- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- Hobby elektronika
- Bluetooth hangszórók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
robick5
tag
válasz
darál0w #30433 üzenetére
Nos kezdem érteni,bár még nem minden tiszta.A leírás szerint próbáljam elérni fsb 300 ra emelésével az alap órajelet?
És ha megy akkor lehet majd a proci szorzót emelgetni ami alapból ha felessel lépkedem akkor 150mhz.Jól értelmezem?
Elsőre így állítottam be :
CPU 11x 3300mhz
FSB 250
NB 6x
HT 6x
DDR3 4x
Az időzítésekhez nem nyúltam! -
zozz12
tag
válasz
darál0w #30411 üzenetére
Köszi a válasz! Lenne még pár kérdésem: az Asus TurboV EVO nevezetű program mennyire alkalmas tuning célokra? (az tudom, hogy elméletileg arra való, de a gyakorlatban is jó?) Így néz ki nálam.
Úgy tudom a tuning egy bizonyos szintje után elkezd csökkenni az alkatrész élettartama. Kb. hol van ez a határ vagy mitől következik ez be?
A CPU húzásról -hál'istennek- viszonylag sok infó van, a BIOS -ba pedig sok beállítás van. De mi a helyzet a VGA húzással? Arról valahogy nem találok használható infót és ahogy néztem a BIOS -om (Asus P7P55D) se nagyon tud ilyet, bár lehet csak én nem vettem észre. Szóval hogy is van megy ez?
Az i5-650 tuningos cikkben történt egy kis RAM húzás is.Nekem jelenleg 1333MHz -en jár valamiért az 1600MHz -es RAM, ezért majd meg lesz piszkálva egy kicsit, ha tuningra kerül a sor, de max. 1600-1800MHz -ig. Csak felmerült bennem az a probléma, mi van a hűtéssel? Kingston HyperX DDR3 1600MHz 2x2GB -os RAM -okról van szó. Ilyen a "hűtés". Ráadásul a Mugen 2 -m ventije szinte rajta van az egyik modulon, tehát plusz hűtést nem tudok felrakni. -
Zolee11
senior tag
válasz
darál0w #30395 üzenetére
Nos úgy néz ki, hogy a KHX8500D2K2/4G csomag nem hajlandó hibázás nélkül menni a Prime95 alatt 1066-on, feltoltam a feszültséget egészen 2,1V-ig (alaplap szerint) AIDA 2,192V-ot jelez, kérdés mennyire pontos a visszajelzés, tovább nem akartam, mert tűzforró a borda a memóriákon, égeti a kezem ha rajta akarom tartani. Nem probléma, hogy ennyire melegszenek terhelés alatt?
Variáltam az időzítésekkel is hátha az segít (gyári érték 5-5-5-15 at +2.2V) én 7-7-7-18-ra állítottam, sajnos a többi értéket nem tudom, mennyire kell(ene) növelni, hisz leírva sehol nincsde ez sem segített.
Viszont 800 MHz-en, alapfeszen és 5-5-5-18-al hibátlanul fut már több mint 2 órája a teszt.
Felmentem az alaplapom oldalára és megnéztem a memória kompatibilitási listát, meglepetésemre ez a szöveg van a megjegyzésben: Due to AMD AM3/ AM2+ CPU limitation, memory module DDR2 1066 or above speed is only supported by 1 dimm per channel. Azaz ha jól kapisgálom, duálban nem is fog menni 1066-on a memória, hisz csatornánként csak egy modul használható
Kérdés, akkor mi a fontosabb, a dual chanel, vagy a nagyobb freki? Most illetve eddig is egy csatornán van/volt a két modul, dualban. Esetleg másnak is kellene nagyobb feszültséget adni?
De legalább nem a proci hibázik. -
TiBiXX
csendes tag
válasz
darál0w #30388 üzenetére
na így felhúzott procival lefuttattam egy 3dmart06-ot és mosta proci 3160mhz-en megy, de tesztek közben futott a core temp is és mikor vége volt 1 tesztnek mindig láttam a hőmérsékletet és hát az egyik mag 89fokra felment az már nagyon magas:/ szóval kell neki a nagy hűtés inkább így nem is piszkálom, majd veszek rá valami komolyabbat. de viszont így is hogy csak pár száz-mhz-t húztam jelentősen több pontot hozott ki a 3dmarkon. mármint maga a proci mert ezelőtt volt 4100pont, most meg 5560, szerintem az az 1400pont elég jó vagy nem ? csak mert én egyébként nem nagyon értek így tuningoláshoz
-
Kephamos
addikt
-
freeride69x
csendes tag
válasz
darál0w #30217 üzenetére
Hát igen játékhoz kellene.Érdekes módon Chrome engine 4en alapuló játék megy(lehetne gyorsabb)de a Crysis-t végigjátszottam(nem kellett volna gép konfig alapján)de a Warhead már lefagyogatott.
Hát igen,én is kezdem kapisgálni hogy nagyobb VGA kellene,de tényleg nem tudok érezhetőt kihozni belőle?Nem érdemes tuningal foglalkozni? -
phoenix64
őstag
válasz
darál0w #30183 üzenetére
Ez most nem az én lapom
Én nem tuningolom inkább alul feszel az én 965 BE-m, 1.2V-on megy
Majd ha lesz normális hűtőm kicsit tuningolom.
A mostani lap ASUS M4A88T-V EVO, akk minden fesz lőjjek be alapra? És csak a proci feszt meg a szorzót huzogassam?
Crossfit: köszi, a legkissebb érték 1.425V amin megy 3.9 Ghz-et , szóval nem egy nagy tuning példány
Akk a feszeket belövöm alapra
-
gabex88
csendes tag
válasz
darál0w #30123 üzenetére
Épp most barkácsoltam bele még +2 ventit.
+1 venti pont keresztül nyomja a levegőt a proci hűtőjén, így most már csak 54 fokig megy fel 61 helyett! +1-et meg a gépház aljára tettem. +1 pedig a rack-ben levő vinyót hűti (hihetetlen mennyire hasznosak a régi procik hűtőinek ventilátorai). Igaz, hogy az összes venti most befelé fújja a levegőt, viszont nincs fent a ház oldala.. Érdekes módon az AC 64 Pro hűtője érzésre alig fúj levegőt, rpm viszont megvan..
-
Gery15
addikt
válasz
darál0w #30074 üzenetére
Prime blend teszt futott egy órát utána megállítottam és játékkal is próbáltam ez volt 3,5GHz-en. 3,4GHz az stabil volt játék illetve másfél óra blend alatt is.
Most 3,6-ra tettem tehát fsb 450.
CPU Vcore: 1,19375v
CPU PLL: 1,500v
CPU Terminaton:1,200v
CPU Reference:0,760v
CPU Reference 2 :0,800v
MCH Core:1,220v
MCH Reference:0,760v
MCH/DRAM Reference:0,900v
ICH Core: 1,100v
ICH I/O:1,500v
DRAM Voltage:2,000v
DRAM Termination:0,900v
Channel A Reference:0,900v
Channel B Reference:0,900v
Ram: szintén 1:1-be 900MHz-en.6-6-6-18 -
Alister71
nagyúr
válasz
darál0w #30058 üzenetére
Alapvető működési problémát nem okozott. Viszont a betöltési idők jócskán meghosszabbodtak. Nem is lett volna feltűnő, ha előtte nem P45-ös lapból veszem ki a vga-kat. Volt egy próba 780G lapban, 9800GTX-el és GTX260-al, és volt egy próba 750SLI lapban HD6850-essel. Egyik esetben sem működött rendesen. Már maga a Windows is sokkal lassabban jött be, és minden játék 3x, 4x annyi ideig töltött.
-
Alister71
nagyúr
válasz
darál0w #30056 üzenetére
Vajon miért is gyártanak AMD procik alá nVidia és AMD chipes lapokat? Ja, viccből. Ha nem muszáj nem keverem, pláne nem beszélek rá másokat. Volt már gondom épp elég az ilyenek miatt.
sosem volt problémám "amds lapban" nvidia kártyával...neked?
nyilván azért írtam, mert már volt ilyen gondom, nem azért mert most ilyen kedvem van. Bizony, ez komoly érv.
-
robick5
tag
válasz
darál0w #30048 üzenetére
Sziasztok !
darál0w Megfogattam tanácsod hétfőn postázom új gazdájának a BFG 680i SLI lapot.
Viszont kinéztem magamnak egy ilyet ASROCK sAM3 890GX PRO3
Mi erről a lapról a véleményed?Tuning kezelhetőség,bios beállítási lehetőség stb...
Illetve nézelődök proci után 955BE amit javasoltál!
Vga MSI GTX460 HAWK menne bele!
Válaszod(tok) előre is köszönöm ! -
boxos23
aktív tag
-
Highground
aktív tag
válasz
darál0w #29889 üzenetére
Én nem merek hozzányúlni
Csak max ha valaki megmondja mit, mire állítsak pontosan és megígéri hogy abból baj nem lehetMost egyenlőre minden AUTO-n van,épp az előbb néztem a biosban... Amúgy körülbelül mennyit lehetne egy ilyen procin tartósan emelni? Úgy értem,hogy maradhasson is azon az órajelen. Elég jókat hallottam olvastam a Core 2 Duo-król tuning szempontjából. Főleg erről az E8400-asról,éppen ezért is akartam megpróbálni.
-
robick5
tag
válasz
darál0w #29828 üzenetére
A napokban gondolkodtam váltanom kellene platformot,de semmi kép nem újban gondolkodom!
Milyen lap,proci,ram párosítást ajánlanál amit azért lehetne majd húzni?
50k környékén gondolkodom!
Ha esetleg ajánlani tudnál valamit amd vagy intel az majd hogy nem mindegy bár jobban favorizálom az intelt,de semmi elfogultság csak úgy...!
Előre is köszönöm! -
robick5
tag
válasz
darál0w #29824 üzenetére
Csak azért mert valami oknál fogva nekem tuning-al
nem stabil vagy az alaplap nem bírja vagy a proci,és ezekkel a fesz értékekkel meg sem indul:kék halál c000021ahibakóddal,esetleg ha erre lenne valami tanácsod meghallgatnám.
Egyszerüen kifogytam az ötletekböl,csak azt nem értem akkor így miért stabil,akkor is ha a feszeket auton hagyom.Azért a biztonság kedvéért lefixáltam!
-
rostiron
őstag
válasz
darál0w #29798 üzenetére
Nagyon szépen köszönök minden segítséget
, de egy kérdésem még maradt. Azok a feszültségek amelyeken emeltem BIOS -ba
CPU Vcore 1.28125v ami a cpu-z szerint csak 1.200v ( VID 1.1750 )
MHC Core 1.3v
Dram voltage 1.980vEzek nagy emelésnek számítanak ? Hosszú távon lehet-e negatív hatása ?
Illetve a Load Line Calibration maradjon tiltva?
Na jó ez 3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Interactive Brokers társalgó
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- EAFC 25
- CPU léghűtés kibeszélő
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Spórolós topik
- LEGO klub
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest