Új hozzászólás Aktív témák
-
moongoose
őstag
Háát nem akarok senkit elkeseríteni, de a mai prockók passzívan baromira nem bírják a teljesítmény leadást.
Nekem Vapochill microm van és rányomtam egy 12 cm-es ventit 7 volton.
A 478-as 2.5gh/128k cerkám igy kb 46-52 fok között üzemel.
Levehetem még 5 voltra a 12 cm-ventit, és akkor azt már a jóisten sem hallja meg. Mert ugye passzív tápra nem sokunknak van pénzünk, így akkor is hangos marad a gép amikor esetleg egy processzor passzívan menne.
Vízzel is hűtöttem az egész melegedő részegységeket, de ott a szivattyú volt hangos.
Hát sajna ez van! -
lapa
veterán
a táp bordája az enermaxon is feszültség alatt van. (ezzel a felfedezéssel egyidőben felfedeztem gyorsan a zárlatvédelmét is...)
upd: szerintem gyárilag passzív táp nélkül csak valami egymás felett és álló helyzetben lévő (táp, proci+vga), kéményes kialakítással lehet ügyködni. nekem már készülnek tervek atx / microatx méretű alubordákkal de csak fejben...
[Szerkesztve] -
Veriakilis
senior tag
A táp bordája általában feszültség alatt van.
Én 110V-ot mértem egy Codegenen...
De még ha csillámot raksz is a félvezető (fet, tranzisztor, stb...) és a borda közé, akkor sem lesz megfelelő érintésvédelmi szempontból.
A trafókat is úgy méretezik, hogy áramló levegővel számolnak...
Zen passzív tápjával 25-28 eFt-ért jobban jársz szerintem (Pixelnél kapható).
45 C fokig melegszik csak a külseje (lásd Prohardver teszt).
Processzorra meg szerintem jelenleg a Scythe Ninja a legjobb passzív gyári hűtő.
Szintén tesztelte a Prohardvare a rettenetes kazán P4-el, és igen jó eredményt ért el.
TTS-nél tudsz venni (kb 18eFt, ha jól emlékszem az árára).
Veriakilis
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest