- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- UHD filmek lejátszása
- Napokon belül mindenki megkapja a GeForce Now időlimitjét
- Androidos tablet topic
- Házimozi belépő szinten
- Androidos fejegységek
- RAM topik
- Szuperlatívuszokban beszél az új szervermemóriájáról a Samsung
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
priti
addikt
válasz
helkis
üzenetére
Win7, de az energiagazdálkodást rögtön próbáltam. A profilban felnyomtam a CPU minimumot 100%-ra, de CPU-Z szerint maradt 1,2GHz-en.
Letöltöttem valami RightMark CPU Clock Utility 2.2 nevű cuccot, mert arról láttam képet, hogy van benne pipálható formában ez a speedstep ON/OFF. Életemben nem használtam amúgy semmi Oprendszerre telepíthető szoftvert tuning-ra, mindig BIOS-ból intéztem. (Oké VGA BIOS-ba nem mindig írtam be, az kivétel) Szóval tök hülyén indítom, ebben a szoftverben default-ban benne volt a pipa, ez jó jel volt, kivettem a pipát, progi újraindítást kért minden remeknek tűnt, de CPU-Z szerint ismét maradt 1,2GHz-en. Itt hagytam abba, mert távirányítóval nem olyan kényelmes cop@kodni vele.
Átültem az asztali gépre, hogy leszedek valami mást, de közben járt az agyam, hogy ez simán lehet olyan low level lesz, hogy szoftverből elérhetetlen, aztán láttam guglival setFSB-t, hogy az órajel generátor IC-t eléri amit nem teljesen értem, szerintem ez egy picit másképpen lesz, de tökmindegy, nem kell nekem mindent érteni ha megy, pont nem érdekel végülis, hogy miért megy.Szóval azt mondod, hogy BIOS-ban adjak feszt FSB-nek meg CPU-nak és utána ebben (már ha megy kompatibilitási módban win7-en) be tudom állítani az órajelet úgy, hogy a speedstep nem pofázik bele a szorzóba?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 7700 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB ASUS TUF GT301 GIGABYTE 750W
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
- AKCIÓ! LG UltraGear 27GR93U-B 27 4K 144Hz IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- 0% THM 4 havi részlet beszámítás! 5060Ti/5070/5070Ti/5080/5090 videokártyák készletről KAMATMENTESEN
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest