- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Home server / házi szerver építése
- Milyen videókártyát?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Nem fut az Intel grafikus vezérlőin az év egyik legjobban várt címe
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ASUS blog: Aludj nyugodtan!
- Otthoni időjárás-állomás
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
Aktív témák
-
MacCaine
őstag
"X11 forwarding, VNC, meg nxclient van" ezek között mi a különbség? (a cél és funkció gondolom ugyanaz)"
Az X11 forwarding annyi, hogy a szerveren futtatott progit hálózaton keresztül a kliensen jeleníti meg. (Ezt már régen tanultam, meg nem is foglalkoztam vele, szóval guglival kicsit több információhoz juthatsz
)
VNC-t sem ismerem annyira, ha jól tudom saját protokollt használ a hálózati kommunikációra. (Majd kijavítanak, ha nagy hülyeséget mondtam.
)
Az NXClient-et használtam / használom, könnyű telepíteni, beállítgatni sem kell nagyon. Ha minden igaz, tud csatlakozni az X forwarding meg vnc-s szerverekhez is. De érdemes ssh-n keresztül használni."Az sftp a linux felhasználókat tudja fogadni? Vagy lehet megadni egyéb felhasználókat is?
Mappa hozzáférést szeretnék konfigurálni: pl mindenkinek legyen saját mappája, (ne a home-n belül) ezenkívül lehetnek olyan mappák, amit szeretnék több személynek elérhetővé tenni."
Valami ilyesmit akartam én is összehozni, de olyan jól sikerült bekonfigurálni, hogy már ssh-val sem tudok belépni a szerverre.
A tapasztalat az, hogy a chroot-olt ftp elérés meg a nxclient nem szereti egymást. Most valami olyan megoldást keresgélek, hogy 2 külön sshd-t futtatni, 2 különböző sshd_config fájllal. (Nemtom, hogy egyáltalán megoldható-e így...)
Aktív témák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Crimson Desert
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Home server / házi szerver építése
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- Elemlámpa, zseblámpa
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Ableton Live 12 Suite Education
- Lenovo T490S i5 8365U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- 186 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070 (ELKELT)
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen 1 FHD notebook - i7 10850H 32GB DDR4 1TB SSD T2000 4GB W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
)