- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- TV antenna és jelerősítés
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Androidos tablet topic
- Androidos fejegységek
- Philips LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
colker
tag
válasz
BTminishop #41495 üzenetére
Az "ASUS M5A97-EVO" alaplapnál a simára gondolsz?Mert van már ASUS M5A97 EVO r2.0 is ami iponon pl. 600ftal drágább a simánál és általában azt javasolják a fórumon és nem a simát meg hát ez csak az újabb verzió.
Szerk: Olvasom hogy fx- 9370 procit is megemlíted az már nincs benne ennek a lapnak a támogatottsági listájában,persze nem tudom gyakorlatban elbír-e vele.
-
colker
tag
válasz
privacy99 #41462 üzenetére
Nekem is kényelmesebbnek tűnt a programos dolog de elindítottam hogy maga állítgassa és teljesen lelassult a rendszer és fogyogatott. Persze nem állítom hogy ez bárkinél így van,többen is lehordták már a fórumon az asus alap programját én is csak Fan xpert progiját használom.
Ezt a nem kerek Mhz értékeket nem tudom miért csinálja!
Lehet ha csinálsz egy teljesen gyári beállítást majd ha lesz hűtőd és biosban tuningolnál akkor majd engedné beállítani mert lehetséges hogy a progi elállított valamit vagy valami értéktől függhet...
Hát ha lesz valaki aki tudja a választ! -
colker
tag
válasz
privacy99 #41460 üzenetére
Ai Tweaker menüpontban Memory Freq.: itt beállítod az 1600Mhz-et.
Lentebb van a Dram Timing Control ott betudod állítani az időzítéseket.
Ahol auto van oda beírod a számot és nyomsz egy entert így vette be nekem.
És ha kell a Ai tweaker menüben a Dram voltage értékét is állíts át autoról.
A Fő menüben a Tools-->Asus Spd infoban találod meg a pontos időzítéseket.Remélem nem írtam hülyeségeket nem vagyok profi a témában!
Esetleg még itt is találhatsz infókat:
http://prohardver.hu/tema/asus_m5a_alaplapok/hsz_1660-1660.html -
colker
tag
válasz
privacy99 #41457 üzenetére
Ha lehet inkább biosban húzd a procit,én is próbálkoztam a turboV Evo programmal mert még előtte sosem húztam procit biosban de a programban húzott proci miatt nekem fogyogatott a rendszer.
A biosban a szorzót beállítottam 20ra a ramot bedig beállítottam 1600ra így nincs ilyen gond a rammal mint amit írsz.
A gyári hűtő necces lehet azért nem árt figyelni a hőmérsékletre mit produkál majd,és persze a hangja is elégé hangos terhelés alatt! -
colker
tag
A gyári hűtőt sikerült lecserélnem.
Egy régi amd 939-es 4hőcsöves zalman hűtőt alakítottam át hogy jó legyen az am3+ foglalatra.
Igaz nem egy magas hűtő mint a maiak és még az alaplap felé szállítja a levegőt a venti de sokkal jobb a gyárinál.
Prime95 progiban teszteltem blend testen alap frekin a gyári és a mostani hűtővel is.
A gyári hűtő ahogy sokan is írják kevés azt le is kelet állítani mert 62C fokot elérte.
Viszont a mostani hűtő 1órás teszt alatt tartotta a 52C kupak/47C mag hőmérsékletet.
Tudom ez a mai hűtőkhöz képest magas érték de arra gondoltam a 4Ghz-el talán tudnám tartani 58C fok(60 környékére írják a maxot) környékén ezt akarom kipróbálni.
Igen tudom hogy az alap turbo magasabb meg minden de nekem már az is élmény lenne ha magam tudnám beállítani a dolgokat mert sosem csináltam még ilyetEgyszer mindent megkell tanulni!
-
colker
tag
Szeretnék segítséget kérni tuning terén.
Teljesen új nekem még ez a dolog sosem tuningoltam még.
Annyi tiszta hogy CPU Frenquency *CPU Multiplier adja a végleges frekit.
Olvasgatom a fórumon hogy ennyi mhz ennyi feszültséggel.
Van erre valami átlag érték hogy ha én most pl. 4000mhz-re szeretném emelném a fx-6300ast akkor min. mennyi feszültséget kell neki beállítani?Vagy próbálgatni kell?Az nem tesz neki kárt?
Tegyük fel 4000mhz a célom akkor ahoz maradhatna a cpu freki 200 és a szorzót pedig állíthatom 20ra?
Vagy a 200at is emelni kell és kevesebb szorzó?
Ehez a mhz értékhez mennyi feszültség lehet a jó?
A feszültség,cpu freki,cpu multiplier értékeken kívűl kell még valamivel babrálnom?Tudom elégé alap kérdések de remélem megvilágosodhatok !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox Series X|S
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- TV antenna és jelerősítés
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest