- Három játékprofillal készült az új Arc meghajtó
- Befutottak a beágyazott rendszerekbe szánt, tempós Ryzenek
- Mi történik a szemeddel, ha napi 8 órát monitort nézel? | Orvos válaszol
- A Synology visszatáncolt a saját márkás HDD-k megkövetelésének kapcsán
- 350 Hz-es IPS kijelzővel gyarapodott a Samsung portfóliója
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- A Synology visszatáncolt a saját márkás HDD-k megkövetelésének kapcsán
- Gaming notebook topik
- Milyen egeret válasszak?
- Egérpad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ktomek
aktív tag
válasz
Skynet258 #845 üzenetére
a memória szorzója szabadon állítható (többnyire), és nincs beosztva 2-re, meg 4-re... Nekem például 2.5-ös a szorzóm, mégse ddr 2.5-öm van, hanem ddr2
Ezt nem értem, h miért írtad...
(amúgy nekem is 667-es osztással megy az amúgy 800-as ramom, a húzás miatt)A 4x-es fsb, ahogy te fogalmaztál, köszönő viszonyban nincs a ddr2-vel, ez a felszorzás a procira vonatkozik
Ezt megint nem értem.
Eleve hogy írhatsz ilyet, hogy "köszönő viszonyban sincs" ? Tehát semmi közük egymáshoz? Mint mondjuk a bokszkesztyű, meg a narancslé?
Azért a gyakorlatban, ha ÉN, az OSTOBA, 200MHz-es fsb beállítással (*10=2GHz proc órajel) "beteszek a gépembe" egy ddr2 800MHz-es modult (ami ki tudja miért, de 800MHz-en megy, és a bios-ban is azt látom, hogy cpu:ddr=1:4) , és mondjuk viccből vissza veszem az fsb-t 1MHz-cel, akkor hihetetlen módon a ram órajele 796-ra változik.
Azért ez egy erős "köszönő viszony"!
Persze máshogy is szorozgathatom a mem órajelet, de mindennek az fsb lesz az alapja...Amúgy az Intel platformot nem ismerem, ami valóban ciki, ezt elismerem.
Kösz az olvasmányt! Igazán hasznos, de mintha már olvastam volna hasonlókat.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600X Wraith Stealth dobozos - Aqua garancia 2026.03.07-ig (AM4) ÉRTÉKELÉSRE VÁR
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4570 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 9800X3D - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AKCIÓ!!! Dell Latitude 5320 i3-1125G4 16GB 256GB magyarbill. 1 év garancia
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- BESZÁMÍTÁS! GMKtec NucBox M6 mini számítógép - R5 6600H 32GB DDR5 1TB SSD AMD Radeon 660M WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest