz (mennyi??), hogy a viz forráspontja eddig a szintig süllyedjen normális hőmérsékleten. Ezek szerint ha a Torricelli kisérletet vizzel végezzük el egy 13,5 m üvegcsővel akkor a cső tetején lévő vákumban fel kellene forrni a víznek, amit pezsgés formájában detektálhatnánk. Szvsz a két rendszer nyomása között nem lehet jelentős különbség hiszen a nyomás 0 Pa alá nem süllyedhet. A jelenséget mégsem tapasztalják a kőmüvesek amikor 20 m-es gumicsővel összekötött vizszintezőt használnak. Ha lúzer a kérdés bocs, de akkor valamit nem -
Veriakilis
senior tag
Aurum írta:
'a cso egyik vegen lezarva, bele viz a tetejebe egy _rez_ szelep. na elkezded melegiteni a csovet a viz for a goz ki a szepelen, kozben mered a sulyat. amikor jo akkor allj. rez szelepsapka elovesz raforraszt a szelepre igy mar tokeletesen zar. ezutan ha lehult kesz a vakuumos heatpipe-od.
az igy keszult termekekre a ''powered by aurum'' feliratot kerem ravesetni ' -
Veriakilis
senior tag
Azért jobb lenne vízzel készíteni a csövet, mert egyszerűbb, és nem utolsó sorban olcsóbb.
Az a szelepes, forralós megoldás pedig elég ötletes és egyszerű (szerintem).
Ha van olyan műanyag, ami bírja a forralás során a hőt (100 fok), utána pedig a kis nyomás nem horpasztja be a falát, akkor lehetne haklékony heatpipe-otkészíteni. -
zsiga667
addikt
válasz
Veriakilis #49 üzenetére
A linkelt oldalon van táblázat annak a gáznak az adatairól amit a srác használt, 100°C-on majdnem 40 bar...
Most hogy jobban belegondolok, működhet vízzel is, ki kell számolni hogy mennyire kell csökkenteni a nyomást hogy lemenjen a víz forráspontja kb 40-45°C-ra. (Valami vegyész/fizikus/stb. ismerős 5 perc alatt kiszámolja neked.) -
Veriakilis
senior tag
Ekkora nyomást csak nagynyomású csövek bírnak ki.
Targoncákon vannak ilyen csövek.
Van ilyen csövem.
Hidraulika csövek, amiken keresztül nyomja a fogaskerékszivattyú a hidraulikaolajat.
Tényleg ekkora nyomást kell kibírnia a csőnek?
Azt hiszem Atus heatpipe topikjában írtak vizes heatpipe-okról.
Nem tudom, hogy működne-e. -
zsiga667
addikt
válasz
Veriakilis #45 üzenetére
''Elvilegmindent meg tudok oldani, mert van egy barátom, aki nekem ingyen meghegeszt bármit.
Hegesztett már nekem rezet is, ráadásul rézzel.''
Hát igen, nem éppen hátrány egy ilyen ismerős...
''A többi már csak(???) az adatokon múlik!
Mekkora cső, mennyi víz, mennyi maradjon a forralás után.''
Lehet hogy rosszul értelmezem amit írsz, de vízzel nem fog működni a dolog.
Inkább azt próbáld amit linkeltem, egyszerűen csak be kell iktatni egy hajlékonyabb darabot a cső közepébe. (Azért nézd meg, hogy kibírja-e a maximális ~40bar nyomást.) -
Veriakilis
senior tag
A forralás után a lehült csőben a nyomás csökkenne.
-
Veriakilis
senior tag
Ha sikerülne gyártani egy prototípust, gondolom sokan érdeklődnének utána.
-
Veriakilis
senior tag
Autósboltban lehet kapni, csak az vékony egy kicsit.
Egy másik topikban Aurum írta, hogy egy rézcső egyik végét lezárjuk, a másik végébe beleforrasztunk egy szelepet.
Előtte persze megfelelő deszt. vizet rakunk a csőbe.
Ezután elkezdjük melegíteni a csövet, addig amíg a cső súlya eléri a megfelelő értéket.
Ha ez megven rá lehet forrasztani egy szelepsapkát a végére.
Ez így elég egyszerű, csak az a kérdés, hogy mennyi víz kell(???) mekkor a csőbe(???), és mennyi legyen a súlya (??? ) a forralás végén. -
Imy
veterán
Nem tul nehez ez a hütö???
-
zsiga667
addikt
válasz
Veriakilis #39 üzenetére
Szerintem igen. Ha az a része rézből van ami a hőt felveszi meg ami átadja a radinak, akkor működhet. Bár erről inkább egy gépészmérnököt kellene megkérdezni.
-
zsiga667
addikt
Akkor szerezz ilyen rezet, és csináld meg a korábban linkelt oldal alapján.
Ha kész, akkor nyithatnál róla esetleg egy topicot, engem pl. érdekelne, nekem is jól jönne egy ilyen pipe. -
Imy
veterán
Ez nem tul sulyos? Az alaplap lehet bánná, nem?
Amugy jol nez ki, de akkor is, ez tulzás! -
zsiga667
addikt
válasz
Veriakilis #34 üzenetére
Mindent jól mondasz, csak arról az apróságról feledkezel meg, hogy a hűtendő felület (jelen esetben a CPU magja) és a heatpipe-ban lévő gáz/folyadék között valahogy meg kell oldani a hő megfelelő áramlását.
-
Veriakilis
senior tag
válasz
killahdrums #26 üzenetére
Ezt kapni itthon?
-
zsiga667
addikt
válasz
Veriakilis #28 üzenetére
Nincs.
Hővezetési okokból csak néhány fém jöhet szóba a gyártásnál, azok pedig nem igazán hajlékonyak szobahőmérsékleten. -
zsiga667
addikt
válasz
Veriakilis #16 üzenetére
Itt egy leírás hogy hogyan lehet csinálni.
Venni nem igazán lehet, legalábbis én nem találtam sehol, pedig utánanéztem pár helyen.
Ebből az következik, hogy valószínűleg TTS se tud szerezni.
Esetleg ha dobsz egy emailt a Zalmannak, megmondják hogy ki a beszálítójuk, ott megkérdezheted hogy árulnak-e (nagyon nem valószínű...). -
L3zl13
nagyúr
válasz
Veriakilis #27 üzenetére
Nem mondasz hülyeséget, mert tudtommal dolgoznak a félvezető műanyagokon...
-
ody42
senior tag
válasz
Veriakilis #27 üzenetére
van otthon két 200 wattos tápom, lehet, hogy hasznosabb lenne azokat berakni a házba?
Egyikről menne a monitor, meg a vinyó, másikról a maradék -
Veriakilis
senior tag
Hajlékony heatpipe lenne az igazi kényelmes megoldás a hő házból való elvezetésére.
Van ilyen? -
killahdrums
senior tag
Én erről el tudom képzelni, hogy venti nélkül, jó szellőzésű házban és fölötte egy 12centis vagy dualventis táppal ok! Most kari miatt nem vettem magamnak ilyet de januárban akarok és passzivan fog üzemelni!!! Majd írok róla, hogy milyen ha még aktuális lesz a téma...
Ja 10k körüli az ára... -
ody42
senior tag
amúgy r*hadt érdekes, h. a régi 200W -os tápom kb. egy évig ment a régi gépemben venti nélkül, nem égett le, a mostani 300w-os meg venti nélkül fél óra után kezdett büdös lenni, pedig nem eszik sokat a gépem...
(1 vinyó, 1 dvd, egy radeon 9000, meg az akkor éppen visszatuningolt proci...) -
ody42
senior tag
ha arra gondolsz, hogy ment-e rajta a prime95 egy napig, akkor nem, kb 2 órát használtam így, tesztelgettem, hogy melyik venti a leghangosabb a gépben, és rájöttem, h. a táp, aztán szépen vissza is kapcsoltam.
az ünnepek között majd letesztelem mit bír mondjuk egy renderelés alatt, aztán megírom mi lett az eredmény
persze csak ha érdekel valakit -
Veriakilis
senior tag
ne a Zalman TNN-re golndojatok, hanem valami elérhető árura...
Van ilyen a piacon?
Mármint amit úgy ajánla gyártó, hogy nem kell rá ventillátor.
Olyanra gondoltam, ami hűtőcsövekkell szállítja ki a hőt a házból, és kint egynagy bordán adja le a meleget.
(ne a Zalman TNN-re golndojatok, hanem valami elérhető árura...) -
PapaMaci
őstag
Van a Zalmannak is passziv hütöje Bővebben: link
Bővebben: link -
Mosqu!to
addikt
válasz
Veriakilis #12 üzenetére
Igen, TTS hozott már a multkor valakinek, volt szerencsém a kezemben tartani!
Amúgy meglepő, de iszonyat könnyű, könnyebb, mint egy 6-7000 -es szériás zalman... Nem is kicsit... -
ody42
senior tag
az új procik is mennek passzívan, sőt néha még kevesebb hőleadással, mint a régebbiek (okosabbak majd elmondják, h. miért
) , csak vissza kell venni a lovakból. Nekem pl. 2500+ os Barton 1100 Mhz-en 1.3 volton szépen elketyeg, és elég hozzá a whisperrock bordája
Na persze nem így használom, de kipróbáltam, nem sül meg. -
Veriakilis
senior tag
Eddig még senkinek sem sikerült a prohardware forumozóiból heatpipe-ot készíteni?
Nemderül ki a topikból hogy hol lehet venni?
Szerintetek TTS tudhozni? -
zsiga667
addikt
válasz
Veriakilis #14 üzenetére
Nincs mit, örülök ha segíthettem.
-
zsiga667
addikt
válasz
Veriakilis #11 üzenetére
Itt találsz választ a heatpipe-os kérdéseidre. -
Veriakilis
senior tag
Amike írtatok azokat már én is láttam különféle topikokban.
Azért köszönöm.
Próbáltam már a Zalman CNPS7000CU-val P4Cel.2000-et hűteni kikapcsolt ventillátorral.
Hidegben el is ment.
Ha melegebb van, akkor viszont a videókártya melegszik, + az északi híd.
Az igazi a heatpipe-os megoldás lenne.
Heatpipe-ot nem árul külön senki sem?
Esetleg házi készítésüt lehet valahol venni. -
LukE
veterán
válasz
Veriakilis #1 üzenetére
teszt:Bővebben: link
1 masik: Bővebben: link -
zsiga667
addikt
Egy P3/K6-3 simán elmegy egy nagyobb bordával passzívan, a korábban említett Zalman 6000-es sorozat elég a nagyobbakhoz is, persze csak ha van megfelelő légmozgás a házban. (1-2 hangtalan venti megteszi, vagy leveszed a ház oldalát, vagy 12-es táp.)
A 300-ashoz meg szinte akármilyen borda elég venti nélkül. -
mg105
senior tag
válasz
Veriakilis #2 üzenetére
attól függ. P4-et nem nagyon fogsz passzivan hűteni, régebbieket annál inkább...
-
Blackmate
őstag
Milyen procikra erdemes passziv hütest rakni? Mondjuk egy AMD K6 300 Mhz elmegy vele? A P3-masokkal mi a helyzet?
-
Mosqu!to
addikt
Thermaltakenak van egy fanless nevű procihűtője, ami venti nélkül üzemel. Nézelődj utána a honlapjukon, vagy akár itt a fórumon (ugyanis van róla topic).
-
válasz
Veriakilis #1 üzenetére
van. zalman 6000 vagy 6500. egy passzív, legyező alakú borda. csodát ne várj tőle, de ennek aztán tényleg nincs hangja! van hozzá egy opcionálisan beépíthető venti is, ha túl forró lenne a helyzet
-
Veriakilis
senior tag
Én már gondoltam arra is, hogy az alaplap kerül egy hatalmas bordára.
A borda tartja az alaplap súlyát, és nem az alaplap a bordát.
Ha lehetne venni külön heatpipe-okat, akkor megoldható lenne.
Egy alutöböt kell venni, és maróssal bordává maratni.
Ehez kell elszállítani a hőt a házból.
A borda házon kívül lenne. -
Nyuf
senior tag
válasz
Veriakilis #2 üzenetére
Szerintem egy mai csucsproci hütése levegökeringtetés nélkül nem megoldható...
Esetleg gondolkodj el egy vizhütésen,ha tényleg halk gépet akarsz -
Veriakilis
senior tag
Senki nem tud ilyen hűtőt?
-
Veriakilis
senior tag
Van ilyen a piacon?
Mármint amit úgy ajánla gyártó, hogy nem kell rá ventillátor.
Olyanra gondoltam, ami hűtőcsövekkell szállítja ki a hőt a házból, és kint egynagy bordán adja le a meleget.
(ne a Zalman TNN-re golndojatok, hanem valami elérhető árura...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Óra topik
- VR topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos autók - motorok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station (kb. 20 szett)
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB M.2 SSD
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest