Hirdetés
Aktív témák
-
Major Major
senior tag
válasz
luciferc
üzenetére
És végül, a Kubuntu 8.04 miért nem lett LTS? Nem akarnék most guglizni, ti meg biztos tudjátok.
Kubuntu Hardy azért nem LTS, mert a 4-es KDE még zsír új, és küszködik kisebb-nagyobb problémákkal, amiket nem akart a Canonical a nyakába venni azzal, hogy pénzért supportálja őket. A másik oldalon meg nem akarta a 3.5-ös KDE-t további 2 évre támogatni, mikor itt van már az utódja.
KDE4: Én ezt használom, a gutsy -> hardy frissítés betett a rendszernek, így egyszerűbb volt újrapakolni, de akkor már nem akartam a régit, úgyhogy belevágtam. Jelenleg a 4.0.4-nél tartunk, ez már használható. A programok jórészt még nincsenek meg az új verzióra, de ez nem különösebben zavaró.
Ami viszont igen:
-Desktop gyakorlatilag nincs, pontosabban nem lehet kezelni csak filekezelőből, mert simán az asztalon csak plasmoidok vannak, ha mondjuk letörlök egy könyvtárat, akkor csak a hozzá tartozó plasmoidot törli le, ugyanúgy megmarad a könyvtár a ~/Desktop/ alatt
-Elég szegényesek a beállítási lehetőségek (mintha Gnome-ot használnál
)
-Néhol bugzik a megjelenítés (scrollbaroknál, taboknál)Ami jó benne:
-Jól néz ki
-Nem kell compiz, a kwin tud magától compositiont, nekem jobban is tetszik nála.Szóval használható már így is, de júliusban jön ki a 4.1, akkor már, reméljük, highly recommended lesz.
Aktív témák
- Kétezer eurós csomag lehet a Vivo X300 Ultra
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Autószerelők, autószerelés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen processzort vegyek?
- Proxmox VE
- Mit rejt a telefonod? – A tranzisztorok elképesztő világa
- EAFC 26
- Yutani: 20 év a Prohardveren
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- PC Game Pass előfizetés
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB fekete titán használt, megkímélt 100% akku (140 ciklus)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4302
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G2 SFF brand - i7 6700 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB W10
- LG 27GX704A-B - 27" OLED evo / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Manli Gallardo RTX 4070 Ti
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)