- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fujifilm X
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Gaming notebook topik
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
priti
addikt
Most nézem, hogy te ugyanazt a progit linkelted, csak van 2.2-nél frissebb is, ami bátorító.
Tehát amit chip-ről leszedtem az simán lehet, hogy jó lett volna csak azért nem jó, mert próba verzsön?Mondjuk abban órajel állítására lehetőséget nem láttam, de lehet hogy ha nagyon átnézem volna találok, csak a távirányítón egy ilyen "bot" joy van, mint az XBOX kontrollereken és így azzal kell az egeret lökdösni ami még oké lenne, de a távon külön gomb a jobb meg a bal klikk és egy kézzel áhh, két kézzel meg arra jó, hogy egy media player progiban elnavigálj, de ehhez már nem volt türelmem.
Biztos van akinek sima ügy, de én XBOX-al sem tudok játszani, nekem ez totál nem fekszik, hogy ha kicsit húzod a kart akkor lassan viszi a nyilat, ha jobban meghúzod akkor meg átviszi a képen egy pillanat alatt és akkor találd el vele az ablakban a pipát, ami egy karakternyi méretű négyzet... szenvedek vele fél percet aztán falhoz vágom kb. -
helkis
veterán
milyen oprendszer? ha teljesítmény centrikussá teszed az energiagazdálkodást, akkor elvileg maxon kell járnia mindig..
(#43041) priti - nem lövi ki, ellenben az RMclock (sajna már nem fejlesztik) -al szvsz be tudnád lőni, mikor hogy menjen a proci core2-nél még használható a progi..
(#43042) mufi - az M4E az nem 2011-es lap, hanem 1155-es..
+TcK_Marco jól mondja, az LLC-vel kell játszani, esetleg offsettel, vagy magával az alapfesszel, ill. ezek kombinációjával tudod kisakkozni, mikor mennyi legyen a fesz min-max...+itt egy leírás a laphoz, hogy általában hogy érdemes tuningolni, reggelj be, akkor látszanak a képek is: [link]
(#43039) demmer123 - ezt kitalálni lehetetlen.. sajna.. ki kell tesztelni, egy dolog biztos, a hűtő nem lesz akadálya a dolognak.. a többi a procin múlik, illetve azon, hogy a mag és a kupak között mennyire jó a hővezetés.. de, egyébként a brocken sem rossz hűtő, itt egy teszt róluk: [link]
-
Norby86
őstag
Próbából letöltöttem a leg frissebb verziót, de ez is ugyan ezt írja ki, semmilyen hőmérséklet figyelmeztetést nem mutat. Azt még elfelejtettem előzőleg írni hogy a Turbo Mod aktív, de gyárilag alapértelmezettként is aktív volt mindig és gondom sosem volt belőle. Persze lehet hogy a múltkori problémát ez okozta. Nem tudom érdemes e bekapcsolva hagyni Meg az intel speed step technology azt hiszem így írja a bios-ban, ezt sem tudom érdemes e használni. Minden esetre az alaplapom topikjában megkérdeztem mit érdemes beállítani.
-
Norby86
őstag
Megnéztem mit ír ki oda, de csak annyit ír hogy CPU Throttling, nem ír hőmérsékletet, alatta pedig azt látom hogy a proci 100%-on megy végig. Lehet ez egy régebbi aida, vagy nem tudom 3.00.2500. Most is végeztem egy tesztet, de 83 foknál nem engedi följebb a hőmérsékletet, azon fixen tartja.
-
törölt tag
Mi az hogy éppen kibírja? Akkor látom te jól ismered az Ivy rosszabbik felét, hogy baromira melegedik a sz@ros IHS megoldásával. Ugyanis nem forrasztott kupakkal van ellátva a processzor, hanem ragasztva, és ez így nem fekszik rá teljesen és a hőt nem adja le... Egyébként ment már 4.8Ghz-en is, hibamentesen
-
Norby86
őstag
Okés, megnézem azt a topikot hátha ott tudnak valami okosat mondani a bios beállítással kapcsolatban. Tanácsodra végeztem Aida64-el egy stressz tesztet. Meglepően rossz eredmény született. Legalábbis én szerintem rossz. Íme a kép a tesztről: http://kepfeltoltes.hu/131226/stabilitytest_www.kepfeltoltes.hu_.png
Te mit szólsz hozzá? -
Norby86
őstag
Helló!
Köszi a tippet, igazából még aznap este megoldódott a probléma, miután szétszedtem a gépet és a biost reseteltem az alaplapon, ezután újra állítottam és azóta szuperül működik. Lehet hogy beragadt valami a bios frissítés után. Amit említettél beállítást "over temp protection" nem találtam meg. Viszont abban még kérnék segítséget hogy miket érdemes át állítani ebben a biosban? Processzorom elég gyors azt nem akarnám tuningolni,viszont esetleg a memória időzítésen ha lehetne picit még javítani nem lenne rossz, de legfőképp az alaplapi videókártya érdekelne hogy azt lehetséges e valamilyen módon húzatni? Meg vannak itt olyan hogy network stack driver stb, ami számomra érthetetlen mit jelentenek. Szeretném megfelelően beállítani az UEFI biosom. Akár egy komlett magyar leírás is megfelelő lenne, ha valaki esetleg meg tud dobni egy linkkel, ami részletesen leírja mit és hogy érdemes beállítani. A legtöbb ilyen beállítás amit néztem a neten, csak részleteket ragad ki a bios beállítási lehetőségei közül. Tehát komplett átfogó beállítási segédletet nem találtam.
-
colker
tag
A gyári hűtőt sikerült lecserélnem.
Egy régi amd 939-es 4hőcsöves zalman hűtőt alakítottam át hogy jó legyen az am3+ foglalatra.
Igaz nem egy magas hűtő mint a maiak és még az alaplap felé szállítja a levegőt a venti de sokkal jobb a gyárinál.
Prime95 progiban teszteltem blend testen alap frekin a gyári és a mostani hűtővel is.
A gyári hűtő ahogy sokan is írják kevés azt le is kelet állítani mert 62C fokot elérte.
Viszont a mostani hűtő 1órás teszt alatt tartotta a 52C kupak/47C mag hőmérsékletet.
Tudom ez a mai hűtőkhöz képest magas érték de arra gondoltam a 4Ghz-el talán tudnám tartani 58C fok(60 környékére írják a maxot) környékén ezt akarom kipróbálni.
Igen tudom hogy az alap turbo magasabb meg minden de nekem már az is élmény lenne ha magam tudnám beállítani a dolgokat mert sosem csináltam még ilyetEgyszer mindent megkell tanulni!
-
Köszönjük Emese, már elég rég trollkodtál; ideje elkezdeni
Lám megtaláltad az infót, hurrá és meg is osztottad. Ennyi. Majd a következő aspiránsnál már tudni fogjuk, hogy az Elpida meddig engedi a vackait.
Tekintve, hogy a RAM tuning (najó esetleg olyan extrémen, amely ilyen hőfokot produkálna) kb semmit sem hoz élőben a konyhára, igen fontos kérdésben pirítottál ránk
-
priti
addikt
megválaszolom magamnak: 95 fokig mehet fel
köszi srácok, csak ez érdekelt, goldoltam egy tuningos fórumban alap, hogy mindenki vágja a hőmérsékletét mindennek fejből
-
-
NFree
addikt
Szerintem mint általába minden chip kb 50-85-90 fokig mehet a ram is, még soha nem mértem én sem , de anno mikor vizeztem a 9800gtx emet a gyári hűtő is meg a vizesblokk is lefedte a ramot is , tehát nem minden esetben van az hogy nincsenek hűtve.
pl most a gts-emen nincs hűtve , de nincs is tuningolva , megy 2.5 éve leszarom
De ha nagyon agódsz a vram miatt akkor tegyél rá sünit s aház szelőztetése legyen ugy megoldva hogy a légáram érje a kártyát is , és nyugodtabban alszol, egyébként én is agyalok rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest