Hirdetés
Aktív témák
-
yanna
addikt
válasz
Kendek
üzenetére
Akkor Ubuntu írt a BIOS-ba? Emlékezetem szerint időzóna állításkor ott figyelt Budapest is, de mégis eltolhattam valamit.
A rendszer mentő programodról természetesen volt tudomásom
, hisz itt olvasok már egy jó ideje, de inkább valami backup dologra gondoltam. Bár, végül is... A visszaállítási pontot meg hasonlónak gondoltam, mint a Win-ben. -
yanna
addikt
Köszi, ez jó hír!
Mondjuk az az alap csúnyácska boot képernyő nem is kéne nekem, szívesebben látnám a betöltődő rendszer kiírásait. Win alatt is utálatos számomra a bitkolbász, Vistán szerencsére kilőhető. Gondolom ez is megoldható.
A Compiz biztos jó valamire (aero-t is csak képen láttam), de engem a csili-vili dolgok kevésbé izgatnak, videót meg ritkán szoktam notin nézni. -
hackeeeee
Jómunkásember
-
válasz
Kendek
üzenetére
Ez már fent van, de hihetetlenül kaka így is. Pl.: Nem lehet belekattintani a szövegbox-ba, h írjak, nem lehet görgetni a lapot csak a görgetősávval (vagy csak a görgővel, amilyen kedve van), írok és fogja magát kilép, már majdnem kalapácsot vágtam a tv-be

(#29793) hackeeeee: Olyan fícsőr, h az egér jobb gombjának nyomvatartásával és megrántásával balra: visszalép egy lapot, jobbra: előre lép, le: új gyorshívót hoz elő, bal gomb nyomvatart plusz jobb gomb: elmentett jelszót beilleszti (nem is kell belekattintani a beviteli helyre), stb... Szóval nagyon jó dolog

-
Az időzónát jól kell beállítani.
A rendszer-visszaállításnak éppen ez a lényege, garantálom neked, hogy nem hagy szemetet. Telepítsél fel akármennyi csomagot, állítsad vissza a rendszert és ugyanazt kapod mint mikor készítetted a visszaállítási pontot (egy-két esetet kivéve).
Amúgy gondolom, hogy nem tudtál róla, innen töltsed le a cuccot.
(#29795) ArGab: Mavericket még nem támogatja, illetve az abban levő xservert és a kernelt, így nem fog menni a dolog.
-
ArGab
őstag
WiFi-t, BT-t ki lehet lövetni indításkor, a /etc/rc.local -ba add hozzá a következőket rootként:
rfkill block bluetooth a BT-hez és
rfkill block wifi a WiFi-hez.Mobility Radeonhoz nem árt feltenni a gyári drivert*, mert anélkül nincs energiagazdálkodás, maximum órajelen és fogyasztáson jár -> ventit is dolgoztatja rendesen. Nálam legalábbis 100%-on jár miatta, és még a procit is visszamelegíti a hőcsövön keresztül. Akkuról történő használatról ne is beszéljünk.
* persze a gyári driver sem megváltás, cserébe a bootképernyő nem lesz jó, meg vsz folyamatos vízszintes képtörés, tearing probléma lesz Compiz alatt és videólejátszáskor is.Egyéb: Maverickhez valaki fel tudta tenni a 10.7-es ATI drivert? Kétszer is próbálkoztam az Alpha 3-mal, ppa-ból és letöltve is, minden frissítéssel együtt is, de driver felrakása után megáll a töltés a logónál és meghal az egész rendszer.
-
yanna
addikt
válasz
Kendek
üzenetére
"kernelt kell fordítani, persze előtte át kell állítani itt:" 
Ezen jót röhögtem! Gyakorlatilag be- és kikapcsolni tudom.

A Szoftverközpontot most nem tudom megnézni, de majdnem meg mernék esküdni rá, hogy nincs ott, de az is lehet valóban, hogy tényleg kiverte a szemem.

A visszaállítási pontról sem tudtam, utána olvasok. (De pl. ha telepítek 66 csomagot és utána visszaállítom, akkor nem marad tele "szeméttel" mint a Windows? Arra gondolok, hogyha egy telepítés utáni első indításkor van egy visszaállítási pont és később sok rossz csomag felrakás után erre visszaállítom, akkor teljesen azonos lesz egy friss telepítéssel?)
Igen, a 3470 az nem integrált, később, ha összeállna minden (5-10 év
) valami power manager dolgot mindenképp szeretnék.Ez az úgy indulok ahogy én akarok, nem úgy mint ahogy az user akarja dolog engem kifejezetten zavar, remélem lesz megoldása (másik 5-10 év
).Jaaaa, még egy furcsaságot vettem tegnap észre, a BIOS órám pontosan 2 órát késett. Ubuntu telepítés előtt 1000 % hogy jól járt. Nem tudom mi függ össze mivel, minden esetre elég érdekes.
-
Nem igazán ide tartozik, de muszáj vagyok lecserélni az operát, annyira bugos egy sz.r, h nem tudom használni
Ügye 2 lehetőségem van: FF vs. Chrome. Melyiket ajánljátok inkább? Ami kell (vagyis amiért operáztam): gyorsindító, egérmozdulatok, flash tiltás, jelszókezelő, beállítható legyen, h milyen nagyítással induljanak a lapok, hirtelen ennyi 
-
Nem kell ondemandra állítani, mert pár perc múltán automatikusan átáll (Windowsnál is ugyanígy van egyébként). Ha zavar, akkor saját kernelt kell fordítani, persze előtte át kell állítani itt:
Az Ubuntu Szoftverközpont közvetlen a menüben van (nem is lehet nem észre venni):

Újratelepítés helyett csinálhatsz egy visszaállítási pontot, melyre bármikor visszaállhatsz. Így spórolhatsz időt és energiát. Persze a gyakorlás nem árt, de a telepítésen nincs igazán mit gyakorolni, és általában változik is kiadásról-kiadásra kicsit, például a Mavericknél már egészen más lesz.
A 3470 simán megy a nyílt meghajtóval is, hacsak az energiagazdálkodással nincs problémád, akkor nem érdemes a zártat telepíteni. Mivel ez asszem nem integrált cucc, lehet mégis jól jöhet, de attól függ.
Nálam a wifi van mindig bekapcsolódva az egyik notin, a másikon meg éppen kikapcsolódva. Szal indításnál nyomogatnom kell, de nem olyan nagy dolog azért, ez annyira nem zavar. -
yanna
addikt
válasz
Kendek
üzenetére
Ati 3470 van a gépben. Gond nem tudom hogy volt-e, de ugye szólt az Ubi, hogy megtalálta, és alkalmazzam ha jót akarok.
A bluetooth-al meg pont fordított bajom volt mint ahogy mondod, tehát minden alkalommal elindult, hiába kapcsoltam ki akár gombbal, akár a panelen lévő lehetőséggel. (Igen, ez egy Lenovo Thinkpad R500 notebook.)
A procival is az a helyzet (a CPU órajel változás figyelőt kitettem a panelre), hogy hiába állítottam ondemand módra, nem jegyezte meg, minden új induláskor performance módban tekert.
A szoftverközpont csomag megvolt ugyan, de csak terminálból tudtam indítani, mert sehol máshol nem találtam. Bár most elbizonytalanodtam, lehet hogy majd kiverte a szemem!
Az újratelepítés mellett pedig azért vagyok (és leszek is még párszor), mert a mindenféle sok béna próbálkozás, aminek valószínűleg a 99 %-a helytelen, nem odavaló dolgokkal csak a helyet foglalja, lassítja a rendszert.Egyébként egyenlőre azt látom a legnagyobb hiányosságomnak a parancsok nem ismeretén túl, hogy nem látom át az Ubuntu "szerkezetét". Win-ben (nem csak a grafikus felületen) tudom hogy hová töltök le egy fájlt, látom hogy hová telepítem, tudom hogy futtatható-e, vagy csak a rendszernek kell, stb.
Azzal pedig maximálisan tisztában vagyok, hogy ezt nekem kell pótolnom. -
-
Milyen GPU-ra kellett zárt meghajtót telepítened, mi volt konkrétan a gond a nyílt meghajtóval? A bluetoothot gombbal kell aktiválni, mármint notebookod van? A proci amúgy is performance-on megy indulás után egy pár percig, de nálad nem szűnik meg a nagy prociterhelés? Szoftverközpontnak persze, hogy kell alapból lennie, de csak Ubuntun és Xubuntun és csak Karmictól meg Lucidtól. Annyi biztos, hogy csak az újbóli feltelepítéstől a problémák nem szűnnek meg, ez nem Windows.
-
yanna
addikt
Hamarosan 3. újra telepítés jön, van itt pár dolog ami nem ok.

(Fényerő kijelzés eltűnt a zárt meghajtó alkalmazása után, a 640X480 boot képernyő "megjavítása" után csak leálláskor van Ubuntu kép, némítás működik, de nem látszik az állapot, a bluetooth-t nem tudom nem indulásra késztetni, ill. a proci is minden indítás után maxon fut, a venti folyamatosan teker maximum közelében. A software centernek kellene alapból lennie?...mert nincs.)Lesz még itt pár nekifutás.

-
válasz
x123456
üzenetére
Tudom, hogy emiatt van, a VirtualBox csinálhatja. Csak más nincs fönt ami piszkál bele nálam, ezért gondoltam érdeklődöm. Mondjuk gond akkor sincs, ha valakinél tökre tiszta, mert attól, hogy beépítem, attól még azokat a könyvtárakat nem törli amik kellenek, csak minden mást. És, nálad is ilyen akkor?

-
x123456
aktív tag
válasz
Kendek
üzenetére
Nem telepítetél véletlenül zárt kódú nvidia/Radeon drivert a rendszeredbe? Esetleg más, kernelmodult is felrakó applikációt (mittomén, VirtualBox).
Ezek mintha hagynának szemetet a modul könyvtárakban, ami miatt az elavult kernelverziók eltávolításakor a könyvtárak nem tudnak törlődni.
(nVidia v. a VirtualBox driver nekem csinált már ilyet - már nem emlékszem, melyikük volt) -
Figyuzzatok, létszi nézzétek már meg, hogy nálatok is a /lib/modules tele van-e olyan könyvtárakkal, melyeknek nevei a régen kitörölt kerneleké. Bár gondolom, hogy normál esetben a kernel eltávolításánál ezeket a könyvtárakat nem hagyja meg, de nálam például mindig kézzel kell törölni ezeket (ha nem üres a könyvtár, akkor meghagyja ...). Engem ez zavar és meguntam már, ezért beépítettem a könyvtár takarítását a rendszerfrissítő kernel eltávolítás funkciójába. De valóban, hogy ez egy általános dolog és valóban szükséges, nálatok is ilyen?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát, ugye win alatt ez elvileg ilyen kapcsolat megosztós témán keresztül elvileg működik. Linux alatt egészen pontosan nem tom.
Ez nem lehet, hogy ilyen prioritási probléma lesz? Gondolok arra, hogy előrébb van a lankártya prioritása, mint a stick-é, és azt rakja előre, amikor csatlakoztatva van.Ez csak tipp, feltéve ha van ilyesmi.

-
M.W.H
aktív tag
nah egy kis fejtörő

adott két gép. egyik lucid lynx másik debian etch, köztük egy router és kábelek
az ubuntus gépen mobilnet van. és a probléma hogyha engedélyezem a vezetékes hálozatot nem engedi a mobilnetet érvényesülni. felcsatlakozik szépen de semmi. ilyenkor amikor készenlétbe van a mobilnet sötétkéken világit rajta egy led és amikor megnyitok egy netes akármit ami már csomagokat küld stb egyböl világos kék lesz. most csak sötétkéken mereng a led és nem reagál arra hogy én ph-n akarok böngészni
csak ha leválasztom a vezetékes hálozatot. ezt valahogy kilehet küszöbölni? esetleg hogy hálozatba a másik gép is tudjon netet kapni? -
válasz
ngabor2
üzenetére
Örülök neki. De jó is, hogy felhoztad a dolgot, mert közben eszembe ötlött, hogy ilyen sok kernel eltávolításánál nem túl előnyös a mostani megvalósítás (sebesség szempontjából), ezen lehetne még finomítani kicsit, hogy egyszerre szedje le az összeset, mármint, hogy ne külön parancsokkal. Rögtön állok is neki átírni, mondjuk nem nagy dolog.

Amúgy meg de lassú az Ubuntu kerneles csapata. Se a 2.6.35.1-est, se a 35.2-est nem fordították még le (legalábbis nem rakták még ki), aztán már itt a 2.6.36-rc1 is. Borzasztó, kénytelen vagyok ezt is magam csinálni, pedig minimum egy config fájl jól jött volna a 36-hoz. Így a 35-ösét használhattam, és egy csomó m-et meg y-t kellett nyomnom Enterek kíséretében.

-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek
üzenetére
Tehát akkor vegyem ki, meg vissza. - nemjött össze, ugyanúgy hiba... Nah mindegy, nemtudom, érdekes. Szoftverközpontból telepítettem ugye, addolva is van a PPA hozzá, de vmi csak nem jó. Lehet télleg hakkolnak valamit.
Nah, meglesem, hátha segít.
Viszont más... Az előző téma. Csak kénytelen leszek a skype hangokat kikapcsolni, pedig nem akartam épp ezért, de nemjó.. Emesene hangjai is jóval hangosabbak, és ugye ezeket meg külön nem tudom halkítani.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek
üzenetére
Sikerült, megvan. Köszi.

A VLC tárolója megint nem az igazi... 1szer már ezért vettem ki, de megint kezdi....
"Sikertelen letöltés: http://ppa.launchpad.net/c-korn/vlc/ubuntu/dists/lucid/main/binary-i386/Packages.gz 404 Not Found
Néhány index fájl letöltése meghiúsult, ezeket mellőzöm vagy régi változatukat használom" -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek
üzenetére
Utólag már rájöttem..
De segáz. Mostmár fentvan, műxik is.Viszont akkor tényleg, egy addot tárolót hogy lehet kiszedni?

Ezt a gwibber-t fogalmam sincs miért raktam fel... Segáz.

Hm, viszont a skype így is aránytalanul hangos a többi programhoz képest... Ejj, nah mindegy.
-
válasz
hackeeeee
üzenetére
Nyitva van (vagy fut) egy csomagkezelő, egyszerre csak egy futhat. Ha csak telepíteni szeretted volna, akkor a tárolót nem kellett volna felvenni, hanem le is tölthetted volna.
(#29757) lujó55: Indítsad a következő paranccsal (Alt+F2) és jó lesz:
32 bites rendszernél:bash -c 'LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so skype'
64 bitesnél:
bash -c 'LD_PRELOAD=/usr/lib32/libv4l/v4l1compat.so skype'
-
lujó55
addikt
Sziasztok!
Miért nem tudom a Skype alatt bekapcsolni a webcamot? Más progi látja, tudok fényképezni vele, kivéve Skype. (Ubuntu 10.04)
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek
üzenetére
Akkor ott nem tom mi volt az a gwibber.. király.
Azt ki tudom venni, mármint a tárolót, ha már addoltam? Programot eltávolítottam csomagkezelőben azt kész.Hm...
E: Nem sikerült zárolni: /var/cache/apt/archives/lock - open (11: Erőforrás átmenetileg nem érhető el)
[/M(M)]E: Nem tudom zárolni a letöltési könyvtárat(/M) -
upszilon
őstag
válasz
Kendek
üzenetére
Nemigazán töltök le én Windows alá semmit sem. Veszély alatt én a böngészéssel járó veszélyekre gondoltam. Egyébként nem jó amit elképzeltem, mert ahhoz, hogy a Windowszt ne érje támadás, nem elég az internet használatának mellőzése. Le kellene tiltani a hálókártyát. Ebben az esetben viszont a virtualizáció alatt futó linux sem jut internethez.

-
válasz
hackeeeee
üzenetére
Update után vagy kattints Synapticban a keresésre, vagy várd meg amíg az indexet megkreálja, aztán keress rá. Terminálban viszont nem lehet gond, akkor csak elírhattad a nevét.
(#29750) upszilon: mindenhogyan nagy veszélyben vagy, de logikus mindenképp, hogy Ubuntu alatt internetezz, tehát azt futtasd Virtuális gépen. Természetesen ez kompromisszumokkal jár, hisz nem oszthatsz meg könyvtárakat sem. Fájlok letöltésekor ez igencsak körülményes tud lenni, merthogy hogyan juttatod át a fájlokat így ugye.
-
válasz
ngabor2
üzenetére
A Rendszerment frissítő funkciójával ez könnyedén megoldható (ha a beállításoknál engedélyezve van a felesleges kernelek eltávolítása, de az alapból igen).
Egyébként meg esetleg a /etc/apt/apt.conf.d/01autoremove fájlból a NeverAutoRemove részből a "^linux-image.*"; kiszedése esetleg segíthet, de még sosem próbáltam, hogy valóban működik-e (főleg, hogy a headers nincs itt felsorolva, de mégsem szokta leszedni azokat sem).(#29741) hackeeeee: az a különbség, amit rögtön ír is ott:
duplex: 1 kimenet / 1 bemenet
output: 1 kimenet(#29744) hackeeeee: automatikusságról volt szó, így meg az lenne.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek
üzenetére
Az adott téma ikonjait beállította ugye... Amire nekem nincs szükségem.
De utána visszaállítottam.A kérdésem még, igaz ez más kategória.
Hangnál mi a különbség az Analog Stereo Duplex és az Analog Stereo Output között?Csak szeretnék kezdeni valamit, mert így ha zenét hallgatok, minden pofátlanul hangos. Az alap az Duplex.
-
Szerverre is tehető grafikus felület, így ez nem lehet akadálya a server változat alkalmazásának. A fullcircle.hu oldalon található Full Circle magazinokban van több szerver-sorozat is, ajánlom figyelmedbe.
-
at100
csendes tag
Sziasztok!
File szervert szeretnék otthon telepíteni, amin kamerás megfigyelés (ZoneMinder) is futna. Mindezeket távoli eléréssel is szeretném használni.
Szerintem az UBUNTU DESKTOP válzozata ehhez alkalmas lehet.
A DESKTOP változatot érdemes erre használni, vagy inkább a SERVER-t?
Mivel a SERVER-nek nincs grafikus felülete, így azt nem szeretném.
Mit ajánlotok?
-
ngabor2
nagyúr
bő fél éve belebotlottam egy lehetőségbe, aminek a segítségével a régi kerneleket automatikusan le lehetett szedni. most hiába keresem, és töröm rajta a fejemet, nem találom. valaki meg tudná mondani, hogy hogyan lehet ezt megtenni? régebbi rendszereknél, kis / partíció esetén jól tud jönni az a pár100 mega, amit 6-8 kernel eltűnése jelent.
-
válasz
hackeeeee
üzenetére
Mármint az ikontémacserére gondolsz a beállításoknál? Mondjuk ezt nem szoktam állítgatni, lehet, hogy valóban elállít ilyeneket, nem tudom. De verziófrissítésnél nem kell ilyen nagy elállításokra gondolni, általában minden jó. Olyan kétszer fordult elő, hogy az eltűnéses animáció kissé megváltozott, egyszer el sem tűnt, másodszor meg más animációval mint előtte. De ezek inkább olyan bugok voltak, amelyek a instabil verziót jellemzik. Olyan is volt éppen nemrég, hogy egy pár hétig két ikonom egyáltalán nem látszódott, eltűntek (de kattintani lehetett rájuk, elindult az alkalmazás).
-
upszilon
őstag
Mi a véleményetek, melyik a biztonságosabb módszer?
1 Linux alatt internetezni, és virtualizációban futtatni a windowsos programokat?
2 Windows alatt futtatni a programokat és virtualizáció alatt, Linuxban internetezni?
A kérdés azért aktuális számomra, mert van jó-pár windowsos programom, amit muszáj használnom és ami egyáltalán nem működik virtualizáció alatt, illetve olyanok is, amik meg a funkcionális használatukhoz képest túl lassan futnak virtualizációban. Viszont az internet használata egyre veszélyesebb a Windowsnak Azt már valóban csak Linux alól érdemes csinálni.
Szóval dilemmában vagyok, mondjatok okos dolgokat ezzel kapcsolatban légyszíves!
-
válasz
hackeeeee
üzenetére
Beállítások -> Megjelenés -> Ikonok -> Nagyítás -> Az ikonok maximális nagyítása
(#29733) hackeeeee: Jah, akkor mindegy. Jó alaposan át kell nézni a beállításokat szépen sorban, mert sok van és eltart egy darabig amíg az ember kiigazodik rajtuk. Aztán meg verziófrissítésnél van, hogy egyes dolgok elállítódnak, szóval jobb, ha az ember képben van.

-
válasz
hackeeeee
üzenetére
A haladó módos utat írtam le. Bár ahogy elnéztem, a fordítással kicsit babráltak, mert az előző verzióhoz képest nem mindennek ugyanaz a neve mint most. De látom azért sikerült megtalálnod. Amúgy igen, írtam is, hogy a semmit kell választanod, akkor nem lesz animáció.
-
-
válasz
hackeeeee
üzenetére
Ha nincs ott a pipa, akkor az nem az értesítési terület amiről beszélünk.
Most akkor nem tudom, hogy pontosan miről is van szó, de ha jól értem, akkor az indítóikonokat húztad rá, és akkor is animálódik az amikor valaki ír? Ugyanazt csinálja, mint amikor rákattintasz? Mert ezt az ikonanimációknál tudod állítani.
De lehet itt kellene a semmit választani (valószínű):
Viselkedés -> Feladatkezelő -> Jelezze a figyelmét kérő alkalmazást animációval? -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek
üzenetére
És ha nincs ott pipa, akkor mivan?

Annyi a bajom végülis, hogy ugye lehúzogattam az ablakokat oda, hogy onnan indítom, és az emesene és a skype ikonja mutatja, hogy üzenetet kaptam, és így gömb formájában forog az ikon.. Erre nem lenne nekem szükségem. Elég lenne ha úgymond kvikláncs módban működne és kész.
-
válasz
hackeeeee
üzenetére
Ha az ikonanimációknál nem lehet állítani semmit (ami könnyen elképzelhető, mert név szerint erre a pluginra nem vonatkozik semelyik), akkor szerintem sokat nem tudsz állítani rajta, mert a plugin beállításainál sincsen rá opció. De hogyan viselkedik, mi a zavaró benne? Ha a no OpenGL-est indítod, akkor is ugyanúgy csinálja?
-
Alapértelmezetten a Ctrl+Alt+bal egér gombot kell nyomva tartani, miközben az egeret balra-jobbra mozgatod.
A munkaasztalkockánál a kupolának érdemes képet beállítani (nem akármilyent, "folyamatosat") és az animálást bekapcsolni. A fedlapok képének állításához a compiz-fusion-plugins-extra (esetleg unsupported) csomagot érdemes felrakni, majd a kocka tükröződés és alakváltásnál, ha lenyitod a megjelenést, akkor lehet külön a felsőnek és az alsónak képet beállítani. Belehet még állítani a tükröződést és a 3D ablakokat, de ezek kicsit komolyabb GPU-t követelnek. -
Vicoo
senior tag
Hello!
Valaki meg tudja mondani mit kezdjek ezzel a hibával? Nem is bootol az Ubuntu 10.04 , de feltelepünie sikerült. A HDD 100%os. A lap haldoklik ?
-
válasz
martin66
üzenetére
Azért amd64 mert a 64 bites telepítőt szedted le, és azért az a neve, mert az utasításkészletet az AMD fejlesztette ki és használta először. Később aztán, mikor az Intel belátta, hogy az Itaniummal (IA-64) aztán sokra nem mennek, lekoppintották azt (kereszt licenc), náluk EM64T lett a neve. Ezért ugyanúgy fut az a 64 bites Ubuntu a Te procidon is (már ha nem valami régi vagy túl olcsó, amely nem támogatja az utasításkészletet).
Próbáld meg az Unetbootinnel is a dolgot, a normális iso képfájl kell hozzá. A pendrive-ot általában érdemes lepucolni előtte (új partíciós tábla), de nem ilyen jellegű problémád volt most. Ha a monitor ismét kikapcsol, akkor próbálkozz azzal, hogy a videókártyádnak egy másik kimenetét használod. Egyébként meg régebben lehetett csökkentett grafikával is indítani, most ennek állítására nem látok lehetőséget, így még az a lehetőséged marad, hogy az alternate telepítővel teszed fel a rendszert.
-
M.W.H
aktív tag
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
igen köszi
most viszont a windows gomb és tab nem igazán akarm müködni egy restartot adok neki hátha megjön az esze
a gyorsbillentyü beállitásoknál nem is találtam meg:/Szerk.: tobávvra se funkcionál
nézegetem hol kapcsolodhatott ki. -
martin66
senior tag
válasz
Kendek
üzenetére
ITT rámentem, hogy
I would like to create a: USB stick
Végig megcsináltam azokat a lépéseket, ezt szedtem le amit ír
ownload the Universal USB Installer.
Viszont az nem lehet baj, hogy ez a képfájl neve ubuntu-10.04-desktop-amd64 amikor nekem Intelem van. Amikor végig ment ez a progi utána újraindítás boot a pendrivról és rá mentem az első választási lehetőségre amikor a boot etöltöt, azután ki írta, hogy loadin loading, és amikor bekéne jönni-e az ubuntunak akkor a minitorom "kikapcsol", Videókarimmal nem hiszem, hogy van baj még nem lépett elő semmi.. -
De felrakhatod a simple-ccsm (Egyszerűsített Compiz beállításkezelő) csomagot is, amivel sokkal egyszerűbben és gyorsabban megcsinálhatod.
Bár a fedlapok képét, vagy éppen a kupoláét itt nem tudod állítani, illetve ez utóbbi animálása sem bekapcsolható, de magát a kockásítást és forgatást egyszerűbb beállítani vele.(#29706) martin66: Milyen progit töltöttél le és honnan? Valószínűleg nem lett jól megcsinálva az a pendrive-os telepítő, persze lehet egyéb probléma is, de a videókártyáddal szerintem nincs gond.
-
M.W.H
aktív tag
láttam olyat ubuntu studionál hogy a 4 asztalt kockába lehetett forgatni és ugy kiválasztani hogy mi merre hol. 10.04 es ezt elö lehet hozni valahogy?
-
ntomka
nagyúr
válasz
Hequila
üzenetére
Nem kell leszedni, ennyit adj ki a terminálban:
sudo aptitude install xserver-xorg-video-savage mesa-utils
Aztán egy ilyet:
glxinfo | grep "direct rendering"
Ha van gyorsításod, akkor ezek után ezt kell kiírnia: "direct rendering: Yes".
(#29704) Xmodule: Az a kártyád van, ami az adatlapodon is látható?
-
martin66
senior tag
Sziasztok!
Win 7-em van fent viszont Ubuntu 10.4-et akarok feltenni nincs dvd lejátszó a gépbe szóval csak pendrivról van szó. Minden meg van ubunturól letöltöttem a progit ami kiírja az usb-re a cuccost. Viszont amikor bootolok elindul a Linux megkérdezte, hogy indítás vagy mi bootolásnál ott az 1. sorra léptem. Majd elkezdett tölteni tölteni, amikor bejönni az ubuntu addigra a monitorom elsötétedik és el kezd villogni mint ha ki lenne kapcsolva a gépem :S.
Erre mit tudtok mondani?
1. Desktop PC,
2. -
3. Ubuntu 10.4
4. -
5. -
Várom a válaszotokat!!
Köszi -
Xmodule
őstag
Sziasztok ismét. Feltettem az ubuntut és le vagyok nyügözve. Sokat fejlödött 2 év alatt. Viszont egy probléma még mindig van, ami anno is volt. Ha filmet nezek akkor horizontalisan tehat vizszintesen neha csikozodik a kép. Olyan mintha eltolodna. Ez nagyon zavaro. Ki lehet ezt valahogy kuszobolni? Mi okozza ezt?
-
ntomka
nagyúr
-
Hequila
őstag
Van arra mód, hogy S3 Savage4 kártyával működésre lehessen bírni az asztali effekteket?
Aktív témák
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 1000GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Apple iPhone 12 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3858
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
, hisz itt olvasok már egy jó ideje, de inkább valami backup dologra gondoltam. Bár, végül is... A visszaállítási pontot meg hasonlónak gondoltam, mint a Win-ben.
Kicsit necces a téma...