Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hali!
Bedöglött a monitorom, így egy igen régi, 15"-os monitort kellett beállítanom, ami csak 1024×768-as felbontásig bírja szuflával.
Az előző monitornál viszont 1280×960-at állítottam be, így bootolás után azt írja ki a monitor, hogy "Out of Range", mert nem bírja a felbontást.
Próbálkoztam már ezzel és ezzel a módszerrel is, sikertelenül, valamint kiszedtem a GRUB-ból a bootopciók szerkesztésénél a vga=xxx (x=szám) opciót is, hátha automatikus felismeréssel működni fog, ezenkívül az xorg.conf fájlt is átneveztem recovery mode-ban, hátha generál újat magának, az sem jött be.Windows esetén semmi probléma nincs, most az alól írok, a régi monitorral, mert automatikusan felismerte, hogy nem bírja az előző felbontást.
Linux alatt is ez lenne logikus, de lehet, hogy ilyen esetben rossz információkat kap a monitortól, vagy fogalmam sincs.
Mellesleg DVI-RGB átalakítóval csatlakozik a monitor.Van ötletetek?

Köszi!

Aktív témák
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Formula-1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hobby elektronika
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Androidos tablet topic
- EA Sports WRC '23
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCÓ! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman T3 Plus FSP 650W
- Akció! Acer Nitro 5 AN515-55! I7 10750H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest