Hirdetés
- Okoslámpával vinne fényt az OpenAI a sötétségbe
- Keebmonnak hívják ezt az ultrakompakt "erőművet"
- Saját fejlesztésű notebookkal jelentkezett a VGA-iról ismert Moore Threads
- Szinte meg sem jött, máris fogyókúrára fogták a Logitech Rapid Triggeres egerét
- Hamarosan érkezik az EIZO első, kreatív profikat célzó OLED monitora
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Karnyújtásnyira a nyereség a Samsung chipgyártó részlegén belül
- Milyen videókártyát?
- Idővel kicsúszik az aljzatból a 12V-2x6 tápkonnektor?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Dell notebook topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
Aktív témák
-
dbius
veterán
válasz
ntomka
üzenetére
Azért ubuntu alatt ntfs-ről ntfs-re nagyobb mennyiségű adat másolása - nálam legalábbis - sajnos érezhetően leterheli a rendszert. A proci terheltsége felugrik a processnél 30-40%-ra is, ráadásul kb. fele olyan sebességel másol, mint win alatt ugyanazt. (adataimnál lévő konfigon).
Akku idő esetemben is jobb win alatt, mint ubuntu alatt. Át kell rágni minden szolgáltatást, és ami nem kell, azt leállítani, vagy el sem indítani, ezekkel lehet akku időt spórolni ubi alatt, de még így is a win áll nyerésre ezen a téren.
Több évnyi intenzív linux használat után én az utóbbi időben visszatértem a windowsra és mostanság be kell vallanom, hogy a Linux másodhegedűssé vált. Ebben szerepet játszott az is, hogy az utóbbi időben minden kiadásnál volt valami nyavalyája a hardvereimmel és mindig mással, egy kicsit elegem lett a folyamatos túrkálásból.
A korábbi laptopom is csontra fagyott bizonyos esetekben ubi alatt - aminek már tudom az okát -, arra sem volt megoldás, és ahogy nézem mai napig sincs, csak kompromisszumokkal - compizt le kell lőni -.
Ez a pulseaudió is egyre szarabb, nem hogy javulna a kiadások során, nem tudom miért erőltetik. Hol elindul a szolgáltatás, hol nem, hol leáll, hol működik.
Áh, tudom, hogy lehet megoldást találni, erről szólt az utóbbi pár év linux használatom, de valahogy most beleuntam ezekbe a dolgokba. Lebutítottam magam kattintgatásra

Hmmm, a hsz. másik fele tulajdonképp nem is a Tiedre való reagálás, csak lusta voltam újba írni...
Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- VGA kibeszélő offtopik
- Sega, Nintendo - retro konzolok
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Okoslámpával vinne fényt az OpenAI a sötétségbe
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Elektromos cigaretta 🔞
- Karnyújtásnyira a nyereség a Samsung chipgyártó részlegén belül
- Diablo IV
- További aktív témák...
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Új Asus Vivobook S16 Flip 2in1 WUXGA X360 Touch i9-13900H 14mag 16GB 1TB SSD Intel Iris XE Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3760
- Bontott 0perces STARLIGHT MacBook Air 15" M4 10C/1G 16GB 256GB Gar.: 1 év APPLE gar
- Dell Precision 5510 4K Touch i7 16 GB RAM 512 GB SSD NVIDIA Quadro M1000M Windows
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest