Hirdetés

Aktív témák

• Bici

félisten

Sziasztok!

Fent volt a virtualbox Guest Additions a gépemen, de a legutolsó frissítés óta nem működik, és megpróbáltam újrainstallálni, de nem tudja leforgatni a szükséges kernel modulokat.
    A log-ban az van, hogy nem találja a kernel forrást, definiáljam az útvonalát.

"Makefile:23: *** Error: unable to find the sources of your current Linux kernel. Specify KERN_DIR=<directory> and run Make again.. Stop."

Annyit kell hozzátenni, hogy az ubuntu oldaláról szedtem le az OS frissítéshez szükséges .deb file-t, mert a tárolóból olyan lassan jött (5000byte/sec, 40 óra van hátra :D).
    Install után lefuttattam megint az OS frissítőjét, és már gyors volt, és fel is raktam mindent, majd megkérdezte újraindításkor, hogy melyik verzió kell, és én a legújabb-generic-et választottam.
    Mivel félig meló mellett csináltam, nem gondoltam át, hogy mit csinálok, így lehet, hogy ezekkel eltoltam valamit. :B

1. - miért nem találja a forrást?
    2. - hol van a forrrás?
    3. - hogy adom meg neki? hova írom a KERN_DIR-t?

Sorry a sok láma kérdésért, de mindig elfelejtem, hogy a frissítés után ennyi szívás van a Guest Additions-szel, és ilyenkor meg vagyok lőve. :B

Köszi!

Aktív témák