- Megszaladt az AMD új csúcsprocesszorának árazása
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
- Csalásnak ítéli az új Red Magic csúcstelefonok működését a 3DMark
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen monitort vegyek?
Aktív témák
-
dbius
veterán
válasz
ntomka
üzenetére
Azért ubuntu alatt ntfs-ről ntfs-re nagyobb mennyiségű adat másolása - nálam legalábbis - sajnos érezhetően leterheli a rendszert. A proci terheltsége felugrik a processnél 30-40%-ra is, ráadásul kb. fele olyan sebességel másol, mint win alatt ugyanazt. (adataimnál lévő konfigon).
Akku idő esetemben is jobb win alatt, mint ubuntu alatt. Át kell rágni minden szolgáltatást, és ami nem kell, azt leállítani, vagy el sem indítani, ezekkel lehet akku időt spórolni ubi alatt, de még így is a win áll nyerésre ezen a téren.
Több évnyi intenzív linux használat után én az utóbbi időben visszatértem a windowsra és mostanság be kell vallanom, hogy a Linux másodhegedűssé vált. Ebben szerepet játszott az is, hogy az utóbbi időben minden kiadásnál volt valami nyavalyája a hardvereimmel és mindig mással, egy kicsit elegem lett a folyamatos túrkálásból.
A korábbi laptopom is csontra fagyott bizonyos esetekben ubi alatt - aminek már tudom az okát -, arra sem volt megoldás, és ahogy nézem mai napig sincs, csak kompromisszumokkal - compizt le kell lőni -.
Ez a pulseaudió is egyre szarabb, nem hogy javulna a kiadások során, nem tudom miért erőltetik. Hol elindul a szolgáltatás, hol nem, hol leáll, hol működik.
Áh, tudom, hogy lehet megoldást találni, erről szólt az utóbbi pár év linux használatom, de valahogy most beleuntam ezekbe a dolgokba. Lebutítottam magam kattintgatásra

Hmmm, a hsz. másik fele tulajdonképp nem is a Tiedre való reagálás, csak lusta voltam újba írni...
Aktív témák
- Tesla topik
- Renault, Dacia topik
- Sorozatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Megszaladt az AMD új csúcsprocesszorának árazása
- BestBuy topik
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Sweet.tv - internetes TV
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- szinteÚJ Lenovo ThinkPad L14 Gen5 i7 155U 32GB 1TB FHD+
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L14 G2i - i5-11G I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! LG UltraGear 27GR93U-B 27 144Hz UHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4404
- GYÁRI TÖLTŐK: USB-C / DELL / LENOVO / HP / FUJITSU / TOSHIBA / Asus / Macbook /// Bp,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest