Hirdetés
- Erősítő, hangfalak
- Friss alaplapszériát avat az ASRock
- HDD probléma (nem adatmentés)
- A CannonKeys felkavarja a slim profilos billentyűzetek állóvizét
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Ilyen se volt még: mégsem kell sok memória az új James Bond játékhoz
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
válasz
bsanya
üzenetére
Eleinte ez nekem is fura volt, mert más progik is vannak pl. kde és gnome alatt...
Kezdőként (magamat is ideértve) a legfontosabb a support. Így alapból a legelterjedtebb disztrókat érdemes választani (otthoni, asztali felhasználásra értem, spéci gép esetleg mást indokol, értem ez alatt a netbookokat, HTPC-ket). Support itt természetesen a közösséget jelenti. Distrowatch-ot megnyitod, van leírás is (angolul), és Live rendszereket próbálgatsz. Ubuntu, openSUSE, Fedora, LinuxMint, és a fentebb vki által javasolt Zorin OS amit kipróbálnék a helyedben mindenképp. Youtube-on van videó a telepítésről, ilyesmikről, nézegetni kell.
Utána az asztali környezet, ami megsokszorozza a lehetőségeket: Gnome, KDE, Unity és a Gnome Shell, stb...
Ez már ízlés dolga, ezen túl sok jelentősége nincs (hiszen nem az asztalt bámuljuk, programok meg mindre vannak
), ha a HW bírja, akkor az Unity is jó.Nah, közben van 2 kérdésem is...
1. NTFS partíciómat felcsatoltam a /mnt -be, lehetne /Home/usernév -ba is? És lehet-e úgy, hogy ne a meghajtó neve legyen a mappa neve, hanem minden mappát berakjon /Home/Usernevem/ alá?
2. van egy mappa /home/usernév/.map amibe egy, a felcsatolt NTFS meghajtón lévő mappa tartalmát kellene becsatolni, vagy ilyesmi... Lényeg, hogy a progi a .map mappában keres egy xy file-t, ami már megvan az NTFS partíción, akkor lássa, használja...
Aktív témák
- Milyen NAS-t vegyek?
- Dr. Mózes: Lakberendezési tanácskérés
- LEGO klub
- Erősítő, hangfalak
- Friss alaplapszériát avat az ASRock
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- HDD probléma (nem adatmentés)
- A CannonKeys felkavarja a slim profilos billentyűzetek állóvizét
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Új akksi! AKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A4000 1 év gar.
- Apple Watch Series 11 46mm Jet Black BONTATLAN
- LG 27UP850K-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3920
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 G2i - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
), ha a HW bírja, akkor az Unity is jó.