Új hozzászólás Aktív témák

• BullZeye

veterán

Annó mikor elkezdtem húzni procit, annyi instrukciót kaptam, hogy FSB legyen minél magasabb, így azt annó 400MHz-re állítottam. Most viszont ahogy nézegetem Corei3-5-7 nél alacsony FSB és relatíve magas szorzó mellett üzemelnek.

Valaki tisztába tenné, hogy most akkor mi a jó? Alacsony FSB és magas Szorzó vagy fordítva, és miért?

Másik pedig, hogy PCIE clockra annyit mondtak 100Mhz, se több, se kevesebb, mert csak. De miért pont 100Mhz? Mi történik ha emelem/csökkentem?

Harmadik pedig, hogy most DDR2 ramoknál, van ugye időzítés 5-5-5-15, én eddig azt hittem, hogy ez minél alacsonyabb, az annál jobb, de DDR1 az 3-4-7-10, DDR3 pedig 8-8-8-24. Akkor most mire törekedjek, alacsony, vagy magas értékekre? :D

Eddig alulfeszeltem procit, és 2.4Ghzen használtam, viszont mostani játékoknál jött elő, hogy 2.4Ghz az bizony kevés, és proci limitesek a játékok, így gondoltam megemelem picit, viszont ha már újra foglalkozok velük, akkor tudatosan, és nem csak órajelet akarom emelgetni, hanem minden mást hozzá.

Intel q6600
    G Skill F2-8800CL5

Új hozzászólás Aktív témák