Hirdetés
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
Aktív témák
-
Sziasztok!
Fent volt a virtualbox Guest Additions a gépemen, de a legutolsó frissítés óta nem működik, és megpróbáltam újrainstallálni, de nem tudja leforgatni a szükséges kernel modulokat.
A log-ban az van, hogy nem találja a kernel forrást, definiáljam az útvonalát."Makefile:23: *** Error: unable to find the sources of your current Linux kernel. Specify KERN_DIR=<directory> and run Make again.. Stop."
Annyit kell hozzátenni, hogy az ubuntu oldaláról szedtem le az OS frissítéshez szükséges .deb file-t, mert a tárolóból olyan lassan jött (5000byte/sec, 40 óra van hátra
).
Install után lefuttattam megint az OS frissítőjét, és már gyors volt, és fel is raktam mindent, majd megkérdezte újraindításkor, hogy melyik verzió kell, és én a legújabb-generic-et választottam.
Mivel félig meló mellett csináltam, nem gondoltam át, hogy mit csinálok, így lehet, hogy ezekkel eltoltam valamit.
1. - miért nem találja a forrást?
2. - hol van a forrrás?
3. - hogy adom meg neki? hova írom a KERN_DIR-t?Sorry a sok láma kérdésért, de mindig elfelejtem, hogy a frissítés után ennyi szívás van a Guest Additions-szel, és ilyenkor meg vagyok lőve.

Köszi!
Aktív témák
- OLED TV topic
- Gumi és felni topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- alza vélemények - tapasztalatok
- PlayStation 5
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- Dell Precision M6800 17,3" FHD, i7, Quadro 4GB workstation notebook számlával, garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Keresünk iPhone 12/ 12 Mini/ 12 Pro/12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
).