Új hozzászólás Aktív témák
-
hoyuka
csendes tag
Hali!
Nekem sose volt UHU-m, de azért van 1-2 ötletem. Ha bepipáltad a hangszervert, akkor az szerintem valami dsp wrappert indít el, ilyen wrapperekből van vagy három fajta, de már nem emléxem a nevükre. Ha fut ilyen ''hangszerver'', akkor az xmms OSS output plugin-ja nem tudja megnyitni a /dev/dsp-t.
Szerintem probald meg úgy, hogy letiltod ezt a hangszervert (utanna esetleg reboot vagy kill -9-el kilövöd a processzét (ez lehet csak root-kent fog sikerülni), de ezt akkor kell csinálni, ha a rendszer nem csinálja meg automatikusan) és beállítod az xmms output pluginját OSS-re.
Ha ezek utan sem megy, akkor érdemes a /dev/dsp-re és a /dev/mixer-re írási/olvasási jogokat adni (rootként). Valahogy igy:
chmod 666 /dev/dsp /dev/mixer
Több ötletem nem nagyon van. Érdemes megnézni, hogy be van-e töltődve a hangkártya kernel modulja. Ezt a cat /proc/modules, vagy lsmod parancsokkal lehet megnézni. Sajna nem tom milyen hangkártyád van és azt sem, hogy ehhez melyik kernel modult kell betölteni.
A kernel modulokat valahol a /lib/modules/kernelverzió könyvtárban találod meg, ezen belül van valahol a hangkártya drivereknek egy külön könyvtár. Betölteni őket pedig a modprob paranccsal lehet, rootként. Ha az adott modul nem ismeri fel a kártyádat, akkor hibaüzenettel kilép. A már betöltött modulokat rmmod paranccsal lehet kiszedni a kernelböl.
Új hozzászólás Aktív témák
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 06.05
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Samsung Galaxy S22 Plus 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest