Hirdetés
Aktív témák
-
Sziasztok!
Fent volt a virtualbox Guest Additions a gépemen, de a legutolsó frissítés óta nem működik, és megpróbáltam újrainstallálni, de nem tudja leforgatni a szükséges kernel modulokat.
A log-ban az van, hogy nem találja a kernel forrást, definiáljam az útvonalát."Makefile:23: *** Error: unable to find the sources of your current Linux kernel. Specify KERN_DIR=<directory> and run Make again.. Stop."
Annyit kell hozzátenni, hogy az ubuntu oldaláról szedtem le az OS frissítéshez szükséges .deb file-t, mert a tárolóból olyan lassan jött (5000byte/sec, 40 óra van hátra
).
Install után lefuttattam megint az OS frissítőjét, és már gyors volt, és fel is raktam mindent, majd megkérdezte újraindításkor, hogy melyik verzió kell, és én a legújabb-generic-et választottam.
Mivel félig meló mellett csináltam, nem gondoltam át, hogy mit csinálok, így lehet, hogy ezekkel eltoltam valamit.
1. - miért nem találja a forrást?
2. - hol van a forrrás?
3. - hogy adom meg neki? hova írom a KERN_DIR-t?Sorry a sok láma kérdésért, de mindig elfelejtem, hogy a frissítés után ennyi szívás van a Guest Additions-szel, és ilyenkor meg vagyok lőve.

Köszi!
Aktív témák
- Ingatlanos topic!
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Apple asztali gépek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Samsung kuponkunyeráló
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- PC Game Pass előfizetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3943, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! MSI Thin A15 B7VE FHD Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB W11
- 236 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
).