Hirdetés
Aktív témák
-
Gülredy
tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok az ubuntu-val. Most raktam fel az ubuntu 10.10-et, a gondom pedig az lenne, hogy egy acer 5315-ös laptopra felraktam (5gb-os verziót) de nem működik a processzor hűtő ventillátor. Már amikor boot-ol befele az ubuntu a ventilátor hallhatóan leáll, és egyáltalán nem is indul el boot után sem. Így aztán pár perc és már forró a laptop, majd még egy perc és le is áll. Gondolom túlmelegszik.
Van valakinek megoldása erre a problémára? Járt valaki hasonló cipőben?
A neten találtam állítólagos megoldásokat, de az mind angol, ami még nem is lenne baj, de mivel még nem nagyon foglalkoztam ubuntuval, nekem magas hogy mit hova és hogyan kell beírni.
Találtam ez:
Hosszú megoldás
(állítólag ezzel a szenzorokat lehetne aktiválni és működne a ventillátor is, de ott elakadtam hogy hova írjam ezeket meg ilyenek)
és találtam ezt:
ami egy rövid sor lenne, csak nem tudom hogy hova írjam:
"after I add parameter acpi_osi=Linux and acpi=copy_dsdt into the grub, my fan work "Tudna nekem valaki segíteni?
Előre is köszönöm a válaszadóknak!
Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760M i5 14400 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Lian LI LANCOOL 207 GIGABYTE 750W
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Apple iPhone 12 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB ZALMAN T3 Plus Deepcool 400W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4167, 94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest