- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Extrém tartós SSD-t prezentált a Gigabyte
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
priti
addikt
válasz
helkis #43044 üzenetére
Win7, de az energiagazdálkodást rögtön próbáltam. A profilban felnyomtam a CPU minimumot 100%-ra, de CPU-Z szerint maradt 1,2GHz-en.
Letöltöttem valami RightMark CPU Clock Utility 2.2 nevű cuccot, mert arról láttam képet, hogy van benne pipálható formában ez a speedstep ON/OFF. Életemben nem használtam amúgy semmi Oprendszerre telepíthető szoftvert tuning-ra, mindig BIOS-ból intéztem. (Oké VGA BIOS-ba nem mindig írtam be, az kivétel) Szóval tök hülyén indítom, ebben a szoftverben default-ban benne volt a pipa, ez jó jel volt, kivettem a pipát, progi újraindítást kért minden remeknek tűnt, de CPU-Z szerint ismét maradt 1,2GHz-en. Itt hagytam abba, mert távirányítóval nem olyan kényelmes cop@kodni vele.
Átültem az asztali gépre, hogy leszedek valami mást, de közben járt az agyam, hogy ez simán lehet olyan low level lesz, hogy szoftverből elérhetetlen, aztán láttam guglival setFSB-t, hogy az órajel generátor IC-t eléri amit nem teljesen értem, szerintem ez egy picit másképpen lesz, de tökmindegy, nem kell nekem mindent érteni ha megy, pont nem érdekel végülis, hogy miért megy.Szóval azt mondod, hogy BIOS-ban adjak feszt FSB-nek meg CPU-nak és utána ebben (már ha megy kompatibilitási módban win7-en) be tudom állítani az órajelet úgy, hogy a speedstep nem pofázik bele a szorzóba?
Új hozzászólás Aktív témák
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Spórolós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Extrém tartós SSD-t prezentált a Gigabyte
- Linux kezdőknek
- Gumi és felni topik
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged