- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fujifilm X
- Azonnali fotós kérdések órája
- OLED TV topic
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Leszámol a saját Linux disztribúciójával az Intel
Aktív témák
-
ATi kártyán hogyan lehet beüzemelni a TV-outot?
-
Siriusb
veterán
Egy script által készül egy mysqldump, és a létrejövő fájl átmásolódik egy pendrive-ra. Miként lehet megoldani, hogy a másolás befejeztével válasszam csak le a pendrive-ot? Sima umount elég? És ki kellene írni, hogy most már kihúzhatja a pendrive-t, mikor az umount már biztos végzett.
Nem igazán értek a script készítéshez, viszont egy olyan felhasználó számára kell ez, akinek lövése sincs az ubunturól (ill. az egész témakörről), szóval minél kevesebb dolgot kell rábízni
-
törölt tag
Megint segítséget szeretnék kérni.
Olyasmi programot szerettem volna, mint a mobimouse. Tehát, ha az egeret a szóra viszem akkor kiírja a jelentését.
Meg is találtam, hogy stardict nevű program ilyen. Feltettem a szoftverközpontból. A 3.0.1 es verzió van fent.
A gondom az, hogy nem találok hozzá szótárakat. Tudja valaki honnan lehet azokat letölteni? -
törölt tag
válasz
#74459392 #33192 üzenetére
rekord! már 30 perce megy az akksi. Aktív használat mellett. Az az akksi ami nemrég 1 percet se bírt!
Előbb az történt, hogy kész volt a töltéssel, kihúztam. Ekkor azt jelezte, hogy az akkumulátor kisül (0%) és készenélteb kapcsolt. Visszadugtam hálózatra, bekapcsoltam a gépet, majd egyből kihúztam megint a hálózatból és azóta megy.. -
törölt tag
Az lehetséges hogy linux alatt kezd megjavulni a laptop akksija?
Amikor xp volt rajta, már annyit se bírt az akksi, ha kihúztad egyből le is állt. Néhány esetben pár percig ment.
Mióta linux van rajta, egyre többet bír az akksi, igaz még mindig tévesen írja ki, hogy mennyi idő van hátra (a százalék szerintem jó, de az időt biztos rosszul írja). De érezhetően többet lehet akkuval gépezni. Most már 15-20 percet is bír az akku, és úgy figyeltem meg, hogy mindig egyre többet bír.
Lehetséges ez? Vagy csak csoda történik? -
-
törölt tag
Még van egy kérdésem ha nem baj
Fent volt a gépen a wine. Azon belül feltelepítettem a winrar-t mert azt hittem linuxra nincs olyan program. De van, így nem a winrar feleslegessé vált. Azonban nem unistalálltam hanem a wine-ben bementem program filesba és csak siman kitöröltem a mappát. De utána is winrar al akarta megnyitni a .rar tömörített fájlokat. Azután a szoftverközpontban letöröltem a wine-t hátha az segít. De nem. Most az van, hogy ha belemegyek alkalmazáskoba akkor ott a wine --> Programs --> WinRAR ennyi van csak. és ezt nem tudom eltüntetni.
Most letöltöttem a wine 1.3.11 et, de én nem tudom, hogyan kell telepíteni
-
törölt tag
Köszönöm a segítséget Kendek és n0_gAboR, sikerült!
Atapi: feltettem a wondershaper-t. még tesztelem, hogy jól működik-e.
-
kovaax
őstag
válasz
#74459392 #33181 üzenetére
Annak idején amikor adsl-lel torrenteztem azt mondták nekem az okosok, hogy nem fogok tudni egyszerre le- és feltölteni max sebességgel... Akkor ez vagy nem igaz, vagy kisnyúl.
Mondjuk mivel nem sokat torrenteztem, nem igazán foglalkoztam a problémával. Ha le is akartam tölteni, akkor lekorlátoztam a feltöltés sebességét. Ha meg az arányt akartam növelni, akkor otthagytam a gépet éjszakára, had töltsenek a népek.
-
Atapi
senior tag
válasz
#74459392 #33179 üzenetére
a wondershaper nagyjából megcsinálja neked azt, amit szeretnél, de több gép esetén nem fog megfelelően működni, mivel csak annak a gépnek a sávszélességét tudja menedzselni, amelyiken fut, fix beállítások mellett. a cfos - ha jól tudom - képes folyamatosan kalibrálni magát, így több gépes hálózaton elvileg hatékonyabb. de keress rá erre és próbáld ki, hátha ez is elég neked. magyar nyelvű leírást is találsz róla könnyen (pl).
-
n0_gAboR
őstag
válasz
#74459392 #33182 üzenetére
Nem az ertesito teruletet kell leszedni (az olyan, mint a windowson a talca jobb szele), hanem meggatolni hogy az indikator program elinduljon.
Az automatikusan indulo programokat a menu>preferences>munkamenet-nel talalod (pontosan nem tudom mondani, nincs most elottem ubi), ott kell megkeresni ezt a programot, es kivenni elole a pipat.
-
törölt tag
Még nagyon kezdő vagyok linuxhoz.
Próbálom a panelt is testreszbni, de nem tudok rájönni, hogy hogyan lehet azt megcsinálni, hogy az a boriték ne jelenjen meg. Nincs rá szükségem. Ha eltávolítom, akkor a hangerőszabályozót is leszedi. Ha vissza rakom az értesítésgyűjtőt, akkor a hangerőszabályozó és a levél is visszajön. Tehát külön-külön nem tudom.
Mi erre a megoldás? -
törölt tag
válasz
kovaax #33178 üzenetére
De ez nem jó megoldás mert torrent oldalakon ugye fontos a feltöltés is
Win en működik cfos-al, hogy ha max-al töltök fel, akkor is tudok teljes sebességgel letölteni.
Sajnos adsl hátránya ez, de cfos jól kezeli.
Tehát a célom nem csak az hogy ha töltök fel akkor ne lassuljon a letöltési sebességem, hanem hogy mind a kettő teljes sebességgel menjen. -
Hennet
aktív tag
Srácok az ubuntunak mik a hardweres követelményei?
Ha veszek vmi olcsós netbookot, vagy laptopot (vagy akár tabletet), fut-e rajtuk.Meg most nézegettem az oldalt, a Kubuntu, Xubuntu, stb miben mások, esetleg miben jobbak? Vagy ha jó a kérdés, melyik a legjobb?
ja meg az ubuntu studio mire jó?
-
törölt tag
Sziasztok!
Tud valaki olyan programot linuxra, ami olyan, mint win-re a cFos? Torrentezésnél feltötlés nagyon belassítja a letöltést, mert adsl van, ezért kellene.
Vagy valami leírás ami kezdőknek is érthető. -
rankesz
veterán
válasz
Kendek #33170 üzenetére
Működik!
Annyira tudtam hogy nálad kell keresni a megoldást! Köszi!Mostmár gyakoratilag 100%-osan tudom a telefonról vezérelni az XBMC-s htpc-t. felébresztem WOL-al, aztán a teló kijelzőjén válogatok a film borítók között leírással, majd nyomok egy playt és ennyi!
Esetleg még azt nem tudja valaki hogy hogy lehet imdb-t beállítani másodlagos scrapernek ha a port.hu nem találja az infót cím alapján?
-
-
upszilon
őstag
válasz
ntomka #33164 üzenetére
Már csináltad? Mindkettőt? Mert én az Xamppot évek óta használom Windows alatt. A hétvégén meg elsz@artam vele egy álló napot Ubuntuban és nem ment. Nem egy dolog miatt, hanem több dolog miatt nem ment. Már egyébként be tudnám üzemelni, de nem biztos, hogy érdemes újra nekiugranom. Ezért a kérdés. Érted már? Olyannak kellene válaszolni, aki mindkettőt ismeri jól, és képes elirányítani. Te ilyen vagy?
-
upszilon
őstag
Speciális kérdés következik:
Ki szeretném próbálni az Ubuntu 10.10-es gépemen az új DRUPAL7-est. Mit érdemes hozzá használnom és miért? A választék:
1. / Lamp-server
2./ Xampp
Elég csak pár mondatban indokolni. Előre is köszönöm!
Ja-és, legyenszíves csak olyan írjon, aki nemcsak tudja miről van szó, de már használta is!
-
rankesz
veterán
válasz
rankesz #33157 üzenetére
Launchpadon találtam egy bugreportot, aminek a hozzászólásai közöt megtaláltam a "megoldást":
I'm facing this as well on Karmic.Interestingly, if I disable my USB 2.0 controller in BIOS everything works fine and I can suspend/resume more than once.
tehát kipróbáltam hogy BIOS-ban letiltom az USB 2.0-át, és tudtam sleep-be küldeni kárhányszor. Tehát az USB a hunyó... most már csak azt kellene megoldani hogy menjen az UB2.0, és a sleep működjöm 1-nél többször.
attól parázok hogy valami usb-s eszköz kavar be... lehetséges? -
rankesz
veterán
Sziasztok!
Az lenne a problémám hogy ha altatom a gépet akkor elsőre minden klappol, viszont 2. alkalommal azonnal fel is ébred a gép standby állapotból...
Ez azért roppant kellemetlen mert HTPC-nek van megcsinálva XBMC-vel, és jó lenne ha az androidos official xbmc remote progival lehetne kapcsolgatni Wake on Lan funkcióval...
Hol nézzek szét a beállításokban?Ja, ubuntu 10.04, Nvidia ION
-
rtom
senior tag
válasz
rup1u5 #33149 üzenetére
Az FX 5500 szöveges képen sem megy? Ctrl-Alt-F1-re fel kéne jönni egy szöveges terminálnak, bejelentkezés után sudo apt-get install mc, elindítod az "mc" paranccsal (ez egy DosCommander végülis), win alatt egy pendrivra letöltött nvidia hivatalos driver telepítőhöz navigálsz és elindítod az " sh NVIDIA-Linux-x86-173.14.28.pkg1.run" paranccsal, lefut aztán restart. Ha nem működik, akkor esetleg Vladi cikke alapján hibakeresés.
-
M.W.H
aktív tag
elbasztam a compizt leszedtem mindet, és azóta már a vizuális efekteket se tudom maxra tenni:S hogy javitsam meg?
-
rup1u5
nagyúr
Na most kezdtem el megbánni, hogy ubuntut is akartam rakni erre a netezős gépre.
Tehát akkor összefoglalom az inmár egy napos szopásom történetét:
-fx5500-al nem akar képet adni az ubuntu
-betszek mellé egy S3 Virage PCI-t, hogy lássak valamit.
-szeretném csinálni az itt linkelt leírást nv driver cseréjére de elkezd update-elni.
-gondoltam hagyom hogy befejezze
-hibát ír a végén:
-majd restartot kér
-restartolom
-indítanám a firefox-ot, hogy végre a kurva nv driverrel tudjak foglalkozni mire ezt kapom:
-szóval most ott tartok, hogy szarabb a helyzet mint volt és vissza kellett jönnöm win alá, hogy ezt a hsz-t megírhassam.Most jött el az a pont, hogy kezdek ideges lenni.
És megfogalmazódott bennem egy aggasztó kérdés:
AGP-s FX5500 mellett most bent van az S3 és csak azon keresztül látom az ubuntut. Így is meg lehet csinálni, hogy rendes driver kerüljön az NV alá? -
rup1u5
nagyúr
válasz
Kendek #33144 üzenetére
Kösz!
Nekikezdtem volna de elkezdett update-eket letölteni a rendszer, ugyhogy kénytelen voltam várni. Mire befejezte volna dobott egy ilyet:
Na most ezzel mi a teendő?(szerk)
Úgy néz ki csak az volt a baja, hogy közben másoltam egyik meghajtóról a másikra. Véget ért a másolás és tovább indult az update-ek telepítése.
-
HIJ
őstag
Sziasztok!
Lehet hogy nem jó topicba vagyok,de hátha tudtok válaszolni. Mitől lehet hogy ext3 to ext3 -ra másoláskor az egyik fájlt 6-8 megával, a másikat meg 50-80 megával másolja? A másolt anyagok 8-20 gigás mkv filmek, mindezt win7 alól, ext2 volume managerrel
-
Vikt0r
aktív tag
Üdv
Hogyan lehet törölni a google desktopot?
-
rup1u5
nagyúr
Na ubuntu guruk!
Rátok várok! Itt most elakadtam és ez roppant idegesítő! Már majdnem készen vagyok a géppel erre jött ez. Szeretném működésre bírni az fx5500-at. Legyen 3d, tudjam a felbontást tolni végre 800*600-ról 1920*1200-ra és felraknám ezt a compiz 3d desktop izét is. -
rup1u5
nagyúr
Betettem egy S3 PCI-t az FX mellé és azzal már befejeződött a telepítés. Próbáltam NV drivert frissíteni S3-al de a probléma továbbra is fent áll ha az FX-et akarom használni.
Valaki le tudná nekem írni érthetően, hogy a magamfajta is értse, hogy hogyan lehet ezt a problémát megoldani? -
rup1u5
nagyúr
válasz
sh4d0w #33132 üzenetére
"nomodprobe opció kell az init indítási paraméterei közé."
ez nekem kínai.
létezik valami láma friendly megoldás amihez nem feltétlenűl kell programozónak lenni?
mondjuk ha beteszek egy ati kártyát az install idejére? utána ugyan ez lesz ha visszateszem az nv-t?
egyébként pontosan nem írja sehol, hogy melyik disztri de gondolom a legfrissebb. -
válasz
rup1u5 #33131 üzenetére
Nem írtad, melyik disztribúciót próbáltad, de esélyes, hogy rossz a nouveau driver a lemezen. nomodprobe opció kell az init indítási paraméterei közé. Innen jött az 5let.
-
rup1u5
nagyúr
Sziasztok!
Tennék föl ubuntu-t egy P4 2,4Ghz, 1,5GB ram, FX5500-as gépre de ha CD-ről bootolok be akkor nemsokkal a boot urán elmegy a vga jel és kikapcsol a monitor.
Föltelepítettem inkább XP alól egy külön particióra. Végzett a telepítéssel, kért újraindítást, meg is van a menü hogy XP-t vagy Ubuntu-t akarok-e betölteni. Kiválasztom az ubuntut, elkezdi befejezni a telepítést de ugyan az a jelenség, monitor kikapcs. Akkor is ha a safe graphic modeot vagy mit választok.
Nem szereti az FX5500-et az ubuntu vagy mi ez? -
harry
veterán
válasz
Kephamos #33125 üzenetére
Ha a Win-es gépen osztod meg a könyvtárat, akkor semmi különös, linux alól betallózod az alap fájlkezelőben, és másolhatsz is (persze, ha win alatt jól állítottad be, írhatónak, stb). Ehhez kell egy smb kliens linux felől, de az van is alapból.
Ha linuxon akarod megosztani, akkor kell smb szerver (talán 'samba' a csomag neve).
-
Kephamos
addikt
Ubuntu 8.10-ről szeretnén winif kersztül win7-re átmásolni néhány fájlt. Milyen csomagokra/programokra van szükségem?
-
regvoltrossz
aktív tag
Az ubuntut az utóbbi egy hónapban egy kis 40-es meghajtóról gyk napontra használtam, mivel a nagy wincseszterem elromlott így nem volt xp-m. Torrentról is letöltöttem ezt-azt. Namost közben került hozzám egy 120-as winyó amire feltelepítettem a win xp-t. Természetesen szeretném elérni az Ubuntu alatt letöltött dolgaimat, csakhogy ez win alól nem megy.
Elolvastam az alábbi írást: [link]
le is töltöttem és fel is telepítettem az ott ajánlott programot. Sajátgép alatt meg is jelenik a meghajtó.Amikor azonban meg szeretném nézni a fájlokat, akkor azt mondja, hogy a lemez nincs megformázva és megformázom-e most? Hát nem szeretném.
Van valami más megoldás? -
törölt tag
a vlc alap felületén meg lehet oldani, hogy vagy a statusbart ne mutassa alul, vagy pedig a minimal módban is működjenek a gyorsgombok (ctrl+o és társai)?
(#32960) sh4d0w: köszi, megnézem majd!
-
ntomka
nagyúr
válasz
kovaax #33107 üzenetére
Ez melyik ubuntu verzión van? Merthogy verziószám alapján nem a tárolóból telepítetted, ráadásul maverickben újabb is van, az általad említett bugot meg a 10.10-ben javították, én mégis a legújabb 10.12-est ajánlanám, mert gyors, stabil, és a szokásos tearingen kívül nálam más hibája tényleg nincs.
Innen könnyen telepíthető friss xorg-gal együtt lucidra is akár.
-
kovaax
őstag
válasz
kovaax #33014 üzenetére
No, találtam egy érdekes dolgot, amit csak az fglrx driverrel tudok előhozni az operából: ha billentyűzettel tekergetem a megnyitott oldalt, összetöredezik itt-ott a kép. Ha ablakot váltok, és visszamegyek, akkor kijavul (hogy ne legyen annyira egyszerű lementeni a képernyő képet...).
Megint a radeon áll nyerésre, persze míg kijön a Squeeze, még sok víz lefolyik a Dunán...
-
ntomka
nagyúr
-
Hennet
aktív tag
csoki
ubuntu 10.10-re van valami videohívást kezelő program, amivel windowsos félt tudok hívni?
aMSN-t próbáltuk, de nem megy, skype sem, valaki tud vmit?
Plusz van egy egyszerű 2.1-es hangfalszettem, ami eddig a win alatt működött, de most nem megy, bedugom és süket, ezzel vmit lehet kezdeni?
Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fujifilm X
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Azonnali fotós kérdések órája
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Autós topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 700W
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest