Hirdetés

Aktív témák

• Major Major
    senior tag

Azt nem mondtam, hogy nem vagyok teljesen kezdő (inkább újrakezdő valaha középhaladó), vannak tapasztalataim, használtam is Linuxot, buherálgattam is, még most is ha jönnek hozzám Linux gonddal, általában legalább az irányt sejtem, szóval a problémák nem rémisztenek meg. Mivel kiestek évek, ezért a disztrókra vonatkozó kérdés.

Suse és kubuntu közül melyik szabható jobban testre kevesebb fájdalommal (=mélylélektani linux turkálás), melyiknek jobbak az admin eszközei? Mert szép a kihívás, élvezem is, de sajnos idő az kevés.

Melyiknek jobb a saját piszkálású kernele, ha ez egyáltalán értelmes kérdés.

És végül, a Kubuntu 8.04 miért nem lett LTS? Nem akarnék most guglizni, ti meg biztos tudjátok.

És végül, a Kubuntu 8.04 miért nem lett LTS? Nem akarnék most guglizni, ti meg biztos tudjátok.

Kubuntu Hardy azért nem LTS, mert a 4-es KDE még zsír új, és küszködik kisebb-nagyobb problémákkal, amiket nem akart a Canonical a nyakába venni azzal, hogy pénzért supportálja őket. A másik oldalon meg nem akarta a 3.5-ös KDE-t további 2 évre támogatni, mikor itt van már az utódja.

KDE4: Én ezt használom, a gutsy -> hardy frissítés betett a rendszernek, így egyszerűbb volt újrapakolni, de akkor már nem akartam a régit, úgyhogy belevágtam. Jelenleg a 4.0.4-nél tartunk, ez már használható. A programok jórészt még nincsenek meg az új verzióra, de ez nem különösebben zavaró.
    Ami viszont igen:
    -Desktop gyakorlatilag nincs, pontosabban nem lehet kezelni csak filekezelőből, mert simán az asztalon csak plasmoidok vannak, ha mondjuk letörlök egy könyvtárat, akkor csak a hozzá tartozó plasmoidot törli le, ugyanúgy megmarad a könyvtár a ~/Desktop/ alatt
    -Elég szegényesek a beállítási lehetőségek (mintha Gnome-ot használnál ;] )
    -Néhol bugzik a megjelenítés (scrollbaroknál, taboknál)

Ami jó benne:
    -Jól néz ki
    -Nem kell compiz, a kwin tud magától compositiont, nekem jobban is tetszik nála.

Szóval használható már így is, de júliusban jön ki a 4.1, akkor már, reméljük, highly recommended lesz.

Aktív témák